CATEGORIES

10 outoa tapaani

27.2.2017

1.Tiskikoneen täyttö ja tehokkuus
Minulla on pakkomielle tehokkuuteen. Kaikelle mitä teen ja miten sen teen on syynsä. Esimerkiksi minulla on tietty tyyli täyttää tiskikone. Lusikoilla, veitsillä, haaruikoilla on kaikilla tarkka oma paikkansa. Enkä vain tarkoita, että ne ovat aterinkorissa… Vaan esim. veitsien tulee olla kaikkien vierekkäin tietyssä tilassa – sellaisessa missä on eniten tilaa koska veitsiä kertyy eniten sillä niitä käytetään eniten. Siitä ne on helppo kerätä pesun jälkeen yhdellä kauhaisulla laatikkoon. Hulluinta on se, että jos joku (esim. mieheni) täyttää pesukoneen “väärin”, niin minähän asettelen tavarat tiskikoneessa uudestaan “omille” paikoilleen.

2.Outo aivastus
Minulla on äärimmäisen oudon kuuloinen aivastus. Se saa lähes poikkeuksetta naurut kaikilta kuulijoiltaan. Jotkut ovat jopa pelästyneenä kysyneet, että mitä ihmettä minulle oikein tapahtui. Kiitos, mutta ei hätää – ihan vain aivastin. Siitä syntyvää ääntä voisi kuvailla ehkä hiiren aivastukseksi.

3.Listauksen rakastaja
Rakastan listaamista. Listaan ihan jatkuvasti asioita. Oli se sitten tehtävää kotona, postausideoita, mukaan otettavat tavarat matkalle, arjen lempiruokia muistiin – you name it. Minulta löytyy sille lista.

4.Järjestelmällisyys
Kuten ensimmäisestä kohdasta kävi ilmi, olen ärsyttävän järjestelmällinen. Kaikelle löytyy oma paikkansa meidän kodista. Oma vaatekaappini on ollut vuosia järjestetty vaatekappaleiden mukaan ja aiemmin jopa värikoordinoitu. Nyt ajan puutteen vuoksi en enää ehdi pitämään sitä yhtä järjestyksessä kuin ennen ja sehän minua ahdistaa. Siksi Se Tuoli kasvaa tasaisin väliajoin kaameaksi vuoreksi, kun laitan vaatteet kaappiin vain viikattuina ja omille paikoilleen. Jos en sitä ennätä tehdä, niin ne löytyvät Siltä Tuolilta.

5.Kaksihaaraisten metsästys
Varsinkin teinivuosina tämä oli erittäin paha tapani. Aina kun tilanne vaati paikallaan istumista, löysi käteni jotenkin tiensä kaksihaaraisten metsästykseen. Minulla oli suorastaan pakkomielle nyppiä niitä pois. Ei järkevää, sillä ymmärtääkseni niiden nyppiminen vaan kiihdyttää uusien syntymistä. Joskus jopa ystävieni kanssa löysimme sille oman nimikkeensä: trikotillomania eli karvojennyppimishäiriö. Enää en sitä onneksi niin harrasta, mutta edelleen joskus autossa matkustajana istuessa kädet lähtevät haromaan hiusten latvoja… Pian on takki täynnä nypittyjä monihaaraisia… :/

6.Ohuet lasit
Jostain kumman syystä tykkään juoda kylmiä juomia mahdollisimman ohuista laseista. Se maistuu mielestäni paremmalle. Tähän ei ole mitään loogista selitystä.

7.Paplarimummo
Tasaisin väliajoin minulta kysytään hiustenhoitorutiineistani. Hiusteni pituuden takia niiden pesuun ja kuivaamiseen menee melkoisen pitkä aika, sillä pyrin kuivaamaan hiukseni papiljottien avulla. Siksi pyrin pitkittämään pesukertoja ja pesen hiukset vaan n.2-3 kertaa viikossa. Toinen ajansäästöniksini on se, että nukun usein kahden paplarin kanssa. Kun hiukset ovat olleet siististi ylhäällä läpi yön, ei aamulla tarvitse tehdä hiuksille muuta kuin avaa ne paplareilta.

