CATEGORIES

Hyvä olla kotona

27.5.2021

*Kaupallinen yhteistyö Ifin kanssa*

Olen niin moneen otteeseen miettinyt ja kiittänyt tuuriamme siitä, että löysimme unelmiemme omakotitalon ja muutimme sisään juuri ennen kun korona realisoitui koko maailmalle. Omassa kodissa on vietetty ennätyspaljon aikaa enkä voi kuin todeta, että voi kuinka uutta kotiamme rakastankin. Meillä on täällä kaikki tarvitsemamme. Vaikka maailmalta on kantautunut surullisia uutisia tasaiseen tahtiin, on arkeen silti tuonut levollisuutta oman kodin turva. Koska sitähän oma koti valtaosalle on – turvasatama. Tai ainakin pitäisi olla.

Minulle turvaa tuovia asioita on oman perheen läheisyys, mutta myös ennakoiminen ja varautuminen. Kuten teistä monet tietävät, olen luontaisesti organisoija tyyppiä. Haluan, että asiat ovat järjestyksessä tai muuten minun on vaikea rentoutua. Siksi yksi tärkeimpiä asioita oman mielenrauhalle onkin erilaiset vakuutukset. Tulevaisuuden unelmiin ja haaveisiin olemme varautuneet säästämällä, mutta ennalta-arvaamattomiin vahinkoihin olemme varautuneet vakuutuksin. Koska elämässä aina sattuu ja tapahtuu – varsinkin lasten kanssa. Mitä sattuu ja milloin sattuu ei ole minun ohjaksissani vaikka sitäkin huomaan yrittäväni jatkuvasti kontrolloida. Siksi tarvitsen tukevia tekijöitä sen varalle, että sitten jos ja kun jotain tapahtuu, on minulla niiden varalle turvaverkko.

Vaikeaa arvata syyllinen, joka harjoittelee nimensä kirjoitusta…

Ifin omakotitalovakuutus

Muuttaessamme uuteen kotiin oli aika päivittää omat vakuutukset – erityisesti kodin osalta. Mekin kun ennen asuimme kerrostalossa, oli se monelta osin paljon huolettomampaa. Jos jotain meni rikki, pystyi aina soittamaan isännöitsijälle. Nyt jos jotain menisi rikki, tulisi meidän itse pystyä hoitamaan asia. Kiinteistön osto asunnon sijaan toi mukanaan paljon lisää vastuuta ja se tuntui painavalta. Meillä on aina ollut Ifin kotivakuutus, mutta päädyimme muuton yhteydessä päivittämään sen laajimpaan omakotitalon vakuutukseen LaajaPlussaan lievittääksemme taakan tunnetta. Omakotitalon vakuutukseen kun kuuluu irtaimiston ja rakennuksen lisäksi kattavasti myös pihan alueet. Meilläkin kun on takapihalla trampoliinit, markiisi, poreamme ja autokatos, joissa voi herkästi sään armoilla ongelmia ilmetä.

Eikä vahingon tarvitse olla edes mikään mittava, että kotivakuutus auttaa kustannusten kanssa. Esimerkiksi kuinka tuttua on teille muille lapsiperheille se pahaa enteilevä lapsen suusta tullut “Oho” tai “Hups” kun kännykkä on tippunut lattialle ja näyttö on jälleen kerran taas sirpaleina? Meillä tämä on tapahtunut jo ihan liian monta kertaa. Onneksi kotivakuutuksemme kattaa äkillisiä rikkoutumisia.

Maksuton tuholaistorjunta

Erityisen tyytyväinen vakuutukseemme sain olla jo heti kättelyssä sisäänmuutosta. Nimittäin nopeasti kävi ilmi, että talossa oli sokeritoukkaongelma. Talo oli ollut pitkään tyhjillään mistä syystä nämä kaverit olivat saaneet rauhassa öisin mellestää pitkin taloa. Yök. Luin netistä niiden hävittämisohjeita ja metsästin niitä itsekin pimeinä yön tunteina tovin kunnes tajusin, että ongelma oli liian mittava kotikonsteille. Soitin tuholaistorjujalle, mutta siinä samassa kävi ilmi, että meidän vakuutus kattaa palvelun! Minun tuli vain ensin ilmoittaa ongelmasta Ifille. He vuorostaan infosivat kumppaniaan Anticimexiä, jotka sitten soittivat minulle ja sovimme ajasta tuholaistorjunnalle. Näitä kutsumattomia kavereita löytyi sen verran paljon, että tuholaistorjujakin totesi, että tarvitaan kaksi käsittelykertaa kuukauden välillä. Ekan käsittelyn jälkeen ongelma ei vielä täysin poistunut, mutta tokan käsittelyn jälkeen meni n.kuukausi, jonka jälkeen en ole nähnyt yhden yhtä sokeritoukkaa! Oih sitä tunnetta kun ei tarvinnut yöllä enää niitä pitää silmällä.

