CATEGORIES

MyFlight

13.4.2023

Kaupallinen yhteistyö: Finavia / Helsinki Airport

Miten ihana onkaan tunne kun matka ja loma häämöttää edessä! Me lähdimme tänään kohti Barcelonaa keskimmäisen poikamme ensimmäiseen ulkomaiseen jalkapalloturnaukseen hänen joukkueensa kanssa. Tulee ikimuistoinen matka! Vaikka päällimmäinen tunne on näiden pienten jalkapalloilijoiden innostus, liittyy matkaan lähtöön myös paljon huolehdittavaa. Onhan passi voimassa? Onhan parkkipaikkoja kentällä? Monelta kannattaa olla kentällä? Mitäköhän palveluita kentällä on auki?  

Olen matkustanut suhteellisen paljon pienestä iästä lähtien. Tämä siksi koska perheestämme oikeastaan aina joku on asunut poissa koti-Suomesta. Asuin itsekin ulkosuomalaisena yli 10 vuotta. Vaikka olen lentomatkustanut paljon, olen silti se Tarkka Tarja, joka valmistelee ja varmistaa kaiken ennen lentoa. Helsinki-Vantaan lentokenttä on kehittynyt ja muuttunut viimeisten vuosien aikana hurjasti. Joka kerta siellä käydessä huomaan jotain uutta. 

Olit sitten kaltaiseni Tarkka Tarja tai Huoleton Heidi, Finavian lanseeraama uusi ilmainen My Flight -palvelu helpottaa ja sujuvoittaa matkustamistasi. Voit lukea palvelusta lisää täältä ja ottaa sen sähköpostin avulla käyttöön matkalle lähtiessä.

MyFlight -palvelu sujuvoittaa aikaasi kentällä

 

MyFlight -palvelu on suunniteltu Helsinki-Vantaan lentoaseman lähteville matkustajille ja se toimii sähköpostilla. Käyttöön ottamista varten tarvitset ainoastaan toimivan sähköpostiosoitteen. Palvelun saa otettua käyttöön 6 päivää ennen matkaasi ja viimeistään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Saat sähköpostiin mm. päivitykset lähtöportista, kävelymatkan etäisyyden turvatarkastuksesta portille sekä tiedon palveluista jotka ovat auki aikana kun olet kentällä. Kun olet tilannut MyFlight -palvelun, saat ensimmäiseksi sähköpostiisi hyödyllistä tietoa lentomatkaasi liittyen kuten lentomatkustajan muistilistan (gotta love lists), lentoaseman kartan ja mahdollisia etuja lentoaseman palveluihin. Palvelun avulla saat myös linkin turvatarkastuksen jonotusaikaennusteeseen lentosi lähtöaikana. Iso apu, joka auttaa ennakoimaan kentällä tarvittavaa aikaa.

Helsinki-Vantaan lentokenttä on muuttunut viime vuosina niin paljon, että lentoaseman kartta oli minullekin mukava lisä kun pystyi jo etukäteen hahmottamaan kuinka paljon mahdollisia uudistuksia kentälle on tullut. Kun lähtöpäivänä lentosi lähtöportti on tiedossa, saat sähköpostiin tietoa kävelymatkasi pituuden turvatarkastuksesta portillesii ja tietoa mitkä palvelut ovat auki kentällä lähdön aikoihin. Sähköpostissa on listattu kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, mikä on erityisen kätevää, sillä lentoasemien palvelujen aukioloajat poikkeavat hieman kellonajasta riippuen. MyFlight myös personoi millaisia palveluja se sinulle listaa ennen matkaa valitessasi tilausvaiheessa muutamia kiinnostuksen kohteita erikseen kuten muoti, lasten kanssa matkustaminen, kahvilat ja ravintolat, rentoutuminen, baarit jne. Kun on koneeseen nousun aika saat siitä ilmoituksen sähköpostiin. Mikäli lentosi lähtöportti tai lähtöaika muuttuisi, saat siitä myös ilmoituksen sähköpostiisi. Lähtöportti on tosin kuitenkin hyvä varmistaa myös lentotietonäytöiltä, mikäli ilmoitus muutosta sattuisikin menemään roskapostin puolelle.

Miten MyFlight otetaan käyttöön?

 

MyFlight -palvelu on todella helppo ja nopea ottaa käyttöön. Se tilataan ennen omaa lentoa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien lentojen sivulta. Etsi lähtevien lentojen listalta oma lentosi ja klikkaa oikealta kohtaa tiedot. Avautuvasta pop-up-ikkunasta voit tilata MyFlight -palvelun lisäämällä sähköpostiosoitteesi ja klikkaamalla tilaa. Palvelun voi tilata aikaisintaan 6 päivää ennen lähtöä ja viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä. Tilauksen jälkeen saat sähköpostin, jonka linkistä palvelun käyttöönotto on vielä vahvistettava. Jos et heti saa sähköpostia takaisin, niin kannattaa kurkata ettei viesti ole livahtanut roskapostin puolelle. Tilauksen tekeminen vei alle minuutin.

Miten MyFlight palvelu helpotti minua?