8.Jääpaloja teehen
Olen melkoisen malttamaton luonne. Jos minun on mahdollista toimia heti, teen sen. En jätä asioita viimetinkaan vaan teen heti kun voin. Tämä pätee myös teen juomiseen. Harvemmin jaksan odottaa siihen, että tee jäähtyy. Koska siinä ajassa ehdin jo unohtaa teen ja kun viimein sen olemassa oloon havahdun niin on se jo kylmää. Täten tiputan jääpalan tai kaksi mukiin heti sen jälkeen, kun olen teepussin hauduttanut. Valmista juotavaksi!

9.Sokerigreippi
Opin tämän aikanaan isoisältäni. Hän söi joka aamu verigreipin niin, että siroitteli sokeria sen päälle. Varmaankin isoisästäni johtuen minä rakastan verigreippimehua. Se tuo mieleen lämpimiä muistoja (rakastin yökyläilyä isovanhempieni luona). Edesmenneen Iiopapani lailla, tykkään aamuisin syödä puoliksi leikatun verigreipin, jonka päälle on ripoteltu hieman sokeria päälle.

10.Papukaija
Minulla on paha tapa lähteä matkimaan jutustelukaverini aksenttia / murretta. Se  tarttuu minuun äärimmäisen herkästi. Pahiten se ilmenee minulla englantia puhuessa. Englantilaisen kanssa jutellessani jostain taka vasemmalta ilmestyy britti-Hanna ja amerikkalaisen kanssa ollaan taas niin jenkkiä että… Tämä johtunee osaksi siitä, että meillä oli lapsuudessa paljon au paireja. Niin jenkkejä, kuin brittejä, joten kotona vallitseva puhetyyli vaihteli ja aksentit tulivat tutuiksi.

44 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Itselläni sama juttu teen kanssa. Poltan kieleni superherkästi, joten täytyy aina odottaa, että tee on tarpeeksi jäähtynyt, mutta sitten usein unohdan sen. Siksi onkin huippua, että vedenkeittimessäni voi säätää lämpötilaksi 80 astetta ja haudutuksen jälkeen kaadan joukkoon vielä kylmää vettä. Ja ei kuin ääntä kohti! :)

  • Hei tämä on minulle ihan uutta tietoa, että on teeveden keittimiä missä voi säätää lämpötilaa! Minä kun en ole yhtään ollut niin hifistelijä teen suhteen mutta todella kiva tietää! :)

 • Tiina

  Toi kolmonen! Mulla on koko ajan listoja kaikesta mahdollisesta. Niiden tekeminen on kivaa ja se tunne kun saa vetää jotain yli, done :D

 • Ellu

  Teen juomista ja sen halutun lämpötilan saavuttamista muuten nopeuttaa ja helpottaa vedenkeitin, josta voi säätää lämpötilaa ;) Teeveden ei muutenkaan pitäisi koskaan olla kiehuvaa, saatika “rikkikiehutettua” (minuuttitolkulla kiehutettua tai uudestaan ja uudestaan keitettyä), vaan esim. mustalle teelle, joka kestää eniten, pitäisi käyttää n.90 asteista vettä. Vihreä, valkoinen ja matcha haluavat kavereikseen vielä kylmemmän veden (80-70-60, järjestyksessä). Kyllä, olen teehifistelijä, se olkoon minun outouteni :)

 • Janina

  Mahtava lista! Samaistun itse aika moneen kohtaan. Tuo tiskikoneen täyttäminen… Mikä siinä on, ettei mies opi sitä “oikeaa” tapaa, vaikka sen täyttölogiikan kertoo?! ;) Tietyllä tavalla se, että tiskit järjestelee uudestaan koneeseen oikein, sotii tehokkuutta vastaan. Mutta minkä teet. Jos ne veitset jättää “väärille ” paikoille, pasmat menee sekaisin enkä osaa enää täyttää konetta optimaalisella tavalla :D

  • Hahahah :D Niin totta :D Mä onneksi tiedostan itse, että oon vähän erikoinen – siksi kaikessa hiljaisuudessa laitan kaiken paikoilleen :D Mutta siis ihanasti mieheni on lähtenyt hulluuteeni mukaan ja laittaa tavaroita “paikalleen” :D Vaikka voin sanoa että hänelle sillä ei ole väliä sitten hölkäsen pöläystä – kunhan kunnioittaa mun outouksia <3

 • Anonymous

  Ootko kenties horoskoopilta neitsyt? Huomaan itsessäni samoja piirteitä, jotka ovat niin ilmettyjs neitsyen merkkejä. :)

  • Voi itseasiassa olen vaaka! Mutta itsekin tykkään horoskoopeista! :)

 • Sofia

  Sokeria verigreipin päälle, ihana muistutus lapsuudesta:) Samoin minuun pätevät puhelimen muistiinpanojen lukuiset listat ja pikkutarkka järjestelmällisyys, tiskikoneen (ja vähän kaiken muunkin, kuten kauppojen ruokahyllyjen ja vaatepinojen) järjestely tuttua.

