CATEGORIES

Neitsytkookosöljy

17.8.2010

Jo jokin aika sitten äitini tutustutti minut kylmäpuristettuun kookosöljyyn.
Tämä mainio rasva soveltuu lähes mihin tahansa ja vaikutukset ovat myös monipuoliset ja tehokkaat.

Itse käytän kyseistä öljyä:
 • Aurinkoa ottaessa
 • Hiusten hoidossa
 • Ihon hoidossa
 • Ruoan laitossa
 • Teessä
 • Ja meinaan pian myös kokeilla koirillanikin, sillä sen on todettu vähentävän karvanlähtöä sekä koirat tuntuvat yleisesti pitävän sen mausta kovasti
Koska tällä ihmeöljyllä on niin valtavasti käyttötapoja sekä terveysvaikutuksia, kopioin teille tänne tekstin asiaan perehtyneeltä sivulta: Kookosravinto.com:ista.
Suosittelen lämpimästi tämän seuraavan tietopaketin lukemista!

Neitsytkookosöljy on monipuolinen öljy, joka sopii niin ruoanvalmistukseen, ihonhoitoon, kuntoilijan energiatankkaukseen kuin vahvistamaan ja ylläpitämään yleisterveyttä sekä tukemaan painonhallintaa.

Tutkijat ovat löytäneet suuren joukon kookosöljyn sisältämien keskipitkäketjuisten rasvahappojen (MCT) terveysvaikutuksia. (Kun klikkaat asianomaiselle sivulle, löydät lähteet väittämistä) 

 • Suojaa viruksia vastaan, jotka aiheuttavat mononukleoosia, influenssaa, hepatitis C:tä, tuhkarokkoa, herpestä ja muita sairauksia 
 • Suojaa bakteereja vastaan, jotka aiheuttavat keuhkokuumetta, korvasärkyä, kurkkutulehduksia, hammasmätää, ruokamyrkytyksiä, virtsatietulehduksia, aivokalvontulehdusta, tippuria ja tusinoittain muita sairauksia 
 • Suojaa sieniä ja hiivoja vastaan, jotka aiheuttavat candida-tulehdusta, savipuolta, sammastautia, vaippaihottumaa ja muita tulehduksia 
 • Karkottaa tai tappaa lapamatoja, täitä ja muita loiseläimiä 
 • Antaa lisäenergiaa ja kestävyyttä 
 • Tehostaa insuliinin erittymistä ja veren glukoosin hyväksikäyttöä 
 • Vähentää haimatulehdukseen liittyviä oireita 
 • Parantaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä, auttaa luiden ja hampaiden vahvistumista 
 • Helpottaa oireita, jotka liittyvät Crohnin tautiin, haavaiseen paksusuolen tulehdukseen ja vatsahaavaan 
 • Vähentää kroonisia tulehduksia 
 • Tukee ja auttaa immuunijärjestelmän toimintaa 
 • Auttaa suojelemaan elimistöä mm. rintasyövältä ja paksunsuolen syövältä 
 • On sydämelle terveellinen; ei kohota veren kolesterolia eikä paakkuuntumistaipumusta 
 • Auttaa estämään sydäntauteja, verisuonten kovettumista ja halvauksia 
 • Toimii suojaavana antioksidanttina 
 • Auttaa helpottamaan kroonisen väsymyksen oireita 
 • Vähentää epilepsiakohtauksia 
 • Antaa suojaa munuaissairauksia ja virtsarakon tulehduksia vastaan 
 • Suojaa maksaa 
 • Sisältää vähemmän kaloreja kuin muut rasvat 
 • Tehostaa kilpirauhasen toimintaa 
 • Auttaa liikapainon pudotuksessa kiihdyttämällä aineenvaihduntaa 
 • Elimistö käyttää sen energianmuodostukseen eikä varastoi sitä, kuten muita ruokarasvoja 
 • Auttaa estämään lihavuutta ja ylipaino-ongelmia 
 • Pehmentää ihoa ja helpottaa kuivumista ja hilseilyä 
 • Kuumennettaessa normaaliin paistolämpötilaan ei muodosta vahingollisia yhdisteitä, kuten muut kasvirasvat tekevät 
 • Sillä ei ole vahingollisia sivuvaikutuksia

Kookosöljy on Euroopan ilmastossa yleensä jähmeää huoneenlämmössä. Sen sulamispiste on n. 24 C, joten hellesäällä tai muuten lämpimässä paikassa se muuttuu nesteeksi.

Erikoista ja poikkeavaa muihin ruokaöljyihin verrattuna on se, että kookosöljy on kemiallisesti vakaata ja siksi härskiintymätöntä. Sitä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa ja kuitenkin hyllyaika on vuosia.

