CATEGORIES

Muutama helppo vinkki ruokailuun

5.6.2009

Seuraavaksi listaan 10 ruokailuvinkkiä, jotka ovat ainakin minua auttaneet.
Muistakaa, että ruokailukin on hyvin henkilökohtaista, joten toimikaa omien tarpeittenne mukaan eikä näitä minulle sopivia vinkkejä tule kaikkien noudattaa!:)

1. Juo paljon vettä päivittäin. Noin 2l pitäisi joka päivä kulauttaa alas.

2. Syö tarpeeksi usein, mutta älä syö suuria määriä. Ruokailujen väli olisi hyvä pitää sïinä kolmessa tunnissa. Pähkinät ovat hyviä pieniä välipaloja, niistä saa hyviä rasvoja.

3.Jätä turhat hiilihydraatit kuten valkoinen leipä, pastat, perunat yms. Suosi valkoisen leivän sijasta ruisleipää (itse syön joka päivä n.3 palaa Realia, sillä kuituja tulisi syödä päivittäin n.30-35grammaa). Vaalea pasta olisi hyvä vaihtaa täysjyvä pastaan (minun mielestäni jopa maukkaampaa kuin normaalipasta). Perunan olen korvannut bataatilla ja riisiä syön ainoastaan jos sushia haen.

4.Kun teet näitä muutoksia ruokailuusi, tee mielellään sellaisia, joista voit pitää kiinni lopun elämääsi.

5. Suosi marjoja, hedelmiä ja vihanneksia välipaloina.

6. Joka päivä kropan tulisi saada 80grammaa proteiinia. Parhaita lähteitä ovat maitorahka, raejuusto, kala ja kana.

7. Syö riittävästi hyviä rasvoja. Jos elimistö ei saa tarpeeksi rasvaa, sen rasvanpolttokyky heikkenee. Laihduttajan pitäisi saada 20 – 30 % syömistään kaloreista rasvasta. 1200 kcal päivässä syövän pitää siis syödä noin 27 – 40 grammaa päivässä. Hyviä rasvoja saa kasveista. Avokado on yksi parhaista.

8. Yritä olla syömättä mitään suurta tai tuhtia kello kahdeksan jälkeen illalla. Rasva kun kertyy kroppaan helposti nukkuessa (mutta tästä ei ole kuulema lääketieteellistä taetta, taisin Oprahista kuulla tämän vinkin ekaa kertaa:D). Jos nälkä iskee, suosin taas pähkinöitä ja hedelmiä. Mutta jos sitä on syönyt hyvin pitkin päivää ja energian saanti on ollut kohdillaan, ei minulla edes ole nälkä iltaisin. Muistakaa, tämä on todella henkilökohtaista!:)

9. Jos makean nälkä iskee, tässä muutama vaihtoehto: Itse syön rusnoita, viinirypäleitä, taateleita sekä erittäin tummaa suklaata (86% kaakaota). Jäätelöt olen vaihtanut sorbetteihin.

10. Vaihda sokeri makeutusaineena hunajaan.

Toki vastaavia on vaikka kuinka paljon lisää. Otan myös mielelläni vastaan lukijoiden vinkkejä!:) Kunhan kaikki painonsa kanssa painivat muistavat, että jos haluaa laihtua – ei tosiaan kannata nälkäkuurille ryhtyä! Jos syöt enemmän – laihdut enemmän, kunhan syöt terveellisesti!

Tässä vielä kuva ihan inspiraatio mielessä… Siinäpä vasta tavoitetta!:D

(yeap yeap, gonna happen:D)

34 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  ..oot vaihtanu jäätelön sorbettiin..tiesit sä että sorbetti on pelkkää sokeria vettä ja makeutusainetta

