CATEGORIES

Nautinnollinen joululoma

23.12.2019

*Kaupallinen yhteistyö Nespresson kanssa*

Viimeiset viikot ovat hurahtaneet minulla ja monella muulla “maailma valmiiksi” -moodissa. Töissä on kiire saada työpöytä puhtaaksi ennen lomia ja kotona riittää yhtä jos toista hoidettavaa ennen joulupyhiä. Listoja löytyy vasemmalta ja oikealta. Lista kaikkien joululahjoista. Lista ennen seuraavaa vuotta hoidettavista työtehtävistä. Lista siitä mitä kaikkea ostaa ruokakaupasta joulupöytään. Mutta oletko lainkaan miettinyt asioita mitä sinä haluaisit jouluna tehdä? Jotta joulunaika ei menisi suorittamiseksi, on tärkeää miettiä niitä asioita mitä haluaa tehdä. Mitä sinä toivot saapuvilta pyhäpäiviltä? Mitä hetkiä odotat?

Toivottavasti teistä moni pystyy rauhoittumaan jouluna ja antamaan aikaa itselleen ja läheisimmilleen joutumatta miettimään esimerkiksi työasioita. Uusi vuosi on kulman takana, joten on aika pysähtyä nauttimaan vuoden viimeisistä hetkistä. Tein listaa asioista mitä itse haluan vielä loppuvuonna vielä tehdä. Tämä lista ei ole suorittamista varten vaan muistutus siitä, että elämä tapahtuu nyt eikä huomenna. Jos olet parisuhteessa jaa lista puolisosi kanssa, jotta teillä olisi ymmärrys siitä mitä molemmat toivovat.

Lazy Day
Haluan viettää päivän tekemättä mitään. Päivän, milloin ei tarvitse katsoa sähköposteja tai olla puhelin kourassa. Haluan uppoutua hyvän tv-sarjan pariin ja katsoa sitä aamunkoitosta yön pikkutunneille asti yöpaidassa ja lämpimissä villasukissa jos siltä tuntuu  – ilman huonoa omaatuntoa omasta tekemättömyydestä. Hyvän omantunnon lazy day.

Hieronta
Niskani ovat olleet totaalisen jumissa jo pidemmän aikaa. Tämän loman aikana aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja suunnata hierontaan, missä käyn aivan liian harvoin.

Oma urheiluhetki
Olen todella huono ottamaan omia liikuntahetkiä. Aina on muka jotain tärkeämpää tai akuutimpaa tekemistä. Tämän loman aikana aion käydä ainakin kerran juoksemassa raikkaassa ulkoilmassa ja mennä joogatunnille – ihan itsekseni.

Pulkkamäki / perheen ulkoiluhetki
Toivon kovasti lunta, mutta valkoinen joulukuu Etelä-Suomessa jää nähtäväksi. Jos lunta vain tulisi haluaisin kovasti pulkkamäkeen poikieni kanssa, mutta jos musta joulu pitää pintansa minulle käy myös yhteinen reippailuhetki metsän raikkaudessa.

Yhdessä ystävien kanssa
Viimeisten kuukausien aikana on tapahtunut hurjasti. Niin paljon, ettemme ole ehtineet nähdä ystäviämme läheskään niin paljon kuin haluaisimme. Toivoisin saavamme pojat jonain iltana hoitoon niin, että voisimme nähdä yhteisiä ystäviämme aikuisten kesken ja pitää vaikka lautapeli-illan. Aikuisten kesken rentoa jutustelua ilman keskeytyksiä.

Yhteinen rauhallinen aamuhetki
Haluan hitaan aamun. Milloin kenenkään ei tarvitse ehtiä töihin / kouluun / harrastuksiin tai muuhunkaan menoon. Haluan juoda aamukahvin lämpimänä ja rauhassa yhdessä mieheni kanssa – ilman kiirettä minnekään.

