CATEGORIES

Storytel

12.3.2022

*Kaupallinen yhteistyö Storytel*

Olen löytänyt äänikirjat kuutisen vuotta sitten kun lapsemme olivat vielä vauvoja ja taaperoita. Soseiden syöttämisen, vaipanvaihdon ja kävelemään opettelevien duracel-pupujen vahtimisen lomassa käsiä oli harvemmin vapaana kirjan pitelyyn. Iltaisin olin usein niin väsynyt, että jos en nukahtanut heti lasten perään, pystyin korkeintaan puoli zombina vain tuijottamaan eteeni sohvalla. Mutta kirjoja saatoin kuunnella vaunulenkeillä, meikatessa, autoa ajaessa, nukkumaan mennessä tai kotitöitä tehdessä. Mahdollisuus kuunnella kirjoja moninkertaisti oman kirjojen kulutuksen, sillä päivässä on paljon enemmän mahdollisuuksia kuuntelulle kuin lukemiselle. Kuudessa vuodessa lapset ovat kasvaneet ja arki muuttunut, mutta olen jäänyt äänikirjojen päivittäiseksi kuluttajaksi. Siksi minusta on aivan mahtava päästä tekemään yhteistyötä tänä vuonna Storytelin kanssa. 

Millaisia kirjoja sitten luen? 

Olen aina rakastanut psykologiaa. Minusta on ollut mielenkiintoista yrittää ymmärtää ihmismielen toimintaa, erilaisia tapoja toimia sekä syitä niiden taustalla. Samasta syystä varmasti valitsin johtamisen aikanaan pääaineekseni ja jos en olisi päätynyt tekemään sosiaalista mediaa työkseni, olisin todennäköisimmin töissä henkilöstöhallinon puolella. Ihmismieli kiinnostaa siinä määrin edelleen, että huomaan kuluttavani kaikista eniten psykologiaan pohjautuvia kirjoja. Viimeisen parin vuoden ajan olen lukenut mm. kaikki Maaret Kallion kirjat, Eriksonin suositun Idiootit ympärilläni, Kimmo Takasen Tunne lukkosi, Liukkosen Psyykkinen Vahvuus, Mark Mansonin Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan, moniosaaja Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt, Hararin Sapiens – ihmisen lyhyt historia ja nyt olen juuri lopettelemassa Emilia Kujalan Suorittajan mieli-kirjaa. Monet näistä kirjoista ovat olleet erinomaisia vanhemmuudenkin näkökannasta. Samasta syystä olen lukenut myös monta Jari Sinkkosen teosta. Viimeisten vuosien aikana lukemiini kirjoihin mahtuu monia muita vastaavia, mutta saanette tästä kiinni millaisia kirjoja tykkään pääsääntöisesti kuluttaa. Nämä kaikki kirjat löytyvät Storytelin Hyvinvointi & Elämäntaito-kategorian alta. Monista näistä kirjoista minulla riittäisi purettavaa kokonaisten blogipostauksien verran ja jonkinlaisen yhteenvedon suosituksista tulenkin tekemään. Näiden lisäksi tykkään paljon myös elämänkerroista (suositus Aki Hintsan voittamisen anatomialle) sekä jännityksen täyteisistä dekkareista, jotka imaisevat mukaansa niin, ettei kirjaa tohtisi millään lopettaa. Parhaita lukuhetkiä koskaan on minulle tarjonnut Stieg Larssonin Millenium-trilogia. Niitä ei kertakaikkisesti pystynyt laskemaan alas. 

Koko perhe kuuntelee

Äänikirjapalvelun myötä kirjojen kulutus on noussut huimasti koko perheellä. Meillä kirjoja kuuntelee päivittäin nimittäin kaikki. Aviomieheni kuuntelee paljon saman tyylilajin kirjoja kuin minä. Hän nauttii dekkareista (Jens Lapidus taitaa olla suosikki), elämänkerroista (erityisesti urheilussa toimivien) ja myös psykologiaan pohjautuvista, sillä jalkapallovalmentajan työssä se kiinnostaa häntäkin paljon. Tällä hetkellä hän juoksulenkeillään kuuntelee Carol S. Dweckin kirjaa Mindset: Menestymisen psykologia ja on kehunut sitä paljon. Melkein aina siitä kuunneltuaan hän on kokenut jotain oivalluksia niin työhönsä kuin vanhemmuuteen liittyen ja tullut jakamaan siitä minulle ajatuksiaan. Olen kiinnostunut kirjasta tämän myötä niin paljon, että aion itsekin lukea/kuunnella sen seuraavaksi.