 • Ella

  Minäkin kannan korteni kekoon :)Elikäs mitä tulee tuohon 80g proteiinia/päivä ei todellakaan voi allekirjoittaa jokaisen ihmisen kohdalla. Tavallinen treenaamaton ihminen ei tarvitse lähellekään yhtä paljon proteiinia päivässä kuin kovaa treenaava urheilija. Tavallisen ihmisen proteiinintarve on noin 0,6 grammaa proteiinia per painokilo, niin kovasti harjoitteleva urheilija voi tarvita niinkin paljon kuin 2-3 grammaa proteiinia painokiloa kohden. Laihduttajat sitten vielä asia erikseen.Ja tuohon iltasyömiseen sen verran (vaikka täällä moni on jo asiasta kirjoittanutkin :)) että kyllähän sitä syödä saa vaikka iltayhdeksältä. Proteiinia olisi hyvä syödä iltasella mutta ei kannata mitään hiilariähkyjä vetää, sillä ihminen ei nukkuessaan sen kummemmin kuluta joten nää illalla nautit hiilarit varastoituu helposti rasvaksi.Anteeksi jos kuulosti paasaukselta, olen vain niin hurahtanut treenaamiseen ja näihin ravintoasioihin :)ja p.s sinulla on kyllä todella kaunis vartalo!

 • ciro

  itse yritän välttää liiallisen suolan. se kerää nestettä ja saa olon turvonneeksi. esim. jos alkoholin kanssa on erehtynyt syömään sipsiä tai muuta suolasta niin seuraavana päivänä sen kyllä huomaa.liialla suolan käytöllä saa hyvin painoa lisää.

 • Mrs. V

  Annabella,Kävin sivuillasi ja jos kysytään minun mielipidettäni niin minusta tunikan pituus oli hyvä juuri sellaisenaan. Mutta suosittelisin, että teet juuri niin kuin sinun mielestäsi tuntuu parhaalta!Inna,kävin kommentoimassa sivuillesi…Kata,se taitaa ollakin se suurin ongelma monella!:) Tietoa ois mutta se käytäntö?!:)Ink,kiitos panoksestasi!:)Kiki,Mahtavaa että meillä on toiminut samat niksit!:) Joo, musta lomalla saa ja pitääkin herkutella. Mutta aina kohtuudella!:) Äh, ei yksi viikon löysempi kuri kuntoa vessasta alas vedä. Kait?!:)Uuh, no Heidi Klum vetää kuulema päivittäin manteleita? Oisko ne sitten hyviä?:) Mä vedän vähän tasaisesti kaikkea:)Tän remontin ansiosta laihduin semmoinen 5 kiloa ja kiinteydyin kovasti. Olin itseasiasas ehkä hitusen liiankin laiha jossain vaiheessa, mutta nyt olen tyytyväinen painooni, vaikka paikka paikoin pitäisikin vähän kiinteyttää (äh, tää on naisten ikuisuus projekti!:D) Mutta mä liikun n.4 kertaa viikossa. Teen kaikenlaista…Mutta jokapäivä tulee kyllä käveltyä sellainen 6kilsaa (ainakin) kun mulla on kaksi isoa koiraa… Elämäntaparemonttini aikana olin jopa ihan fanaattinen. Juoksin 6 päivänä viikossa 10km per päivä ja söin vaan terveellisesti. Sunnnuntai oli lepopäivä ja sillon sai herkutellakin. Olin ihan täysi natsi viime keväänä "terveyden" suhteen. Noista edellä mainituista jutuista ei joustettu! Nyt asenteeni on muuttunut hyvin rennoksi:) Mutta sitä tekeekin mieli liikkua enemmän kuin ennen…

 • *Kiki*

  tuli mieleeni muuten vielä yksi kysymys. toivottavasti, tämä kysymys ei kohdistu sinun yksityiselämääsi.sanoit tuolla ylempänä, että sinulla oli noin vuosi sitten elämäntaparemontti käynnissä. Saitko millaisia tuloksia tämän remontin ansiosta? Ja kuinka paljon liikut nykyään viikossa? Itsellänikin on nyt keväällä ollut elämäntaparemontti käynnissä ja olen liikkunut todella paljon, siksi mietinkin, kuinka moneen kertaan viikossa liikunta olisi hyvä laskea sen jälkeen kun löytäisi sen ihannepainonsa?oikein kivaa lauantai-illan jatkoa:)