  • Ihana kuulla, että täällä on niin paljon muitakin samoine outouksineen. Listaus taitaa onneksi olla aika yleistä! :) Mutta tuo frendien monica-mainen järjestely on monen mielestä varmasti jopa ärsyttävääkin :D

 • :”-D no nyt täytyy laittaa tuo tee-niksi testiin!! Enää kun jääpalalokerot eivät ole vauvan soseita täynnä, niin nehän voisi ottaa ihan tähän käyttöön :-D koska joka päivä joltain pöydältä löytyy teekuppi. Ne vaan unohtuu, oli tyttö päikkäreillä tai ei. Ja tuo greippi: eihän sitä voi ilman sokeria syödäkään!
  Ihanaa keväänjatkoa, kiitos inspiroivasta blogista :)

  • Hei ihan mahtavaa! Toivottavasti saat tästä edes myös teesi juotua!! :D Ja hei jee!!!! niin mustakin!! SE TARTTEE Sen sokerin! :D Kiitos kun olet seuranani! <3

 • Kepa

  Täällä harrastetaan myös astianpesukoneen uudelleen järjestelyä! Huokailen että eikö mies muka itse tajua sitä “oikeaa” järjestystä, mutta en kuitenkaan tule koskaan sitä kertoneeksi hänelle :-D Sitten taas huokaillaan…

  • Hahahhahahahah :D niin sama. Tosin mäkin just olen ihan hiljaa ja järjestän itsekseni kun tiedän, että olen vähän erikoinen :D Olen näistä veitsistä ja pikkulusikoiden “omista” paikoista joskus sanonut ja mieheni kyllä ihanasti kunnioittaa tätä mun outoutta vaikka hänelle itselle asialla ei ole väliä sitten niinkuin yhtään :D

 • Jade

  Hih aivan loistava idea tuo tiskikoneen täyttöohje, miten en ole kuullut tuota aikaisemmin enkä itse koskaan hiffannut. Nyt tästä päivästä lähtien se tulee meille jokapäiväiseen käyttöön, mieheni saa varmasti jonkin sortin kohtauksen kun muutenkin täyttää tiskikoneen aina ylitäyteen sekä päällekkäin, minä korjaan astiat ja papatan miehelleni.. onneksi hän on myös blogisi lukija joten minun on helppo hymyillä. Pidän myös itseäni aika tehokkaana ja olen yrittänyt iskostaa miehelleni ja hänen lapsilleen, vie mennessäsi, tuo tullessasi. Kun varsinkin mennään alakertaan, mietitään hetki mitä sinne piti/pitää viedä ja toisin päin.

  • :D Apua – sun miehesi lopettaa kohta vielä mun blogin lukemisen ja käskee sunkin lopettaa! :D Mutta siis mun mielestä kone pesee paremmin ja purkaminen on paljon nopeampaa kun on oikeilla paikoilla! :D Ja juurikin tuo vie mennessäsi tuo tullessasi on täälläkin itsestäänselvyys! :D

 • 1 ja 4 kohta vois olla niin multa :D. Mut meillä ei onneksi mieheni täytä konetta koskaan. Haha, sehän nopeuttaa tyhjentämistä kun kaikki omilla paikoillaan. Ja rakastan kaappien järjestämistä, kotona asuessa järjestelin sisarustenikin vaatekaapit, hahah. Mulla on tosin aikaa erilailla kun sulla niin ei ehdi kasoja tulla vaan kaikki takaisin paikoilleen.. Ihanaa tiistaina Hanna!

