CATEGORIES

Hybridi harkinnassa

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö BMW Suomi

Kun muutimme Helsingistä Kauniaisiin reilu kaksi vuotta sitten, ostin itselleni äitini vanhan BMW X1 auton, sillä hän muutti miehensä samaan aikaan Kauniaisista Helsinkiin. Kolmen aktiivisesti harrastavan lapsen perheessä kaksi autoa on meille välttämättömyys esikaupunkialueella asuessa. Monena päivänä viikossa pojillamme on samaan aikaan omat treeninsä eri paikoissa – Kauniaisissa, Espoossa ja Helsingissä. Poikiemme ollessa vielä 6-, 8- ja 10-vuotiaita, he tarvitsevat meiltä vielä paljon logistista apua. Me kuitenkin nautimme treenimatkoista heidän kanssaan, sillä ne avaavat mahdollisuuden rauhassa keskustella heidän päivästään ja hetken ajatuksista.

Ostin äitini vuodelta 2000 olevan diesel-auton, koska se meni niin kätevästi päittäin. Se oli nopea ja helppo ratkaisu. Olen kuitenkin pidempään ollut kiinnostunut hybridi- sekä täyssähkö malleista. Kun viime vuonna mieheni auto oli odotettua pidempään korjauksessa, saimme siksi ajaksi lainaan BMW X3 hybridin. Ihastuin sen ajomukavuuteen niin suuresti, että vakavasti harkitsin myyväni nykyisen autoni ja vaihtavani hybridiin sekä siirtyväni leasing-puolelle. Olin lähellä tehdä niin jo viime vuonna Black Fridayn mahtavien tarjouksien aikaan, mutta kalkkiviivoilla totesin, että haluan tutkia vaihtoehtoja tarkemmin ollakseni varma.

Nyt syksyllä sain koeajoon BMWn uuden 2-sarjan Active Tourer 225e xDrive ladattavan hybridin. Kyseisen malli kiinnosti siksi, että se on kompaktiluokan auto, mutta siihen mahtuu silti viisihenkinen perhe kaikkine harrastustarvikkeineen. Mallissa on vakiovarusteena paljon innovatiivista ja arkea helpottavaa teknologiaa, mikä ei ole kompaktiluokan autoissa tavallista. Sain nauttia autosta melkein kahden viikon ajan. Tässä tekemiäni huomioita tuolta koeajojaksolta.

Hybridi käytössä

Suurin syy haluun vaihtaa auto on kiinnostukseni hybridi- ja täyssähkö käyttöä kohtaan. Vielä pohdin näiden välillä, mutta tällä hetkellä kallistun enemmän hybridin suuntaan sen vaihtoehtoisuuden takia. Omassa ystäväpiirissä on ollut viimeaikoina paljon autojen vaihtoja – nimenomaan hybridiin ja täyssähköön. Aihe on ollut usein keskusteluissa esillä, joten uskon tämän olevan monelle hyvin ajankohtainen aihe. 

BMW 225e xDrive ladattavassa hybridissä sähköinen ajoetäisyys on jopa 90km. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pystyn täyteen ladatulla autolla ajella kevyesti esimerkiksi Kauniaisista Helsinkiin ja takaisin ilman, että minun tulee siellä miettiä lataamista. Latausta on jäljellä runsaasti kotipihaan ajettaessa ja voin taas vain kytkeä auton kodin omaan latauspisteeseen. Ajan pääsääntöisesti lyhyitä matkoja pk-seudulla, joten reilusti yli 90% ajomatkoistani voisin varmasti siis huoletta kulkea sähköllä. Tyhjästä täyteen kesti ladata n.2,5 tuntia. Itse lataaminen oli helppoa ja yksinkertaista. Puhelimen oman My BMW apin avulla pystyin seuraamaan sen hetkistä lataustasoa sekä arvioitua aikaa, koska akku on täynnä. Ainoat pidemmät ajomatkat on poikien ajoittaiset turnausmatkat esim. Turkuun ja Tampereelle sekä mökkireissut Vierumäelle. Ajon voi tehdä sähköllä suunniteltujen pysähdyksien avulla tai vain antaa auton vaihtaa polttoainemoottoriin sähkön huvettua.

My BMW sovellus

Pidin itse paljon puhelimeen ladatusta my BMW aplikaatiosta ja sen käyttömahdollisuuksista kyseisen auton kanssa. Kuten ylempänä mainitsin – ilmoittaa se lataustilanteen ja arvion siitä koska lataus on täynnä. Sen avulla voit myös etänä laittaa auton lämpiämään talvella ennen ajoa, avaamaan ja lukitsemaan ovet, näkemään missä auto kulkee jos auto on perheestä jollain toisella käytössä tai vaikka antamaan äänimerkin, jos et heti muistakaan minne auton parkkeerasit. Mahtavia pieniä arkea  helpottavia ja sen mukavuutta lisääviä toimintoja.

