CATEGORIES

Boba lover

8.1.2018

Suomi on tunnetusti kahvinjuojien maa. Itsekin tarvitsen jokapäiväisen aamukahvin saadakseni päivän käyntiin. Kuppia tai kahta enempää per päivä en pysty juomaan, sillä muuten saan sydämen tykytyksiä. Täten juon iltapäivisin ja iltaisin mielummin kofeiinitonta kahvia tai teetä. Losissa ihastuin erityisesti kylmiin teejuomiin. Tällä hetkellä siellä on suuressa nosteessa erilaiset teehen erikoistuneet kahvilat. Tästä esimerkkinä Alfred Tea, jonka söpöä sisustusta ja suloisia teemukeja käy bloggaajat ympäri maailman kuvaamassa. Marraskuisella Los Angelesin-matkallamme halusin päästä kokeilemaan kyseisen teeketjun, sillä olen valtava boban eli kuplateen ystävä.

Boba on alkujaan taiwanilainen makea teejuoma. Valmistukseen käytettävät raaka-aineet vaihtelevat, mutta yksinkertaisimmillaan siihen kuuluu haudutettu tee, erilaiset makuaineet ja maniokista valmistetut tapiokapallot, joista kuplatee saa nimensä. Ne ovat noita mustia mukin pohjalla näkyviä pikkupalloja. Ne juodaan teen mukana paksummasta pillistä ja ovat koostumukseltaan pehmeitä ja maultaan neutraalin makeita. Boba-juomia saa Losista nykyään melkein kaikkialta, mutta halusin testata tämän paljon hypetystä osakseen saaneen Alfred Tean.

Tutuistuin kuplateehen aikanaan Losissa asuvan ystävättäreni kautta kun hän legendaarisessa Urth Cafessa suositteli maistamaan maroccon mint bobaa. Nimensä mukaisesti se oli kylmä maitopohjainen minttutee, jonka pohjalla oli tapiokapalloja. Se on tähän päivään mennessä paras kylmä teejuoma jota olen maistanut. Matkamme aikana ennätin Alfred Tea:ssa kokeilla kylmää ruusuteetä, matcha lattea sekä piparminttuteetä – kaikki tapiokapalloilla. Paras näistä oli viimeiseksi mainittu, mutta jos bobaa koskaan kokeilee suosittelen kuitenkin suuntaamaan Urth Cafeeseen (jos Losissa liikkuu) ja tilaamaan kylmän sekoitetun maroccon mint boban. Se on suurta herkkuani ja tällä matkalla siitä innostui vanhimmat poikanikin. Tosin nuo pallot pohjalla ovat monelle suomalaiselle vielä niin vieras käsite, että se ehkä vaatii ensikokeilun jälkeen pientä totuttelua.

Pidän juomasta niin paljon, että olen yrittänyt sitä Suomestakin metsästää. Yhden kuplateetä myyvän paikan olen löytänyt Itäkseskuksesta, mutta olisi huikeaa jos löytäisin paikan vielä lähempää. Joten jos teillä on vinkkejä mistä keskusta alueelta saisi kuplateetä – otan vinkit kiitollisena vastaan. Boba on niin iso trendi Losissa, että uskon sen vielä lähivuosien aikana rantautuvan meillekin. Löytyykö lukijakunnasta muita boban ystäviä?

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Annika

  Näitä myytiin Helsingin asematunnelissa jo nelisen vuotta sitten :) paikka tosinsiirtyi siitä jonnekin muualle jossin vaiheessa.

  • Hei kiitos! Veikkaan että kyseessä sama yrittäjä kuin nyt Itäkeskuksessa?

 • Ritva

  Hämeentiellä on Codle niminen kahvila, josta saa kupla teetä. Ihan ok, mutta ei varmaankaan voita jenkkiversiots.

  • Hei kiitos vinkistä! :)

 • Bubble

  Hei, Hämeentiellä on paikka josta saa bubbleteetä. Ihan ok laatu vaikka paikka onkin vähän sekavan oloinen ravintola/kahvila.

  • Hei kiitos hurjasti vinkistä! pitääkin googletella! Muistatko nimeä? Oliko mahdollisesti jonkin maalainen keittiö? :)

 • Sanna

  Mun oli syksyisellä New Yorkin reissulla tarkoitus maistaa kuplateetä, kun en ole sitä ikinä juonut. Se kuitenkin unohtui, enkä muista nähneeni sitä kahviloissa ja teebaareissa. Erilaisia ihania matcha latte versioita siellä oli kyllä moneen lähtöön. Toivottavasti kuplateetä tulisi Suomenkin kahviloihin ja koko teekulttuuri kehittyisi. Monissa Helsingin kahviloissa matcha latten tiedustelukin saa aikaan nevöhööd -ilmeitä.