  • Jee! Täällä on muitakin tarkkoja Tiinoja :D Niin kiva kuulla, että en ole yksin näiden “outouksieni” kanssa! :D Kiitos kovasti ja sitä samaa sinulle Heini! :)

 • Laura

  Aika herkästi se tarttuu toisen murre, esim muutama serkkuni on Tampereen seudulta kotoisin ja teininä siellä tuli pyörittyä paljon ja monesti huomasi että sitä puhui sillä murteella parin päivän päästä :D niin hauskaa. Isäni taas asuu Roissa ja siellä puhutaan hoon päälle, sitä en vaan osaa , muutamia sanontoja isältäni matkin mutta siihen se jääkin :) hahh. Minua kiehtoo Suomen eri murteet, upean kuuloisia. :) Tuo jääpalatee pitää testata kyllä. Itse teen listoja kans, pidän tosi paljon mutta äpeissä se ei ole minun juttuni, joskus kokeillut.. kyllä vaan paperia ja kynä olla pitää. :) Äitini aivastaa varmaan samalla tavalla kuin sinä, kun sanoit tuon hiiri, tuli niin mieleen äitini aivastustapa ja hänellä vielä se voi tulla 4-5 kertaa peräkkäin.. :D niin mahtavan kuuloista, olepa siinä viisi eri kertaa sanomassa terveydeksi hahah. Minä kans tutkin latvojani kaksihaaraisista ja tulee nypittyä, ja mulla ei myöskään kovin pitkään kynsilakat pysy kun rupean niitä repimään jos näen että tuosta lähtis helposti.. :o Heti kun näin tämän postauksen mietin, onko sinulla silmät kiinni vai auki verigreippien takana.. kumpi ?:) :D

  • Siinä on vain jokin, että haluaa sopeutua ynpäristöönsä? Kaipa siksi sitä yrittää sopeutua matkimalla aksenttiakin? :D Ja murteita minusta on ihana kuunnella! JA siis hei varmaan on tosi samanlainen äitisi aivastus!!!! Koska unohdin kirjoittaa, että se hiiren aivastus tulee vielä sellaisena pienenä sarjatulena!!!!! :D Ja hei apua – en muista oliko silmäni auki vai kiinni!!! :D Voi olla että oli molempia! :D

 • Karoliiiiiiiiiina

  Ahh muitakin tiskikoneen järjestelijä friikkejä! Itsekin harrastan tota, että otan astiat koneesta ja asettelen ne uudestaan, jos joku muu on laittanut ne sinne “väärin”. Se on vaan pakko! Ja toinen osuva kohta on toi aksentti. Ei välttämättä englannin kielessä, mutta ihan suomen murteissa. Auta armias, jos kylään tulee sukulaisia savosta, niin meikäläisestä tulee kolmessa sekunnissa savolainen! :D

  • ahhahahah :D Nauroin niin kovasti tuota “kolmessa sekunnissa savolaiseksi” :D Mikä siinä on, että sinä niin halluu lähtee mukkaan! :D Ja ihana kuulla, että en ole yksin outouksieni kanssa! :)

 • Haidi

  1, 2, 3, 4 ja 8 osui ja upposi! Tosin jääpalojen sijasta laitan vähän kylmää vettä ;) hehe! Näitä oli hauska lukea, yllättävän paljon aina löytää yhtäläisyyksiä :)

  • IHana kuula!! :D Ja jes – voidaan olla outoja yhdessä! :D

 • Iris

  Moikka Hanna! Yläasteella sun ehdottomasti omituisin tapa oli meidän mielestä silmät auki nukkuminen?

  Terkuin,
  Iris

  • IHANA IITU!!!! <3 :D NIIN ON!!!!! Miten mä olen unohtanut tän?!?!? Tästä ei ole ollut puhetta niin pitkään aikaan, etten tiedä teenkö sitä enää?! :D Mieskään ei ole asiasta huomauttanut. Mutta NIIN totta! Se tosiaan on / oli ehdoton outous! :D Mitä sulle kuuluu?!?!? <3

   • Iris

    Kiitos hyvää kuuluu? Meidän Aaro syntyi viime lokakuussa, joten nyt on kohta 5kk kotiäitinä plakkarissa.

    • Voi että! Onneksi olkoon hirmuisesti! Asutteko jossain tässä keskustassa? (niin ja vastaa ihan rauhassa vaan facen puolella!! :D)

 • VS

  Moi Hanna, kiitos ihanasta blogista! Täällä lukija aina Hollannin ajoilta alkaen!
  Ihanaa löytää sielunsiskoja! Tunnistan tuon järjestelmällisyys/tehokkuus-pakkomielteen. Kaikkein pahinta on pyykkien ripustaminen kuivumaan, joka on valtava pakkomielle. Ripustan vaatteet tietenkin tehostamaan seuraavaa vaihetta eli kaappiin viikkaamista. Sukkaparit vierekkäin narulle, muuten oikeiden parien metsästyksee tuhraantuu valtavasti aikaa, kun nyt ne voi napata yhdellä “kauhaisulla” kuten sulla nuo aterimet pesukoneessa. Hahhahh… välillä mietin miten mieheni jaksaa näitä pakkomielteitäni.

