CATEGORIES

Teppanyaki

2.9.2009
Lempiruokani on japanilainen ruoka.
Kuten moni muukin, olen hulluna sushiin, mutta toinen erityinen japanilainen herkkuni on Teppanyaki-tyylillä tehty ruoka.
Sana teppan tulee japaninkielisestä sanasta rautalevy ja yaki tarkoittaa suomeksi grillattua tai friteerattua. Eli Teppanyaki ravintoloissa koko ruokailutapahtumasta on tehty elämys. Ruokailijat kerääntyvät ison pöydän ympärille, jonka keskellä on iso rautalevy, jossa taidokkaat kokit valmistavat ruokasi aivan silmiesi edessä.
En tiedä saako vastaavanlaisesta taituruudesta nauttia missään Helsingissä tai Suomessa ylipäänsä. Vinkkejä kyllä otetaan vastaan!
Muuten suosittelen ehdottomasti seuraavan tilaisuuden tullessa pistäytymään sisälle Teppanyaki-ravintolaan ja nauttimaan mahtavasta ruosta ja mielettömästä showsta:)
Me kävimme viime viikonloppuna nauttimassa lempiruokaamme.
Frying garlic…
Breaking eggs…

One omelette coming up!
Flying eggs…
Well done was it?
Ja en saanut edes parhaita kohtia kuvattua kun kokki taiteli pippurimyllyn ja suolasirottimien kanssa! Upeaa!

Paistettua riisiä ja härän marmorifilettä talon erikoisessa kastikkeessa.

Helsingissä lempiravintolani on ehdottomasti japanilainen ravintola Raku Ya.

Sinne on aina Suomen visiiteilläni päästävä!:)
Suosittelen.
14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs. V

  Eirene,Ihan totta!:)Se on todellinen show kun pippurimyllyt lentää ja munia yritetään viskoa ruokailijoiden suuhun!:DRaku Ya on yksi lemppareistani:) Parhaat ruoat:)Dreamer Kaye,hahaha:) Ihan totta. Kilkatus on puolet showsta!:D Kuulostaa että sitä tapahtuisi paljon enemmän kun kilisee niin kovasti:DCOCO,mulla ois haaveissa jossain vaiheessa päästä jollekin japanilaisen ruoan laittokurssille:D Olisi niin hienoa osata valmistaa kaikkia noita herkkuja:D Tosin himaan tuollaista rautalevya ei ihan heti varmasti joka keittiöön hankita:Dlintu,on niin hyvää!!!!:) jos suomeen vielä vastaava ravintola tulee niin sinne sitte mennään meidän tyttöjen kesken safkaa?:D Pusi pusiHeli,tuohon jää niin koukkuun… Sitä tekee moni hyvä ruoka!:)Anonyymi,kauneus on katsojan silmissä, joten kiitos itsellesi ystävällisyydestä!:) Kertoo niin paljon enemmän sinusta kuin minusta!:) En ikävä kyllä paljasta täällä mitään ykstyselämstäni. En edes asuinmaatani. Ymmärrät varmastikin tarpeen suojella yksityisyyttä netissä kun itsekin kirjoitat anonyyminä?:) Mutta todella ihanaa että eksyit tänne ja kiitos älyttömästi hyvin kauniista sanoistasi, ja edelleen, ne sanat kertoivat enemmän sinun hyväsydämmisyydestä!:)Minelli,Heh:) Ei ikävä kyllä ole:) Hassua ois ollut jos ois sama ollut:) Mutta eikhön nuo Teppanyaki paikat näytä aika samanlaisilta eri maissakin:)Soccermom,tosiaan. AIvan älyttömän hyvää ruokaa. Suosittelen lämpimästi käymään vastaavanlaisessa ravintolassa jos joskus siihen mahdollisuus on!:)SaraStellar,Ihanaa kun ohikulkijoitakin ilahdutetaan kokkien taituruudella!:) Varmasti moni kävelee sisään sen jälkeen kun on ikkunasta hieman esimakua saanut!:)Anonyymi,Tokyo 55 on todella kiva! Mekin ollaan siellä tyttöjen kanssa käyty syömässä. Silti Raku Ya pysyy lempparina heidän rakumakien, yakishakien ja inkivääri possun ansiosta!:) NAMMMMM!:)Anonyymi,Pahoitteluni, mutta olen rajannut tämän blogin aihealueet hyvin tarkasti, joten en kerro täällä mitään henkilökohtaista – en edes asuinmaatani.Anonyymi,no aijaa:) Mulla on aina kestohymy naamalla kun siellä istun ja katselen heidän taitojaan:DA,No aijaa!!!!!:) Oltiin siellä just viime viikonloppuna, ajettiin kaupungin läpi:) Pieni viikonloppu reissu:)

