CATEGORIES

Kiitollisuus lähimmäisistä

20.12.2018

Olen jouluihminen. Se ei ole varmaan keneltäkään jäänyt huomaamatta. Minulle joulu edustaa ennen kaikkea yhdessä oloa perheen kanssa ja siihen liittyy vain lämpimiä muistoja. Olen hyvin onnekas. Sillä joululla on samalla synkkä kääntöpuoli. Kaiken mainitsemani takia se on monelle juuri se aika, mikä korostaa sitä mitä elämässä ei ole. Ja ne eivät ole pieniä asioita, vaan elämän suurimpia menetyksiä, pettymyksiä ja kipeitä kohtia.

Joulu on aikaa, kun joissain joulupöydissä katsotaan tyhjää tuolia, murskaavan ikävän noustessa pintaan. Joulu on aikaa, kun vanhempi suree sitä, ettei kykenekään tarjoamaan lapselleen notkuvaa joulupöytää. Joulu on aikaa, kun joissakin perheissä lapsilla nousee pelko pitkistä vapaista ja alkoholin hajusta. Joulu on aikaa, kun ihminen voin tuntea itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan aiemmin. Joulu ei ole vain valon juhla. Se on myös pimeintä aikaa vuodesta, mihin kuuluu ihmiselon syvimmät surut, pelot ja jopa kauhu.

Omassa lähipiirissä on myös koettu riipiviä läheisen menetyksiä, pitkät avioliitot ovat tulleet tiensä päähän ja elämä on heittänyt kuperkeikkaa. Silti joulu saapuu ja on ihan yhtä oikea joulu sen synkistä varjoista huolimatta. Elämä on arvaamatonta ja toivon, että jokainen osaisi arvostaa niitä lähimmäisiä, ketkä vierellä ovat. Oli se sitten puoliso, omat vanhemmat, sisar, omat lapset, hyvä ystävä… Ketään ei saa ottaa itsestäänselvyytenä ja jokainen päivä heidän kanssaan on se suurin lahja. Ei paitsi jouluna, vaan läpi kalenterivuoden. Toivon, että jokainen voi löytää joulustaan jotain, mistä tuntea kiitollisuutta.

Feeling grateful and not expressing it is like wrapping a present and not giving it.
-William Arthur Ward

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haidi

  Kiitos tästä kirjoituksesta, kyllähän tämä sai kyyneleet aikaan. Ihana kun joku kirjoittaa välillä siitä, miten se joulu ei ole täydellistä ja joillekkin se on todella surullista. Itse osallistun aina joulun alla hyväntekeväisyyteen ja koitan sillä auttaa jonkun joulua. Tänä vuonna Joulupuu ja Woltin kautta jouluruokaa ✨ ihanaa joulua teidän perheelle ❣️

  • Hanna Vayrynen

   Ihana Haidi <3 Jouluun kasaantuu niin paljon odotuksia ja paineita, että sillä on väistämättä monille hurjan nurja puoli. Toivottavasti Haidi teidän joulu oli ihana <3

 • Eve

  Todella koskettava kirjoitus! Luin tätä kyynel silmäkulmassa. Itse olen myös niin onnekkaassa asemassa että on paljon lähimmäisiä, oma ihana perhe, vanhemmat, sisarukset, ihania ystäviä, ja muutoinkin elämä kohtelee hyvin. Ja olen näistä todella kiitollinen! Erityisesti esikoisemme syntymän myötä ymmärsin kuinka hyvin meillä asiat onkaan. Ja ymmärrän että kaikilla ei näin ole, mikä koskettaa.

  Myös meidän lähipiirissä on yksinäisyyttä ja epäonnea ja erityisesti joulun alla muiden murheet ja huolet tuntuvat raskailta. En tietenkään toivo itselleni epäonnea, mutta joskus tuntuu myös hieman epäreilulta miksi toisille kasaantuu niin paljon huolia ja murheita.

  Mutta silloin kuin itsellä on asiat hyvin, jaksaa ehkä paremmin tukea muita ja luoda toivoa paremmasta huomisesta! <3

  • Hanna Vayrynen

   Puit ajatukseni sanoiksi <3 Kiitos paljon kauniista kommentista ja erittäin onnellista ja kaunista joulua teidän perheelle <3

 • Tiina

  Kiitos tästä kirjoituksesta, kosketti ?

  • Hanna Vayrynen

   <3 kiitos

 • Sara

  Ihana postaus, rakastan näitä persoonallisia postauksia. Nää on niin blogin suola kaiken kaupallisen joukossa!

  Ps. Onko universaali Mika mahdollista saada podcast vieraaksi. Kuolin nauruun teidän Stockman instastoryille ?

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla <3 Kiitos <3 Tämä loppuvuosi oli poikkeuksellisen kiireinen, alkuvuosi on hieman rauhallisempi yhteistöiden kannalta! :)

   Me ollaan kysytty jo heti alku aikoina mutta hän ei haula tulla :D Muutenkin on tykännyt pysyä vähän erillään näistä minkä ymmärrän ja allekrijoitan myös, mutta nyt on kivasti välillä kuitenkin tällaisiin pieniin intoutunut mukaan <3