CATEGORIES

Ohjenuoriani vanhemmuuteen

19.3.2017

Elämäni tärkein asia on perheeni. Äidiksi tuleminen on muuttanut elämää merkittävällä tavalla. Erityisesti se on rikastuttanut omaa maailmankatsomusta. Asioita ei enää katso vain omalta kantiltaan vaan aina vähintään kahdesta: omasta, mutta erityisesti myös lasten näkökulmasta. Vanhemmuuteen kun liittyy epäilystäkin: Olenko varmasti hyvä äiti? Ylpeyden, ilon ja onnen lisäksi vanhemmuuteen liittyy myös paljon väsymystä, pelkoa ja ärtyneisyyttäkin. Arki on näiden kaikkien tunteiden välillä tasapainottelua. Vaikkakin ajoin raskasta, niin ei siitä saatua onnea voi millään mittarilla mitata. Tässä kuitenkin muutama ihana miete vanhemmuudesta ja ihmisyydestä, joiden pohjalle yritän oman kasvatustapani perustaa. Hempeitä mutta tärkeitä ajatuksia suloiselle sunnuntaille.

They way we speak to our children becomes their inner voice.

Children learn more from what you are than what you teach.

Your children need your presence more than your presents.

There are two gifts that we should give to our children. One is roots and the other is wings.

Show respect and kindness even to people who don’t deserve it. Not as a reflection of their character, but as a reflection of yours. 

The highest form of wisdom is kindness.

To be kind is more important to be right. Many times what people need is not a brilliant mind that speaks, but a special heart that listens.

Children learn to smile from their parents.

Hugs can do a great amount of good – especially for children.

Do not educate your children to be rich. Educate them to be happy. So when they grow up, they’ll know the value of things, not the price.

Being a family means to be a part of something wonderful. It means you will love and me loved for the rest of your life – no matter what.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.

Behind every great kid is a mom that is pretty sure she is screwing it all up.

The very fact that you worry about being a good mom means that you already are one.

 

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ihania ajatuksia, osui myös tähän pian puolitoistavuotiaan vesselin äitiin (joka vähän just parhaillaan ikävöi tuolla toisessa huoneessa päikkäreillä tuhisevaa vauhtihirmuaan).

  Pakko taas todeta se, mikä on jo moneen kertaan täällä blogisi kommenteissa muiden toimesta sanottu: olet kyllä upea nainen, sisältä ja ulkoa! :) Kaunista alkavaa kevättä!

  • Voi kiitos kovin kauniista sanoista! <3 Mutta upeus on aina katsojassa <3 AIvan ihanaa kevättä teidän upealle pienelle perheelle <3 On ne vaan niin ihania kaikesta hiusten repimisistä huolimatta! :D

 • Aura

  Ihania lauseita. Neljännen koen jotenkin eirtyisen tärkeäksi ja tulikin tirautettua pari kyyneltä :D <3

 • Hanna

  Heippa! Sulla on aivan ihania Instagram kuvia. Oletko ikinä tehnyt postausta, siitä miten muokkaat Instagram kuvasi? Sellainen postaus olisi toodella toivottu :)

 • Matleena

  Ainakin itselläni äidiksi tulo on ollut todellinen oppimismatka omaan itseen. Minulla on kaksi lasta, poika 1,5v ja tytär 4v. Tyttäreni on erityislapsi ja meidän arkemme on ihan rehellisesti sanoen haastavaa.
  Oma lapsuuteni on ollut melko traumaattinen (perheessämme oli henkistä ja fyysistä väkivaltaa) ja näitä asioita en koskaan käsitellyt mitenkään. Sitten esikoisen raskausaikana kaikki omat lapsuuden traumat nousivat pintaan, hakeuduin psykologille ja aika paljon aloin oivaltamaan asioita itsestäni sekä menneisyydestäni.
  Tyttäreni ja hänen erityisyytensä on puolestaan ollut suuri korkeakoulu vanhemmuuteen. Koko elämän olemme joutuneet laittamaan hänen vuokseen uusiksi, olen huomannut olevani vahva ja rakastava, mutta toisaalta olen löytänyt itsestäni aika raadollisia ja ikäviäkin puolia. Ajoittain on rankkaa ja välillä on vaikea löytää lapsestaan mitään positiivista, toisaalta on hän välillä aivan ihana ja hurmaava lapsi. Matkassa on myös suru ja luopuminen – lapseni ei voi koskaan tehdä tiettyjä asioita, enkä voi toteuttaa hänen kanssaan joitain asioita, joista olen haaveillut. Joka päivä koen riittämättömyyttä.
  Mutta näiden vuosien aikana ja kahden lapsen kanssa olen kasvanut ihmisenä aivan älyttömästi. Eli toisaalta äitiys on parasta (ja kamalinta), mitä minulle on tapahtunut :)

 • Lilya

  Se on kyllä käsittämätöntä millaista tunteiden vuoristorataa äitiys on. Yhdessä tunnissa saattaa ärsyyntyä, pelästyä, nauraa vedet silmissä, pakahtua onnesta jne. Mutta silti tää on niin parasta ❤ Ja ihania lauseita, noi olisikin aina hyvä muistaa.

 • Emilia

  Kauniita sanoja ja kuvia. Aiheen sivusta, mistä olette ostaneet tuon kauniin värisen sängynpäädyn? Olisi kiva nähdä kuvia teidän kodista/sisustusjutuista :)

 • rosa

  Hmm pillahdin itkuun:D tosi ihania mietelauseita ja kuvia.<3 Äitiys on itsellekin suurin unelma ja asia jossa uskon olevani luontaisesti hyvä(toisin kuin opiskelu :/) siis sitten kun sen aika tulee. Ja toi on tuhatvarmasti niin, että erityisesti omien lasten kanssa kokee myös niitä ei niin hohdokaita hetkiä kun vaan menee hermo tms. Jossain kirjassa luki hyvin: Lapsi ei tarvitse virheetöntä kasvattajaa vaan kasvattajan joka aina pyrkii hyvään.