CATEGORIES

Maca-jauhe

31.12.2010

Kerroinkin teille aiemmin ohjeet oivaan välipalasmoothieen marjojen ja acai-jauheen kera. Tässä vielä tietoa siitä maca-jauheesta, jota myös lisään smoothien sekaan.
Omani olen ostanut kahvila Canelista, joka sijaitsee Helsingissä Iso-Roban ja Albertinkadun risteyksessä.

Maca on hyvin voimakas adaptogeeni, eli macassa on ominaisuuksia, jotka auttavat kehoa selviytymään haastavissa oloissa – esimerkiksi pitkittyneessä stressissä. Adaptogeenit kohentavat kehon immuunipuolustuksen toimintaa, ja eri kasvit ja yrtit tekevät tämän kukin omalla tavallaan. Maca saa immuunipuolustuksen kohentumaan vaikuttamalla kateenkorva-nimiseen rauhaseen, joka sijaitsee ihmisen rintaontelossa.

Maca on todella tehokas kestävyyskunnon lisääjä, joka lisää paitsi kestävyyttä myös voimaa. Macassa on kalsiumia, jodia sekä huimat 18 aminohappoa. Macassa on siis 8 välttämättömän aminohapon lisäksi vielä 10 muuta. Maca sisältää myös kasvisteroleja, jotka alentavat kolesterolia.

Macaa on kautta aikojen käytetty hormonaalisten häiriöiden hoitoon. Maca on hyvä hormonaalisen tasapainon säätelijä, sillä maca vaikuttaa hypotalamuksen ja aivolisäkkeen viestintään parantavasti. Macaa on käytetty tuhansia vuosia muun muassa kuukautiskierron häiriöitä korjaamaan. Macan on todettu myös lisäävän seksuaaliviettiä ja piristävän.

Macasta voidaan saada apua seuraaviin vaivoihin:

– Anemia
– Krooninen väsymys
– Masennus
– Seksuaalinen haluttomuus
– Aliravitsemus
– Kuukautishäiriöt ja menopaussi
– Heikko muisti
– Vatsasyöpä
– Vastustuskyky
– Stressi
– Muistin parannukseen ja keskittymiseen
– Kilpirauhasvaivat
– Uniongelmat
– Verenpaine ja kohonnut kolesteroli
– Tuberkuloosi

(lähde: http://www.superfoodit.com/maca.html)

Varoitksen sana: Tämä jauhe sitten haisee ihan kaamealle :D
Mutta tässä neuvomassa smoothiessa jauhe ei kyllä maistu tai haise vastenmieliselle! Menee alas täysin huomaamatta!:)

Itse en ole juonut tätä smoothieta niin säännöllisesti, että osaisin sanoa varmaksi mitä vaikutuksia itse olen kokenut, mutta ainakin niin päivinä jolloin minulla on ollut mahdollisuus tätä välipalaa nauttia, oloni on ollut paljon energisempi. Ja olisiko tälläkin jauheella sitten osansa minun päänsärkyjen vähenemiseen?

Muilla kokemuksia tästä jauheesta?

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • ellianna

  Vatsa ei kestä edes tuota 1/2 tl annosta ilman mahakipua. aika vaikea päästä siihen terapeuttiseen annokseen päivässä.

 • Anonymous

  Et tiedä vaikuttiko aine jotenkin oloosi, mutta slti teit siitä mainostavan bloggauksen peräti "tuoteselosteineen", joka mitä ilmeisimmin on väsätty mainostoimistossa. Ja nehän vasta ovatkin asiantuntijoita. Vihajilet macan auttavan mahdollisesti vatsasyöpään ja jopa tuberkuloosiin. Voi Huhhuh!Pikkuisen vastuullisuutta. Tiedät, että blogiasi seuraa iso lauma idiootteja, jotka voihkivat joka bloggauksen jälkeen "ihanaa, oi kiitos vinkistä" tai " oih, kiitos, kun paljastit kauneutesi salaisuuden". Mielestäni toimintasi alkaa jo vaatia kuluttajaviranomaisten puuttumista peliin. Moraalisi vaikuttaa kyseenalaiselta.Sinuna miettisin nyt hyvin tarkkaan miten jatkaa. Vaikka kirjoitat hömppäblogia, et voi völttää vastuuta kirjoittamisistasi.

 • Anonymous

  Minkä hintainen tuollainen pussukka on? kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta :)-jenni

 • Anonymous

  Moikka!Olen aloittanut macan käytön pari päivää sitten ja voin kertoa ettei kannata illalla sitä nauttia. Olen nimittäin laittanut sitä iltapalasmoothien joukkoon ja ei kyllä näkynyt nukkumattia kun vasta aamuyöllä! Eli ilmeisesti ainakin piristää! :)

 • Tui

  Olen yrittänyt käyttää macaa, mutta se haisee ja maistuu niin hirveältä, että en ole pystynyt. Hyviä vaikutuksia sillä kyllä oli jo lyhyen ajan käytön jälkeen kun sitä pystyin käyttämään… Kun vaan löytyisi joku hyvä keino ottaa macaa ilman, että tarvitsisi tehdä hiilihydraattipitoinen smoothie, niin olisin onnellinen!

 • Jaana

  Tämähän vaikuttaa todelliselta ihmeaineelta! täytynee kokeilla. Olen näistä terveystuotteista kiinnostunut tässä syksyn mittaan, kun olen blogiasi lukenut. Joululahjaksi sain raakasuklaa-pakkauksen ja sitä pitäisi kokeilla nyt viikonloppuna. Tätä maca-jauhetta voisin myös testailla…sen verran hyviä ovat nuo luetellut vaikutukset.

 • mums

  Paljon tuollainen pussi maksaa? :)