 • *Kiki*

  Heiips,Antamasi vinkit ruokailuun ovat pitkälti samanlaisia kuin mitä olen itsekin hyviksi kokenut :) Kävin sellaisessa kehonkoostumuksen mittauksessa ja se mittaaja muistutti minua proteiinien tärkeydestä niin lisäsin itsekin rahkan ruokavaliooni. Minkä kanssa sinä syöt rahkaa?Kun on jossain kylässä/reissussa on vaikea pitää kiinni omista ruokailutavoistaan. Esim. ulkomailla illan pääruoka nautitaan yleensä yhdeksän maissa. Itse en reissussa pystynyt noudattamaan normaalia ruokailurytmiäni. Aterioiden määrä väheni ja annoskoot kasvoivat :/ Mutta reissussahan pitääkin ns. nauttia enemmän tms :)Osaisitko suositella, mitkä pähkinät olisivat painonhallinnan kannalta niitä parhaita?

 • Ink

  Hyvä vinkki on vaihtaa "normaali" sokeri hedelmäsokeriin eli fruktoosiin. Samanmakuista mutta terveellisempää:)

 • Kata

  Mä olen varmaan niitä suomalaisia, jotka tietää, mikä on terveellistä, mutta eivät siinä pysy. ;) Olen vaan niin herkkujen perään (ennenkaikkea paha tapa), etten pysty luopumaan liki päivittäisestä herkusta. Samoin annoskoot ovat suuret ja syön vielä illallisen aina siinä yhdeksän maissa (Italiassa opittu tapa)! Onneksi mulle ei kerry painoa, mutta ei tämä varmaan terveellistä ole. Voi kunpa multakin löytyisi tahtoa elämäntaparemonttiin!

 • Inna

  Hihii, sainpas hymyn huulille tuosta Jutan kommentista =)Kiva, että toiset jaksavat huolehtia =)Tuossa aiemmassa kommentissa kerroin mielestäni itsestäni ja omista tottumuksistani, niinkuin muutkin ovat tehneet. Harmillista jos siitä joku loukkaantuu.Ja se aiemman postauksen kommunikaatiokatkos johtui ihan minusta, koska en lukenut komentteja huolellisesti.

 • Annabella

  Sori kun koko ajan kommentoin :) Tuli vaan mieleen, kun sulla tota tyylitajua ja silmää on, niin voisitkos yhtään auttaa mua yhessä ongelmassa, tossa lukeekin enemmän http://dressedlady.blogspot.com/2009/06/mielipiteita.html kiitoskiitos jos voit sanoa oman mielipiteen !

 • Mrs. V

  Anonyymi,en tosiaan ole näissä jutuissa mikään asiantuntija, joten multa ei varmaan kannata kysyä:) pahoittelen. Mutta en kyllä lähtisi ainkaan suosittelemaan:)Jutta,Kiitos asiallisesti ilmaistusta mielipiteestä!:) Mutta minusta tämä Innan kommentti oli täysin asiallinen:) Aikaisemmin luulen että meillä oli käynyt vain pieni väärinymmärrys kun hän ei tiennyt mitä olin kirjoittanut:)

 • Anonymous

  En tahdo loukata tällä kommentillani ketään, mutta mielestäni tämä Inna joka kirjoittaa usein kommenttiboksiisi, vaikuttaa erittäin kateelliselta. Hänen kommenttinsa ovat jotenkin niin tylyjä ja hän yrittää pistää paremmaksi asiassa kuin asiassa. Tämä on minun mielipiteeni asiasta.Jutta

 • Anonymous

  mitä mieltä olet laihduttamisesta 1000kcal dieetillä?

