CATEGORIES

10 x aineetonta joululahjaideaa

4.12.2018

Joulukuu vierähti käyntiin ja monelle se tarkoittaa myös stressitasojen nousua. Maailma pitäisi saada valmiiksi taas kerran ennen joulupyhiä. Kerroin hiljattain kuinka tänäkin vuonna meidän perheessä vähennetään mahdollista joulustressiä sillä, etteivät aikuiset osta toisilleen lahjoja. Lahjojen antamisessa ja saamisessa ei ole mitään pahaa, päin vastoin. Ongelmalliseksi se menee vasta jos siitä nousee pakko ja sen myötä päätyy ostamaan jotain täysin tarpeetonta. Kun lahjaan on pistetty ajatusta, on se aina valtavan kaunis ele. Miten ihanaa onkaan nähdä lahjan saajan reaktio, kun olet pystynyt hankkimaan hänelle jotain, mistä tiedät hänen ilahtuvan. Hyvät tavaralahjat ovat sellaisia jotka tulevat tarpeeseen, ne käytetään varmasti loppuun tai ne kestävät aikaa. Mutta jos tuntuu siltä, ettei halua antaa tavaraa, on onneksi valtavasti vaihtoehtoja aineettomiinkin lahjoihin. Tähän postaukseen keräsin 10 aineetonta joululahjaideaa.


1.Teatteriliput

Elämyslahjat ovat toimiva valinta ja suosittelenkin tutustumaan näytökseen nimeltä Luolamies. Se on yksi hauskimpia esityksiä miesmuistiin ja sopii varmasti monelle. Tämä hulvattoman hauska monologi perustuu naisten ja miesten sielunmaailman eroavaisuuksiin. Me kävimme katsomassa näytelmän muutama vuosi sitten mieheni kanssa Aleksanterinteatterissa Martti Suosalon esittämänä. Se oli niin hyvä, että menisin mieluusti uudelleen!

2.Lahjoitus järjestölle

Mikä asia on läheisellesi erityisen lähellä sydäntä? Lapset? Eläimet? Luonto ja ympäristö? Syöpätutkimus? Tee lahjoitus järjestölle läheisesi nimissä. Joulun aikaan on erityisen ihana viettää aikaa yhdessä, joten tehkää siitä vaikka yhteinen päivä joulukuun aikana älkääkä odottako jouluaattoon. Osallistukaa esimerkiksi Joulupuu keräykseen ostamalla lapselle lahja, paketoimalla ne yhdessä ja jättämässä paikkakuntansi keräyspaikalle. Helsingissä keräys järjestetään 13.-16.12.2018 Kauppakeskus Forumissa. Lisätietoa lahjakorteista ja keräysajoista voit lukea täältä.3.Ravintolaillallinen

Anna lahjakortti läheisesi suosimaan ravintolaan. Ensi vuodelle on siten jo suunnitelmissa yhteistä menoa hyvän ruoan ja juoman siivittämänä.

4. Vaatteiden huoltopalvelut

Sen sijaan että ostaisi jotain uutta, auta läheistäsi huoltamaan vanhaa ja rakasta. Osta esimerkiksi SOL-pesulapalvelusta pesu ja suojakäsittely puvuille ja takeille. Olisin myös kiinnostunut kuulemaan onko firmaa joka huoltaisi cashmere-vaatteita? Suomalainen Arela tarjoaa tällaista palvelua hintaan 25e per pusero, mikä sisältää cashmere-vaatteen pesun, nyppyjen poiston sekä höyrytyksen. Se tosin koskee vain heidän oman merkkinsä vaatteita. Kyseinen materiaali on ollut hyvin suosittu viime vuosien aikana ja täten niiden hoitoon erikoistuva palvelu olisi varmasti erittäin haluttu, sillä vaikka cashmere kestää aikaa se myös vaatii huolenpitoa. Erityisesti alussa se usein nyppyyntyy voimakkaammin, mutta ensimmäisten kampaamisten jälkeen nyppyyntyminen rauhoittuu.

5.Kauneuspalvelut / SPA

Jotenkin sitä harvemmin itse tulee varattua aikaa hierontaan tai kauneushoitoon. Sitä jotenkin kuvittelee, ettei ole aikaa. Mutta juuri tällaiset pienet hengähdyshetket auttavat jaksamaan arjessa. Suosittelen tutustumaan lahjakkaan ja osaavan ystäväni Simonan monipuolisiin kauneuspalveluihin. Hänellä on oma kauneushoitola Tarkk’ampujankadulla, mistä voit ostaa lahjakortin. Saaja voi käyttää lahjakortin halutessaan hierontaan, kasvohoitoon tai vaikka ripsienpidennyksiin.