Lapset äänikirjojen parissa

Äänikirjat ovat olleet myös lapsillemme erinomainen houkutin kirjojen maailmaan. Niiden helppo kulutus on herättänyt heissä kiinnostuksen kirjoja kohtaan. Meillä aina iltaisin kuunnellaan iltasatu ja yksi heidän ylivoimaisia suosikeitaan on Storytel Originalsin oma Hyvää yötä, pikku lohikäärmeet. Sarjan osien alussa ja lopussa soi ihanan pehmeä tunnusmusiikki, joka tuntuu tutulla melodiallaan rauhoittamaan pojat kuuntelutuokioon ja lopulta unille. Kirjasarjaan kuuluu 10 n.12-13 minuutin pituista lyhyttä tarinaa, jotka on kuunneltu meillä uudestaan ja uudestaan. Nuorimmat ovat tykänneet kuunnella myös Paula Norosen Supermarsu -kirjoja siinä määrin, että meidän ekaluokkalainenn on nyt iltaisin innostunut itsekseenkin niitä lukemaan. Meillä pojat ovat tykänneet paljon Storytelin omasta Reader -lukulaitteista. Se näyttää pieneltä pädiltä, mutta sisältää loputtoman määrän mielenkiintoisia kirjoja. Storytelin Lapset-kategoriassa on helppo selata mielenkiintoisia kirjoja ja pohtia, mitä sitä seuraavaksi valitsisi. Aivan loistava tapa tukea pienten koululaisten lukemista, sillä lukulaite tuntuu jostain syystä tekevän kirjojen lukemisesta mielenkiintoisempaa. Meidän kolmasluokkalainen on jo sukeltanut Storytelin Nuoret & YA-kategoriaan. Suosittuja tuntuu olevan nykyään Youtube sekä TikTok-tähtien omat kirjat, mutta hän valitsee helposti ne, missä jalkapallo jotenkin sivuaa juonta.

Storytelin alati kasvavasta kirjastosta löytyy jo yli puolimiljoonaa ääni- ja e-kirjaa. On mahtavaa kun voit mieltymyksesi tai tilanteesi mukaan kuunnella tai lukea. Joskus on aivan ihana konkreettisesti vain lukea kirjaa, sillä siten ainakin itse pystyn paremmin syventymään kirjaan ja sulkemaan muut asiat helpommin ulkopuolelle. Tässä tulvivan moniärsykkeiden nykymaailmassa se on omalla tavallaan luksusta. Se rentouttaa ja maadottaa. Mikäli sinua kiinnostaa myös tutustua Storytelin maailmaan, voit täältä (click) hakea itsellesi 30 päivän ilmaisen kokeilujakson (huom! Vain uusille asiakkaille.)

Tämän yhteistyön ansiosta saan tänä vuonna paneutua kirjoihin entistäkin laajemmin, joten ilolla pääsen kanssanne jakamaan lukusuosituksia sekä keskustelemaan hetken polttavista teoksista. Jos teillä on heti suositella mieltymyksieni pohjalta kuulen niistä mielelläni!

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Milja

    Aiheeseen ei liittyen! Mistä tuo taustalla oleva ihana ruukku on? :) Olen jo aikaisemmin katsellut sitä kuvissasi!

    • Hanna Vayrynen

      Moikka!
      Se on ostettu Kaunaisista sellaisesta ihanasta kukkakaupasta kuin Home in Garden! Aivan ihana <3 Siitä kysellään paljon! Kannattaa soittaa heille!

  • Oravanpyörässä oravaperhe

    Self help/ tietokirjapuolelta suosittelen Emilia Kujalan Suorittajan mieli- teosta. On todennäköisesti monelle perheelliselle ja “normien” mukaan taipuvalle naiselle erittäin samaistuttava.
    Kaunokirjallisuutta luen itse eniten, mutta koska olen pysytellyt paperisissa kirjoissa, en rohkene äänikirjasovellusten osalta varsinaisesti ottaa kantaa.
    Saattaa olla, että Sally Rooneyn ja Elena Ferranten Napoli- sarjan teokset toimisivat myös ääniversioissa, koska niissä on paljon dialogia.

    • Hanna Vayrynen

      No siis juuri samaa Kujalan kirjaa minulle suositeltiin alkuvuodesta ja sen hotkaisen hetkessä. Todella paljon kohtia joihin voi samaistua kyllä 110%. Mutta itsella muuten aivan sama… Kaunokirjallisuus on sellainen mitä en mielellänni kuuntele äänkirjana – vaan silloin turvaudun Storytelin readeriin! Koska toisen ääni jotenkin estää minulla niiden mielikuvien luomisen. Erikoinen ilmiö!

  • Katri

    Dekkareista suosittelen ehdottomasti Camilla Läckbergin tuotantoa. Kirjailijan Erica Falck -sarjan kirjat ovat ehdottomasti mukaansa tempaavia ja jännittäviä, mutta ei sellaista yletöntä synkistelyä ja väkivallalla mässäilyä mitä ruotsalaiset dekkarit tosi usein ovat. Uudempi teos Mentalisti oli kans aivan super jännittävä, joskin raaempi kuin nuo Läckbergin perinteisemmät dekkarit.

    Muita suosikkidekkaristejani:
    – Lars Kepler
    – Stefan Ahnhem
    – Max Seeck
    – Elly Griffiths (Ruth Galloway -dekkarisarja on IHANA, kirjat on tosi koukuttavia mut silti sellaista hyvän mielen luettavaa)

    • Hanna Vayrynen

      Aivan mahtavaa – kiitos näistä! :)