CATEGORIES

Villa Elfvik

7.5.2020

Kävin poikieni kanssa alkuviikosta pitkästä aikaa Villa Elfvikissä. Olen käynyt siellä viimeksi itse 18-vuotiaana, kun luin ylioppilaskirjoituksiin ja kaipasin hengähdystaukoa pänttäämisestä. Muistan miten tulevaisuus ja uusi vaihe elämässä jännitti – mutta kivalla tavalla. Seitsemäntoista vuotta siihen meni, ennen kuin tulin tänne uudestaan. Tällä kertaa omien poikien kanssa.

En ymmärrä, miten olin “unohtanut” tämän paikan. Miten viime kerrasta on kulunut melkein kaksi vuosikymmentä?! Varsinkin, kun tämä paikka aina ihastutti. Aina täällä ollessa mietti, että onpa Suomen luonto kaunis. Kauniaisiin muutto on ihanasti tuonut minut takaisin omille juurilleni ja monille vanhoille muistoille.

Villa Elfvik on Espoon Laajalahdessa sijaitseva Luontotalo, joka on reilun 10 minuutin matkan päässä Kauniaisista. Kauniin vanhan Jugend-huvilan ympäristössä on paljon upeaa luontoa. Näyttävä puinen lintutorni, jonka korkeuksista voi ihailla Laajalahden luonnonsuojelualueen rauhaa. Komeat pitkospuut korkean heinäviidakon keskellä. Monia houkuttelevia metsäpolkuja, jonka reunustoja valaisee kuusiston läpäisevät kultaiset auringonsäteet. Useita ihania piknik-paikkoja, missä voi perheen kesken istahtaa ja nauttia Suomen kauniista luonnosta.

Lintutorni

Kivilaituri

Pitkospuut

Alueelta löytyy useita erilaisia luontopolkuja, jotka on merkitty hyvin opastein. Alue on myös sopivan kompakti, joten pienempienkin lasten kanssa jaksaa hyvin kävellä paikasta toiseen. Kaikki nämä kuvissa näkyvät paikat ovat muutaman sadan metrin päässä toisistaan.

Kun kuvasin alueella IG-tarinaani pätkiä, räjähti kommenttiboksin puolella. Moni halusi tietää missä tämä “taianomaisen kaunis paikka” on. Laajalahti on tosiaan Espoota – sijaitsee aivan Leppävaaran kupeessa. Helsingistä päin ajaessa pääsee Turun motaria pitkin hyvin nopeasti paikan päälle. Villa Elfvik on Kehä 1:sen sekä Turun moottoritien kulmassa. Ihanteellinen paikka päiväretkelle. Nyt kun moni etsii uusia ihania paikkoja liikkua luonnossa, tässä yksi erinomainen vinkki.

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • VEERA

  Olette retkeilleet kotikulmillani Ruukinrannassa! Kannattaa käydä myös Tarvaspäässä Gallen-Kallela museossa ja kahvilassa, jonka Petra kommenteissa mainitsi. Aivan ihana ja ennenkaikkea laadukas kahvila. Niin ihanan tunnelma ja kesäisin ulkona myös pöytiä. Silloin tällöin kävellään sinne lounaalle tai pullakahveille. Suosittu paikka, niin joskus joutuu jonottamaan, mutta sen arvoista!
  Ja lehmiä jos näkee kesällä aidan toisella puolella kuljeskelemassa, niin ovat karanneet. Itse olen juossut lasten kanssa niitä karkuun, tulivat aika nopeasti kohti! :)
  Kaunista kesää!
  -Veera

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos tästä! Sinne ehdottomasti käy tie kun korona sen sallii! :) Ja apua! :D Pitää vielä käydä lasten kanssa etsimässä ne lehmät – ovat varmasti hitti! :D Sitä samaa sinne <3 Ehkä törmätään luontopolulla - vetäisehän Veera silloin hihasta! :)

 • Elli

  Hei Hanna! Lisävinkkinä lapsiperheille on Villa Elfiikille kesäisin tuotavat laidunlehmät. Lehmät tosiaan laiduntavat joka kesä jossain Otaniemen ja Laajalahden välissä, jossa niille on jättimäinen laidunalue. Itse lenkkeilen usein Tapiolasta kohti Villa Elfiikiä ja huvitan itseäni “löydä lehmät” -leikillä. Jos toimii 27-vuotiaaseen, uskoisin että voisi olla hitti myös teillä. Ihanaa kevättä! ?

