CATEGORIES

Luumut

1.9.2010

Takapihallamme kasvaa luumupuu, joka on tällä hetkellä täydessä hedelmässä. Siitä johtuen olen nyt syönyt jonkun verran välipalaksi luumua.

Niitä syödessä, teki mieli hieman katsastaa hedelmän terveysvaikutuksia.

Näillä hedelmillähän on huono maine laksatiivisen vaikutuksensa vuoksi. Mutta esimerkiksi Ranskassa, missä luumuja pidetään suurena herkkuna ja mehukkaasta hedelmästä valmistetaan vaikka mitä herkullisia kastikkeita ja lihan kylkiäisiä, laksatiivisuus on sen hyvistä ominaisuuksita vähäisin.

Luumuissa on paljon kaliumia, joka auttaa korkeaan verenpaineeseen, sekä kuitua, rautaa, niasiinia ja C-ja A- vitamiinia, joten niistä saa myös hyvin energiaa.
Mikä tärkeintä, painoonsa nähden luumut ovat kuivattuina kaikkein tehokkaimpia suojaavia antioksidanttiruokia. Antioksidantit parantavat tunnetusti immuniteettia, estävät sydänsairauksia ja suojaavat syöpää vastaan. Laksatiivisuutensa vuoksi ne tekvät myös hyvää ruoansulatukselle.

Tuore luumu sopii mainiosti salaatteihin ja jälkiruokiin. Itse olen myös poistanut kiven ja heittänyt vanilja soijamaidon sekä mustikan kanssa tehosekoittimeen ja tehnyt itselleni “terveyspirtelöitä”:)
Kaiken kaikkiaan erittäin maukas ja myös terveellinen välipala!

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Olli Posti

  Kookos on parasta ihonlle – tosin ei silmänympäryksiin (siihen sopii kaakaovoi), mutta muuten. Ja naamalle muutenkin mieluummin ehkä Jojobaa tai Shea-voita.Meillä molemmat osapuolet käyttää kookosta nykyään jopa dödön korvikkeena, koska se tappaa bakteerit niin tehokkaasti.

 • Olli Posti

  Tuoreet, kypsät luumut = ihan tajuttoman hyviä.

 • Anna

  Hey mrs V! Kivaa kun oot takaisin :)Voisitko kertoa miten käytät sitä kookosoljyä ihonhoidossa? naamion tavoinko? entä hiuksissa? ennen pesua vaikuttamaan? Kiitos ihanasta blogista, tää on aina mun päivieni piristys-chloe-

 • Nadja

  Vitsit toi pirtelö kuulostaa tositosi hyvälle! Pakko käydä ostamassa tarvikkeita kotiin:) Ootko laittanut siihen tuoreita tai pakastettuja mustikoita?