CATEGORIES

Christmassy banana bundt cake

30.12.2011
Heippa hei pitkästä aikaa!
Nyt on joulut vietetty ja ai että miten ihanaa oli taas tänäkin vuonna! Kotimme oli täynnä melua ja vilskettä enkä emännöinnin ohella oikein malttanut istua koneelle sen verran pitkäksi aikaa, että olisin ehtinyt blogia työstää. Nyt on perheemme kuitenkin suunnannut kotia kohti ja minun pääni pursuaa ideoita mitä kaikkea haluan teille tänne kirjoittaa!:) Pieni joululoma teki siis terää tälläkin saralla ;)
Nyt ainakin alkuun vielä tämän vuoden puolella kirjoitan teille niitä reseptejä, mitä tahdoitte minun edellisessä postauksessa jakavan. Osa niistä sopii oikein loistavasti vuodenvaihteen tarjoiluihinkin. Tässä ensiksi minun suosikki kuivakakkuni – banaanikanelikakku. Tämä suussa sulava herkku oli edesmenneen isoisänikin lemppari ja vuosia luulinkin, että tämä on isoäitini resepti. Vastikään sain kuitenkin äidiltäni kuulla, että hän on aikoinaan saanut tämän reseptin ihanaiselta kummitädiltäni. Kun tätä kakkua olen tehnyt, on se saavuttanut suuren suosion sen syöjien keskuudessa. Loistava pieni herkku kahvikupposen seuraksi. Suosittelen lämpimästi sen kokeilemista. Helppoa ja nopeaa!:)

Banaanikakun tekemiseen tarvitset:

 • 150g voita tai margariinia
 • 3dl sokeria
 • 2 munaa
 • 5dl vehnäjauhoja
 • 2tl leivinjauhetta
 • 1tl ruokasoodaa
 • 1tl suolaa
 • 1/4 tl neilikkaa
 • 1,5 tl kanelia
 • 3/4 tl muskottia
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 5 kpl kypsiä banaaneja

 1. Aloita vaahdottamalla margariini ja sokeri
 2. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaimella koko ajan sekoittaen
 3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa
 4. Murskaa 5 banaania haarukalla pehmeäksi mössöksi (huom! Helpottaa jos banaanit ovat todella kypsiä. Tähän reseptiin käyvät loistavasti ne viimeisiään vievät tummenevat banaanit jotka pitää saada jotenkin käytettyä!)
 5. Lisää kuivat aineet vuorotellen murskattujen banaanien kanssa margariiniseokseen
 6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan
 7. Paista 200 asteisessa uunissa (riipuen tietenkin oman uunisi tehokkuudesta) n. 45 min. Mikäli kakku ei vielä tässä ajassa ole valmis, lisää päälle folio (ettei pinta pala) ja jatka paistamista 10 minuutin aikaväleissä kunnes voit työntää haarukan sisään valmiiseen kakkuun ja se tulee puhtaana ulos.
 8. Kun kakku on valmis, anna jäähtyä ja sitten tarjoile! 

Hyvin helppoa ja maukasta! Pyrin tekemään vielä muutamia uuden vuoden vaatekollaaseja ja ideoita teille ennen huomista h-hetkeä! Sekä lisäksi tulossa vielä lisää helppoja reseptejä uuden vuoden pöytään!:)

Hi everyone!

Sorry fot the long silence, but we’ve been enjoying Christmas here with our family. I have been so busy hosting and enjoying my loved ones, that I didn’t want to spend too much time on the computer. But now our house has emptied and I am bursting with ideas what to write of!:) In my last post I showed a few pics of our Christmas table and I asked my Finnish readers if they were interested of getting the recepies. It got a really positive reaction so here is the first one – christmassy banana bundt cake. When ever I have served it, it has gotten a very warm welcome and is now a huge hit among my family and friends. It is very easy and quick to make and perfect to anjoy with your cup of coffee and indulge yourself <3 I share even more recepies with you that you can possibly serve in you New Year’s eve dinner. All quick and easy recepies! :) 