  • Hanna Vayrynen

   Siis me etittiin niitä lehmiä mutta ei löydetty! Mutta ei hei mahtavaa – mennään varmasti pian taas uudestaan niin on pojille uutta näytettävää! :D

 • Linda

  Onpa outo tunne, kun kirjoitat oman lapsuuteni ykkösluontokohteesta. Asuin Villa Elfvikistä alle 3 km päässä ja siellä tuli käytyä säännöllisesti niin erinäisten syiden takia. Ihana paikka, jossa aika tuntuu katoavan hetkeksi. Tämä toimii loistavana lähimatkailukohteena?

  • Hanna Vayrynen

   Olet asunut hyvin kauniilla seudulla! Ja kyllä – sillä on kyllä aivan oma tunnelmansa <3

 • Petra

  Kyllä – paikka on ihana. Ruukinranta on tuo alue, jossa sijaitsee – mutta isommassa mittakaavassa siis Laajalahtea :)
  Samaisella alueella on Gallen-Kallelan museo ja ihan mahtava Cafe Zoceria, joka aikoinaan valittiin Espoon parhaimmaksi kahvilaksi, niin on mahtavat eväät siellä, eikä pelkästään kakut vaan myös lohikeitto, lasagne, salaatit jne. Plus kaunis ympäristö, kannattaa ajella sinnekin.

  • Hanna Vayrynen

   Oi että! Kuulostaa ihanalta! Lueskelinkin siitä – pitää ehdottomasti kokeilla joskus. Onkohan auki nyt korona aikaan?

   • Petra

    Ei ole auki ainakaan toistaiseksi, kesäkuun alussahan ne kaiketi saavat aueta- josko sitten.

 • Veera

  Heippa!

  Mulla olisi ihan postaukseen liittymätön kommentti. Toivottavasti se sopii!
  Googlasin hiustenlaittotapasi, sillä sun hiukset on aina aivan upeat. Mietinkin nyt rullien ja norsujutun ostamista. Minkä kokoiset rullat sulla on? Isot, keskikokoiset vai pienet? Pysyykö sulla yleensä kiharat hyvin? Entä mitä eroa uskot olevan lämpörullilla ja käyttämilläsi rullilla? Ja vielä yksi kysymys: tekeekö raudalla hiusosioiden taivutus ison eron verrattuna siihen, että hiukset laittaisi vain paplareiden avulla?

  Kiitos jo etukäteen! :)

  • Hanna Vayrynen

   Toki!
   Omat tarrarullani olen ostanut joskus Stockalta. Ne olivat medium kokoa. Mulla pysyy tosi hyvin kiinni, mutta tarvitsee ehdototmasti myös hyvät pinnit (2 pinniä per rulla – molemmille puolille yksi). Minulla lämpörulla-kiharat ei pysy yhtä kuohkeina yhtä pitkään ja niistä tulee minulla paljon kiharampi lopputulos. Tosin viimeksi olen käyttänyt lämpörullia josksu 20 vuotta sitten joten en varmaksi enää osaa sanoa. En aina käytä suoristusrautaa, mutta silloin viimeistelen jos haluan tuloksen olevan siistimpi. Tarrapaplarit jättävät hiuksen pinnan hieman pörröiseksi, jonka sitten saatan tasoittaa suoristajalla. Hiuksen kaarevuuteen minulla ei ole ollut siihen suurta eroa :) Toivottavasti tämä auttoi! :)

   • Veera

    Kiitos vastauksesta! Auttoi kovasti. Ei muuta kuin paplarikaupoille!