CATEGORIES

Juhannuksen jokirapusalaatti

22.6.2017

Valtaosa on varmasti suunnitellut tarkkaan juhannusviikonlopun menun, mutta jos kokonaisuudessa on tilaa vielä kesäisen merelliselle väli- / alkupalalle niin tässä olisi: leivän päälle levitettävä jokirapusalaatti! Tämä on isoäitini vanha resepti, jota olen itse vähän tuunannut. Vähän kuin toast skagen, mutta aavistuksen verran makeampi. Levite valmistuu käden käänteessä ja häviää pöydältä vieläkin nopeammin. Ne kerrat kun olen juhannusta ystävien kanssa viettänyt olen melkein aina tätä tarjonnut. Se on ollut kaikkien jokavuotinen suosikki. Ja kaiken lisäksi kauniin näköinen tarjoiltava juhannuspöydässä kun viereen asettelet ylijääneet sitruunanlohkot ja tillin.

Tarvitset:
n. 200g jokirapuja
salaattia
2 rkl majoneesia
100g philadelphia tuorejuustoa
2 rkl thousand island kastiketta
hyppysellinen suolaa
1/4 sitruunan mehua
tilliä koristeluun

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Määriä ei kannata liian tarkkaan tuijottaa. Lisää ainekset keskenään reippaasti oman maun mukaan. Levitä voilla päällystetylle lämpimälle paahtoleivälle tai saaristolaisleivälle. Koristele tillillä. Nauti.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • anne

  hyvältä kuulostaa. ota kuitenkin iittalan tarrat lautasista pois. Niitä ei kuulu siihen jättää. Tokkopa kukaan esim. ikea-tarroja jättää astioihin. Noihin tarrallisiin astioihin törmää todella usein lähes toisessa blogissa hifistellään hienosti, sitten tarrat loistaa lautasissa. Hyvää Jussia teille!

  • Ja se myös on hyvää! :) ja joo – huomasin itsekin tuon vasta liian myöhään. Lautaset on upouudet ja tuossa ensi kertaa käytössä – mutta nyt on tarrat poissa! :) Sitä samaa sinne! :)

 • Kuulostaa hyvältä. Enpä tietenkään juuri nyt muista saiko raskaana syödä rapuja, mutta mikäli saa, kokeilemme tätä varmasti kesän aikana. :D Juhannuksena annan kuitenkin suosiolla kokkausvuoron äidilleni. Me kaksi kun emme mahdu keittiöön samaan aikaan.

  • Kyllä – nuo raskaanaolevien suosituksissa on muistamista. Ja vieläpä kun eri maillakin on eri ohjeistukset ja suomessakin ne muuttuvat tasaisin väliajoin… Muistaakseni joskus tätä googlettelin ja se oli ok Suomen suositusten mukaan ainakin. Mutta ihanaa juhannusta teille! :)

 • Nam ?

  • Se on! NAM! :)

 • Haidi

  Tämä resepti on ennenkin ollut blogissa ;) löytyy nimittäin jo omasta reseptikansiosta! Niin hyvää<3 tähän täytyy antaa vinkiksi, että ainakin järvenpään citymarketissa (luulisi että muissakin) on ihan älyttömän hyviä valmita jokirapu tahnoja! Sweetchili on oma lemppari ja lähtee nyt juhannuksenakin mukaan :)

  • ONKO?! :D Näin kato se sumu ottaa vallan :D Mutta varmaan resepti ei ihan tällaisenaan ole ollut kun olen ihan hieman tuunannut (lisännyt tuota philadelpiaa reseptiin ettei olisi niin majoneesiopohjainen). Ja hei kiitos vinkistä! Kuulostaa hyvältä! IHanaa juhannusta ihana Haidi! <3

   • Haidi

    Oli pakko kaivaa vanha postaus! //www.idealista.fi/strictly-style/2011/12/new-years-dish/
    Täältä jäi omaan valikoimaan ;) täytyy testata tämä philadelphia versio! Veikkaan, että uppoaa tännekkin hyvin kun majoneesin ystävä en juuri ole, mennyt juuri tässä rapujutussa :) toivottavasti teilläkin on ollut ihana juhannud <3