  • No voi harmi että unohtui – toivottavasti vielä pääset lähitulevaisuudessa maistamaan! :) Ja tosiaan vielä tovi sitten matcha latten kysely aiheutti monissa hämmentyneen ilmeen, mutta nyt tuntuu että ainakin valtaosa kahviloista tietää mikä kyseessä. Tosin vain muutamasta paikasta olen saanut oikeasti hyvää matcha lattea Helsingissä. Monissa paikoissa se on aivan liian kitkerää.

 • Milja

  En tiedä onko enään, mutta Lasipalatsin vieressä oli sellanen ”Food truck ” missä myytiin Bubble tea:ta.. =)

  • Hei joo se on sen saman yrittäjän joka omistaa Itäkeskuksen pisteen! Mutta se on vähän harmi kun ei tiedä koska se on se rekka keskustassa ja milloin ei :/ Mutta siitä mäkin kävin kerran ostamassa kun huomasin sen ohi mennessä! :)

 • Satu

  Mikä tästä oikein tekee niin hyvää, voisko joku kertoa :D Vai onko tää joku terveysjuoma? Maistoin muutama vuosi sitten ja minusta nuo pallot oli aika ällöjä tai eivät tosiaan ainakaan maistuneet oikein miltään.

  • Joo tosiaan nuo pallot ovat aika erikoisia ja niiden koostumus voi tuntua monesta erikoiselle. Mä nimenomaan tykkään niitä pursekella. Ei tietääkseni mitään erityisiä terveysvaikutuksia – mä vaan yksinkertaisesti tykkään niiden makeasta mausta.

 • Johanna L.

  Minäkin maistoin kuplateetä ensimmäisen kerran joitakin vuosia sitten Lontoossa China Townissa ja olihan se aika jännä kokemus. En tuolloin mitenkään hirveästi ihastunut kyseiseen tuotteeseen, mutta ihan hauska idea mielestäni :D ehkä voisi vielä joskus antaa toisen mahdollisuude

  • Se pitää niin kokeilla oikean juomankin kanssa! :D Mä luulen että kun mun kokemus oli se Urth Cafe niin sillä suuri vaikutus että ihastuin ekalla kerralla…

 • Hadi

  Itse olen Citykäytävällä olleesta kerran maistanut ja jäi niin traumat, että uudelleen en ole kokeillut vaikka ulkomailla tullut muutamaan otteeseen vastaan :D mutta vitsi miten ihanat kuvat!

  • :D EIKÄ :D Joo et ole ainut jolle tää ei ollu se oma juttu :D

 • Mimi

  Tää ei kyllä mikään uusi ilmiö ole, 2000-luvun alussa jo Eurooppaan rantautunut. Briteissä ollut iso juttu jo pitkään (tai oli, nyt on jo laantunut), tosin siellä kulkee nimellä bubble tea. Itseäni tuo on aina vähän edonnut. Tapiokahelmiä saa ostettua Itiksen Thai Orchid Marketista ihan älyttömän halvalla jos haluaa säästää ja tehdä itse.

  • Joo siis ei maailmalla ole todelakaan mikään uusi – mutta Suomeen ei ole koskaan ole kunnolla rantautunut. Losissa vaan tullut viime aikoina enemmän tällaisia “in”paikkoja, jotka keskittyvät teehen. Joo jotkut pitää jotkut ei! Ne helmet sen tekee.

 • Pihla

  Tutustuin kuplateehen asuessani Lontoossa kuusi vuotta sitten, jolloin se oli suuri hitti siellä. Muutettuani takasin helsinkiin yritin etsiä bubble teata ja jonkin aikaa citykäytävässä olikin yksi paikka, joka joutui kuitenkin lopettamaan…. Jo vuosia odotettua uutta kahvilaa keskustaan alkaa toivo hiipumaan, että rantautuuko juoma koskaan kunnolla Suomeen:(

  • Joo mäkin kuulin että citykäytävällä on joskus ollut! ja joskus tosiaan se Itäkeskuksen yrittäjä tulee keskustaan myös erilissellä kuplatee-vaunulla! Toivon kovasti että vielä joskus rantautuisi…