CATEGORIES

Pala Suomea

9.2.2011
Blogiani lukee jonkin verran muita ulkosuomalaisia, joten moni varmaan yhtyy kanssani suomalaisten elintarvikkeiden ikävöintiin.
Perintesen salmiakin, ruisleivän ja karjalanpiirakan lisäksi minä kaipaan mm. näitä…

 • Oivariinia (ei löydy suomalaisen margariinin lyönyttä!)
 • Linja – metvurstia
 • Valion fetaa
 • Oltermannia

Karkkihyllyltä lähtee usein mukaan BisBis-laukuja, panttereita sekä Brunbergin lakritsia!:) Suomalaiset makeisetkin on sitten niin hyviä!

Millä te muut ulkosuomalaiset täytätte matkalaukkunne takaisin tullessanne?

40 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rii

  Voi että:) Itse en edes ole kovin kauaa ulkomailla vielä ehtinyt asua, mutta heti sait veden kielelle… En syö leipää, mutta tällä hetkellä todellakin himottaisi tuore, vielä vähän pehmeä vaasan ruispala, päällä oivariinia ja oltermannia. Asun "juustomaassa", joten niiden kanssa ei kauhea hätä ole. Mutta tuoreita karjalanpiirakoita on vähän ikävä. Sekä ehkä vähän myös candy king -irtokarkkeja! Suklaahimo ei iske usein, mutta silloin on paras, että Fazerin sinistä on saatavilla! Täällä en edes ole syönyt vielä karkkeja, makeanhimo pysyy kurissa mini b&j-purkkien kanssa ;) Ne on melkein ilmaisia täällä.

 • Anonymous

  Ruisleipää on ihan pakko ottaa mukaan, mutta suureksi pelastukseski olen huomannut Ikean! :) Kiinassa kun asustelen löytyy ikeasta kaikennäköistä "korviketta", jopa ruisleivälle. Muuten täältä löytyy jo ihan mukavasti eurooppalaisia tuontijuustoja ym. Vaikka kylläkin hyvää jäätelöä ei löydy (jos vertaa valion). :)

 • Anonymous

  Pisteet Oltermannille! Sitä pyysin itsekin kun asuin ulkomailla :)

 • Anonymous

  Terveisia Belgiasta !Ostan ruispaloja, hapankorppuja, salmiakkia ja Fazerin suklaata ! Lisaksi ostan suomalaisia kenkia ja vaatteita…Myos mina kaipaan palaa Suomesta taalla, vaikka suomalaisia elintarvikkeita voikin taalta ostaa esim. Merimieskirkosta.

 • Sanni

  Ikava on mm. karpalovichya, Aura-juustoa, karjalanpiirakoita, Vaasan ruispaloja, Pepe-lakuja, Valion raejuustoa, Elovena-pusseja, Auran sinappia, mustaherukansiemen- ja tyrnioljykapseleita ja aivan loistavaa suomalaista vesijohtovetta! :)

 • Sanni

  Aikalailla jo mainittuja juttuja mina kaipailen myos: Elovenia-pusseja, karpalovichya, Aura-juustoa, Pepe-lakuja, Auran sinappia, Vaasan ruispaloja, karjalanpiirakoita, Jenkki-purkkaa, Valion raejuustoa, tyrni- ja mustaherukansiemenoljykapseleita (omega3) ja aivan ihanaa suomalaista vesijohtovetta!!! *huokaus*

 • Anonymous

  Lontoon rakeita ja salmiakkiaakkosia sekä erityisesti hapankorppua.

 • Anonymous

  oivariini ei kuule ole mikään keinotekoinen margariini, vaan voin ja kasviöljyn seos.