Kun aloitat kookosöljyn käytön ruokarasvana, ota huomioon elimistön mahdollinen tottumattomuus keskipitkäketjuisiin rasvoihin.
Paistamisen tai öljyn ruokaan lisäämisen suhteen ei pitäisi olla ongelmia, mutta sen paljaaltaan syöminen olisi hyvä aloittaa vähitellen. Vaikka siinä ei ole ripulia aiheuttavia aineita, kuten risiiniöljyssä, alussa voi kuitenkin tulla lievää kuvotusta tai ripulia. Aikanaan elimistö mukautuu ja nautittavaa määrää voidaan lisätä. Alussa voi kokeilla 1-2 teelusikallista, ei sitäkään tyhjään vatsaan. Vähitellen ehkä voi annostusta lisätä tavoitteena olevaan 3-4 ruokalusikalliseen päivässä. Jos käyttää sitä paljon ruoassa, ei tarvitse niin paljon ottaa lusikalla.

Eräs näkökohta öljyn käytöstä on se, että noudatetaan sitä tapaa, millä se on pakattu luonnossa, kookospähkinässä. Eli nautitaan sitä paljon kuituja ja jonkin verran proteiinia sisältävän ruoan kanssa. Silloin ei pitäisi tulla herkkyysreaktioita.

Ravinnoksi nautitulla kookosöljyllä ei ole ylärajaa. Se ei ole lääke, josta sanotaan että ‘ilmoitettua annostusta ei saa ylittää’. Se on ruokaa! Erään kookosöljyn tuottajan perhe käyttää kookosperäistä ravintoa vähintään 50 % koko ravinnon kalorimäärästä. He ovat terveitä ja hoikkia, pikemminkin ongelmana pyrkii olemaan alipainoisuus, johtuen kookosöljyn painoa alentavista vaikutuksista.


Kookosöljyn käyttötarkoitukset

Ruoan paistamiseen. 

Ainoat turvalliset paistorasvat ovat monien asiantuntijoiden mukaan: voi, neitsytoliiviöljy ja kookosöljy. Näistä kookosöljy on parhaiten kuumuutta kestävää. Jotkut lorauttavat hieman oliiviöljyä tai voita sekaan antamaan makua, ja silloin ruoka ei niin helposti kärvenny. Kookosöljy nimittäin helposti kuumenee pannussa liikaa, koska se ei näytä kuumalta, ei savua eikä tirise, joten seuraa tarkoin lieden lämmönsäätöä. Paistotulos on todella erinomainen ja ruoka maukasta!

Ruokarasvana. 
Lähes aina kun ruoka- tai leivontareseptissä on mainittu rasva, öljy, margariini tai voi, sen tilalle voi laittaa osan tai kokonaan kookosöljyä (ja kannattaa laittaa terveyssyistä). Kokeile leivän päällä! Poikkeuksena ehkä on salaattikastike, johon juokseva oliiviöljy sopii paremmin. Monet sekoittavat kookos- ja oliiviöljyä saadakseen aikaan juoksevamman aineen. Leivonnaiset ja makeiset kuten tryffelit ja suklaa ovat kookosöljyn mainio käyttökohde.

Ihovoiteena.
Kookosöljy kannattaa juoksevana kaataa voidepurkkiin, jossa se jähmettyy sopivasti. Erinomaista ihonhoitoainetta, nuorentaa ihoa, tasoittaa ryppyjä, suojaa ihoa, parantaa ihottumia jne.

Aurinkovoiteena
Ennen ja jälkeen auringonoton. Antaa todella kauniin rusketuksen. Turvaa D-vitamiinin saannin auringonvalosta. Vaikka sitä olisi runsaasti iholla kun menee uimaan, se säilyy, koska se heti veden viileydessä kiinteytyy eikä huuhtoudu pois (ainakaan kaikki).

Deodoranttina, Lemmikkien hoitoon (karvanlähtö), Sporttijuomana, Hiusten hoitoon yms.

Kuten huomaatte, öljy on äärimmäisen monipuolinen tuote.
Kyseistä tuotetta voi ostaa lähes kaikista hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista.
Jos haluat tutustua tuotteeseen paremmin, suosittelen tätä sivua.

What can I say?
I am cocoNuts about this oil!:)
36 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Olli Posti

  Nythän on tullut paljon uutta tutkimustietoa, jonka mukaan tyydyttynyt rasva ei missään vaiheessa ole aiheuttanut mitään ongelmia – vaan päinvastoin ne epävakaat, herkästi pilaantuvat "pehmeät rasvat".Laatu on se mikä merkkaa. Mitä alkuperäisemmästä ja aidommasta (ja samalla maukkaasta) tavarasta on kyse, sitä parempaa se tuppaa ihmiselle olemaan – sanoi senhetkinen lääketeollisuuden rahoittama "tiede" mitä vaan..

