CATEGORIES

Lista lasten harrastuksista

24.2.2019

Tällä viikolla on tullut mietittyä lasten harrastuksia. Meidän pojilla on vasta yksi harrastus, mitä he harrastavat ryhmässä. Se on heidän oman valintansa mukaan jalkapallo. Mutta sen lisäksi olemme perheenä pyrkineet harrastamaan mahdollisimman paljon yhdessä. Olemme yrittäneet tarjota heille mahdollisimman monipuolista tekemistä ja liikuntaa, jotta he voisivat itse myös löytää ne asiat mitkä saattaisivat kiinnostaa harrastustasolla asti. Eilen käytiin kolmatta kertaa koko perhe luistelemassa. Tai no, 6-vuotias esikoinen alkaa jo luistella hienosti, kahta nuorempaa ei niinkään napostellut. Keskimmäinen alkoi hitaasti löytää siitä ehkä iloakin, mutta 2-vuotias kuopus pisti liinat totaalisen kiinni. Aika meni enemmänkin jäällä maaten ja mieltään osoittaen.

Nuorin osoitti mielipiteensä luistelun suhteen hyvin selvästi. Hetken ajattelin hänen vielä yrittävän, kun hän matkasti vaivalloisesti muutaman metrin päässä olevan tukitelineen luokse. Tämänkin efortin hän teki vain tönäistäkseen telineen taas kauemmaksi.

Point taken.

Harrastukset ovat hyvästä. Tekemisen kautta voi löytää oman intohimon ja harrasteryhmän kautta saada uusia ystäviä, mutta miten sitä vanhempana osaisikin auttaa lastaan löytämään sen omimman jutun? Useimmiten harrastukset ovat näitä perinteisiä kuten jalkapallo, tanssi, tennis ja lätkä, mutta harrastusten määrähän on suorastaan loputon. On valtavasti harrastuksia mitä ei tule itse vanhempana edes miettineeksi. Teidän avullanne kokosin listan niistä monista harvinaisemmistakin harrastuksista, minkä avulla toivottavasti tekin voitte miettiä josko sieltä löytyisi vieläkin mielekkäämpi harrastus omalle lapselleen, tai miksi ei vaikka myös itselle!

Jalkapallo
Tennis
Tanssi (esim. baletti, break-dance, disco, street)
Jääkiekko
Ratsastus
Telinevoimistelu
Judo
Koripallo
Sähly
Sulkapallo
Taitoluistelu
Laskettelu
Muskari
Käsipallo
Uinti
Hiihto


Tiedekerho
Temppujumppa
Lasten crossfit
Taekwondo
Parkour (katukiipeilyä)
Paini
Itsepuolustuskurssi
Jooga
Suunnistus
Purjehduskerho
Partio
Kokkikerho
Lennokkikerho
Temppuratajumppa
Uppopallo

Robotiikka
Norppatoiminta (sukellusta)
Sirkus-koulu
Shakkikerho
Lettikerho
Musiikkitunnit (kitara, piano, bändi, rummut jne)
Karate
Vikellys (akrobatiaa hevosen selässä)
Kuvataidekoulu
Arkkitehtikerho
Enkkukerho
Yleisurheilu
Uimahyppy
Cheerleading
Kansantanssi

Siinä lista mistä voi ainakin aloittaa! Jos teille tulee mieleen kivoja alle kouluikäisten lasten harrastuksia mitä ei tässä ole, laittakaahan kommentteihin! Meillä esikoista saattaisi kiinnostaa Norppatoiminta (sukellusta maskin, räpylöiden ja snorkkelin avulla) sekä parkour! Keskimmäisen ajattelin viedä joko arkkitehti- tai robotiikkakerhoon! Hän on innokas legojen rakentaja ja selkästi viihtyy pienen näpertämisen parissa. Nuorimmalla ei vielä ole omaa harrastusta, mutta uskoisin että hän saattaisi olla kiinnostunut musiikista. Nähtäväksi jää minkä hän itselleen vielä valitsee. Toivottavasti tästä listasta on teillekin apua.

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ell4

  Kesällä rullaluistelu ja talvella pikaluistelu. Esim Helsingissä on luistelukoulut molempiin lajeihin :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos! <3

 • Tintti

  Oma tyttöni aloitti alle kouluikäisenä trampoliinivoimistelun. Se on kilpalaji, mutta myös pelkkiä harrastusryhmiä löytyy. Ja kukapa ei tykkäisi trampoliinilla pomppimisesta !

  • Hanna Vayrynen

   Hei tuohan on mielenkiintoinen – meidän pojat rakastaa esim käydä Rushissa. :)

 • Mintsu

  Tuli tuosta luistelusta vielä mieleen että me ollaan viety lapset jo 2-vuotiaasta saakka kummatkin hiihtämään, laskettelemaan ja luistelemaan säännöllisesti, sitkeästi vaan viety vaikka välillä on ollut huutoakin ;) Ja tietysti positiivinen asenne vanhempana asiaan säilyttäen, ei veren maku suussa että pakko oppia, heh. Siitä se sitten on lähtenyt sujumaan pikkuhiljaa ja onnistumiset palkitsee. Pienimmän kanssa voisi mennä vaikka vain kahden, niin voi antaa 100% huomiota alusta loppuun eikä ole isompia joihin ehkä vertaa?! Toisaalta voivat olla myös tärkeitä malleja. Tyttären taitoluistelu- ja pojan jääpalloharrastuksen lisäksi käydään kerran viikossa pitämässä hauskaa jäällä koko perheellä, hippaa jne. Ja lapset pitää hauskaa kun äiti ei pääse luistelee yhtä lujaa tai on ihan avuton kaikissa taitoluisteluliikkeissä <3

  • Hanna Vayrynen

   No siis juuri tämä! Niin hyvä muistutus ja ihana kuulla, että muillakin on tätä ja sitkeästi ja positiivisella asenteella vain eteenpäin! :)

 • Mintsu

  9v poikani harrastaa teatteria/teatteritaidetta, se on kaikkein mieluisin harrastus ja kuulema liikuntaakin tulee siinä :D Harrastus kestää 2h kerrallaan. Lisäksi poikani on käynyt myös koodikoulussa, tykkäsi tosi paljon vaikkei harrastus jatkunutkaan.

