CATEGORIES

Helppo brunssiherkku: Chia-vanukas vadelmilla

16.2.2016

Hetki sitten haikailin Le Pain Quotidien -kahvilan herkkujen perään tässä postauksessa. Vaikka kiireettömän aamuhetken viettäminen tuossa kahvilassa Kalifornian auringon alla on ihan omiaan, niin onneksi sen fiiliksen voi näiden herkkujen avulla tuoda murusen lähemmäksi. Me olemme tehneet kotona niin avokadoleipiä, french toastia, kuin avokadomunakkaitakin, mutta nyt ensiksi haluaisin jakaa kanssanne naurettavan helpon Chia-vanukas reseptin, joka on erinomainen brunssiherkku.

Kaliforniassa terveelliset elämäntavat olivat erittäin näkyvässä roolissa. Kaikki paikat huusivat luomua, raakaruokaa ja tuoreutta. Lehtikaalin lisäksi chia-siemenet tuntuivat olevan hetken trendiruoka. Suomessakin kyseisestä siemenestä ja sen terveysvaikutuksista on kirjoitettu enenevissä määrin. Näitä pieniä mustia siemeniä löytyy nykyään kaikkialta: Puuroista, smoothieista ja jopa leivän päältä. Minun suosikkini se on kuitenkin tämän suussa sulavan vanukkaan muodossa.

le pain breku chia pudding-0721

Tarvitset:
tölkin (400ml) kookosmaitoa
4 ruokalusikallista chia-siemeniä (löytyvät yleensä superfoodien luota)
maun mukaan hunajaa
maun mukaan loraus maitoa / vaniljasoijaa

Edellisenä iltana sekoita keskenään kookosmaito ja chia-siemenet. Sekoita 2 minuuttia ja laita yöksi jääkaappiin (tai vähintään 3 tuntia). Omaan makuuni vanukas on hieman jäykähkö yön jälkeen, joten aamulla pehmennän koostumusta ripauksella hunajaa ja lorauksella vaniljasoijaa (voit toki käyttää mitä tahansa maitotuotetta makusi mukaan). Kiehautan kourallisen pakastevadelmia tilkassa vettä, mihin lisään vielä hieman hunajaa. Asettele pieneen kippoon vanukas, jonka päälle lisää vielä vadelmaseos. Brekuherkku on valmis!

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Annukka1

    Kiitos reseptistä! Kokeilin tätä itse tänä aamuna, laitoin vanukasainekset siis jääkaappiin yöksi ohjeen mukaan. Kookosmaito ei kuitenkaan imeytynyt siemeniin! Vanukas ei siis näytä
    “Jäykältä” kuin kuvassasi… Missähän vika (vai jättäisinköhän setin vielä hyytymään päivän ajaksi…?).

    • Mrs.V

      En kyllä osaa sanoa! Chia-siemenet kyllä imevät todella herkästii nesteen itseensä, joten en osaa sanoa missä vika? Sillä kyllä olisi pitänyt jo siinä 2minuutin vatkauksen aikana hyytyä huomattavasti enemmän…Toivottavasti päivän aikana hyytyisi?

      • Annukka1

        Kiitos vastauksesta! Toivotaan, että illalla vanukas olisi “valmiimpi” – Ehkä sekoitukseni ei ollut tarpeeksi voimakas alusta alkaen!

  • Marissa

    Oma suosikkini chia-vanukkaista on tämä, mitä syön lähes päivittäin!

    SUKLAINEN CHIA VANUKAS (yhdelle)
    – 1,5 dl punaista maitoa (kasvismaidot käyvät myös, mutta olen huomannut maun puolesta tämän olevan paras)
    – 3 rkl chian siemeniä
    – 2 tl raakakaakao-jauhetta
    – 1 tl hunajaa
    – ripaus aitovanilja-jauhetta (Ei pakollinen! Voi myös korvata vaniljasokerilla, tai lisäämällä hunajaa.)
    – erittäin pieni ripaus suolaa (ihan muutama hippu vain)
    LISÄKSI TARJOILUUN: 1 banaani, kaakaonibsejä

    Laita maito ja chia-siemenet yön yli lasipurkkiin. Kaada aamulla seos lasipurkista isompaan kulhoon ja lisää loput ainekset, jonka jälkeen surauta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Tarjoile banaaninpalojen ja kaakaonibsejen kera :) Itse pilkon aina yhden kokonaisen banaanin tuomaan makeutta, sekä muutaman kaakaonibsin jotta on myös jotain rouskutettavaa :) Tällä ohjeella riittää, että alkuvaiheen maito-chia-seosta sekoittaa vain muutaman sekunnin, sillä seuraavana päivänä epätasaiseksi jäänyt seos sekoittuu hyvin sauvasekottimen käsittelyssä.

    • Mrs.V

      Miten houkutteleva resepti! Menee varmasti kokeiluun! Kiitos!

      • Marissa

        Uutena vinkkinä tahtoisin suositella punaisen maidon tilalle kasvimaidoista Oatlyn IKAFFE-kauramaitoa! Pitkään etsin täydellistä kasvimaitoa jolla korvata maito ruuanlaitossa ja nyt löytyi mahtava tuote <3 Maku on täyteläinen ja olen testannut sen niin puurossa, leivonnaisissa, keitoissa kuin vanukkaissakin ja toimii! :) On kehitetty vegaaneille kahvimaidoksi, mutta itse en juo kahvia, joten suunniteltuun tarkoitukseen en ole sitä toistaiseksi kokeillut! :D

  • saara

    Kokeilin tätä heti. Mielestäni parani muutaman päivän seistyään! Alussa kookosmaidon rasvaisuus oli jotenkin voimakasta, mutta muutaman päivän päästä maku oli asettunut ihan pehmeäksi ja raikkammaksi. :)

  • aila

    Minä olen tehnyt chiavanukasta maapähkinävoilla maustettuna, sitä ihan makeuttamatonta maapähkinävoita noin puoli dl, jos maitoa neljä dl. Maitona voi käyttää esim. soija- tai kauramaitoa, jos kookosmaito ei innosta. Maustaa voi esim. vaniljauutteella, joku puoli teelusikallista. Hätätilassa vaniljasokerikin käynee : )) Sitten vaikka banaania siihen päälle… Chiaohjeita on netti pullollaan, itse syön joka aamu jugurtin seassa.

  • No jopas sattui; kaapista löytyy sekä chia-siemeniä että kookosmaitoa eli pakkohan tätä on kokeilla:) Sekoitatko 2 min tehovatkaimilla vai ihan vaan käsin?

  • Jenni

    Ihanaa tätä reseptiä olinkin odottanut :) Enpä arvannut sen olevan noin yksinkertainen. Jes jopa minä pystyn tähän varmasti :D Näyttää kyllä niin herkulliselta, että pakko käydä jo tänään ostamassa kookosmaitoa. Tuleeko tuosta ohjeesta annos yhdelle vai kahdelle?
    Kiitos ihanasta blogista <3

  • Mun on niin pitköän putänyt kokeilla näitä chiavanukkaita jos nyt viimein saisin aikaiseksi :D