 • NIINA

  Itse olen myös kuullut tuosta kookosrasvan mainioista ominaisuuksista, mutta en kyllä ruuanlaitossa tuota käyttäsi juurikin sen sisältämän tyydyttyneen rasvan vuoksi (n. 91%). Tämän hetken vallitsevan ravitsemusopin mukaan nuo tyydyttynmeet rasvathan ovat juurikin sydän- ja verisuonisairauksein aiheuttajia. Ja fineli.fi sivuston mukaan kookosrasva sisältää myös kolesterolia, mutta ennen kaikkea tärkeintä ei olekaan ravinnon kolesteroli, vaan pehmeiden ja kovien rasvojen saannin suhde.Lisäksi muutama sananen luontaistuotteista. Luontaistuoteita ei ole velvoitettu juurikaan testaamaan ennen niiden markkinoilletuloa. Useimmista markkinoilla olevista lääkkeistä on tiedossa haitta- ja yhteisvaikutuksia, mutta luontaistuotteista ei vastaavaa ole, juurikin tuon heikon testauksen ja tutkimuksen vuoksi. Siksi harva luontaistuote pääseekään aptekkin myyntin ns. lääkkeeksi.Ravitemussuositusten mukaan ainut lisäravinne mitä suositellaa, on juurikin tuo D-vitamiini, koska pimeällä kaudella elimistö ei saa sitä tarpeeksi. D-vitamiinin saantisuosituksista väännetään kättä tällä hetkellä (suositus on tutkimusten mukaan liian pieni), ja tietääkseni suositukset tulevat nousemaan lähivuosina. Muut elimistölle tärkeät vitaminit tulisikin saada ravinnon kautta, joten eikun kasviksia, hedelmiä ja marjoja popsimaan :)

 • sunih

  Tosiaan aika vasta löysin sun blogin ja tulen kyllä varmasti kommentoimaan vastaisuudessakin! On kiva keskustella ja yrittää löytää sitä todellista sanomaa kaiken tiedon keskeltä. Seuraavaksi kokeilen tuota Canelin tarjontaa kun Hesassa tulen käymään. Ja kokeilin kookosta silmänpoistoaineena ja toimii TODELLAKIN vedenkestävälle meikille! :O

 • Mrs. V

  Ida,Ihana! Sinähän voisit jakaa sitten jonkun ihanan kookosreseptin kanssamme!?:)sunih,Ihan totta. Kaiken kanssa kohtuudella. Todella kiva että olet löytänyt tänne blogiin, sillä minä todella tykkään keskustella näistä asioista, kun netti on niin tupaten täynnä tietoa että on vaikea lähteä suodattamaan aina mikä sitten pitää paikkansa ja mikä ei. Kiva pohtia ja keskustella ihmisten kanssa jotka myös ovat vaan puhtaasti asiasta kiinnostuneita ja täten yrittää löytää sitä todellista sanomaa:)Toivottavasti kuulen sinusta paljon vielä siis!:)Johanna,Laitoin kyselyä eteenpäin äitini kautta!:) Nyt vaan odottelen Paulan tuomiota!:) Kiitos vielä kovasti ja ihana että luet tätä blogiani! Olen hyvin otettu!Marika,Hei kiitos vinkistä! Pitää niitäkin siis hieman tutkia..:D mullahan on silmissä extreme lashit niin en käytä silmämeikkiä ja muutenkaan jos käyttäisin, niin en saisi käyttää öljyisiä tuotteita ettei ripsien liima irtoa. Mutta kiitos ihan hirmuisesti tästä ihovinkistä!:)Mongusti,Sama täällä!:) Meidän dogit on ihan mehuissa!:DJa tottakai on ok!:) puspus!Nadja,Mulla on kaksi rottweilerin näköistä koiraa jotka luulee olevansa chihuahuan kokoisia ja luonteet on kuin kultaisella noutajalla:DTien,Tottakai se on ok! Kiitos vaan sinulle että pidät minun terveys jutuistani! Itse kun olen täysi maallikko näissä asioissa, mutta ne minua hirveästi kiinnostavat.Voi että, tässä täytyy nyt sanoa että kauneus on katsojan silmissä, joten kiitos nyt ihan hirveästi kauniista sanoistasi!:) En itse asiassa tiedä kuka on Jutta Gustafsberg mutta pitää kurkata googlen kautta!:D Paula on ehdoton guru ja kuuntelen sekä luen innolla hänen oppejaan. Viisas nainen jolla on todelinen tieto taito! Nimen omaan, kohtuus kaikessa. Mainio oppi ihan kaiken kanssa!:)Toivottavasti kuulen sinusta vielä!:)Kaikkea hyvää sinnekin!:)

 • TIEN

  Minäkin linkitin tän postauksen omaan blogiini. Kai se oli ihan ok? Sinulla on näitä hyviä terveys vinkkejä, joita olen jo viime vuodesta lukenut. Voiko olla muuten totta, mutta näytät vielä kauniimmalta, kuin viime vuonna?! Hih! Ehkä hymysi on jotenkin vapautuneempi? Varsinkin tuon 10.elokuuta postauksen ensimmäinen kuva on niin kaunis. Muistutat vähän Jutta Gustafsbergiä (vaikka ei kai siinä ole mitään niin ihmeellistä, että muistuttaa jotain toista). Mutta kuitenkin!Minäkin pidän Paula Heinosen opeista. Olenpa ollut kerran kuuntelemassakin häntä. Neitsytkookosöljyä kävin jo ostamassa ja olen käyttänyt sitä nyt teehen. Nam, mikä maku! Kohtuus kaikessa, niin tässäkin. Tuskin yksi teelusikallinen päivässä pahaa tekee ja todennäköisesti sitä ei tule kuitenkaan edes joka päivä käyttäneeksi. Kivaa loppukesää!Paula