  • Hanna Vayrynen

   Hei tämä kiinnostaa! Voisin kuvitella että jompikumpi meidän nuoremmista saattaisi olla kiinnostunut tästä myös!

 • Joy

  Peukku erilaisille temppukerhoille, voimistelulle, parkour,… Näitä on vaikka minkälaisia ja millä nimellä, mutta pääpointti on se että lapsi liikkuu ja oppii tuntemaan omaa kehoansa. Näistä on hyötyä koko loppuelämäksi.
  Meillä alkoi 3vuotiaana Tarzan kerho telinevoimistelusalilla, siitä sitten pikku hiljaa siirryttiin oikeaan telinevoimisteluun ja sillä tiellä on poika edelleen.
  Tästä on ollut se hyöty, että oman kehon hallinta on niin hyvä että polkupyöräily ilman appareita onnistui kerrasta, samoin laskettelu ja aika moni muu laji. Suosittelen.

  • Hanna Vayrynen

   No juurikin näin! Ihanaa kuulla! :)

 • Laura

  Niin tuttua tuo että lapsella menee hermo kun ei heti osaa luistella! Meillä oli ensimmäiset kerrat ihan katastrofeja ja meni vaan konttaamiseksi sekä lumen syömiseksi. Ilmoitin tammikuussa 3v pojan luistelukouluun ja ei olisi millään halunnut sinne mennä “Koska äiti en osaa”, mutta suostui sitten onneksi ja eihän siihen mennyt kuin kaksi kertaa ja hän oppi. Voi sitä riemua (meillä molemmilla) kun tajusi että “ÄITI MÄ OSAAN SITTENKIN” ! Suosittelen viemään luistelukouluun, kaikkien hermojen säästämiseksi ? Meillä on ollut ajatuksena että joka vuosi kokeillaan nyt uutta harrastusta, että löytyy se oma juttu. Ollaan oltu sirkuskoulussa, liikuntakerhoissa, korista kokeilemassa ja nyt luistelukoulu (jossa sekä taitoluistelua että jääkiekkoa) . Listalla olisi vielä jalkapallo, uiminen ja paini ainakin.

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihan mahtava muistutus – tehtiin sama nyt joulun aikana laskettelun kanssa ja se meni ihan erinomaisesti ensimmäiseksi kerraksi! Mutta uskoa on vielä että kyllä tämä tästä! :D Ja mahtava periaate teillä! Meillä perheen kanssa käydään uimassa ainakin kerran viikkoon ja futista ihan mahdoton määrä :D

 • Mira

  Palokunta! Täysin ilmainen harrastus, aloitus palokunnasta riippuen 7-10-vuotiaana.

  • Hanna Vayrynen

   Hei mahtavaa!! <3

 • Hanna

  Itse olen niiin kiitollinen omille vanhemmilleni, jotka tukivat kaikkia meitä kolmea sisarusta lapsina ja jaksoivat kuskata ties mihin harrastuksiin. Itse perheen kuopuksena ja ainoana tyttönä tuli harrastettua ties ja mitä – lyhimmillään pari viikkoa esim. kuvataidekerhoa, pisimmillään 15vuotta balettia ja jazz-tanssia. Mukaan mahtui niin veljien perässä alkaneet jalkapallo, lätkä ja koris kuin kaverin kanssa aloitettu tennis ja äidin kanssa ratsastus. Poikkihuilunsoitto on ainut minkä lopettaminen on harmittanut vuosien saatossa, mutta aika ei riittänyt kaikkeen ja jostain piti luopua. IHanaa kun jaksatte miehesi kanssa panostaa ja antaa lapsille mahdollisuuden kokeilla erilaisia juttuja!

  • Hanna Vayrynen

   Hei aivan ihana kuulla! <3 Mahtavaa että olet saanut mahdollisuuden kokeilla niin montaa! <3

 • Martina

  Maahockey ja indoor hockey ovat myös todella sopivia lapsille. Maailmalla suuremmassa suosiossa kuin Suomessa mutta kyllä täältäkin löytyu. Suomessa lasten joukkueita on ainakin muutamassa kaupungissa :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei totta, Hollannissa maahockey oli todella kovassa suosiossa! Ja jenkiessä haavipallo!!!

 • J.K

  Tosta listasta puuttuu kuoro, näyttely/teatteri ja juoksu! Taitaa olla Jenkeissä paljon yleisempää juoksun harrastus.

  Täällä missä minä asun löytyy Movie & YouTube Club, Valokuvaus, Strategy Gaming Club, book club, Mandarin/Chinese Culture Club, Movie making, Debate/Public Speaking, Debate club, Eco club, Lego building, Jewelry Making, Story Telling just to name a few!

  Tuli mieleen että Suomessa on jonkun verran suosittua myös manga/anime niillekkin löytyvät omat kerhonsa.

  • Hanna Vayrynen

   Totta, itsekin kuorossa olleena tämä on listalta unohtunut! Ja tosiaan näyttely ja teatteri myös loistavia. Ja onpa valinnan varaa! Onkohan Suomessa näitä Movie & Youtube kerhoja? Joku nimittäin muistaakseni juuri kyseli facebookissani videoeditointikerhon perään…