 • Anonymous

  Samoja juttuja ikaoin kuin sina! Ruisleipaa, valion mehukeittoja, ehrmannin rahkaa, oltermannia, IRTOKARKKIA, makuvichyja.. siina nain aluksi mita ulkosuomalaisena ikavoin. Matkalaukkuun yleensa lahtee kylla voin pusseittain ruisleipaa ja irtokarkkeja. Muille ulkomailla asuville vinkkina; jos ikea on lahella niin sielta saa monia tuttuja juttuja ostettua, kuten mansikkahilloa, nakkileipaa, hapankorppua jne. :) -K

 • Anonymous

  Täälläkin mennään aika samoilla linjoilla: Ruisleipää,lakua ja salmiakkia. Ikeasta saa ihan ok juustoa ja myös kaikkea muuta mukavaa ! Ja ikeoitahan on nykyään melkein joka maassa :)

 • Anonymous

  Ruisleipaa, Presidentti-kahvia, maksamakkaraa, suolakurkkuja, Fazerin suklaata, lihapiirakoita, grillimakkaraa, sinappia… Tuotteko te helposti pilaantuvia kesallakin? Itse tuon maksamakkaraa yms. vain talvella. Englannista

 • Lacey

  Itse raahaan mukaani aina ruisleipää, riisipiirakoita sekä Jenkkiä, ilman niitä en pärjää! Viikon päästä pääsen onneksi Suomeen ja tällä kertaa mukaan lähtee aivan varmasti myös salmiakkia ja fazeria – en ole niitä tänne tuonutkaan pitkään aikaan. Maitorahkaakin aina kaipailen, mutta sitä en ole vielä kertaakaan tänne raahannut…Voi että, nyt on kyllä ikävä tuoretta ruisleipää oivariinin ja oltermannin kanssa! :3

 • Anonymous

  Hei!Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida kahteen asiaan. Ensin tuohon Oltermanni /Oivariini asiaan. Tunnetustihan koneen ruuma on suhteellisen kylmä ja Euroopan sisäisillä lennoilla ei elintarvikkeille yleensä käy kuinkaan. Ja jos nyt niin sattuisi käymään, että se Oivariini sinne laukkuun sulisikin, niin onhan elämässä varmaan suurempiakin riskejä tullut otettua ;)Toiseksi, kommentoisin tuota yksityisyys asiaa. Blogeja lukiessa olen huomannut, miten lukijat yksi toisensa jälkeen vaativat bloggaajilta milloin mitäkin. Eikö blogi ole jokaisen tekijänsä näköinen blogi? Samalla tavalla, kuin lehti on tekijöidensä näköinen. Ei kenellekään tulisi mieleen lähteä vaatimaan tietoja toimittajien henk.koht. elämästä esim. heidän muoti- tai kauneus-artikkeliensa perusteella. Itseäni ainakin kyllästyttää, kuin ihmiset koko ajan kysyvät yksityisasioistasi vaikka olet sen monta kertaa maininnut ettet halua niistä bloggailla. Ymmärrän sen täysin. Blogisi on varmaan kuitenkin sinun näköisesi vaikket henk.koht.asioita paljastakaan. Netti on pullollaan blogeja joissa kerrotaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten päivän tekemisistä ja henk.asioista, eikö ne riitä lukijoille? Ei kaikkien bloggaajien tule olla samanlaisia.Olet saavuttanut suuren lukijakunna näinkin, miksi siis vaihtaa. Tsemppiä kevääseen ja kiitos hyvästä blogista!Mrs. Mysterious

 • Anonymous

  Makuunin irttikset on ihan must! Kunnon säkki mukaan. Muuten kaipaan maitorahkaa ja riisipiirakoita/cocktail piirakoita. Niitä en mukaani raahaa, mutta kotona käydessä ne maistuvat taivaalliselta ja niitä on pakko saada monta kertaa :)

 • Anonymous

  saanko kysyä, että miten ihmeessä te pakkaatte esim oivariinin ja oltermannin mukaan, varsinkin jos on pidempi lento? mun maalaisjärki katosi oivariinin kohdalla.. eikö se sula..? haha.

 • Anonymous

  ähh, tuli taas kauheesti mieli kaikkee suomalaista ruokaa. Asustelen nyt Sveitsissä ja täällä sitä ruisleipää ei kauheesti näy.. Ja karkitkaan ei oo mitään verrattuna panttereihin!