 • Nadja

  Mäkin voisin kokeilla tota toiseen koiraani, siltä kun lähtee karvoja niin älyttömän paljon! Saanko udella minkä rotusia koirasi ovat? :)

 • Mongusti

  Onhan ok kun linkitin tän postauksen?:) Kävin jo hakemassa oman purkin!!:) Donna oli ihan fiiliksissä, maiskutteli huulia vaikka kuinka kauan :DMies jäi vielä hiukan skeptiseksi, mutta mä ainakin odotan innolla huomaako vaikutusta tämän käytön alettua:))

 • Marika

  Tästä kookosöljystä on niin paljon puhuttu, että pakko kai sitä on itsekin jo kokeilla. :)Itse ajattelin lähinnä iholle käyttää tai jos kokeilisinkin ruuanlaitossa, niin käyttäisin sitä samoissa määrissä, mitä käytän voita. Juuri niiden tyydyttyneiden rasvahappojen vuoksi.Luonnonöljyistähän ihonhoidossa puhutaan nyt todella paljon. Itse olen kokeillut vasta manteliöljyä sen ollessa varmaankin helpoimmin saatavilla ja edullisin. Se on edoton suosikkini varsinkin silmämeikinpoistoaineena! Yksikään mun kokeilema silmämeikinpostoaine ei ole saanut vedenkestävää ripsiväriä liukenemaan yhtä hyvin. :) Ja onhan se silmänympärysiholle paljon parempi vaihtoehto kuin kosmetiikkamyrkyt.Ihon ollessa kuiva käytän sitä myös kosteuden sitojana. Eli rasvaan kasvot kosteusvoiteella tai jätän ihon kosteaksi ja hieron manteliöljyä siihen päälle, joka pitää kosteuden iholla. Kasvot kyllä jäävät siitä kiiltäväksi, siksi olen jättänyt tuon vaikuttamaan yöksi. :)

 • Johanna

  Heips vielä,voi laitahan vielä Paulalle kyselyä kookosöljystä, olisi ihan mahtavaa saada oikein tuore suora tieto erittäin asiansa osaavalta naiselta. Löysin nimittäin sellaisesta blogista kuin "elämän leipä" sitä Paulan suositusta ko.öljyyn. Paulan sivuilta en valitettavasti sitä suoraan bongannut. Muuten sellaista löytyi vielä,että tämä öljy pitäisi olla aina lasipurkissa, mieluiten tummassa ja jotenkin sain sellaisen käsityksen, että niissä mauttomissa ei laatu olisi niin hyvä….toivotteleepi, Mongustin äiti :)

 • sunih

  Juu, samaa mieltä olen tuosta, että itseltään ei kannata kieltää mitään vaan nimenomaan ajatella syöminen niin, että sallii itselleen tietyt hemmottelut ja herkut silloin tällöin kun tekee mieli tai on esimerkiksi juhlimisen aihetta. Näin myös alkoholin kohdalla.Niin voi ei sinänsä ole epäterveellistä (ruokaahan sekin on ja rasvaahan on muissakin ruoka-aineissa), mutta siinä olevat kovat rasvat voivat aiheuttaa etenkin perinnöllisen riskin omaaville sairastumisen sydän- ja verisuonitauteihin. Ja kaikista tärkeintä on välttää nopeita hiilihydraatteja ja korkean rasvapitoisuuden tuotteita. Onhan pähkinöistäkin puhuttu että kourallinen päivässä on sopiva määrä, sillä ne ovat terveellisiä, mutta sisältävät suhteellisen paljon rasvaa. Tosin se on verisuoniystävällistä kasvirasvaa :) Toisaalta proteiinejakaan ei kannata nauttia liikaa, mutta sitä ei kyllä kovin usein tapahdu että söisi liikaa proteiineja. Musta on mukava pohtia näitä ihmisten käsityksiä ruokien terveellisyydestä ja ruokatottumuksista, sillä niissä yleensä oppii aina uutta. Ja saattaa tulla ilmi omia "vääriä" käsityksiä, joihin saakin toisenlaisen näkökulman :)

 • Ida

  Voi mä rakastan kookosta. Käytän sitä ruuassa (kana-kookos kastike+riisi,nam), suihkusaippuassa, kosteusvoiteessa ja nyt mun on pakko hankkia tota. Kokeilla monella muullakin tavalla. En tiennytkään kaikkia hyviä puolia kookoksesta. Kiitos tästä! :)

 • Mrs. V

  JOhanna,Kiitos kauheasti tästä tiedosta! Olit juuri vissiin kommentoinut kun olin vastannut edellisille ihanille kommentoijille! Olen ihan samaa mieltä kanssasi – Paula on guru:D JA hänen oppejaan itse kuuntelen kuuliaisesti. Hän on myös äitini parhaita ystäviä, joten siitä varmaan osaksi äitini kiinnostus terveyteen, joka on nyt periytynyt minulle:DKiitos tästä tiedosta, sillä mä olin niin jo laittamassa kyselyä Paulalle että mitä hän tästä rasvasta sanoo:D

