CATEGORIES

Vanhempien viikonloppumatka!

4.5.2018

Vuosi sitten teimme ensimmäisen minimatkan kahdestaan mieheni kanssa sitten lastemme syntymän. Juhlimme kymmenettä hääpäivämme ja päätimme matkustaa sen kunniaksi Venetsiaan, missä emme kumpikaan olleet ennen käyneet. Matka oli niin paljon ihanampi kuin osasimme unelmoidakaan (postaus). Nautimme kahdesta vuorokaudesta kahdestaan ihan valtavasti. Vaikka emme olleet osanneet kaivata ihan vain pariskuntalomaa, niin sen matkan aikana päätimme, että kerran vuodessa yritämme lähteä kahdestaan reissuun. Jouluna keksinkin sitten ihan mahtavan lahjaidean. Ostimme yhdessä Metin kanssa miehillemme ja meille viikonloppumatkan Barcelonaan, missä menisimme katsomaan El Clasicoa. Mieheni on valtava FC Barcelona fani ja hänen unelmansa on ollut nähdä seuran kohtaaminen arkkivihollinen Real Madridin kanssa paikan päällä niin pitkään kun muistan. Hänen työaikataulunsa takia se ei vain ennen ole ollut mahdollista. Nyt sitten tänä vuonna unelmasta tulee totta ja lennämme huomenna pariksi yöksi pariskuntalomalle Barcelonaan!

Muita suunnitelmia ei ole kuin sunnuntai-illan El Clasico, mutta mielelläni kuulisin teiltä kaupunkia paremmin tuntevilta missä kannattaa syödä ja mitä kannattaa nähdä Barcelonassa lyhyellä viikonloppumatkalla?  Cake and Brunch-taitaa olla hetken yksi kuumpimpia kahviloita? Olemme tapaksen suuria ystäviä, joten erinomaisista tapas-ravintoloista kuulisin mieluusti. Hotelliksi valitsimme uuden W Barcelonan. Ainut pieni jännitysmomentti on, että meillä ei ole vieläkään lippuja itse El Clasicoon. Tämä siksi, että normilippuja ei ole ollut saatavilla. Olen löytänyt ihan järkyttävän hintaisia VIP-pakettilippuja, mutta inhimillisemmän hintaiset liput tulevat kuulema myyntiin kausikorttilaisilta vasta kaksi päivää ennen peliä (eli tänään). Olen ollut yhteydessä hotelliimme ja he sieltä yrittävät saada varattua meille liput peliin, mutta niiden saanti on epävarmaa. Joten jos siellä ruudun toisella puolella sattuu olemaan ketään joka tietäisi mitä kautta on järkevin liput ostaa, otan avun valtavan kiitollisena vastaan.

50 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minna

  Hei!

  Kiitos jo näistä kommenttiboksin vinkeistä! Meillä miehen kanssa matka edessä kesäkuun alussa, joten ihana miettiä etukäteen, mitä ja missä syödään. Odotan juttuasi!

  Tämä on toinen juttu, mutta oli hauska, kun kävin hakemassa kaverille kukkia kukkakaupasta juuri ennen vappua ja hän kimpun, jossa oli pinkkiä ja punaista. Näytin hänelle sitten vapun trendiväripostauksesi. :D

  • Hei mahtavaa! Tänään tulee hei postaus tapaspaikoista! :) Ja mahtavat trendikukat löysit <3 :D

 • Haidi

  Ihanaa reissua ja ihan mahtavaa, että nyt saitte liput ! (Mikäli nyt kommenteista oikein ymmärsin) :D

 • Barcelona on täynnä ihania ravintoloita, mutta Ramblalla sijaitsevaa kauppahallia ja sen tapas tarjontaa ei kannata missata. Nähtävyydet tulevat vastaan ihan itsestään esim. Gaudin kerrostalot ovat keskustassa. Hienolla rannallakin kannattaa käydä koska sekin on nähtävyys sinänsä ja sijaitsee ihan kaupungin äärellä. Hyvää matkaa ihanassa Barcelonassa.

 • Paula

  Vuosia sitten El Classicon katsomisen jälkeen oli vaikeuksia saada kyytiä pois paikalta, toisaalta jäimme nauttimaan tunnelmasta ja virvokkeista ja kaikki taksit olivat poistuneet, mutta yksi kotiinmenevä taksi otti kyytiinsä!
  Ehkä metro-taxi asiat ovat nykyään paremmin hoidettu!
  Hieno kokemus oli ja kannattaa käydä!