 • Pelham Wife

  Minäkään en ulkosuomalainen ole, mutta pakko kommentoida, että kun lankoni asui englannissa, veimme aina juhlamokka kahvia mennessä, koska yksinkertaisesti en siedä ulkomailla suodatin kahvia ollenkaan. Mutta yleensä ne latet ja muut erikoiskahvit korvaa sitten senkin tarpeen ;)

 • Katz NYC

  Ruisleipaa ja riisipiirakoita! Tosin tuoretta suomalaista ruisleipaakin saa Nykista nykyaan (kiitos Kuusiston veljekset!) ja Valion juustoja. Taa paikka on niin suomalaistunut viime aikoina etta jippii! Riisipiirakoitakin taalla joku leipoo, mutta aika tyyriita ovat. Karkkia ja suklaata yritan olla syomatta, samoin juustoja joten niita en mukanani raahaa.

 • Mia

  Mulla on ikävä ruisleipää ja feta-juustoa ja puuropusseja, salmiakkia ja jopa suomalaista kurkkua (!!). Vielä ei oo kauhee ikävä onneks iskeny vaan oon enemmän innostunu paikallisista edullisista hedelmistä, mehuista ja herkullisista leivoksista.

 • Anonymous

  Lueskelin joidenkin anonyymien kommentteja edellisessä postauksessa ja jollain tapaa voin yhtyä siihen, että henkilökohtaisemmat jutut ainakin aina silloin tällöin olisivat mukavia. Ymmärrän TÄYSIN halusi pysyä anonyyminä, eikä itselleni tulisi mieleenkään vaatia/pyytää/tai edes toivoa postauksia jotka paljastavat itsestäsi liikaa. Kunnioitan päätöstäsi!Tämä postaus on kuitenkin loistava esimerkki siitä hieman henkilökohtaisemmasta, muttei kuinkaan liian paljastavasta postauksesta. Kuten olivat myös kauneus, joulukoristelut…vaatehuone, urheilu yms postaukset :) Muotijutut ovat todella mielenkiintoisia, mutta tämän tyylisiä on hauska aina välillä lukea. Nämä nimenomaan kertovat Sinusta, muttei henkilöllisyydestäsi.Olen todella kauan seurannut blogiasi, harvoin vaan tulee kommentoitua. Keep up the good work <3t. Elina

 • Anonymous

  Hahah! ihan pakko yhtyä tuohon sun listaan! oltermanni, oivariini (suolainen margariini!!!) pantterit ja laku lähtee AINA munkin matkaan suomesta! kaverit aina nauraa, mutta nyt voin todeta niille, että en ole yksin hullujen ostoksieni kanssa ;) ps. yleensä lähtee myös pala aurajuustoa mukaan!

 • Anna

  Panttereita!!! Ja paljon :) Geisha-Fazerina suklaata. Bisbis ja sukulaku patukoita. Ruispuikoloita. Eloveenan yksittaisia pikakaurapuuropusseja. Lontoon rakeita ja irtokarkeja. Aika makealla linjalla mennaan :) Purkkihernekeittoa ja sinappia ja Pimea Pullo salaatinkastiketta. Ihanaa, paasen Suomeen helmikuun lopussa, voin taas taydentaa varastoja. T.Ansku Anselmi

 • Pee

  Ruisleipää ja Oltermannia!! Nam, ja suomalaisen karkin voitanutta ei ole. nam nam nam :)

 • eman

  Itse tuon kanssa aina Oivariinia,sita kun taalta aavikolta ei loyda.Lisaksi mukaan sujahtaa aina Oltermannia ja ruisleipaa.Nam nam!

 • Anonymous

  Ruisleipää tietenkin, mutta myös raejuustoa! Ei ole Arlan Keson vertaista löytynyt vuosienkaan saatossa! :D ja kunnon kermajuusto, esim.tuo oltermanni, olisi myös tervetullut ulkomaille!-L

 • Anonymous

  tanskasta saa aika hyvin suomalaisiaki tuotteita, mutta ruisleipää ja hernekeittoa sinapin kera lähtee aina mukaan :)varsinki lentokentällä stokkan myymälässä työntekijät kattoneet perään (varsinki varastomiehet) ku tuovat tuoreen erän hyllyyn niin nappaan sylillisen kamaa mukaan ;) ja sit tietysti vanhemmilta pyydän aina täydennystä lähettämään postin kautta.