 • Mrs. V

  Sasha & SunihApua, mä kauheassa kiireessä vastasin teidän ihaniin viesteihin ja ne on nyt täynnä kirjoitusvirheitä VÄÄRILLÄ sanoilla :S PAhoitteluni ja toivottavasti saatte tarkoitukseni irti :S

 • Mrs. V

  Sasha,Mä oon tiedätkö tuossa mielessä ehkä äitisi kanssa samoilla linjoilla. Vaikka asia onkin niinkuin sanoin – hieman veteen piirretty viiva. Sillä itsekin kuljen mielummin "kultaista keskitietä" joten kaiken maailman vitamiinejä ja pillereitä en luontaistuotekaupasta hae. Ainoastaan mitä sieltä ostan on alfalipoiinihappo sekä D-vitamiini, joita molempia olen alkanut syömään ravintoterapeutti Paula Heinosen kehotuksesta (tekniikan lisensiaatti, pääaineena mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia). Kun katsoo näistä nykyisessä kunnossa niin todella uskon hänen oppeihinsa. Joten kultainen keskitie varmaan löytyy tästäkin aiheesta!:)Ja hei edelleen, todella ihanaa että kommentoit tänne näin ajatuksella ja asiaa! Aivan ihanaa kun tietoiset lukijat sivistävät minuakin asiasta lisää, sillä olen ihan täysi maallikko joka on markkinamiesten vietävissä:D Joten mielelläni kuulen sinusta vielä paljon postauksieni yhteydessä!Kiitos vielä ajastasi!:)Citrua,Itselläni on CocoVi Tastya (olen itse ottaut postauksen purkki kuvat) mutta minulla on myös täysin hajutonta ja mautona kookosrasvaa, mitä käytän välillä ruoan paistamisessa!:)sunih,olen hyvin samaa mieltä kanssasi. Kaiken ruokailun kanssa minulla on "kultainen keskitie" sääntö – eli kaikkea kohtuudella. Kaikkea voi todellakin syödä liikaa, joten ehdottomasti tätäkin tuotetta nautittava kohtuudella! Itse taisin lukea tutkimuksesta, joka tehtiin hiljattain, että voi ei olisikaan niin epäterveellistä? Ja esimerkkinä käytän suoraan isoisääni, joka on todella terve yli 80-vuotias, joka on syönyt hirveitä määriä voita koko elämänsä:S ja mitään sydänsairauksia ei ole ollut – aikuisiän diabetes kuitenkin. Joten itse pyrin elämään niin, että en kiellä itseltäni mitään – yritän syödä kaikkea monipuolisesti, etsin jatkuvasti uusia ihania "mausteita" elämään ja pyrin liikkumaan syömiseni mukaisesti:)Ja niinkuin sanoin Sashalle, olen siinä mielessä samoilla linjoilla tästä luontaistuotekauppa kiellosta, että eihän sieltä voi kaikkea hakea! Jos syö monipuolisesti niin lähes kaiken saa siitä päivittäisestä ruosta. Alfalipoiinihappo ja D-vitamiini ovat ainoat lisät nyt tuon kookosrasvan lisäksi mitä sieltä haen. EN usko kauheaan määrään vitamiineilla leikkimiseen. Toki jokaiselle toimii eri asiat – haasteellista on löytää omalle keholle se toimivin tapa.Eli hyvin samoilla linjoilla olen kanssasi.Kiitos ihan hirveästi että jaksoit antaa aikaasi ja selvensit minullekin hiukan tietämystäsi asiasta! Olen hyvin kiitollinen, sillä tällaisista kommenteista saan eniten irti, kun saan oppia lukijoiltani minua kiinnostavista asiosta ja saa välillä pysähtyä miettimään onko tämä nyt sittenkään järkevää jne.Ja siemenistä, iduista, pavuista haluan minäkin opiskella lisää. Pähkinät kuuluvatkin uskolliseen välipala varastooni – nekin kohtuudella!:Dps. Olen käyttänyt nyt hyvän rusketuspohjani jälkeen tuota kookosöljyä ihollani ja äärimmäisen hyvin toimii!:) Iho on pehmeä ja rusketus kaunis ja tumma!Joten ISO kiitos sinulle!:)

 • Johanna

  Hei,niin mielenkiintoinen ja asiallinen postaus, kiitos siitä. Olen ollut aina äärettömän kiinnostunut kaikesta terveelliseen ruokavalioon liittyvästä asiasta ja aiemmin, täytyy sanoa,että olen sivuuttanut kokokookosöljyn luullen sen epäterveelliseksi…. mutta nyt asiaan hivenen tutkittuani täytyy muuttaa mielipidettä; nimittäin pyöriessäni tuolla jossain sivustolla löytyi jostain sivu, jossa Paula Heinonen suosittelee erityisesti juuri ko. öljyä ja erityisesti ihan kaikenlaiseen paistamiseen. Itselleni Paula on ihan ehdoton guru ja uskon kyllä vakaasti hänen oppeihinsa, viisas nainen :)

