CATEGORIES

Mulperipuun marjat

28.10.2010

Nämä auringonkuivaamat siemenettömät valkoiset mulperipuun marjat ovat ulkokuoreltaa hieman rapeita, mutta sisältä hyvin makeita ja ravitsevia. Jokaisessa marjassa on erityisen paljon rautaa, kuitua, kalsiumia ja C-vitamiinia. Ne ovat myös hyvin antioksidanttipitoisia, 79% enemmän kuin mustikassa ja 24% enemmän kuin karpaloissa (lähde).
Niiden resveratroli pitoisuus on erityisen korkea, mikä on luonnon oma antibiootti. Tästä syystä marjat ovat erinomainen keino taistella infektioita vastaan. Viimeisimmän Journal of Infectious Diseases:in mukaan resveratrol vähentää influenssaviruksen lisääntymistä. Tutkimuksien mukaan myös korkean antioksidanttipitoisuuden omaavat ruoat vähentävät riskiä sairastua Alzheimeriin, moniin syöpätyyppeihin sekä Parkinsonin tautiin.Ravintosisältö per 100g:

 • Energiaa 1360 KJ / 325 kcal
 • Proteiinia 10g
 • Hiilihydraatteja 77, 5g
 • Rasvaa 2,5g

Päivittäiseksi annokseksi suositellaan 30g päivässä.


Itse syön näitä marjoja välipalana. Napostelen niitä suoraan pussista, mutta niitä voi lisätä vaikka raakasuklaa reseptiin, jälkiruokiin, smootheihin tai myslin sekaan lisäämään makeutta ja rapeutta.

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Joulunalus 2014 meni kuivattujen mulperipuun marjojen metsästyksessä – onni suosi metsästäjää. Olin käymässä Amsterdamissa, jossa niitä myytiin kuivattuina toreilla. Suomessa niitä saa terveyskaupoista. Opin tuntemaan mulperin Keski-Aasian vuosinani. Asuin siellä kuutisen vuotta.

  Keski-Aasian ihmiset syövät paljon hedelmiä ja marjoja, joissa on paljon kalsiumia. Makujen joukossa mulperi on niiden kärkikaartia – erityisesti kun syö niitä suoraan puusta.

  Kuivattuinakin ne maistuvat hyviltä ja niillä on hyvin terveellinen koostumus. Alkaa miettiä suomalaisten roolia maailman muutoksessa. Kun ilmasto lämpenee ja Suomen lämpötila nousee, miksi emme voisi valittamisen lisäksi itse alkaa aktiivisesti alkaa sopeuttaa maamme taloutta ja suomalaisuutta uusiin olosuhteisiin.

 • Mrs. V

  Nadja,Ne on niin makeita!:)

 • Nadja

  Noi kuulostaa hyviltä! Vois tääs käydä luontaistuetekaupassa tsekkaamassa:P