Here is what you need for the banana cake

150g of butter
3dl of sugar
2 eggs
5dl plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp of bicarbonate of soda
1 tsp of salt
1/4 tsp of cloves
1,5 tsp of cinnamon
3/4 tsp of nutmeg
2 tsp of vanilla sugar
5 ripe bananas
 1. Beat butter with sugar
 2. Add the eggs one by one while mixing the batter
 3. Mix all dry ingredients together
 4. Crush the  bananas with a fork into a mushy texture
 5. Add bananas to the sugar-butter-mix in turns with the dry ingredients mix
 6. Pour the batter into a baking tin
 7. Let it bake in a 200C preheated oven for approx. 45 min – depending on the strength of your oven. If it’s still not ready after the 45 min, add a piece of tin foil on top (to prevent it from burning) of the cake and let it cook for another 10 minutes. The cake is ready when you can stick a fork in the cake and it comes out clean. 
 8. The cake is ready! Let it cool down and then serve.

I highly recommed this cake. Easy and oh so delicious! Best bundt cake ever! :)
9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lotta

  On varmaan hyvää,pitää itsekkin kokeilla joku päivä ! Ihan nälkä tuli kun kuvia katseli :D

 • Anonymous

  Valmisin tätä äsken ja oli kyllä hyvää! :) Mums! Pitkään aikaan mikään ei ole onnistunut näin hyvin, leivonnassa siis. :DJa sitten kysyisin sellasta, että osaatko auttaa mua blogin otsikon siirtämisessä? :s Koska tänään loin uuden bannerin ja pitäisi siirtää blogin otsikkoa, mutten pysty! Viimeksi, kun loin blogin, onnistuin siirtämään otsikkoa. Nyt sitä ei saa siirrettyä mihkään! Joten oletko sinä aina saanut siirrettyä otsikkoa vai? Pystyn kyllä vaihtamaan fonttia ja väriä, mutta tosiaan punasia pistekehyksiä en saa siirrettyä! Kiitos, jos voit auttaa. Oon pinnistellyt sen kans tänää muutaman tunnin ja alkaa kyllästyttään. :/

 • Anonymous

  oi ootan jo innolla sen jokirapusalaatin ohjetta :)

 • Mrs. V

  Tiia,Se on!:)Haidi,Suosittelen! Suosikki jo monen vuoden ajan!:)mamma,Ihan oikeassa olet mamma <3 Niin pehmeä ja suussa sulava kuivakakku!:) Ja se tuoksu on mieletön!Helkku,Joo!:) Kerro heti sitten miltä maistui!:)Anna,KIIIIITOS!!:) Ihan mahtavaa että huomasit!:) Täysin oikeassa olet, mun piti laitta tsp eikä tbsp=ruokalusikka!!:) Toivottavasti kukaan enkunkielinen tosiaan ei ehtinyt vielä laittaa ylös mittoja! :/ Korjasin heti – tuhannet kiitokset tarkkaavaisuudesta!!:) Ja on muuten tosi helppo ja nopea tehdä!!:)

 • Anna

  Ihana resepti! :) Ehkä jopa minäkin uskaltaisin jotain leipoa tämän avulla. :DMutta sitä vain, että enkunkielisessä reseptissä tbsp varmaan pitäisi olla tsp. En tästä tarkkaan tiedä, mutta omaan korvaani tbsp kuulostaa tablespoons ja tsp teaspoons. Toivottavasti kukaan enkunkielinen ei kerkeä heti alkaan leipomaan! :D

 • Helkku

  Nam minkä näköistä! Pakko kyllä kokeilla, voisin pyöräyttää tuon jopa jo nyt uudeksi vuodeksi. :)

 • Anonymous

  Ihaninta tuossa kakussa on tuoksu, joka jää leijumaan kotiin pitkäksi aikaa. Tuoksuu todella joululle, ehkä enemmänkin kuin piparit :). Maku ja pehmeys säilyy pitkään jos vain malttaa olla syömättä.Mamma

 • Haidi

  Oi ihanan kuuloinen resepti! täytyykin laittaa heti ylös ja kokeiluun (;

 • Tiia

  Varmasti tosi hyvää tuo kakku :P