 • sunih

  Ja mulle on kans sanottu aina, että luontaistuotteita pitää välttää. Tämän perusteluna on niiden aiheuttamat haittavaikutukset, sillä niiden käyttöä ei välttämättä ymmärrä kontrolloida. Ja samaan aikaan saattaa syödä esimerkiksi toisiinsa vaikuttavia vitamiineja tai turhia lisäravinteita. Ja nämä kaikki kuormittavat (varsinkin liikakäytössä) elimistöä, sillä niitä ei normaalisti ole kehossa niin paljon.Tietty puutostiloissa on hyvä syödä lisäravinteita, mutta ihmisen on itse vaikea arvioida, milloin niille on todellinen tarve.Kun mainostetaan krilliöljyä ja vitae prota tms. niin on hyvä muistaa että vaikka niillä on osoitettu olevan jonkun verran hyviä vaikutuksia niin turhaan käytettynä ne voivan haitata elimistön normaalia toimintaa.Edelleen, kaikkea luontaistuotteita kannattaa syödä harkiten.

 • sunih

  Hyvä neuvo on, että kaikkea kohtuudella. Eli ei kannata omasta mielestäni käyttää arkipäiväisessä, jokapäiväisessa ruuanlaitossa, mutta silloin tällöin maustamaan esimerkiksi kana- tai kasvisruokia tai leivonnaisiin. Itse en käyttäisi kookosöljyä jokapäiväisenä urheilujuomana sen sisältämien huonojen rasvojen takia. Kyllähän kovaa rasvaa, yleisimmin voita, käytetään vieläkin yleisesti leivonnaisissa ja kyllä niitäkin voi syödä kohtuudella sairastumatta sydän- ja verisuonitauteihin. Mutta niitäkään ei ole tarkoitettu syötäväksi usein, vaan harvinaisena herkkuna. Joten näin kannattaa toimia myös kookosrasvan kohdalla, sillä se on verrattavissa voihin. Tosin sillä on enemmän hyviä vaikutuksia kuin voilla. Kookosta kohtuudella, näin olen asian itselleni selkeyttänyt :)Itse käytän kookosrasvaa/-öljyä iholle kosteusvoiteen sijasta ja ruuissa, mökillä deodoranttina ja seuraavaksi aion kokeilla sitä auringon oton yhteydessä. Monissa auringolta suojaavissa öljyissähän on kookosta käsittääkseni syventämässä rusketusta. Seuraavat terveysintoilun kohteeni ovat pavut, siemenet, idut ja pähkinät, näihin aion tutustua ja oppia hyödyntämään lisää :)

 • Citrua

  Onko sulla itellä CocoVi merkkiä vai jotain muuta?? Itekki haluun kokeilla, mutta jossain sanotaan netissä oikeesti, etteikö se ois niin terveellistä…oon silti kiinnostunut.

 • Sasha

  Jep, ehkä tähänkin asiaan on piirretty näkymätön viiva, kuten että mikä tahansa vitamiinikin on huonosta, jos pillereitä tankkaa sankokaupalla päivittäin (vaikka vitamiinienhan pitäisi olla erityisen terveellisiä!) Omakohtaisia juttuja :)Mitä äitini mielipiteestä luontaistuotteisiin tulee, olen kuullut asian jo niin kauan aikaa että tarvitsee oikein miettiä.Tänä päivänä pitkäaikaisen sairauden lähes kokonaan selättäneenä (ja sen vuoksi monia erikoislääkäreitä ja suomalaisia terveyslehtiä selanneena) hän sanoo, että luontaistuotteita ja niiden vaikutuksia ihmiselimistöön ei olisi paljon testattu luotettavin lähtein, eikä näin ollen todellisia vaikutuksia tiedetä. Esimerkkinä hän pitää tuttavaansa joka vannoo luontaistuotteiden nimeen, mutta josta äitini mielestä näkyy ulospäin haittavaikutuksia. Esim apteekin tuotteisiin hän luottaa enemmän, sillä siellä tuotteista kerrotut terveysvaikutteet on ammattilaisten tutkittavissa ja todistettavissa.ITSE en siis ole asiaan perehtynyt, enkä välttämättä ole mitään mieltä. Vertaisin asiaa vaikka siihen, että joku kannattaa eduskunnassa Kokoomusta ja toinen SDP:tä. Kummatkin löytävät puolueistaan puolia jotka ovat itselle parempia kuin toiselle. Ok, ehkä vähän huono vertaus, mutta periaatteeltaan kuitenkin sama.Ps. oli ilahduttavaa huomata että olet palannut takaisin kirjoittelemaan ihan kaikkien ihmisten ilmoille :)