 • Anne

  Tapas24, mielettömän hyviä, suussa sulavia gourmet tapaksia, parhaita mitä olen ikinä syönyt. Suosittu mesta, eivät ota varauksia, usein jonoa, mutta jonottamisen arvoinen. :)

  • Kiitos hurjasti vinkistä! <3

 • JasminS

  Vierailimme avopuolisoni kanssa Barcelonassa noin viikon verran ja ihastuimme La Luna nimiseen paikallisten suosimaan tapasravintolaan. Ruoka oli mielettömän hyvää ja tunnelma todella ihastuttava!

  http://www.lalunabcn.com

  • Kiiiitos! me olemme tapaksen suuria ystäviä ja nämä vinkit ovat mahtavia! <3

 • Tätyli

  Camp Noun fanikaupassa kannattaa pistäytyä, teidän pikkumiehille löytyy sieltä vaikka mitä ihanaa! Puhumattakaan teidän perheen ’ikuiselle pikkupojalle’ ;-)
  Samoin stadikan museo on käynnin arvoinen!

  • Sinne mennään aivan varmasti <3 Ja jep :D <3 kiitos!

 • T. Blogisi lukija

  Mikäli ette saa lippuja hotellin kautta, kannattaa mennä camp noulle hyvissä ajoin enne pelin alkua. Siellä (oli ainakin aiemmin) parakin näköiset myyntipisteet, joista saattaa saada lippuja.
  Saimme 8 hengen porukalle aikanaan liput sieltä. Tosin ne olivat sitten ylimmällä tasolla pitkän sivun nurkassa, joka oli melko tuulinen ja kylmä paikka.
  Noissa myyntipisteissä ei välttämättä osata englantia.

  • Kiiitos hurjasti! Meillä näyttää käyneen niin tuuri että meidän hotla sai hoidettua! Vielä viimeisiä maileja vaihdan aiheeseen liittyen! <3 Myös Barcelonassa asuva ystävättäreni löysi kontakteillaan meille mahdollisesti liput ostettaviksi, joten tämä näyttää nyt toteutuvan keinolla tai toisella!!! <3

 • Sunny

  Yksi suosikkikaupungeistani ja suosittelisin lämpimästi: Park Güell ja tanssivia suihkulähteitä ”Font Magica”. Useisiin kohteisiin pääsee Hop-on Hop-off busseilla.

  • Kiitos hurjasti vinkeistä! <3

 • Roosamaria

  Me ostettiin paikanpäältä Barca fanituotekaupasta! Kandee piipahtaa siellä. Niitä on keskustassa ainakin :) Barcelona on ihanaihana kaupunki! Nauttikaa!

  • Joo barcan fanikauppaan on mentävä – poikien tuliaiset sieltä <3 <3 <3

 • Tiina

  Mulla ei ole vinkkejä antaa, mutta pakko kertoa että me olimme vuosi sitten katsomassa Barcan kotipeliä. Vaikka ei ollut El Clasico, niin oli todella ikimuistoinen kokemus. Etenkin silloiselle 9- vuotiaalle fudisharrastajalle.

  Lippujen kanssa sai tosiaan nähdä vähän vaivaa. Nehän vapautuvat aika myöhään myyntiin. Meillä kävi loppujen lopuksi niin, että ei uskallettu enää odotella parempia paikkoja, kun matkaan oli vain jokunen päivä. Mies ja lapsi istuivat sitten vierekkäin ja minä pari riviä ylempänä. Eipä tuo haitannut, pääsin hyvin tunnelmaan kun istuin paikallisten fanien välissä ?

  • Voi ihana! Kiitos hurjasti tästä kokemuksen jaosta! Me saatiin eilen liput joten sunnuntaina mieheni pitkäaikainen unelma käy toteen <3 Ihanaa, että teilläkin oli ikimuistoinen kokemus!

 • L

  Kävin pari vuotta sitten Barcelonassa ja siltä reissulta on mieleen jäänyt erityisesti ravintola Rosa del Raval, suosittelen testaamaan! Ainakin silloin ravintolassa oli paljon paikallisia ja ihanan autenttinen tunnelma. Ihanaa reissua, Barcelona on kyllä huippu!

  • Kiitos hurjasti vinkistä!

 • Jonna

  Tulin just Barcelonasta pari päivää
  sitten ja iso suositus Flex&Kale aamiais-/lounaspaikalle ja illaliselle suosittelen Eldiset nimistä ravintolaa, upea ruokaa! ?? Ihanaa Barcelonan reissua! ☀️?

