CATEGORIES

Marimekko Pariisin muotiviikoilla

7.3.2016

Viikonloppuna koettiin hienoja suomalaisia hetkiä Pariisissa, kun Marimekko esitteli mallistonsa toistamiseen maailmankuuluilla muotiviikoilla. Tämä viikko on ollut perinteikkäälle ja legendaariselle suomalaismerkille muutenkin menestyksekäs. Viime viikon lopussa julkistetiin myös Marimekon ja jenkkijätti Targetin yhteistyö. Target on koko kansan tavaratalo, mikä merkitsee valtavaa näkyvyyttä suomalaiselle designille. Julkaistut kampanjakuvat näyttivät erinomaiselle, joten innolla odotan kevään yhteistyön hedelmää.

Mutta takaisin Pariisiin, missä 1970-luvun tuulet puhalsivat edelleen voimakkaina. Marimekon syys/talvi 2016 mallisto oli iloista katseltavaa. Marimekon luova johtaja Anna Teurnell, on onnistunut loistavasti siinä, missä pitikin. Suomalaisille rakas muotitalo on saanut ihan uutta puhtia vahvoja juuriaan silti unohtamatta. Printtitalo loistaa näyttävillä ja historiallisilla kuoseilla, mutta joukkoon mahtuu samalla modernimpia leikkauksia sekä käytännöllisen yksinkertaisia vaatekappaleita.

pienetunspecified10pienetunspecified9pienetunspecified8

Näytöksen tähtiin lukeutui Maija Isolan 1970-luvulla suunnittelema Pioni-printti (ylin rivi keskellä), joka hehkui keltaisen ja oranssin raikkaissa sävyissä kauniisti leikatuissa mekoissa, leveälahkeisissa housuissa, asymmetrisessä hamessa ja trenssityylisessä takissa. Kukkaisluvun tuntua henkivät myös malliston värimaailma (oranssia, beigiä ja toffeeta) sekä mallistossa nähdyt ponchot.

marimekkofw16

Omia suosikkeja olivat Pioni-mekko (kuva 2), pinkki kellohelmahihainen pusero (kuva 4), oliivinvärinen takki (kuva 6), pörröinen villatakki (kuva 7) sekä yksinkertainen harmaa oversize-neule (kuva 9). Olen niin iloinen, että löydän nykyään tältä ikoniselta suomalaismerkiltä paljon tyyliini istuvia vaatekappaleita! Huomasin näkyvän muutoksen merkissä joulun alla, kun Stockmannilla kuljin Marimekon osaston ohi. Siellä oli monia vaatekappaleita, jotka veivät välittömästi huomioni. Ihania perusneuleita, raikasta raitaa ja sitten se kaunis vaalea pörrötakki, jonka pidempi sisko tepasteli nyt 2016 syystalven catwalkilla.

On ihana huomata, että uudistuksen lopputulos näyttää ihan Marimekolta, mutta siinä on selvästi silti jotain uutta ja raikasta. Suurimmat ihailuni Marimekon johdolle ja suunnittelijatiimille. Te todella olette onnistuneet siinä, missä halusittekin. Hyvä Marimekko!

All pictures from marimekko.com

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Itse olen alkanut arvostaa Marimekkoa joka vuosi enemmän <3 Pidän klassikkomekoista! Sopivat myös odottavalle ;) Mielestäni vaaleanpunaiset vaatteet ovat tämän malliston parasta antia!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Olen ihan samaa mieltä: Marimekko on vihdoinkin alkanut saavuttaa sitä, mihin sillä on aina ollut potentiaalia, mahtavaa! :)

  • Mrs.V

   Kyllä! Kyllä ilahduttaa suomalaista! :)

 • Kuvan 4 pinkki paita ja kuvan 9 harmaa oversized ovat täälläkin lempparit! Itsekin eksyin pitkästä aikaa marimekon liikkeeseen Joulun jälkeen hakemaan täydennystä lahjaksi saatuihin pyyhkeisiin ja samalla tuli katseltua vaatteitakin ja ihmeteltyä, että siellähän oli vähän kaikenlaista mitä olisi voinut jäädä katselemaan jos ei olisi ollut kiire takaisin töihin :D

  • Mrs.V

   Mäkin ihastuin Stockan Marimekko osastoon niin paljon, että oli pakko käydä liikkeessäkin. Ihanaa! Suunta ehdottomasti kohti käytännöllisempää ja modernimpaa otetta! :)

 • Merja

  Edelleen pidän Marimekkoa tunkkaisten värien ja laatikkomaisten vaatteiden esiäitinä. Nainen ei halua näyttää muodottomalta möhkäleeltä, eivätkä kyseiset likaiset värit pue juuri ketään. Muutama poikkeus sentään mahtui joukkoon niin kuin mainitsitkin. Ylisuuri harmaa neule nyt ei edusta muotoilun huippua, se on löytynyt jokaiselta valmistajalta jo menneinä kausina. Pörrötakkikin oli kamalan näköinen. Anteeksi kommenttini.

  • Mrs.V

   Olen ollut samaa mieltä, että ennen en löytänyt merkiltä juurikaan mitään omaan tyyliin sopivaa, sillä printit eikä leikkaukset ole olleet mieleeni. Siksi minusta onkin ihanaa, että nyt rinnalle on muitakin vaihtoehtoja! Klassia ja ihania vaihtoehtoja myös niiden printtien rinnalle! :)