 • Mrs. V

  Leena,ihan oikeessa olet. sitä kautta saa varmasti hyvää viitettä siitä missä sitä mennään:) Eli ei mitenkään orjanomaisesti kannata käydä joka päivä laskemassa:)S,kiitos hirmuisesti vinkistä! Pitää käydä katsomassa pian noi sivut! äiti on aina vannonut luomun nimeen mutta jotenkin on nuorempana mennyt toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos kun olen syitä kuunnellut:D pitääpä käydä freesamassa "muistia":D Tiedän että ne ovat hyväksi kun ei ole taas käytetty niitä lisäaineita (hyönteismyrkkyjä yms), mutta miten niillä on vaikutus terveysteen on vielä mulle kyssäri:D Kiitos muistutuksestasi!:)

 • S

  Kiva lista, lisäisin itse vielä luomu-tuotteiden merkityksen. Niitä kantsii ehdottomasti syödä! :) http://www.12syyta.fi/

 • Leena_L

  Joo, ei sellanen mahdoton kalorien laskenta tosiaankaan ole mun heiniä, mutta tuolla laskurilla saa vähän käsitystä, että minkälainen se oma ruokavalio oikein onkaan. Mitä saa liikaa, mitä liian vähän. Tietysti kokonaiskalorimäärästä näkee että saako niitä liikaa vai ei (kun ensin laskee päivittäisen energiankulutuksensa), mutta mä itse olen tällä hetkellä kaukana niin tarkasta ravintoni tarkkailusta :D Petrattavaa kuitenkin olisi, joten siksi ajattelin taas yrittää alkaa vähän laskeskella omaa kulutustani Energynetissä.

 • Mrs. V

  tanja,tuo 1200 kcal oli vaan laskettu esimerkki, että kuinka paljon pitäisi saada. Ja kai tuo 1200ckal oli niiltä ajoilta laskettu kun mulla oli elämäntaparemontti päällä ja siinä sivussa se muutaman kilon laihdutus! Mutta siis nyt on mun enrgian saanti varmasti yli 1200kcal päivässä!:) Kai tuo on vaan se laihduttajille suositeltu määrä?Ja hei kiitoksia sun tuomasta lisäinfosta! Tietoahan tulee taas joka suunnasta niin paljon että pitää taas yrittää lähtee tutkimaan mikä sitten pitää paikkansa. Kai se vaan menee niin henkilökohtaisesti mikä kellekin sopii?Oi you lucky girl!:) Mun on kyllä pakko liikkua monesti viikossa, että pystyn syömään mitä haluan (siis tottakai järjen rajoissa!:)) etten lihoisi.Kiitos sulle vielä kovasti!:)Tosiaan, nää ruokavinkit olen kirjoittanut viime vuonna kun yritin laihtua muutaman kilon. Nyt kun olen tyytväinen omassa painossa olen montaa vinkkiä pitänyt yllä (oikea proteiinin ja kuitijen saanti) mutta en ole niin raaka itseäni kohtaan, herkuttelen jos tekee mieli:)

 • tanja

  Mua arvelutti eniten tuo 1200 kalorin esimerkki, sehän on melkein kenelle tahansa ihan liian vähän. Tietty jos vaan dieettaa eikä lainkaan liikkumalla polta kaloreita, mut sehän on muutenkin melko tyhmä tapa niin en sitä analysoi.Tosta iltasyömisestä sen verran, et aika myyttihän se on. Hedelmiä ei kyllä kannattaisi illalla syödä, ne on melkein pelkkää hiilaria. Eli rasvaa ja proteiinia, esim maitorahka jollain marjoilla ja pienellä määrällä vaikka oliiviöljyä on aika mainio vaihtoehto :)Mut varmasti on sulle nuo jutut auttaneet, koska sun vartalo on aika ilahduttavan näköinen jos vertaa näihin, mitä näis tyyliblogeis yleensä tulee vastaan…En kyl itse ole yhtään tarkka ruuasta, kun on aika iloisen nopea aineenvaihdunta varmaankin ja äitiltä perityt kivat geenit, ettei oikein liho. En tietty mitään pizzaa mätä joka päivä, tai muutakaan hölmöä, mut ei ole tarve kovin tarkkaan pohtia et mitä syö. Ja mun maha ei kyl edes kestä mitään "lihavaa" ruokaa :D Vettä pitäis alkaa juomaan enemmän, ihokin varmasti kaunistuis. Mut tää oli kyl ihan hyvä postaus, ettei mitään suurta valittamista (toi 1200kcal vaan särähti korvaan :))