  • Voi ihana Veera! Kiitos niin kovasti siitä, että olet niin pitkään ollut mukanani!
   Ja hei ihana kuulla että näitä samoja pakkomielteitä on muillakin! Ja minä olen siksi useimmiten ihan hiljaa jos mies ne “väärille” paikoille pistää koska tiedostan ehkä oman hulluuteni :D Mutta ihanasti mieheni niitä kunnioittaa ja täyttää perässä samalla tavalla <3

 • Mia

  Täältä löytyy myös yksi super järjestelmällinen! Mullakin on jokaiselle asialle oma paikkansa ja kaikki tavarat tuleekin laittaa paikoilleen ennen nukkumaan menoa. Hankaluutta tässä tuottaa Lontoossa pienen huoneen jakaminen poikaystävän kanssa ja se että poikaystävä on taas aivan toinen ääripää tässä asiassa…. Voit vaan kuvitella kuinka odotan sitä päivää että päästään muuttamaan pois tosta pikkuruisesta huoneesta kokonaiseen kämppään! (;

  • Hei minulla sama – tavarat kaikki paikoilleen ennen nukkumaan menoa! :D Mutta nyt kolmen lapsen kanssa olen siitä joutunut vähän hölläämään.. Nimimerkillä äiti, joka oli eilen niin väsynyt että nukahti lastensa viereen jo puoli yhdekskän illalla! :D

 • Ella

  Hehe, kiva tietää että on joku muukin, joka on tiskikoneen järjestyksen kanssa tarkka! :D nimim. todellakin se järjestellään uudelleen jos mies sen on “väärään” järjestykseen täyttänyt :’D

  Aurinkoista kevättä teidän perheelle!

  • ahahahh :D Niin totta! Sitä samaa sinne! :)

 • Niina

  Hei mä niin allekirjoitan tuon kuutos kohdan :D:D Hauskaa kun sama outo tapa joltain toiseltakin löytyy :)
  Mieheni on tämän jo täysin tiedostanut ja jos hän tuo minulle juotavaa, kaivaa aina ohutreunaisen lasin <3 Ihmetellyt toki tätä aina, että mikä siinä voi olla että kylmä (ja kupliva)juoma maistuu siitä paremmalta :D

  • Hei ihana kuulla! Mikäköhän siinä on?! Koska voisi kuvitella, että ohut lasi ottaa käden lämmön vastaan nopeammin ja juoma ei pysy yhtä pitkään kylmänä?! Vai?! :D Mutta silti se vaan maistuu paremmalta.

 • Marianne

  Noi paplarit on niin symppis! Vieläkö käytät sitä norsunkärsää? Se video on jotenkin vaan syöpynyt mieleen! :D

  • KÄYTÄN! :D En vaan ihan niin usein kun ennen. Nykyään käyn usein illalla lasten mentya nukkumaan suihkussa, kuivaan vähän kuivaajalla ja sitten laitan yöksi paplarit. Säästää vähän aikaa – tosin lopputulos ei ole ihan yhtä hyvä.

 • Riina

  Hei kiitos tuosta paplarivinkistä!! Menee ehdottomasti kokeiluun. Yöksi mummopaplarit päähän siis! ?

  • Se toimii!! Toivottavasti itsekin pidät! :D

 • Jonnz

  Lähes kaikki kuulostaa niin tutulta! :D hassua ?

  • Ihanaa! high five weird sister! :D

 • Tuulia

  Siis älytöntä, miten sinun “oudot tavat” voisivat olla kuin omasta suustani! Kaikki paitsi erikoinen aivastustapa ja paplarit pätevät minuun :D erityisesti muistilistat, tiskikoneen täyttäminen ja kaksihaaraisten nyppiminen kolahtivat liiankin kovaa kohdalleen! Kiitos päivän piristysruiskeesta <3

  • Ihana kuulla! :D Ehkä ne ei olekaan mitään outoksia :D Kiva kuulla, etten ole outouksieni kanssa yksin! :D Kiitos sinulle tästä piristävästä tiedosta! :) <3