CATEGORIES

Nopea kolmen aineksen salaatti ja itsetehty sinaappikastike

30.9.2021

Edellisestä postauksesta kumpusi muutamakin keskustelu instani puolella. Kävi ilmi, että moni laillani kaipaa niitä super nopeita, mutta samalla tuoreita ja järkeviä lounasideoita kotitoimistolle. Oma repertuaarini ei ole mikään laajin sen suhteen, joten ideoita otetaan vastaan. Reseptejä jotka on helppo ja super nopea toteuttaa vain yhdelle. Tässä teille salaatti, jota itse usein teen. Salaatti itsessään koostuu vain kolmesta ainesosasta: salaatista, homejuustosta ja avokoadosta. Sekaan voisi vielä lisätä vaikka saksanpähkinöitä. Mutta parasta tässä on itsetehty salaattikastike, jonka olen oppinut ranskalaiselta tädiltäni.

Salaattiainekset:
1 avokado
1/2 ruukku salaattia
aura murua maun mukaan

Kastike:
0,5dl valkoviinietikkaa
0,5dl Dijon-sinaappia
0,5dl hunajaa
0,5dl oliiviöljyä
loraus sitruunamehua (ei välttämätön)
ripaus suolaa ja pippuria

Lisää salaattiainekset lautaselle. Sekoita pienessä kulhossa kastikeainekset keskenään. Säädä makua oman makusi mukaiseksi: lisää hunajaa halutessasi makeutta tai lisää etikkaa halutessasi lisää happamuutta. Tämä kastike säilyy ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa n.3 viikkoa, joten kerralla voi tehdä vähän enemmänkin. Muistisääntönä että kaikkia suunnilleen saman verran – suolaa ja pippuria sitten vain maun mukaan.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Mii

    Täytyy joskus testata, koska ainakin näyttää hyvältä. Piti lisäksi kysyä, että menevätkö sinun sukujuuresi Ranskaan äidin vai iskän kautta? :)

    • Hanna Vayrynen

      Hyvää on :) Isäni kautta, mutta tätini on suomalainen – tai täällä syntynyt. Muutti Pariisiin 16-vuotiaana töiden takia, tapasi ranskalaisen aviomiehensä ja he saivat lapsensa (serkkuni) siellä, ketkä eivät Suomea puhu – ovat aina asuneet siellä. :)