 • A

  ääähh! Tulee niin ikävä sitä yhtä ravintolaa siellä teillä päin!

 • Anonymous

  vähä hienosti toi kokki tekee noit :D

 • Anonymous

  Hei, missä maassa sä asustelet? :)

 • Anonymous

  Teppanyaki-paikassa olen käynyt vain Espanjassa. Japanilaista ruokaa kaipaan aina aika ajoin, niin että sukellan jopa supermarketin pakastealtaaseen (muualta ei nykyisillä asuinsijoilla herkkua saa). Helsingin japanilaisista tämän hetken oma suosikkini taitaa olla Tokyo55, vaikka Raku Yastakin pidän. :)

 • SaraStellar

  Asuessani Hollannin Groningenissa kaupunkiin avattiin vastaava ravintola. Siihen tehtiin vartavasten isot ikkunat kadulle, joten kokkien temput ja tulenlieskat näkyivät ohikulkijoillekin :)

 • Soccermom

  Hih, hieman erilainen toteutus+asettelu+annos, kuin mihin olen kantapaikassani Amarillossa törmännyt XD Tuo jos mikä on elämys, makuineen päivineen!

 • Minelli

  Missä tämä paikka on, eikai vaan Belgiassa, kun näyttää niin kovin tutulta :D

 • Anonymous

  Hei, aloin tanaan lukea blogiasi ja pidan siita kovasti! Vaikutat todella ihanalta ja lampimalta naiselta. Olet myos hyvin kaunis!:) Halusin viela kysya, etta asutko Ameriikassa? Jos niin missa pain?

 • Heli

  Oho, aika hienon näköstä!!Mä oon vain kerran eläessäni syönyt sushia, mutta haluaisin kyllä ehdottomasti mennä pian uudestaan!

 • lintu

  Voi apua, kamala nälkähän tässä iski:D Itse en ole tuollaista nähnyt kuin leffoissa, mutta olisi varmasti kokemisen arvoinen:) Harmi vain ettei täältä Suomesta löydy ilmeisesti, mutta heti kun matkaan sellaiseen paikkaan, josta Teppanyaki rafla löytyy niin sinne menen kyllä varmasti! Kiitos vaan vinkistä muru, en ilman sua varmaan koskaan eksyisi tuollaiseen:)

 • COCO

  VAU! Ihan ku pikakelauksella ois noi videot katsonut! Aika näppärä äijä!:) Sujuispa multaki illallisen kokkaus noin ja nimenomaan munan rikkomiset! :) hih!

 • Dreamer Kaye

  Voi vitsi toi näytti hauskalta. Aikamoinen kilkatus kävi. :D

 • Eirene

  Kävin Yhdysvalloissa pyöriessäni useampaankin otteeseen noissa ravintoloissa, oli kyllä kivaa kun ruoanvalmistuskin oli oikea elämys. :) Ihan jo se paistettu riisi oli hyvää, puhumattakaan liharuoista… Ja tosiaan se pippurimyllyjen ja paistinlastojen kanssa taitelu oli hienoa katsottavaa. :)Suomessa en ole noihin vielä törmännyt, harmi sinänsä. Mutta Raku Ya on kyllä hyvä paikka niin kuin sanoit. :)