CATEGORIES

Kesäinen ja helppo aikuisten jälkiruoka

6.6.2017

Viime perjantaina otin osaa siskoni ja Anna de Codorniun järjestämälle brunssille, mikä oli täynnä toinen toistaan parempia ideoita kesäisten juhlien viettoon. Seuraavalle kavereiden kesken järjestettävälle brunssille pitääkin tehdä oma DYI-smoothiepiste. Minäkin pääsin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni tekemään kauniin “bloggaaja” bowlin. Syötävine kukkineen kaikkineen! Omassa pienlapsiarjessa kun tällainen asettelu ei ihan onnistu. Täällä syödään kun voidaan! :D Tosin jos en ole tarkkana niin saattaa jonkun suihin mennä tienpientareen voikukatkin… Hauska ohjelmanumero oli myös kuoharipullon sapelointi, jota minä kahden muun vapaaehtoisen kanssa pääsimme kokeilemaan. Yllättävän siististi ja hallitusti sain pullon sapeloitua ensiyrittämällä, vaikka veitsen pelkkä ulkonäkö sai jo kädet tärisemään.

Mutta paras vinkki kesän juhliin oli tämä helppo ja nopea jälkiruoka aikuiseen makuun: juotava sitruuna-kuohuviinisorbetti. Tarvitset vain pullon Anna de Codorniu Cavaa, purkin Papagallon sitruunasorbettia ja puskan minttua koristeluun. Kesäisen raikas jälkiruoka valmistuu kirjaimellisesti alta minuutin! Tämä oli todella, todella hyvää! Täydellinen jälkiruoka kesäiltoihin kavereiden kesken.

Sitruuna-kuohuviinisorbetti (yhdelle)

1dl Papagallon sitruunasorbettia
1dl Anna de Codorniu Cava Brut -kuohuviinia
mintunlehti koristeluun

Laita tehosekoittimeen n.desin verran sitruunasorbettia ja perään saman verran kuohuviiniä. Sekoita voimakkaalla teholla puolisen minuuttia – niin että koostumus on juotavan kuohkea ja täyteläinen. Kaada lasiin ja koristele mintunlehdellä. Ennen mintunlehden asettelua lasiin läpäytä se kerran kämmeniesi välissä, jotta saat sen aromit esiin. Näin syntyy kesän helpoin ja raikkaan herkullinen jälkiruoka aikuisille.

Kuvat: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ah! Tämä sitruunakuohuviinisorbetti! Maistoin sitä ensimmäistä kertaa tasan kymmenen vuotta sitten budapestiläisessä leivoskahvilassa ystävien kanssa ja siitä lähtien sitä on samalla porukalla maisteltu joka kesä! Lämpimän kirpeän kuohuvaiset suositukseni!

 • Todella raikkaan oloinen juhlajuoma!
  http://westendmum.fi

  • Se on! erityisesti pidin tuosta uutuudesta: luomukuohari. Juurikin raikas!

 • Haidi

  Vitsi ihailinkin tätä ohjetta jo instastoryssa! Täytyy ehdottomasti laitella testiin kesällä tyttöjen illassa :) pullon sapeloinnistakin näytät selvinneen mallikkaasti! Mulle tulee siitä aina mieleen Cameron Diaz elokuvassa What happens in vegas :D

  • Siis tuo on niin hyvää! Aion käydä nyt ostamassa kotiin tuota papagalloa – niin hyvää!