 • Mrs. V

  Sasha,Hei kiitos sulle ihan HIRMUISESTI tästä tiedosta ja siitä että jaoit sen tänne myös!:)Mä itseasiassa löysin ihan samat asiat tässä pienen etsiskelyn jälkeen ja tulin täysin samaan tulokseen sun kanssasi – eli ota nyt tosta selvää. Tosin näiden "suomen asiantuntijoiden" kommentit kookosöljystä jotka iltasanomissa oli esillä, on kummottu aika hyvin netissä hyvin perusteluin.Niin ja hei haluatko jakaa kanssani miksi äitisi mielestä tuotteita ei saisi ostaa luontaistuotekaupasta?Kiitos vielä ihan kauheasti ajastasi ja siitä että saat tänne aikaan keskustelua!:) Tästä minä saan eniten irti!:)

 • Sasha

  Itseänikin alkoi kiinnostaa tämä keskustelu kookosöljystä. Erityisesti huomion kaappasi Hennin kommentti, sillä myös minä olen kuullut jopa MONILTA eri tahoilta (mm. kotitaloudenopettaja, ystävät, lehtien artikkelit) että kookosöljy ei olisi hirveän terveellinen. Yritinkin nyt netistä etsiä hieman tietoa aiheesta ja seuraavaa löytyi:"Kookosöljy sisältää – toisin kuin muut kasvisöljyt – jopa noin 90 % tyydyttyneitä, lyhytketjuisia rasvahappoja, joiden tiedetään edesauttavan sydän- ja verisuonitautien kehittymistä.""Kookospähkinöistä saatava kookosöljy sisältää palmuöljyn tavoin paljon tyydyttyneitä rasvahappoja eli kovaa rasvaa. Runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävä ruokavalio nostaa veren kolesterolipitoisuutta ja verenpainetta sekä heikentää elimistön sokeriaineenvaihduntaa.""Tyydyttynyt eli kova rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta. Esimerkkejä kovasta rasvasta ovat maitorasva, eläinrasva ja kasvirasvoista kookosrasva."TOISAALTA netissä kirjoitetaan myös näin:"Kuumennettaessa normaaliin paistolämpötilaan kookosyöjy ei muodosta vahingollisia yhdisteitä, kuten muut kasvirasvat tekevät."Enkä ollenkaan sivuuttanut, että kookosöljystä kirjotetaan netissä kyllä positiiviseen ja terveysvaikutteiseen sävyyn massiivisesti enemmän kuin haitalliseen sävyyn.Lopputuloksena en osaa siis päättää onko se hyvästä vai pahasta. :) Toisaalta äitini on aina painottanut, etten ostaisi mitään tuotteita luontaistuotekaupoista, mutta tämäkin saattaa olla mielipidekysymys.Hyviä loppukesän päiviä!(Tekstin viittaukset keskusteluista, jotka löytyvät googlesta hakusanoilla 'kookosöljy kova rasva'.)

 • Mrs. V

  Jenni,Jeeeee! Vertaillaan sitten jookoskookos tunetumuksia?:D Mullakin alko jos koirille syöttäminen ja ne tykkää mausta kauheasti!Mongusti,Oih ihana! Hei jos sulla on jotain mahtavia uusia juttuja mitä äitisikin on löytänyt niin hihkase mulle!:)Angie7,Hei kiitos vinkistä!!!:) Tosin mulla on xtremelash ripset ja niiden kanssa ei saa käyttää öljyjä :SMutta muistan tulevaisuudessa!!AnsQ,Kyllä! Mä tykkään kookoksesta kauheasti, mutta öljyä saa myös täysin hajuttomana ja mauttomana ja sitä versiota mä käytän kokkaukseen niinkuin käyttäisin oliiviöljyäkin. Hajullista ja maukasta käytän iholle, hiuksiin sekä koirilleni:)minja,Hei kerro mulle sitten kans auttoiki sitten yhtään!:) Mäkin pidän silmällä meidän edistystä. Mä olen laittanut ruoan sekaan sekä sitten vaan laittanut omaan käteeni mistä rakkaat ovat kilpaa sen pois nuolleet:)E.EKiva että juttu putosi!:) Mä käytän itseasiassa tätä ihan kaikkeen paistamiseen nykyään normi oliiviöljyn kanssa! Eli kanan erityisesti:) Tosin itse käytän yleensä sitä hajutonta ja mautonta versiota. Maullista versiota käytän esim wokin sekaan kun paistan kanan ja kasvikset!

 • E.E

  Kiitos monipuolisesta infosta. Itse olen ollut kiinnostunut kokeilemaan jo jonkin aikaa. Olisi kiva nähdä ruokareseptejä, joihin käytät öljyä! :)

 • minja

  tää tuli just oikeaan aikaan ja tarpeeseen:) meidän hauvalla on nimittäin ollut just karvanlähtöaika ja nyt sen karva on jotenkin tosi huonossa kunnossa ja kiilloton:( ja voihan tota tosiaan kokeilla sitte itsellekin;) laitatko tota koirien ruoan sekaan vai?