  • Kiitos hurjasti! <3 Me nautimme varmasti! :)

 • Jemmi

  Hyvää matkaa teille! Olimme mieheni kanssa siellä muutama vuosi sitten. Tibidabo jäi näkemättä eli ehkä joskus vielä uudelleen. Siellähän täytyy käydä frendien fanina ;) hope so saatte liput me emme saaneet el clasicoon vaikka olimme hotelliin yhteydessä. Mutta tunnelma oli mukava katsoa peliä baarista screeniltä :)

  • EN kestä. Sit voin ruveta ihan tosissaan kertomaan tarinaa siitä, when I once went backpacking in mount Tibidabo :D

 • Laura

  Tuo Cake&Brunch on IHANA, kannattaa ehdottomasti käydä siellä. Mukavaa viikonloppua ja tsemppiä lippu-jahtiin!

  • KIitos! Sen annokset näyttävät mielettömiltä!

 • Jenna

  Barcelona on ihana kaupunki mutta valitettavasti myös täynnä huonoja ravintoloita ja hyviin on monesti kovat jonot (varsinkin jos enemmän kuin 2 ihmistä niin voi olla haastavaa pöydän saaminen) joten varaukset kannattaa tehdä ehdottomasti! Hotellikin voi tietty auttaa näissä:) Pepita on loistava tapaspaikka, mutta sinne varauksen kanssa ehdottomasti! Me ollaan joskus aikoinaan saatu el clasicoon liput sattumalta kun palloiltiin stadionin ulkopuolella ennen matsia ja siellä yleensä jotain tyyppejä myymässä (kalliita ja mustan pörssin kylläkin) lippuja otteluun eli se teille viimeiseksi vaihtoehdoksi? ja ihanaa reissua, tää on ihan parasta aikaa mennä Barcaan:)

  • Hei kiitos kovasti! Su on vielä äitienpäivä joten porukkaa varmaan on. Tosin huono sää ehkä toivottavasti vähän karsii. Ja hei me saatiin ostettua liput!!! <3 Miehen unelma käy toteen <3 Kiitos kun jaoit vinkkisi! <3

 • Ellu

  Tapas paikoista Casa Lolea on käymisen arvoinen, sinne on ainakin ennen pitänyt varata pöytä. Lolean sangriat ovat myös ihan mahtavia! La pepita on sitten vähän perinteisempi, mutta hyväksi havaittu senkin?

 • Anna

  Vietimme äitini syntymäpäiviä barcelonassa ja yövyimme the serras hotellissa. Suosittelen ehdottomasti hotellin informal ravintolaa sekä drinkkejä sen jälkeen hotellin kattoterassilla. Upeat maisemat ja loistava palvelu. :) https://hoteltheserrasbarcelona.com/en/informal.html

  • Kiitos paljon näistä vinkeistä! :)

 • Ansku in Ireland

  Jos et ole tsekannut vielä niin kantsii pitää silmällä StubHub sivua, sitä kautta voi löytyä lippuja myös. Jos ongelmia firman kanssa niin mailaa, se osa meidän konsernia ja tiedän kenelle mennä urputtamaan ?? hauskaa Barca reissua!

  • Hei kiitos Ansku!!!! <3 Koska sieltä olen katsellut, mutta pelännyt että onhan ihan "turvallinen" sivusto :D ELi siis kiitos tiedosta ja jos emme saa lippuja niin tuolta katson <3 Kiitos!!

 • -Sanna

  Katselin taannoin lippujen hintoja, koska äitini (kyllä! Hän on nuorena pelannut futista :D) on myös haaveillut näkevänsä FC Barcelonan ottelun. Oli kyllä järkyttäviä hintoja…

  Vinkkejä matkalle ei valitettavasti ole antaa mutta toivottelen ihanaa reissua!

  • Jeps… Mutta lukemieni ja kuulemieni vinkkien mukaan kannattaa odottaa näille viimeisille päiville (vaikka riskaabelia), koska silloin vapautuu valtava määrä kausikorttilaisten lippuja milloin liput inhimillisissä hinnoissa. Kiitos kovasti <3 Tänään selviää mitä meidän hotellin concierege on mahdollisesti saanut käsiinsä!

   • -Sanna

    Mä pidän peukut pystyssä lippujen suhteen!

 • Anonymous

  Bilboa Berria (Placa Nova), suosittelen kokeilemaan. Kiva paikka ja hyvä tunnelma. Kannattaa varata pöytä.

