CATEGORIES

Picnic (melkein) Ahvenanmaalla

11.6.2021

*Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku*

Kesä on täällä! Miten ihanaa! Aurinko on hellinyt viime aikoina meitä kaikkia oikein olan takaa. Suomen kesä on ihan parasta! Siitä on jo kaksi vuotta(!), kun meidän perhe on viimeksi matkustanut ulkomaille. Omaa sukua ja rakkaita paikkoja muualla kuten serkkujeni kesätaloa Arcachonissa on todella kova ikävä, mutta itse matkustamista en ole ikävöinyt niin paljon kun näin pitkän tauon jälkeen saattaisi ikävöidä. Olen nauttinut suuresti siitä, että olemme voineet laittaa kotia kuntoon ja luoda tunnelmaa kotona. Kuten tiedätte – olen intohimoinen teemajuhlien rakastaja. Oli mikä tahansa pyhä tai juhla-aika, niin minä olen täysillä mukana. Tosin minä olen juuri se tyyppi, joka juhlapyhien välilläkin keksii aivan varmasti yhtä ja toista tunnelmallista syytä kerääntyä ja nauttia arjesta sekä yhdessä olosta.

Millä minä sitten luon tunnelmaa ja juhlan tuntua arkeen? Tykkään laittaa kotia ja koristella sesongin mukaan. Siksi minulla on kaapissa yhtä sun toista juhlakoristetta, kynttilää ja lyhtyä – mutta yksi suurimpia hyvän mielen ja yhteisen iloisen kerääntymisen katalysaattoreita on hyvä ruoka. Rakastan luoda näyttäviä kattauksia ja laittaa ruokaa lähimmilleni.  Ruoka on kuin näkyväksi tehtyä rakkautta. Siksi itse tykkään asioida Food Market Herkussa – vaikka ihan vieressä en enää asukaan. Heidän valikoimansa on niin laaja, laadukas ja palvelutiskien palvelun taso on aina ensiluokkaista kun tarvitsee vinkkejä valmistukseen. Esteetikkona nautin suuresti myös valtavan kauniista esillepanosta.

Muille teemafiilistelijöille tiedoksi, että Food Market Herkussa on meneillään Ahvenanmaa viikot. Valikoimissa on runsaasti ahvenanmaalaisia pieniä- ja keskikokoisia tuottajia,  joiden tuotteissa korostuu käsityö ja maanläheisyys. Osa näistä tuotteista ovat saatavilla nyt ekaa kertaa mantereen puolella, joten päätin tuoda kotiin ripauksen saaristolaishenkeä ja tein takapihalle picnicin Ahvenanmaan hengessä! Valikoimissa oli nimittäin paljon pientä helppoa ja herkullista, joista saa helposti loihdittua ihanan picnic-hetken. 

Ahvenanmaa-teeman mukaisesti huippukokki Michael “Micke” Björklund on kehitellyt Food Market Herkkua varten muutaman perinteisen reseptin, jotka löytyvät kaikki Food Market Herkun nettisivuilta.  Kaikissa resepteissä korostuu perinteinen ahvenanmaalainen ruokakulttuuri ja puhtaat maut. 

Ostin kotiin Micken pannukakkuja valmispakattuna ja sen kylkiäiseksi myös Snäckö Fruktin omenahilloa, joka on tehty käsin poimituista omenoista. Rakastan saaristolaisleipää, joten ostin myös ison Ålandsbagarnin mustaleipää sekä juuston intohimoisena puputtajana sen kanssa erilaisia Ålandsmejerietin juustoja kuten kartanonjuustoa. Ihastelin myös Mattasin pientilan juustoja. Tuotteet on nimetty tilan seitsemän eri lehmän mukaan <3 Minusta hyvin herttainen idea! Juomiseksi ostin pienen Amalias limonaditehtaan mansikka-, vadelma sekä omenalimonadia. Pienille herkkuisuille ostin vielä maistiasiksi käsityönä valmistettuja Karamellerietin makeisia. 

Suositus Ålandsmejerietin juustoille. Itse ihastuin kartanonjuustoon ja kermajuustoon. Leikkasin kartanojuustosta picnicille sopivia suupaloja ja asettelin ne pieniin coctail-tikkuihin viinirypäleiden ja nakkien kera.

Tunnelmallisen ja ihanan picnic hetken loi käden käänteessä. Omenapuuhumme ripustin muutamia Ikean säänkesäviä paperivalaisimia, nurmikolle levitin viltin ja tyynyjä sekä lasten leikkipöydän päälle heitin vielä valkoisen pellavaliinan. Helppo ja kaunis picnic hetki hetkessä Ahvenanmaalla.

Koukuituin muuten tuohon ahvenanmaalaiseen mustaleipään. Ihan törkeän hyvää simppelisti voin ja kunnon juuston kanssa. Koko leipä syötiin hetkessä ja nyt olen ehtinyt sitä jo pari kertaa käydä santsaamassa kaappiin. Tätä ihanaa limppua saa ostettua myös Food Market Herkun verkkokaupan kautta, mutta laajimman valikoiman löydät Herkun kivijaloista.

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Maija M.

    Samaa mieltä, saaristolaisleipä on superhyvää! Ostan sitä aina syksyllä stadin Silakkamarkkinoilta, nyt pitää käydä kyllä Herkusta sitä hakemassa! Myös Ahvenanmaan pannukakkua voisi tankata ihan kunnolla :D Muistan, kun miltei 20 vuotta sitten perheen kanssa lomailtiin siellä kesällä, aika monessa kahvilassa tuli pannukakkua vedettyä.
    Kaunis kattaus jälleen kerran <3