CATEGORIES

Vappu tulee tänäkin vuonna

29.4.2020

Meidän perinteemme on ollut jo kahdeksan vuoden ajan kerääntyä vanhalla ystäväporukallamme meille. Katoimme yhdessä aamupäivällä brunssin, jonka jälkeen lähdimme porukalla ihmettelmään Kaivarin vappuhulinaa. Meitä on ollut vuodesta 2012 lähtien 6 pariskuntaa, ketkä olemme viettäneet vappua yhdessä. Lasten määrä on noussut vuosittain… Kolmisen vuotta sitten lasten määrä ylitti aikuisten määrän, joten vappurieha oli aina taattu. Tänä yhdeksäntenä vuonna perinne katkeaa. Isoja kokoontumisia ei voida järjestää. Tämä on tietysti harmillista, mutta sitä suuremmalla syyllä haluan tehdä tästäkin vapusta ihanan vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Kaikesta huolimatta, vappu tulee tänäkin vuonna. 

Rakastan teemajuhlia. Rakastan luoda tunnelmaa ja koristella kotia erinäisiä juhlia varten. Varastostani löytyykin paljon erilaisia viirejä, paperikoristeita ja muuta rekvisiittaa, mitä on käytetty monilla järjestämilläni vauvakutsuilla, synttäreillä ja ties millä. Olen vuosien saatossa käyttänyt paljon Juhlamaailman palveluja ja ostanut monet varastossa olevat somisteeni heiltä. Kuulin somen kautta, että tälläkin perheyrityksellä on nyt korona-aikana tiukkaa. Entistä suurempi syy pitää kiinni vappufiiliksestä kotona tänäkin vuonna, sillä samalla tuet suomalaista yrittäjyyttä haastavana aikana. 

Kävin ostamassa neljä pussia ilmapalloja ja vuokrasin yhden 5 litran heliumtankin, josta piti riittää 60 palloon, mutta siitä riittikin selvästi suurempaan määrään. Vielä on heliumia jäljellä, joten huomenna valitaan pojille vielä omat foliopallot, jotka täytän jäljellä olevalla heliumilla. Kuten IG-tarinoiden puolella fiilistelin jokin aika sitten, olen tällä hetkellä ihastunut korallin ja persikan sävyihin piensisustuksessa. Kotimme sisustus on hempeän beige/greige, joten sitä on pohjaa on ihana piristää eri sesonkeina eri väreillä.

Muutamat teistä olette jo kyselleet näiden ilmapallojen perään IG-tarinani puolella. Ne tosiaan on ostettu Juhlamaailmasta, mutta kerron vielä tarkat sävytkin, sillä värivalikoima on suuri.

Metallikromikultapallo
Metallinhohtoruusukulta
Metallinhohtovalkoinen
Konfetti-ilmapallo kulta

 Täällä on siis vapputunelma jo katossa. Tänä vuonna aiomme ensimmäistä kertaa tehdä myös omat munkit ja donitsit! Olen ennen ostanut ne aina valmiina, mutta nyt kun miehenikin on innostunut leipomaan(!) ajattelin sen olevan kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Erityisen iso valonpilkahdus tämän arjen keskellä on, että vappuna meille tulee kylään edellisessä postauksessa mainitsemani ystäväperhe. Olemme olleet heidän laillaan tiukassa eristyksessä seitsemän viikon ajan. Miehelläni jatkui taas työt viime viikolla, kun HJKn treenit alkoivat viime viikolla. Hän näkee työnsä takia toista joukkueen valmentajaa, kenen perhe on meidän lähimpiä ystäviä. Se, että voimme viettää tämän myötä aikaa yhdessä heidän kanssaan on ehdottomasti paras asia tässä vapussa. 

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sanna

  Todella kauniit koristelut ja miten ihanat värit palloissa! Itsekin tykkään koristella syntymäpäiville ym. Jonkin aikaa olen odotellut uutta meikki-/kevätstyle postausta, vink vink. :) Olisi ihanaa nähdä jos vaikka Lancomelta löytyy hempeää roosaa poskiin, kultaista hohdetta iholle eli juuri ilmapallojesi värit!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon! Ja vitsi miten kiva idea! Kuinka saada kullanhohtoa ja persikkaa poskiin! Kiitos, mä kysäisen tätä Lancomen omalta meikkiartistilta! :)

 • Jenna

  Ihanan näköistä! Ihanaa päästä seurailemaan miten teidän sisustus projektit etenee, pihasta puhumattakaan!

