CATEGORIES

Brasilian Ginseng

2.11.2010

Brasilialainen ginseng (tunnetaan myös nimellä Suma juuri) on kasvi jonka alkuperä on nimensä mukaan Pohjois-Brasiliassa.
Etelä-Amerikassa tämän kasvin juurista tehtyä kuivattua pulverimuotoa on käytetty jo satoja vuosia. Vasta viimeisen vuosikymmenen aikana se on saavuttanut monen huippu-urheilijan suosion johtuen sen lihaskasvua edistävistä ainesosista joita ovat mm. beta-ekdystreoni ja kolme eri ekdysteroidi glykoksidia. Näiden ainesosien uskotan lisäävän lihaskasvua ja kestävyyttä, eikä niillä ole kiellettyjen steroidien haittavaikutuksia.
Ginseng on myös adaptogeeni, mikä parantaa kehon stressin sietokykyä, edistää terveyttä ja nostaa sukuviettiä. Sitä käytetään myös hormonaalisiin vaivoihin kuten vaihdevuosiin tai kuukautiskierron aiheuttamiin vaivoihin sekä antamaan energiaa.

Ginseng sisältää myös paljon vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Tutkijat ovat tunnistaneet juuren sisältävän 152 ainesosaa: mm 19 eri aminohappoja, rautaa, magnesiumia, sekä A-, B1-, B2-, E- ja K-vitamiineja sekä sitosterol- ja stigmasterol hormoneja, jotka säätelevät estrogeenin määrä. Se sisältää myöskin korkeita lukemia germaniumia, joka on vahva, luonnollinen antioksidantti.
Suositeltu päiväannos on 1-2 teelusikallista, mutta hormonaalisten vaikutusten takia tuotetta ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille.

Tieto kerätty: Fitnessfirst ja Hyvinvoinnin tavaratalo

Itse kärsin todella pahoista migreeneistä. Olen kova stressaaja, mistä syystä niska- ja hartiaseutuni on yleensä todella jäykkä. Oletan, että migreenini johtuvat osittain geneettisten tekijöiden takia myös hormonaalisista vaivoista. Olen nyt kuukauden syönyt teelusikallisen ginsengiä päivässä ja vaikutus on omalla kohdallani mieletön. Ennen aloitusta, minulla oli kova migreeniputki päällä. Parin kuukauden verran minulla oli jopa 3-4 hedaria viikossa! Millään en tahtonut joutoa estolääkitykselle, mutta se alkoi jo näyttämään ainoalta mahdollisuudelta. Heti kun aloitin ginsengin syönnin, hedarini vähenvät huomattavasti! Ne eivät ole kadonneet kokonaan, mutta nyt minulla on ollut vaan kaksi hedaria koko kuukauden aikana. Se on hyvin merkittävä ero minun arjessani! Joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos muilla on samoja vaivoja! Minun kohdallani tästä oli selkeästi apua!

Nautin ginsengiä joka aamu smoothien seassa. Kerrottuani tulevassa postauksessa raakakaakaosta ja sen terveysvaikutuksista, jaan sen jälkeen ohjeet myös aamupalapirtelööni, joka sisältää mm. juuri tätä brasilialaista ginsengiä.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Gloria

  No aika isoilla kirjaimilla lukee ginseng-pussukan yläkulmassa nettiosoite, josta tuotteita voi tilata!

 • Lucia

  Hei !Tykkään hirveästi näistä superruokaposteuksistasi ! Ajattelitko tehdä spirulinan käytöstä oman postauksen (olin näkevinäni purkin Canelin kassissasi ;) ? Tuli mieleen kun itse juttelin Niman kanssa spirulinan ominaismaun piilotuksesta, joten haluaisin tietää miten itse käytät sitä :)Syysterkkuja !

 • Ellu

  Mistä tuota saa? En ainakaan noilta sivuilta löytänyt…

 • Mrs. V

  Audrey:Kyllä lähteet on mainittu linkkinä!:)Keräsin tietoa parilta eri sivulta, mutta copy pastea en tehnyt!:) En toki itse ole ainetta tutkinut joten siinä mielessä ei todellakaan ole omaa tekstiä!:)

 • Audrey

  Lähteet pitäisi mainita blogissakin. Olit nimittäin ottanut ton tekstin melko suoraan eräältä sivustolta. Ei siis lainkaan omaa tekstiäsi, mutta lähdettä et ollut silti maininnut. :)

 • Cava

  Oi tää on se mistä puhuttiin :) Kuulostaa hyvältä :)

 • Jacky

  Heei, mistä tuota saa ostettua? :)

 • Anna

  Itsellakin on satunnaisia migreenikohtauksia, tulevat juuri niskaongelmista. Aiemmin laakarit eivat juuri allekirjoittaneet nisjannityksesta johtuvaa migreenia, mutta nyt siita jo puhutaan… Taytynee kokeilla tuota ihmeainetta, varsinkin stressin lieventajana jne. Itse nappaan Miranax (naprapaatti) pillerin jos oikein aityy pahaksi, mutta onneksi viimeaikoina on ollut hiljaista migreeni-rintamalla.Onko sinulla kokemusta Kurt Geigerin tuotteista? Yhden nahkasaappaat minulla mielessa ja ajattelin etta saattaa olla sinulle tuttumerkki.Niin ja kiitti taas naista hyvista terveysvinkeista, kylla mina viela jonakin paivana alan ottamaan niista vaarin :)T.Anna Irlanti

 • Nadja

  Oho, kuulostaa oikein huipputuotteelta! Pakko saada! :D