 • Mrs. V

  Inna,meillä on sitten hyvin paljon yhteistä!:) Ja niin, välillä pitääkin herkutella!:) Kun mulla oli mun elämäntaparemontti ja dieetti niin herkuttelin vain sunnuntaisin, mutta nyt kun olen tyytyväinen painossani, niin en pidä mitään rajoja, kunhan kaikki on kohtuudessa!:)Leena,ei ole! kiitos kovasti vinkistä, pitää käydä katsomassa!:) Vaikka tosiaan mä olen nyt hirmu laiska laskemaan kaloreita, tein sitä viime keväänä kun oli "se vaihe":D mutta nyt meen aika rennosti:)Alma,:) oikeassa olet:)Varmasti terveellisistä ruuista ihmisillä on tänäpäivänä enemmän kuin tarpeeksi tietoa, juuri niiden käytäntö taitaakin olla ongelma:D

 • Alma

  Totta muuten, että karkkihimo helpottaa, jos niitä ei syö. Ja mitä enemmän niitä syö, sitä enemmän tekee mieli. Pätee varmasti moneen muuhunkin asiaan.:) Itsekuria terveellinen ruokavalio kyllä vaatii, erit. jos on tottunut syömään leväperäisemmin. Suomalaisilla nimittäin ongelmana ei liene tietämättömyys vaan yksinkertaisesti liian suuret ruokamäärät.

 • Leena_L

  En tiedä onko sulle Energynet tuttu, tässä linkki: http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/index.pl?language_id=1 Tuolla pystyt mm. laskemaan päivittäisen energiansaantisi ja laskemaan kokonaisenergiankulutuksesi, ja lisäksi on tietoa ravinnosta (esim. minkä verran proteiinia, rasvaa jne tarvitaan). Mulla oli pitkä tauko noiden sivujen käytössä, mutta nyt sun postauksesta inspiroituneena päätin taas alkaa laskemaan energiansaantiani ja yrittämään vähän korjata ruokavaliotani :)

 • Inna

  Makeutusaineet palavat hitaammin elimistöstä kuin sokeri, itse en muutenkaan koskaan käytä mitään light-tuotteita koska makeutusaineet eivät sovi vatsalleni. Juon erittäin paljon vissyä ja limsa maistuu ihan sokerimössöltä kun sitä joskus maistelee.Itse en kiellä itseltäni mitään syömisiä, liikun siksi, että voin syödä lähes mitä haluan.Ennen kuin täytin 20, pystyin syömään ihan mitä vain vaikka en harrastanut liikuntaa. Sittemmin huomasin, että homma ei enää pelaakaan ihan niin.Avopuolisoni urheilee ammatikseen ja meillä kyllä syödään hyvin, J ei noudata mitään erityistä ruokavaliota. Välillä mässäillään ja välillä syödään kevyemmin.