 • -H

  El Clasico on huikea kokemus kaiken kaikkiaan. Olimme mieheni kanssa viime vuonna ja saimme ”sopuhintaiset” liput juuri hotellimme kautta. Toivottavasti onnistutte saamaan liput, ihanaa matkaa :)

  • Näin mekin toivomme vielä nakittavamme. Hotellimme concierge on tosiaan niitä meille laittamassa sivuun jos vaan saa käsiinsä. Tänään pitäisi selvitä! :/ Kiitos!

 • Mirkku

  Hei!
  W Barcelona on hyvä valinta rannassa, muttei enää mikään kovin uusi, moderni kylläkin niin kuin W hotellit ympäri maailmaa. Nuorekas ilmapiiri. Hotellien conciergeillä on varmasti parhaat kontaktit saada lippuja ns. brokerit veloittaa moninkertaisesti.
  Ravintoloista suosittelen: Tickets ja Cinc Sentits
  Hyvää Matkaa BCR

  • Oho! Jotenkin kuvittelin että se on vain pari vuotta vanha. Mutta kyllä, moderni kylläkin! :) Ja tänään pitäisi selvitä lippujen kohtalo. Concierge on lippujen varaus valmiudessa :) Kiitos vielä kovin vinkeistä!

 • Me kävimme juuri viime viikolla Venetsiassa ja muistan viime vuonna lukeneeni tarkkaan sinun Venetsia-postauksen, kun meillä varmistui Italian reissu :). Barcelonassa olen käynyt muutaman päivän reissulla ja voin ainakin suositella perinteistä Sagrada Familiaa. Tosin liput kannattaa hankkia etukäteen netistä, ettei tarvitse mennä pitkiin jonoihin. Barri Gòtic-kaupunginosan pienet kadut ja kujat olivat upeita rakennuksineen, joten siellä kannattaa käydä kävelemässä, jos on aikaa :). Samoiten Barcelonan satama-alue on mukava paikka ja siellä on Maremagnum-ostoskeskus.

  • Hei ihanaa! Toivottavasti postauksista ja vinkeistäni oli hyötyä? :) Miten itse koit Venetsian? :)
   Kiitos valtvasti näistä Barcelona vinkeistä! Sunnuntaina pitäisi sataa, joten varmaan jonkin verran kierrellään nähtävyyksiä ja jos sataa lujaa niin ehkä sitten tämä ostoskeskus olisi myös hyvä kohde! :)

   • Olimme Venetsiassa neljä päivää, mutta oikeastaan vain kaksi kokonaista päivää :). Kaksi päivää riitti hyvin keskustan läpi käymiseen, yksikin päivä olisi ollut ehkä jo riittävä :). Venetsia oli ihanan erilainen, mutta ei sinne toista kertaa tarvitse enää mennä :). Majoituimme Lidon saarella, mikä oli aivan ihana hiekkarantoineen ja rauhallisella sekä rennolla ilmapiirillään :).

 • Suvi

  Julialle tästä jo vinkkasinkin aiemmin keväällä. Pakko suositella sinullekin, sillä saimme parasta palvelua ja ruokaa kuin missään muualla. Tässä siis sama kommentti :)
  Barcelonaan liittyen pakko hehkuttaa viime kesänä yhtä tapas-ravintolaa tai taitaa ehkä olla ns. ketju. Kyseessä Sensi Restaurant ja Sensi Bistro!!

  Olin lukenut suostuksia tästä jo aiemmin, mutta koska emme olleet osanneet arvioida illallisaikaan niin päätimme kokeilla kepillä jäätä ja kysellä pöytää ilmaantumalla ravintolaan. Pöytää emme valitettavasti saaneet Sensi Restaurantista, mutta tarjoilija tarjoutui soittamaan n. 100 metrin päässä sijaitsevaan toiseen ravintolaan Sensi Bistroon. Sieltä löytyi kuin löytyikin muutama vapaa pöytä. Paikalle ilmaantui myös toinen pariskunta, joille myös löytyi pöytä. Tämän kaiken lisäksi toinen tarjoilija vielä vaati saattaa meidät paikan päälle ja ohjasi pöytään ja otti juomatilauksemme.
  Ruoka oli suussa sulavaa ja tämä asiakaspalvelu sai kyllä täydet pisteet. Joten jos olette hyvää ja erilaista tapas-paikkaaa vailla, tälle iso iso suositus :)

  • Hei kiitos valtavasti! Pitääkin tehdä jokin kooste matkan päätteeksi kaikista ravintoloista mitä ihmiset suosittelee! :) Kiitos, me pidämme tämän mielessä! :)