 • AnsQ

  On kyllä mielettömän kiva, luonnollinen ja monipuolinen aina tuo kookosöljy :) Ja tuoksu on ihan mieletön, eli toimii ikäänkuin hajusteenakin :D

 • Angie7

  se on myöskin paras vedenkestävän silmämeikin poistaja :-)

 • Mongusti

  Iso kiitos vinkistä!!Ihan hassua, miten tämä onkaan jäänyt huomiotta! (äiti yleensä valistaa kaiken maailman terveys hommista heti ensimmäisenä minua;) )HIh:)Aion kyllä heti mennä hakemaan meillekkin tuota. Luulempa, että myös mieheni kiinnostuu tuosta jos kerran treenamiseenkin vaikuttaa:)

 • Jenni

  Vau, kiitoksia paljon tästä vinkistä! Heti huomenna kipaisen kauppaan hakemaan kookosöljyä, ja se tulee pääsemään niin omaan käyttöön kuin koirillekin (toiselta irtoaa karvaa ihan mahdottomasti ja toisen ihoa voisi yrittää tämän avulla parantaa). Jei :))

 • Mrs. V

  Henni,Hei! Suosittelen katsomaan myös tuon kookosravinto.com sivuston "tieteellinen perusta" osion. Sieltä saa hyvin vastauksia!:) Itse kun olen täysi maallikko asiassa:)

 • Mrs. V

  Pelham Wife,Iholla se on ihana tuote! Saunaan vaan sen ja hunajan kanssa ja iho kiittää!:)Celine,Aivan mieletön! Niin paljon hyviä puolia!:) Toki aika uusi tuote vielä mulle että katsotaan kuinka hyvin pitä kaikki väitteet paikkaansa…Ilcaccio,Tätä blogityyppiä voisi verrata aika hyvin naistenlehtiin. Joten kyllä naiset ovat minunkin blogini kohde, mutta tottakai molemmat sukupuolien edustajat ovat tervetulleita!Madison,Sitä haluan itsekin kokeilla ja ostinkin koirille oman purkin koska hekin tykkäsivät mausta kovasti!Katz NYC,Ihana! Mäkin olen ihan vasta aloittanut tämän öjyn kanssa, verrataan ihmeessä kokemuksia tulevaisuudessa!!Henni,Kyllä tuo nyt riitelisi kovasti kaiken sen kanssa mitä olen tuotteesta tietoa saanut. Joten kehottaisin sinuakin tarkastamaan asian netistä ja tule ihmeessä kertomaan minullekin ja sivistämään meitä kaikkia jos tuo väite pitää paikkaansa!:) Olen lukenut että kookosrasva on ns. kova rasva, mutta ei sisällä mitään transrasvoja ja on täten AINUT kovarasva joka on terveellinen. Joten suosittelen että kehoitat opettajaasi kohteliaasti myös tsekkaamaan tämän asian, sillä saattaa mennä todella oiva ja terveellinen tapa kokata hukkaan! Kuten tekstissä luki – ainut rasva joka ei härskiinny ja monessa paikassa kehutaan siitä syystä myös parhaimmaksi paistorasvaksi mitä on saatavilla.

 • Henni

  Erikoista.. kotitaloudenopettajani sanoi, että kookoksen käyttöä ruokarasvana tulisi juuri välttää, koska se ei muiden kasvirasvojen tapaan ole pehmeää vain kovaa rasvaa (kuten eläinperäiset rasvat;; voi) ja koostuu pitkälti tyydyttyneistä rasvahapoista ollen siten juuri sydämelle ja verisuonille epäterveellinen. Muita terveysvaikutuksia kookosöljyllä näyttää kyllä olevan:)

 • Katz NYC

  Itsekin ostin pari purkkia raakana ja luomuna kun eras paikallinen raakaravintoguru taalla suositteli sita seka ravinnoksi etta iholle ja hiuksiin.Kaytan sita kokatessa, mutta myos kauneudenhoidossa iholle, hiuksille ja paanahalle naamion muodossa pari tuntia ennen pesua. Kissoillekin olen kokeillut niiden turkkiin vahan kiiltoa antamaan.

 • Madison

  Kiva postaus! Mulle kookosoljy on vierasjuttu , mutta sen olen kuullut etta ystavani lorauttaa kokosoljya koiranruokaan lusikallisen paivittain. Mutta tosiaan voisinhan tuota itsekin kayttaa ja samoten omalle hauvalle. Taidanpa kipaista luontaistuotekauppaan. :)

 • Ilcaccio

  Onko tämä blogi vain naisille? :P

 • Celine

  Ihana kuulla että oot kanssa löytänyt kyseisen tuotteen! Öljy on ihanan makuista, terveellistä ja tuoksuukin ihanan jumalaiselta. Huippu tuote siis :)

 • Pelham Wife

  kiitos tästä vinkistä, käväsin meinaan juuri ostamassa tuon kyseisen tuotteen luontaistuotekaupasta ja nuo infot tulivat enemmän kuin tarpeeseen :) varsinkin uutta oli että kannattaa käyttää iholla.T.Pelham Wife