6.Audiokirjat

Joulupyhien aikaan on mahdollista uppoutua kirjojen pariin. Osta läheisellesi lahjakortti esimerkiksi BookBeatin tai Storytellin palveluihin, jolloin kiinnostavaa kirjaa voi kuunnella vaikkapa hiihtolenkillä. Lahjan saaja voi lukea ja kuunnella rajattomasti tuhansia ääni- ja e-kirjoja. Book Beatilla kuukausi maksaa 16,90e ja 3kk 50,70e. Lue lisää täältä.

7.Harrastus / kurssi

Onko läheisesi puhunut paljon uuden harrastuksen aloittamisesta, mutta ei vain ole saanut aikaiseksi? Osta hänelle vaikka jooga-, ratsastus tai balettitunti! Tai vie hänet vaikkapa valokuvauskurssille ja opetelkaa yhdessä paremmiksi hetkien taltioijiksi.

8.Mindfulness

Nyky-yhteiskunta tuntuu olevan kiireen ja stressin nielemä. Yhä enenevissä määrin ihmiset totevat hidastamisen olevan arjessa vaikeaa. Auta läheistä nauttimaan elämästä nyt eikä tulevaisuudessa antamalla hänelle toimivia työkaluja arjen keskelle. Osta hänelle Mindfulnessin verkkokurssi, missä harjoitellaan läsnäolon ja hidastamisen positiivisia taitoja.  Lue lisää täältä.9.Valokuvaussessio

Kotimme rakkaimpia tavaroita ovat vanhat valokuvat. Esimerkiksi ensimmäiset yhteiset perhekuvat tai poikiemme vauvakuvat ovat kalleimpia aarteitamme. Anna ikuinen lahja ja järjestä vaikkapa äidille lahjaksi valokuvaussessio ammattivalokuvaajan kanssa, mihin osallistuu koko perhe. Saanen suositella ystäväni Niki Strbianin palveluita, kenellä on erityinen taito ikuistaa perheiden uniikki lämpö ja rakkaus. Tutustu hänen sivuihinsa täällä.

10.Siivouspalvelu

Yksi parhaita ja tarpeellisimpia lahjoja mitä olen koskaan saanut on siivouspalvelu, jonka sain muutama vuosi sitten isältäni! Arki pienten lasten kanssa on usein kaoottista, mutta siivousapu tuo arkeen valtavaa helpotusta. Tutustu esimerkiksi Freskan lahjakortteihin. Erittäin toimiva ja tarpeellinen lahja, joka ilahduttaa pitkään joulun jälkeenkin kun aikaa jää muullekin.

Kuvat: Alexa Dagmar ja Metti Forssell

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anna

  Aineeton (ja ilmainen!) lahjaidea pienten lasten vanhemmille on, että lahjan antaja lupautuu hoitamaa lapsia illan, jotta vanhemmat saavat yhteistä kahdenkeskistä aikaa! Saimme mieheni kanssa tällaisen lahjan viime vuonna ja olin kyllä todella otettu :D

  • Hanna Vayrynen

   Tämä on muuten ihan erinomainen lahjaidea! <3 PRO tip: Kun tämän lahjan antaa, niin siihen pitäisi päälle iskeä päivämäärä kalenteriin, ettei unohdu! :)

 • Eikku

  Aito aineeton lahja on sellainen mihin ei käytetä lainkaan rahaa vaan vaivaa ja kekseliäisyyttä.

  • Hanna Vayrynen

   Täysin aineeton kyllä :) Kuulen ilolla ideasi? :)

 • emmms

  Huippuja lahjaideoita! Näistä löytyi idea omalle puolisollekin. Kiitos!

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla! <3

 • A

  Mikä ihana takki?:)

  • Hanna Vayrynen

   Zara! :) Muutaman vuoden vanha tosin! :)

 • Sanna

  Hei huippu vinkki toi mindfulness! Linkkasin samantien ’pukille’ :D

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla! <3

 • Ritva

  Hei, Arkive Atelier huoltaa nahkakenkiä ja -laukkuja sekä cashmere-neuleita. Ihan mahtavia naisia yrityksen taustalla ja huikea palvelu. Käy kurkkaamassa heidän nettisivut . Sieltä voi ostaa “spa”-lahjakortteja asusteille. Vahva suositus. Ihanaa joulun aikaa perheellesi.

  • Hanna Vayrynen

   Hei valtavan iso kiitos tästä vinkistä! Juuri tällaista olen etsinyt. Kiitos! :)