Curved Display

Pidin erityisen paljon auton vakiovarusteena tulevasta isosta kaarretusta näytöstä. Suoraan edessä on kaikki ajoa varten tarvitut mittarit selkeästi näkyvillä. Pisteet myös siitä, että alueen nopeusrajoitus näkyi samalla digitaalisella näytöllä. Koko perhe oli  vaikuttunut auton “infotainment”-järestelmästä. Kaikkea pystyy käyttämään kätevästi kosketusnäytön tai sujuvan ääniohjauksen avulla. Kun järjestelmään kytkee oman puhelimeni, joten oman puhelimen sovelluksia helppo käyttää ajaessa. Esimerkiksi Spotify-kirjaston valikoima ja kontakteille soittaminen sujuu vaivatta ääniohjauksen avulla. Uusia tulleita Whatsapp viestejäkin voi kuunnella tämän Personal Assistant äänitoiminnon avulla. Olin iloinen myös siitä, että oman äänikirjasovelluksen sai näyttövalikolle, sillä rakastan kuunnella kirjoja autossa. Ison Curved Display näytön avulla parkkeeraaminenkin on helpompaa kuin koskaan ennen. Näytöstä näet kamerat niin eteen kuin taakse, kun samalla hyvin kattava parkkitutka näyttää etäisyydet lähellä oleviin objekteihin. Auto osaa myös itse jarruttaa sen lähestyessä mahdollista törmäystä, mikä lisää taas turvallisuutta.

Smart Key

Tämä kätevä pieni avain sisältää yllättäviä arkea helpottavia ja sujuvoittavia ominaisuuksia. Autoon tullessa sinun ei tarvitse kaivaa avainta laukusta, vaan ollessasi n. metrin päästä ovet aukeavat automaattisesti. Ovet myös lukittuvat automaattisesti kun poistut avaimen kanssa metrin päähän autosta. Ja jos autoon on kaksi eri avainta eri kuskeille, muistaa auto käytetystä avaimesta omat ajoasetuksesi ja penkin asennot valmiiksi. Avamen lisäksi auton ovet pystyy myös avaamaan My BMW- älypuhelin sovelluksessa, kun olet autosi siihen yhdistänyt.

Kompakti perheauto

Koko perhe pidimme kovin tästä autosta. Suuren plussan se saa meiltä juurikin sen hyvin toimivasta teknologiasta, joka sujuvoittaa monia jokapäiväisiä hetkiä. Kaikki mainitsemani ominaisuudet ovat osa auton vakiovarustusta, joka tekee mallista erityisen kiinnostavan. Malli on nelivetoinen ja hyvin ketterä ja mukava ajaa! Istuimiin on saatavissa mainitsemani säätöjen muistitoiminnon lisäksi esimerkiksi lannetuki ja hierontatoiminto. Autossa on kivaa sporttisuutta, joka viehätti meidän menevää perhettä.

Vaikka kyseessä on kompaktiluokan auto, tuntui se käytössä yllättävän tilavalta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen auto kaikille, ketkä etsivät näppärää arkiautoa nykypäivän arkea helpottavilla mukavuuksilla.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Satu M.

    Kiitos kattavasta kertomuksesta ja eri mallien ominaisuuksista. Kyllähän tuossa piisaa. Mainitsit, että teillä olisi yksi auto ollut BMW-huollossa pidemmän aikaa. Osaatko kertoa onko noissa ilmennyt tiedossa olevia tyyppivikoja tai jotain joka aiheuttaa vaivaa tai useammin huollon tarvetta pidemmällä aikavälillä? Huoltoliike on jo tiedossa, mutta etukäteistieto on aina tervetullutta. Turvallisia ajokilometrejä. https://www.mrvuorinen.fi/

  • J

    Moikka,

    Kiva info, mutta mielestäni täysin “automainos”. Kiinnostaisi oikeasti, miten pitkälle tuolla luvatulla 90km pääsee esim. 120/80km/h teitä, kuinka paljon bensamoottori vie bensaa, miten paljon tavaraa oikeasti mahtuu (kuvia) ja miten kolme istuu takapenkillä mukavasti. Tulevaisuudessa myös huolto ym. kustannukset vs dieselauton huollot. Ja tärkeimpänä tietysti, mitä auto maksaa. :)