Lukea kirja alusta loppuun
Tai no ei oikeastaan lukea, vaan lukea ja kuunnella. Minusta on ihana kävellä raikkaassa ulkoilmassa ja kuunnella kirjaa. Listallani on muutamakin kirja, johon haluaisin päästä käsiksi. Ensimmäisenä tartun todennäköisesti jompaan kumpaan Hararin teokseen: 21 oppituntia maailman tilasta tai Ihmisen lyhyt historia. Molempia on kehuttu paljon.

Mennä Vierumäelle perheen kanssa
Loppuvuonna haluan ehdottomasti mennä vielä perheeni kanssa Vierumäen mökille. Siellä vallitsee aivan omanlaisensa rauha, missä itse rentoudun huomattavasti paremmin kuin muualla. Haluan istua takkatulen ääressä, grillata poikien kanssa makkaroita, pelata yhdessä Afrikan tähteä ja muistipelejä sekä käydä sporttaamassa yhdessä kun siltä tuntuu.

Loppuun vielä viimeinen joululahjavinkki, mutta ehkä enemmänkin sinulle itsellesi, jotta voit taata nautinnolliset hetket itsellesi niin loppu- kuin ensivuonnakin. Jos sinulta ei vielä löydy omaa Nespresso-konetta ja sellaisesta olet haaveillut, nyt on Nespressolla meneillään superhyvä tarjous. Nespresson omasta liikkeestä ja verkkokaupasta saa uudesta Vertuo-kahvikoneesta 100 euron alennuksen 19.1. asti:

 https://www.nespresso.com/fi/fi/order/machines/vertuo.

Vertuon lisäksi Nespressolla on muistakin kahvikoneistaan tuntuvia tarjouksia. Me olemme sen verran intohimoisia kahvinjuojia mieheni kanssa, että meiltä löytyy Vertuon lisäksi myös tämä original-sarjan Creatista Plus-kone. Rakastan sen maidonvaahdotinta (en voisi siitä luopua enää) sekä itse tykkään sen verran paljon maitopitoisista kahveista, että original-sarjan pienemmät kapselit ovat riittäneet minulle kun mieheni kaipaa taas isompia ja tujumpia kahvimukeja.

 

Vasemmalla Vertuo -kahvikone, oikealla Creatista Plus

Vertuossa on entistä suuremmat kahvikapselit ja kahvia saa suomalaiseen makuun kerralla enemmän. Yksi Vertuo-kone valmistaa jopa viittä eri kokoa (40ml-414ml) ja se tunnistaa koon automaattisesti sinne laitetusta kapselista. Sopivan kokoinen kahvi valmistuu tyylikkäästi nappia painamalla ja lopputulos on samettisen pehmeän creman kuorruttama. Vertuosta suosikkikapselini ovat Bianco Leggero (80ml) ja hetken kausimaku Vanilla Princess Cake (230ml). Mieheni suosikki Vertuon valikoimasta on Double Espresso (80ml) ja Vertuo Intenso (230ml). Kapselit on tehty alumiinista, joten ovat tuttuun tapaan kaikki 100% kierrätettäviä. Käytetyt kapselit voi viedä Nespresson liikkeeseen tai pienmetallille tarkoitettuun kierrätysastiaan, joita löytyy Suomessa monista eri kierrätyspisteistä ja monien taloyhtiöiden jätehuoneista.

Tunnelmallista ja nautinnollista joulua kaikille! <3

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haidin

  Ihanaa ja rentouttavaa joulua teidän perheelle ❤️

 • Johanna

  Vahva suositus Hararin kirjoihin minultakin! Suosittelen kyllä aloittamaan Ihmisen lyhyestä historiasta! Tuossa 21 oppituntia maailman tilasta viitataan pari kertaa siihen.

  Ihanaa joulua teidän perheelle!<3

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos tästä vinkistä! Tämän toteutan <3 Ihanaa joulua teidän perheelle <3

 • Merja

  Hyvää Joulua Hanna sinulle ja perheellesi. Olet todella ansainnut joululoman, jolloin kiireisenä tehopakkauksena pystyt toivottavasti myös itse rentoutumaan.

  • Hanna Vayrynen

   Oi ihana Merja <3 Iso kiitos sinulle kaikesta ja aivan ihanaa joulua teidän perheelle! <3