CATEGORIES

Vappu kuvina

5.5.2020

Vappu oli erilainen tänä vuonna, mutta aivan ihana. Totesin, että tänä vuonna jos joskus tarvitsee fiiliksen nostatusta. Olen aina rakastanut koristella kotia eri juhlapyhiä ja merkkipäiviä varten, mutta nyt saattoi omallakin mittapuulla lähteä vähän käsistä. On niin ihanaa saada laittaa omaa uutta kotia ja fiilistellä sen uusia mahdollisuuksia.

Erityisen ihanaksi tämän vapun teki se, että hyvin pitkän ajan (seitsemän viikon) jälkeen uskallettiin avaa omaa pientä ympyrää ystäväperheen kanssa. Olemme molemmat olleet tiukassa eristyksissä tämän ajan, meistä kukaan ei ole riskiryhmäläinen ja kun miehemme näkevät lähes päivittäin töissään, totesimme riskin olevan häviävän pieni. Jos joku meistä sairastuisi, tulisi se miesten työkontaktin kautta kaikille todennäköisesti kuitenkin. Miten ihanalta tuntuikaan pitkästä aikaa halata ystävää. Erityisen ihanaa se oli lastemme kannalta. He kun ovat jo pidemmän tovin kaivanneet omia ystäviä. Toki veljet tuovat seuraa, mutta selvästi kaikki kaipaavat jo omia ystäviään ja leikkejä ikätovereidensa kanssa. Voin sanoa, että ainakin meidän perheessä veljesten välisen nahistelun määrä on niin hermoja raastava, että pää on jo muutamaan kertaan poksahtanut. Heti kun mukana on joku muukin kaveri, rikkoo se dynamiikkaa sen verran, että keskinäisen kinaamisen määrä vähenee huomattavasti. 

Tänä vuonna leivottiin myös ekaa kertaa omat munkit ja donitsit! Meidän korona-arjen yksi ilahduttavimpia lisiä on, että mieheni on innostunut leipomaan. Kaikki lähti siitä, kun tajusin, että hän ei ole muuten eläessään leiponut. Joskus kuulema köksäntunnilla, mutta ei koskaan sen jälkeen. Hän lähti liikkeelle mokkapaloista, jotka onnistuivat erinomaisesti. Sen jälkeen hän on jo leiponut Key Lime pien, New York cheesecaken, donitseja sekä sokerimunkkeja. Nyt hän suunnittelee leipovansa jotain poikien kanssa minulle äitienpäiväksi. <3

Vapun menun suunnittelimme tarkkaan etukäteen ja se oli erityisen onnistunut. Tilanteeseen sopivaa, nopeasti ja helposti valmistuvaa sekä äärimmäisen maukasta.

Vappuaattona:
perunasalaattia
grillattuja makkaroita
donitseja ja munkkeja sekä
juustoja ja
viiniä

Vappupäivän brunssi:
Shakshuka
Karjalanpiirakoita ja munavoita
Kiireetöntä hapanjuurileipää
Luonnonjugurttia, hunajaa ja marjoja

Vappupäivän päivällinen:
lapsille hodareita
aikuisille lobster rolleja

Erilainen, mutta aivan ihana vappu.
Toivottavasti teidänkin vappunne oli iloinen vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elina

  IHANA toi valkonen “tuoli” keittiön saarekkeen päässä ???

  • Hanna Vayrynen

   Eikö!!! Toimii tossa super hyvin!

 • Jenni

  Moi! Ihanan näköinen vappu teillä ollut!

  Mistä keittiön tuolit ovat? Huomasin sun aiemmasta postauksesta että täällä on samanlaista pohdintaa Gubin tuolin ja pikkulapsiperhearjen yhdistämisen kanssa… Joten vaihtoehdot on enemmän kuin tervetulleita! :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei ruokatuolit löysin ISKUSTA!! ollaan oltu supertyytyväisiä ja lähtenyt tahrat SUPERHYVIN. Tilasin just uudet baarituolit myös… Niistä pian!

 • Maija M.

  Huh, nuo donitsithan näyttävät ihan ammattilaisen tekemiltä, wau! Mulla oli ennen korona-aikaa hiljaisempi jakso leipomisen osalta. Nyt on ollut taas kiva leipoa. Pääsiäisenä tein rommibaboja ja vähän liian monena viikonloppuna olen tehnyt mustapapufudgeja. Se nyt ei ole varsinaista leipomista, itse tekemistä kuitenkin. Superhyviä, ei sokeria, ei vehnää ja vegaanisia. Ohje löytyy täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mustapapufudge

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos!! Ensikertalaiset olivat ylpeitä! :)

   Ja hei kuulostaapa erikoisen ihanalle! Kiitos tästä!! Ja kyllä – koronaleipurit on ehdottomasti a THING :D

 • Iida

  Teillä on selvästi ollut tunnelma katossa!:D Ihanat koristelut ja menu. Ja en olisi uskonut että vappupallot voisi näyttää harmonisen kauniilta, mutta tuossa vikassa kuvassa näköjään näin on!

  Kiitos värikkäistä ja elämänmyönteisistä viime postauksista, keep them coming! Nykyään jos koskaan blogisisällölle ja somekohtaamisille tarvetta<3

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon! :)
   Ihana kuulla, että tällainen kevyt sisältö puree ja on toivottua kaiken haastavan keskellä <3

 • Haidi

  En kestä näitä koristeluita, niin upeat, että edelleen jaksaa ihastella! :) muutenkin ihanan kuuloinen vappu. Itsekin näin ekaa kertaa pienellä ystäväporukalla nyt ystäviä vappuna ja oli kyllä niin ihana pitkästä aikaa nähdä livenä! <3