 • Mrs. V

  Anonyymi,hei kiitos vielä että lisäsit tietoa!:) Todella mukava että tänne saa oikeasti keskustelua aikaiseksi:) Kiitos paljon vinkistä! pitää käydä katsastamassa!:)Anonyymi,kiitos kovasti pienestä korjauksesta!:) Otan mielelläni tällaisia asiallista kritiikkä vastaan mistä saa itsekin jotain irti!:) Eli kiitos sulle!:)Look Great,Tota…:D Mulla on tullut nyt yksi terveyspostaus!:D Ja terveysjutut tulee linjailemaan sitä, että jengi tosiaan söisi terveellisesti eikä rupeaisi anorektikoiksi!:DJaana,ihan oikeessa olet. Maalaisjärkeä, mutta silti joillekin todella vaikea noudattaa!:) Tuo lautasmalli on todella hyvä esimerkki, siitä olen joskus tehnyt postauksen "oikean"blogini puolella:)Alma,Olen samaa mieltä kanssasi. Tutkimuksia kun nyt on tehty niin monta, että on vaikea pysyä perässä siitä mikä nyt on uusin ja todenmukaisin:) Mutta siis nämä kaikki muutokset, tulisi olla sellaisia mitä pystyy pitämään yllä lopun elämää. Itselläni (kun laihdutin) niin vaihdon limut light versioihin vaikka tiesin niissä olevan enemmän haitallisia lisäaineita) niin helpotti painonpudotuksessa. Nyt tätyy myöntää, että kun olen tyytyväinen omassa painossani, niin juon ihan normaalia limua tai sitten vettä ja mehuja:D Ja tosiaan, sitä ei saa liikaa itseltään lähteä kieltämään juttuja, mutta jos sitä haluaa painoa pudottaa, tulee sitä olla tiettyä itsekuria ja liikunnan tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi:) Mä en taas ole perso karkeille yhtään Harvoin tekee mieli edes karkkia? Mutta luulen, että olen oppinut siihen?Mutta siis olen hyvin pitkälti kanssasi samaa mieltä!:)Milla,Mäkin luulen että se on myytti, mutta jostain kumman syystä se auttoi minua!:) Ja heti aamusta kävin juoksemassa lähemmäs 10km ja sitten vasta reilu puolituntia juoksin jälkeen söin aamupalani (puuroa tai kuitupitoisia muroja hedelmillä tai mysliä rahkalla tai munaksta ilman keltuaisia:))Mulla auttoi painon pudotuksessa, mutta siis olen ymmärtänyt että se ei taas monelle muulle sovi?Mutta siksi kirjoitinkin postauksen alkuun mitkä minulla toimivat:) En kirjoittanut, että näin tulisi kaikkien tehdä:)Ja mä en kyllä voisi ees levitteistä luopua:D Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!:) Kiva kun täällä saadaan jopa keskustelua aikaiseksi!:)

 • Milla

  Iltasyömiseen minäkin kommentoisin sen verran, että tuo on joku iänikuinen myytti, koska jo urheiluvalmentajani (melkoisen esteettinen laji kyseessä) jankkasi tuota minulle monien vuosien ajan. Toki henk.koht. kokemuksia voi olla hyviäkin, mutta en ehkä lähtisi neuvomaan muita sillä. Esimerkiksi joku asiasta tietämätön voi jättää syömättä illalla ja lähteä aamulla supertreenille, jossa ei sitten olekaan tarpeeksi energiaa vetää täysillä tms. Kuitenkin koko päivän energiasaanti ratkaisee. Ja siis toki syömiset kannattaa painottaa sinne päivän alkuun (aamiainen, lounas), mutta mitään ehdotonta "seitsemän/kuuden jälkeen ei saa syödä"-juttua ei tarvitse/kannata mielestäni noudattaa.Itse en ole koskaan ollut hyvä syömään iltapalaa, ja ns. iltasyöminen ei todellakaan ole ollut ongelmana, mutta olen kyllä huomannut, että jaksan ehdottomasti paremmin seuraavan päivän, jos yritän syödä esim. ruisleivän ja rahkasmoothien illalla, oli se sitten kahdeksan tai kymmenen aikoihin.Eritoten jos treenaa rankasti illemmalla, on ehdottomasti syötävä illalla palautuakseen.Rasvakohtaan kommentoisin vielä, että kannattaa levittää sitä kasvisrasvalevitettä siihen leivän päälle, vaikka kuinka se tuntuisi "näkyvältä" rasvalta tms. Pysyväthän ne rasvanlaadut kohdillaan. :)Ja vielä… (lopetankohan mä koskaan, haha!) että kannattaa muistaa sisällyttää proteiinia jokaiselle aterialle, ei siis vain päivän pääaterioille vaan myös välipaloille. Niiden pähkinöiden (joille olen allerginen :<) kanssa esim. jotain maitotuotetta.Ja terveellisesti syöminen ei ainoastaan laihduta, vaan saa olon pirteäksi! :)Kiva, kun olet ottanut tämän "osa-alueen" blogiisi!