 • Vappu

  Aivan ihanat koristelut! PS. Tuo ensimmäinen kuvasi näkyy päässeen virolaisen tunika.fi yrityksen fb-vappupostauksen kuvaksi. Ajattelin, että onpa tutun näköinen kuva, jossain olen juuri nähnyt… on tehnyt siis vaikutuksen muihinkin :) Kiitos blogistasi, terveisin monivuotinen seuraaja

 • Arja Vauhkonen

  Upeat koristeet!
  Ihailen järkevää toimintaanne koronavappuna: pienen rajatun piirin juhlat on parasta nyt. Jos koronaoireita ilmenisi, tietäisi heti piirin joka on altistunut, mutta tarvitseehan ihmisten nyt pikkuhiljaa palata normaalia kohti ja alkaa nähdä toisiaan.
  Hyvää ja iloista vappua!

  • Hanna Vayrynen

   Olen aivan samaa mieltä. Piirin haluan pitää sellaisena, että jos joku sairastuisi, pystyisin heti nimetä kaikki henkilöt ja niitä olisi max 10 viimeisen kahden viikon ajalta. Iloista vappua sinne <3

 • Tuuli

  Tosi kaunista teillä<3 Itse kanssa ajattelimme muutaman ystävän kanssa nähdä, kunnes toinen heistä kertoi miehensä käyneen vajaa kaksi viikkoa sitten tapaamassa pikaisesti vanhempiaan melkein kahden kuukauden kotona olon jälkeen (vaikka olivat kaikki olleet etätöissä ja mies käynyt vain kaupassa, kaikki täysin oireettomia koko ajan ja tämä oli heidän ainut kontaktinsa jopa turvavälillä, vanhemmat alle 60-vuotiaita urheilullisia, perusterveitä) ja ystäväni miehen isä kuoli tällä viikolla oireettomalta pojaltaan saatuun koronaan tässä helsingin seudulla. Itse mietin ainakin tämän jälkeen entistä tarkemmin olenko todella valmis ottamaan vastuun läheiseni tai läheiseni lapsen kuolemasta, vaikka kuinka olisi vaikeaa olla kotona, olla näkemättä ketään, vaikka ikävöin niin paljon kaikkia ja vapautta. Tämä on kuitenkin niin paljon helpompaa kuin esim. jos tulisi kolmas maailman sota tai isovanhemmillamme esim.talvisodan aikaan, kun ei voinut olla edes kotona, oltiin pommisuojissa, puolisot kuoli rintamalle, ei ollut ruokaa jne. En halua pelotella, mutta tämä todella laittoi ainakin omat tarpeet mittasuhteisiin ja miten äärimmäisen hyvin meillä on kaikki, kun saamme oikeasti olla kotona turvassac ei tarvitse olla pimeässä pommisuojassa, pelätä että joku vie lapsesi, seuraava pommitus osuu kohdalle, puoliso kuolee rintamalle yms.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos!
   Ja hirveä tapahtuma. Otan syvästi osaa. Tämä tilanne koskettaa meitä kaikkia.
   Itseasiassa tästä syystä en itsekään halua nähdä vielä omia vanhempia (vaikka he eivät kuulukaan ikänsä puolesta vielä riskiryhmään).
   Koskaan ei voi tietää. Meillä tulee nyt töiden takia pakosti kontakti, joten uskallamme siitä syystä nähdä tämän saman perheen kesken.
   Ja kyllä – meillä on asiat hyvin, vaikka koronan sivuvaikutukset ovat kohta ikävä kyllä vielä paljon suuremmat, kuin itse tauti, ellemme saa jotenkin hiljalleen yhteiskuntaa avattua….

 • Minna

  Hyvä asenne siellä! :) Mielellään kuulisi myös tarjoiluista lisää. Hyvää vappua!

  • Hanna Vayrynen

   Hei laitan vaikka meidän vapun kuulumiset vielä blogipostauksena ja varmasti kuvailen myös IG-tarinoiden puolella! :)

 • Sanna Inspired by love

  Eikä mitkä vappuöverit, loistavat! :D Tomas haaveile palloövereistä meilläkin tänä vuonna niin se tulisi niin kateellisiksi näistä kuvista. Meillä vietettiin pre-vappua tänä vuonna herkkujen merkeissä, koska vappu menee muissa jutuissa. Hauskaa vappua sinne! :)

  • Hanna Vayrynen

   No mutta ihanaa että ootte päässeet jo viettämään! :) Paljon halauksia sinne!

 • Haidi

  Ihanan kuuloiset suunnitelmat teillä! Ja miten upeat koristelut palloilla, aivan ihanan näköistä :) meillä on tarkoitus pienellä kaveriporukalla nähdä, joka on tässä karanteenin aikana jo tavannut toisiaan ja nyt itsekin lähden heitä näkemään. Ensimmäiset karanteenikontaktit työpaikan lisäksi :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon ihana!
   Koen tärkeäksi myös, että esim he ketkä asuvat yksin, näkevät pienellä porukalla tänä aikana toisia tiettyjä läheisiä – hallitusti ja harkitusti. Näin kaikki jaksavat tässä tilanteessa paremmin ja pitempään. <3 Ihanaa vappua sinne <3