CATEGORIES

Viikonloppuaamun herkku – French Toast

19.2.2016

le pain breku chia pudding-0733

Pari päivää sitten jaoin helpon reseptin chia-vanukkaan tekoon. Nyt viikonlopun lähestyessä jaan vielä toisen herkun, joka nousi mieheni suosikiksi Le Pain Quotidien -kahvilan tarjonnasta. Tässä ohjeet French Toastin tekoon.

le pain breku chia pudding-0751

Tarvitset:
ranskanleipää
1 muna
2dl maitoa
teelusikallinen kanelia
vaahterasiirappia
marjoja / hedelmiä

Leikkaa ranskanleivästä tarvitsemasi määrä paksuja leipäviipaleita. Sekoita kulhossa keskenään maito, muna ja kaneli. Dippaa leivät molemminpuolin munamaidossa. Lisää kuumalle pannulle voinokare ja paista kostutetut leipäsiivut kullanruskeaksi molemmilta puolilta. Asettele leivät tarjoiluastialle, lisää päälle vaahterasiirappia sekä marjoja maun mukaan ja nauti!

le pain breku chia pudding-0743

Suomessa French Toast kulkee nimellä Köyhät ritarit. Tekotapa on sama, mutta ne tarjoillaan usein hillon ja kermavaahdon kanssa. Monissa resepteissä suositellaan lisäämään munamaitoseokseen myös vaniljasokeria tai vaniljauutetta. Me emme sitä tehneet, koska emme halunneet lopputuloksesta liian makeaa. Oman maun mukaan kannattaa toki soveltaa.

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • mmagic

    Pitäisi joskus tehdä köyhiä ritareita kotona, minulla on hyviä muistoja mummolasta jossa oli aina pullapitko vierasvarana, ja jos se pääsikin kuivahtamaan niin siitä tehtiin köyhiä ritareita, juurikin hillon ja kermavaahdon kanssa. Ja nehän olivat pienestä tytöstä tietysti aivan mahdottoman hyviä, varsinkin kun niitä ei koskaan kotona ollut tarjolla :)