 • Alma

  Light tuotteet ovat oiva keino painonsa kanssa kamppaileville. Mikään niissä oleva ainesosa ei "muutu läskiksi", tosi lisäaineita niissä on, mutta haitallisia määriä saadaan vasta, jos limsaa juodaan litran verran päivittäin. Itse en myöskään allekirjoita sen suurempia aikataulutuksia ruokailun suhteen, kokonaismäärät ratkaisevat. Iltasyömisessä tosin on se riski, että on jo päivän aikana saanut lähes kokonaan tarvittavat kalorit ja jos illalla sitten vielä popsii lihapiirakan kahdella nakilla, on se liikaa. Mutta esim. jos on päivällä syönyt vain salaatin koulussa ja välipala on jäänyt väliin, voi täysin rauhassa syödä illalla hieman raskaammin.Hyvä, että otit proteiinin ja tyydyttymättömien rasvojen saannin myös listassasi esille. Ne, kun jäävät monelle liian pieniin annoksiin. Miehinen pihvi on usein jopa täyttävämpi ja terveellisempi, kuin runsashiilihydraattinen naisen pasta-annos. Olin taannoin ravitsemusterapeutti Patrick Borgin luennolla ja hän korosti "vapautta" syömisessä. Hän oli sitä mieltä, että liiallinen kaiken kieltäminen on juuri aiheuttanut ahmimishäiriöiden kasvun Suomessa. Eli karkkia yms saa syödä, kunhan sillä ei korvaa normaalia ruokaa, eikä sitä syö säännöllisesti. Että kun ei päästä jonkun ruoka-aineen himoa liian suureksi, ei tule ylilöntejä. Eli jos tekee hirmuusti mieli salmiakkia, syö salmiakkia, eikä yritä poistaa himoa esim pähkinöitä syömällä. Tässäkin siis kokonaisuus ratkaisee.

 • Jaana

  Nämä (tässä postauksessa olevat ja muutkin, mitä tarjotaan "terveysoppaissa" jne.)ravintojutut on hyvin pitkälti maalaisjärjellä ajateltavissa olevia itsestäänselvyyksiä, mutta niinhän se on, että niistä pitää vähän kuin muistutella itseään. =) Eli halusin sanoa, että tosi hyvä muistutuspaketti.Omasta mielestäni ja kokemuksestani suurin oivallus fiksussa syömisessä on lautasmallin toteuttaminen lounaalla ja päivällisellä; ensin kasaan (yli) puolikkaan lautasen verran salaattia, (vähän alle)1/4 lihaa (kalaa, kanaa tms.) ja (vähän alle) 1/4 perunaa/riisiä/lämpimiä vihanneksia. Itselläni lautasmallin toteuttaminen toimii valtavan hyvin; tällä mallilla ei koskaan tule syötyä liikaa, vaan juuri sopivasti energisen olon ylläpitämiseksi =).

 • LookGreat

  Njuuu :—) Aika täsmäävä tuo sinun luettelosi! No enpä nyt tiedä, kait tuo uudistus sitten kannatti, tai ei. Itse en edes kannattanut koko uudistamis-ideaa koska en lue blogeja joka kallistuu aivan jonkun ihan muun jutun puolelle mutta selailen tätä yhä, mutta en pidä uudistuksesta, jotem en osaa sanoa siitä periaatteessa yhtikäs mitään. Olisi myös mukava jos sitten postailisit välillä muustakin eikä vain laihduttamisesta ja terveydestä! Kohta me kaikki lukijat olemme jotakin anorektikkoja kun sinä vain tuosta aiheesta postaat! :–D Älä nyt unohda päivän asu juttuja yms.!

 • Anonymous

  Niin ja joo, eihän tuossa nyt mitenkään kauheasti hurrattu niille lighteille. Pisti vaan niin pahasti silmään sanat limsa ja light, etten huomannut noita kahta ensimmäistä, kun jo aloin kirjoittamaan sinulle. :D Eli itse otan opikseni, että luen rauhassa enkä osoita syyttävällä sormella koko lausetta.NYT töiden pariin.

 • Anonymous

  Kaikkea sitä ihminen tekee, ettei töitä tarvitsisi tehdä. :)Näitä uusia juttuja tulee sellaisella tahdilla, ettei siinä meinaa kukaan pysyä perässä (paitsi tuon antamani blogin Noora :)). Siksi ainakin minusta on tärkeää kertoa eteenpäin kaikille, mitä kaikki lisäaineet sun muut tekevät elimistölle, kun normaali media on niistä vähän suut supullaan.Esim. tuolla blogissa juuri oli juttu, miten oli testattu rasvoja ja havaittu, että suurin osa normaaleista rasvoista sisältävät aineita, mitkä aiheuttavat ihosyöpää… Mutta näin, suosittelen tutustumaan siihen, jos yhtään kiinnostaa. : )Nyt jos palaisi töiden ääreen.

