CATEGORIES

Aikaa yhdessä

6.12.2019

*Kaupallinen yhteistyö Kauppakeskus Jumbon ja viihdekeskus Flamingon kanssa*

Viime vuonna inspiroiduin erityisen paljon Martinan tekstistä, missä hän kertoi kuinka minimoi lastensa joululahjat. Joulupukkiin uskovat lapset kuitenkin saavat paljon lahjoja lähipiiriltä. Ikävä tosiasia kun on, että hienoimmankin lahjan arvo laskee lapsen silmissä, kun vieressä on iso kasa muita lahjoja. Hän vertasi ilmiötä osuvasti makeanähkyyn. Edessäsi on 20 kakkua, mutta ensimmäisen parin palan jälkeen ei seuraavat enää maistu. Mielummin hän käyttää joululahjarahat luodakseen lapsille taianomaisen joulukuun ja tavoittelee pidempää tyytyväisyyttä sekä elämyksellisyyttä. Täten tavaran sijaan joulukalenterista löytyy konsertti-, teatteri- ja leffalippuja. 

Inspiroiduin tästä niin paljon, että haluan tavoitella tätä meidänkin jouluperinteissä. Joulukuussa pyrin välttämään stressin varautumalla pyhiin hyvissä ajoin ja keskittymällä yhteiseen tekemiseen. Joulunodotus ei ole kisa kohti jouluaattoa, vaan joulu on joka hetkessä siihen asti. Lahjojen hankintakin on tehokkaampaa ja ennen kaikkea fiksumpaa kun panostaa vain 1-2 harkittuun ja haluttuun lahjaan. Toivoisin, että valtavan lahjavuoren sijaan perheet keskittyisivät enemmän yhteiseen aikaan. Tavoittelisivat elämyksellisyyttä tavaran sijaan ja pitkää tyytyväisyyttä – eikä ähkyä lahjoista. Muutama hyvin harkittu lahjapaketti, mutta joulukuu koostuu lahjastressin sijaan enemmän yhdessä tekemisestä. Mutta mitä kaikkea se joulukuu voisi silloin sisältää?

Tämän kuun aikana olemme sopineet treffejä muiden ystäväperheiden kanssa. Ollaan käyty ulkona reippailemassa ja leivottu pipareita. Pipareiden lisäksi olen leiponut lasten kanssa banaanikakkua, joka on meidän jokajouluinen herkku. Lähiviikkoina leivotaan vielä muutama taatelikakkukin. Niin tunnelmallista ja ihanaa joululaulujen soidessa. Pyrimme tekemään paljon yhdessä. Ollaan haettu mahdollisuuksien mukaan lapset vähän aikaisemmin päiväkodista ja lähdetty tekemään jotain perheenä. Jos lapsiltamme kysyy mitä he haluaisivat tehdä, on hyvin usein vastaus “mennään Flamingoon”. He rakastavat pulikoida. Veden ja ilman lämpötila on vesipuisto Flamingossa +32 vuoden ympäri, joten kylmä ei yllätä kesken vesileikkien. Hiljattain meille tuli mahdollisuus viettää kokonainen perhepäivä, joten me suuntasimme kohti Vantaata paikkaan, minne lapsemme aina toivovat.

Suositun vesipuiston lisäksi saman katon alta löytyy rutkasti myös muita riemukkaita aktiviteetteja:

Hohtogolfi West Coast
Megazone
Elokuvateatterit
Bowl Circus
Lasten sisäleikkipaikka Naurusaari
Prison Island ja
Pikseli Arcade -virtuaalipuisto

Monen tunnin polskinnan jälkeen menimme syömään vesipuiston viresessä sijaitsevaan italialaiseen La Famiglia ravintolaan. Vesi kuluttaa hurjasti, joten teki todella hyvä päästä hetkeksi istumaan ja ruokkimaan perhe. Kaikki pysyy paremmin tyytyväisinä kun muistaa pysähtyä lisäämään murua rinnan alle.

Flamingosta ja Jumbosta löytyy suuri määrä erilaisia ravintoloita, kuten mm:

Hesburger
Hokkaido Sushibuffet
PARILLA steak house
kreikkalainen Santorini
Spice Ice
Taco Bell

Kauppakeskus Jumbossa:
Chico’s
Classic Pizza
Classic American Diner
Fafa’s
Hanko Sushi
Picnic
Spaghetteria
thaimaalainen Tamarin

Lounaan jälkeen kävimme nappaamassa jäätelöt Spice Icen pisteeltä. Hieman aikuisempaan makuun Flamingon puolelta löytyy myös herttainen Caffi suklaa- ja kahvipuoti.

Viihdekeskus Flamingon ja kauppakeskus Jumbon ollessa kylki kyljen tämä oli oiva tilaisuus käydä hoitamassa hieman joululahjaostoksia. Kävimme poikien kanssa kartoittamassa heidän ultimate lelutoiveitaan ja ostimme myös lahjat omille kummilapsillemme. Jumbon puolella on Stockmann, jonka yhteydestä löytyy XS-lelut. 