Se mitä rakastan kodissamme on, että se kutsuu useammin myös läheisemme kylään.
Meidän Sunday House.
Täällä on ihana yhdessä hengailla.

Kunnon koti-palvelu

Tämän lisäksi If tarjoaa muitakin maksuttomia palveluja kuten Kunnon koti -palvelun. Palvelun saa omakotitalon laajoihin vakuutuksiin, ja siinä saat neljän vuoden välein rakennusalan asiantuntijan tekemään maksuttoman talotarkastuksen. Asiantuntija käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa arjen turvallisuusvinkkejä. Me tilasimme hiljattain tämän palvelun kotiimme, sillä uskon proaktiivisuuteen reaktiivisuuden sijaan. Kun on itse kartalla asioista hyvissä ajoin, pystyy paremmin tekemään korjausliikkeitä ennen kuin tulee suurempia ongelmia. Näin saa kulutkin pysymään pienempänä. Meillä talotarkastaja haastatteli ensin minua mm. palovaroittimien tarpeellisesta määrästä, koska ne on viimeksi vaihdettu (suositellaan vaihtamaan 10 vuoden välein mitä en tiennyt!), koska on viimeksi käynyt nuohooja, missä on talon terävät veitset säilytettynä jne. Olin iloinen siitä, että tarkastuksessa selkeästi kiinnitettiin paljon huomiota myös lapsiturvallisuuteen. Siinä saattaa tulla esiin myös sellaisia asioita, mitä ei itse olisi tullut edes miettineeksi. Jostain kumman syystä vähän jopa jännitin tätä tarkastusta, mutta ihan turhaan. Mitään kovin erikoista ei löytynyt – vain hyvin tavanomaisia asioita kuten esimerkiksi joidenkin tiettyjen viemäreiden puhdistustarpeita. Sain tarkastajalta lopuksi hyviä neuvoja sekä sekä raportin sähköpostiini, minkä avulla voin varautua tuleviin korjaustarpeisiin ja ehkäistä vahinkoja. Onneksi appiukkoni on niin rautainen rakennusmestari. Hänen kanssaan käydään lista läpi ja tehdään tarvittavat pienet korjaukset. Huomioi kuitenkin, että talotarkastus on eri asia kuin kuntotarkastus.

Olen aina ollut Ifin asiakas ja syy siihen on, että asiointi heidän kanssaan on aina ollut nopeaa ja mutkatonta. Meillä on oma henkilökohtainen vakuutusneuvoja jolle voimme soittaa ja käytän sen lisäksi myös Ifin mobiilisovellusta, jonka kautta voin tehdä myös vahinkoilmoitukset ja seurata niiden käsittelyä. Omassa tapahtumarikkaassa lapsiarjessa ajantasalla olevat vakuutukset ovat mielenterveyteni elinehto.

Lue lisää Ifin kotivakuutuksista. Tutustu myös Kunnon koti-palveluun

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maria

  Hei ihana Hanna, kiitos inspiraatiosta monella saralla <3 Saanko kysyä mistä oot hankkinut näitä kivoja leggingsejä/trikoita? Nuo vaalean beiget ja valkoiset? Näyttää super mukavilta ja samalla myös kivoilta. Kiitos jos ennätät vastaamaan :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana Maria kun olet seurana! :) Ne on ruotsalaisen aimn merkin!

   • Maria

    Kiitos nopsasta vastauksesta :)

 • ailat

  Sellaiset suojakakuoret puhelimiin, joiden reuna nousee pikkuisen sen näytön yli + panssarilasit. Olen jo ihan aikuinen, mutta kokemus on osoittanut, että tuolla ratkaisulla säästyy näyttöjä : )

 • O

  Olisi kiva kuulla enemmän sijottamisesta vaikkapa jonkun yhteistyön merkeissä ja mitä ajatuksia sinulla on siitä. Sijoitatko eläkettä, vapaa-ajanasuntoa, unelmamatkaa varten vai niin, että pystyy elämään pelkillä tuotoilla syömättä pääomaa etc. Jokin tällainen yhteistyö olisi kiinnostava.