 

Olen matkailijana sujuvuutta arvostava fiilistelijä. Uskon hyvän valmistautumisen olevan avainasemassa onnistuneeseen lentomatkaamiseen. Monica mikä Monica. Siksi minulla on suuri arvostus kaikille elämää helpottaville palveluille. Erityisesti lasten kanssa matkustaessa kaikki mikä säästää aikaa ja hermoja on iso plussa. Muistan kun ensimmäistä kertaa matkustin yksin lapsen kanssa ja yritin kovasti selvittää kaikkea etukäteen ollakseni mahdollisimman varautunut. Tämä palvelu olisi auttanut silloin minua paljon. MyFlight kun esimerkiksi antaa halutessa listan vinkkejä  mitä muistaa lasten kanssa matkustaessa, miten toimia lastenrattaiden kanssa kentällä ja mistä löytyvät kentän lasten leikkitilat.

Olen ollut vuosien saatossa paljon Helsinki-Vantaan lentokentällä, mutta kuten aiemmin totesin, on se viimeisten vuosien aikana muuttunut paljon. Ne kerrat kun olen viimeaikoina matkustanut niin joka kerta olen huomannut kentällä jotain uutta. Siksi kokeneemmallekin matkailijalle lentoaseman kartta oli kiva lisä – koska muutama vuosi sitten esim. lähtöaula muuttui aika radikaalisti. Tykkään tutustua muutenkin esim kohdekaupunkien karttoihin ennen matkaa, koska se antaa minulle hyvän käsityksen kokonaisuudesta ja näin paikan päällä pystyn helposti suunnistamaan haluamaani paikkaan. Se tuo tietynlaista rauhaa ja varmuutta. 

Meillä on käynyt pari kertaa matkalle lähtiessä niin, että haluamastamme parkkihallista ei ole löytynyt kentälle saapuessa enää paikkaa, joten tällä kertaa hyödynsin MyFlight-palvelun parkkipaikkaedun, jolla saimme  auton matkan ajaksi P2 -parkkihalliin vähän tavallista edullisemmin (-15%). Näin ei tule ikäviä yllätyksiä kentällä ja aikaa säästyy. P2 parkkihalli on sijainniltaan mahtava, koska sieltä pääsee suoraan terminaaliin sisäkautta kuivin jaloin. P3 halli oli ennen meidän valintamme samasta syystä, mutta nyt sieltä ei enää pääse sisätiloja pitkin terminaaliin, vaikkakin matka lähtöaulaan on edelleen lyhyt. Parkkipaikkaedut kuitenkin vaihtelevat, eikä niitä ole välttämättä aina tarjolla. Etukäteen pystyt kuitenkin halutessasi varaamaan paikan haluamastasi parkkihallista mikä on hieman edullisempaa.

Yksi erikoinen rutiini mitä minulla lentokentällä on, että käyn tarkistamassa lähtöportin ennen kuin suuntaan ostamaan esim lehtiä ja kahvia. Ikään kuin varmistamassa, että portti todella on paikallaan :D Sitten katson lähistön kahvilat ja valitsen mieluisan mieluiten portin läheisyydestä. MyFlight -palvelun avulla näin listan avoinna olevista kahviloista etukäteen. Näin säästyy taas aikaa kun ei tarvitse mennä ensiksi portille ja miettiä sitten sopivia palveluita. Meidänkin kone lähti Barcelonaan niin aikaisin aamulla, että näin MyFlight palvelun ansiosta kulkureitin varrella auki olevat kahvilat, ettei tarvinnut sitten lapsilauman kanssa kuljeskella edestakaisin kahvipaikkaa etsimässä. Tämä ominaisuus on myös mahtava lisä jos lentosi lähtee Non-Schengen puolelta. Näet siellä auki olevat palvelut ennen sille puolelle menoa, joten voit tarvittaessa piipahtaa jo Schengenin puolen liikkeissä jos Non-Schengenin puolen vastaavat eivät ole vielä auki.

Jatkuvasti kehittyvä Helsinki-Vantaa 

 

Helsinki-Vantaan lentoasema on hiljattain palkittu Euroopan parhaaksi lentokentäksi omassa kokokategoriassaan ja listattu myös TOP 10 lentokenttien joukkoon CN Traveler Readers Choice Awardseissa. Eikä ihme. Totesin itsekin viimeksi Tanskaan mieheni kanssa matkustaessa, että Helsinki-Vantaalla on nykyään paljon enemmän ravintolavalikoimia lapsiperheille ja kauppavalikoima edustaa hienosti upeaa suomalaista designia. Viimeksi minulta oli unohtunut hanskat matkasta ja pystyin ostamaan Balmuirin liikkeestä itselleni mustat kashmirvillahanskat ennen suuntaamista aamukahville. Nyt odotan uuden ravintolamaailman avautumista Schengenin puolelle. Kuulema ainakin  mm. Fafa’s, Roberts Coffee ja ruotsalainen Bastard Burgers

Aion käyttää MyFlight -palvelua jatkossakin ja uskon sen olevan hyvä tuki kaikille matkailijoille – Tarkoille Tarjoille kuin Huolettomille Heideillekin. 

Lue lisää ja tilaa MyFlight -palvelu seuraavalle lennollesi täältä.

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Sara

    Kuulostaapas ihan tosi kätevältä tuo MyFlight -palvelu. Olen itsekin ihan super varautuja ja tähän palveluun perehdyn kyllä enemmän, sillä olen juuri lähdössä meidän tytön kanssa kahdestaan ekaa kertaa matkalle. Olen jo varautunut matkarattaiden suhteen ja tilasin nämä Bugaboo Butterflyt: https://oukkidoukki.fi/parhaat-matkarattaat/ jotka menevät käsimatkatavaroina, koska ehdottomasti halusin varautua sellaiseen :D