Mikäli siellä pohditaan sopivia leluja lapsille, jotka ovat meidän poikiemme ikäisiä – tässä meidän katraan suosikit: Meidän 3-vuotias nuorimmaisemme fiilistelee Ryhmä Hauta ja palomiesleikkejä. Vilkkusilmäinen 5-vuotiaamme toivoo pikkusotilaita ja erilaisia liikenneajoneuvoja ja 7-vuotias koululaisemme himoitsee kaiken futikseen liittyvän lisäksi Nerf-vaahtomuovipyssyjä. Saman katon alta sain ostettua kaikki kummilastenkin paketit. Sisäinen harakkani ei voinut vastustaa kiusausta ja ostin kummitytöilleni supersöpöt kimaltelevat isot flamingot. Kurkatkaa histoire d’Ours merkin pehmolelut – niin ihastuttavia! Lelujen lisäksi meidän esikoinen oli erityisen kiinnostunut Ponke’sin pipoista. Onkohan hitti ala-astelaisten keskuudessa, koska itse en tuntenut merkkiä entuudestaan? Heiltä löytyy oma liike Jumbon puolelta.

Mikäli etsit lahjaa puolisollesi, vinkkaisin Jumbon puolella löytyvästä Volt-miestenvaateliikkeestä. Siellä oli monia laadukkaita neuleita mm. Filippa K:lta ja Tiger if Swedeniltä, mitä oma mieheni kävi hypistelemässä.

Yksi lahjaklassikko miehille jouluna on laadukkaat bokserit. Jumbon puolelta löytyy myös Björn Borgin oma liike, missä on laaja valikoima, mikäli teillä kotona toivotaan jotain käytännöllistä ja pientä.

Kun ostokset oli hoidettu, suuntasimme vielä yhden aktiviteetin kautta kotia. Menimme nimittäin kokeilemaan ensimmäistä kertaa Flamingon puolelta löytyvää Pikseli Arcade -virtuaalipuistoa. 

Tämä oli ihan älyttömän hauskaa! Meidän pojat olivat aivan intona. Kaksi vanhempaa leikkivät virtuaalimaailmassa keskenään lumisotaa (!) ja nuorin halkaisi samuraimiekalla hedelmiä Fruit Ninja pelissä. Apua miten hupaisaa paikan vetäjillä on varmasti katsoa sitä touhua päivästä toiseen :D Itsekin halusin kokeilla miltä pelaaminen tuntuu. Yllätyin, miten paljon virtuaalimaailma voikin aivoja huijata. Kokeilin peliä missä mentiin hissillä pilvenpiirtäjän huipulle ja kun hissin ovet avautui, avautuivat ne korkeuksiin, missä edessä oli pitkä pudotus katuun ja edessä vain kapea rautalankku. Ihan käsittämätöntä, mutta minulla teki todella vaikeaa astua sille samperin rautalankulle. En halunnut poistua hissistä  – vaikka tiesin tasan tarkkaan, että olen turvallisessa huoneessa virtuaalilasit päässä. En meinannut millään pystyä astumaan sille lankulle ja katsoa alas sitä pudotusta. Tuli taas mietittyä sitä, kuinka moni asia on päänsisäistä… Erityisen paljon pidimme kaikki myös vedenalaisesta maailmasta, missä pääsi ihailemaan kaloja ja ohitse uivia valaita. Kun valaan pyrstö pärskäisi kunnolla ohi menneessän, huomasin taas väistäväni :D  Pojat tykästyivät Pikseliin niin paljon, että ollaan käyty leikkimässä virtuaalilumisotaa jo uudemmankin kerran.

Meillä oli aivan älyttömän kiva päivä. Mahtavaa perheen yhteistä aikaa ja samalla tuli hankittua suuri osa joululahjoistakin. Joulukuuta parhaimmillaan: ei stressiä tulevasta aatosta, vaan kaikki sujuu siinä sivussa mukavasti yhteisen ajan siivin. Tavoittellaan elämyksellisyyttä tavaran sijaan ja pitkää tyytyväisyyttä. Jos jotain itse haluaisin joululahjasi, se olisi lisää tällaisia päivä. Elämykset ja yhteinen aika on parasta.

Käyhän kurkkaamassa IG-tilini uudesta kuvasta arvonta, missä voit voittaa shoppailurahaa Jumboon.:)

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rosa

  Teillä on kyllä arvot ja sydän kohdallaan. ❤️ Se on just kuten sanoit. Yhdessä tekeminen ja kokeminen on tärkeintä! Nää perheaiheiset postaukset on mun suosikkeja. Toiv mahdollisimman moni perhe ottaa mallia teistä. Ihanaa Joulun odotusta Väyrysten perheelle! ?

  • Hanna Vayrynen

   Olemme hyvin kiitollisia siitä, että oma työni myös mahdollistaa tällaisia meille tärkeitä asioita <3 Kiitos ihana ja aivan ihanaa joulunodotusta teidän perheelle <3

 • Nina

  Voi kun näyttää hauskalta, alkaa tekeen itselläkin mieli pulikoimaan! Mistä tuo kaunis uimapukusi muuten on?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos – oli niin kivaa että mennään pian taas uudemman kerran.
   Uimapuku on ruotsalaisen Scampin! :)

 • Haidi

  siitä asti kun täytti 18 ja pääsi kulkemaan autolla on Jumbo vakkari jos tarvitsee shoppailla. Monesti myös ystävien kanssa päädytään sinne syömään, viimeksi tiistaina :D samalla tulikin haettua muutamia joulukoristeita ja paketointi juttuja!

  • Hanna Vayrynen

   Hei kuulostaa ihanalta! <3 Ja mäkin ostin sieltä Sinellistä paketointipaperia <3