 • Mrs. V

  Anonyymi,hahahah:) Ei ole minulle käynyt, joten varmasti aika henkilökohtaista!:Dihan varmuuden vuoksi vaihdoin kohdan neljä (vaikka ei se mitenkään hypettänyt light-tuotteita, yksi simppeli lausehan se oli "vaihda maito, leikkeet ja limut light versiohin") ettei kukaan minun takia joutuisi harhaluuloon:D Mutta kiitos panoksestasi!:)

 • Anonymous

  No henkilökohtaistahan se on, miten paljon tarvitsee syödä jne. Pahinta vaan mitä tiedän, on se, että herää yöllä kamalaan nälkään ja sitten hyvällä tuurilla löytää itsensä syömästä jäätelöä keittiönlattialla. :)Lightit ehkä hyviä todella ylipainoisille. Itselle ne tekevät jo niin huonon iho ja turvonneen olon (+keväisin siitepölyaikaan henkitorvi turpoaa niiden vaikutuksesta), etten viitsi käyttää siitäkään syystä.Mutta kukin tyylillään, itse en ainakaan hypettäisi light-tuotteita. Paitsi maitotuotteita tms., joista on poistettu vain sitä itseään eikä ole lisätty mitään till.

 • Mrs. V

  Hei niin ja kiitos lisäinfosta! netti kun on niin pullollaan tietoa niin on maallikon vaikea tietää mikä pitää paikkansa ja mikä ei:) Noitakin olen tutkinut niin monen vuoden takaa ja omaksunut varmaan vääriäkin tietoja. Mutta kiitos oikaisusta!

 • Mrs. V

  Anonyymi,light versio voi olla pehmeä lasku limuissa sitten mehuihin vichyihin sun muihin. Vaikka tosiaan niissä light versioissa (ainakin limuissa) on sitten vaikka mitä muita epäterveellisiä lisäaineita…Tiedän että sillä illalla syömistä ei ole lääketieteellisesti tutkittu, mutta mulla se tuntu auttavan kun treenas:)

 • Anonymous

  Kohdat 4 ja 8 täyttä sheebaa!! Miksi pumpata itsensä täyteen aspartaameja sun muita myrkkyjä, kun ilmankin voi olla? Sokeri häviää elimistöstä toisin kuin lisäaineet… Voi miettiä siellä limsahyllyllä, onko pakko saada nyt light limsaa vai olisiko vissy parempi vaihtoehto. Tutkimukset ovat osoittaneet, ettei elimistö osaa erottaa edes noita lightien aineita, vaan saavat ne suolistossa muuttumaan samanlaiseksi "läskiksi" kun ei-light tuotteet (en saa nyt oikeita sanoja tai poittia esille, anteeksi, olen vain nin tuohduksissani :D).Kohta 8… En tiedä mitä sanoisin… Minusta siinä vaiheessa kun alkaa miettimään neuroottisesti syömistää, kieltää jotain, kiellettyyn tulee enemmän himo. Syö silloin kun on nälkä, puhtaita luonnon raaka-aineita (mieluummin luomua, 30% enemmän vitamiineja), niin nälkä pysyy kurissa. Myöskin keho palautuu yöllä joten jos paljon liikuntaa harrastaa, ei tulisi suotta paastota illalla. Ei toki tuhteja aterioita enää myöhällä, mutta esimerkiksi pähkinöitä, hedelmiä, salaattia…Suosittelen tutustumaan tähän blogiin: http://kemikaalicocktail.blogspot.com/. On antanut ainakin itselle paljon ajattelemisen aihetta ruokaa, kosmetiikkaa, ympäristöä ja vaatteita kohtaan.Muuten kuullosti hyvältä. :) Hyvää kesää sinulle!