 • Anonymous

  Irtokarkit! Kasvissyöjänä en syö liivatetta ja kaikki muut merkit paitsi Fazer tunkevat sitä kaikkiin karkkeihin. Joten "eläinkarkkeja" ja ässä mix- karkkeja raahaan aina mukaan.Seuraan btw blogiasi ahkerasti sillä oikeustieteiden opiskelijana vietän suurimman osan ajastani lukien tentteihin ja kirjoittaen aineita joten blogisi toimii ihanana hengähdystaukona :)

 • Anonymous

  Itse australiassa tovin asuneena ruisleipä oli se mitä kaipasin ja kovasti. sitä ei sitten voita mikään. Ja jogurtit. Ei löytynyt mitään muita kuin sellaisia paksuja vanukasmaisia jogurtteja, ja itsehän tykkään noista rasvattomista. Yksi suuri yllätys oli kylläkin että kaupunkimme pikkukioskista löytyi salmiakkia?? Tämä kauppias oli pelastajani:)

 • Miinu

  Perinteisesti hamstraan Fazerin sinistä ja salmiakkia.Myös mm. metwurstia, ruisleipää, pientä pyöreää kuminanäkkäriä, Oululaisen hapankorppuja, palasokeria, pannukahvia, kolmen juuston ruokakermaa ja Aura-juustoa tulee tuotua.Lisäksi kuskaan pullotolkulla XZ:n shampoita ja hoitoaineita. Onneksi Lumenen ihonhoitotuotteita saa jo ihan kivasti muualtakin, mutta Erisanit ja LV:t ostan myös Suomesta. Ja lääkkeitä myös ostan jonkun verran, "alkajaisiksi".

 • Anonymous

  Suomesta on aina pakko saada Vaasan ruissydämiä sekä Fazerin salmiakki-suklaata (oon koukussa)!-K

 • heli

  Ulkomailla kaipasin eniten luomuruokaa ja xylitol-purkkaa. Ruisleipää yritin ulkomailla asuessa aina tuoda kotiin Suomesta. Useimmiten sen takavarikoi tulli. Mitään ruokatarvikkeita ei maahan saanut tuoda ja kaikki todellakin tarkastettiin. Ikävöin paljon suomalaisia ruokia, koska kotimaassani ruokakulttuuri oli totaalisen erilainen (en siis asunut Euroopassa). Lisäksi kahden vuorokauden lentomatkustus tietenkin rajoitti pilaantuvien ruokien kuljetusyrityksiä.

 • Hessu

  Mun mukaan lähtee yleensä: Elovenan Hetki -pikapuuropusseja (oikean puuron keittäminen ei innosta) ja sitten sitä klassikkoa: Fazerin sinistä suklaata (se on vaan mun suuhun sitä maailman parasta!). Niin ja vielä vihreää jenkkipurkkaa myös.Ruisleipää ja noissa sun kuvissa vilahtaneita karjalanpiirakoita en yleensä tuo Suomesta mukanani, mutta ne maistuu kyllä Suomessa ollessani.

 • Marika

  Itse huomaan aina ikävöiväni kaikkein eniten ruisleipää. Matkalaukkuun mukaan tosin lähtee yleensä lähinnä suklaata, koska ilman sitä on ihan toivotonta matkustaa. Ehkä siitä syystä kaipaankin enemmän ruisleipää, kun suklaata on yleensä jotenkin edes saatavisa. Myös muut suomalaiset karkit alkavat jossain vaiheessa tuntua erittäin houkuttelevilta. Lisäksi kaipaan ruokakermaa ruuanlaitossa ja maitorahkaa marjarahkaan. Syksyllä Lontooseen muuttaessa aion kyllä pakata mukaan myös ruisleipää ym. koska Englantiin mennessä ne tuskin ehtivät mennä pilalle toisin kuin tänne Jenkkeihin asti ruokatarvikkeita raahatessa.

 • Anonymous

  Vaasan ruispalat, jenkki purkka, fazerin suklaa (erityisesti marianne) , lihapiirakat :D -Jassu

 • AnsQ

  Voi että! Eikö siellä ole edes hyvää voita? Siis ihan puhdasta voita, ei margariinia. Käytä sitä, mikäli sellaista löytyy !;>

 • katt

  Asuessani samassa maassa kun sinä etsin usein epätoivoisesti kunnon karkkia karkkikaupoista ja supermarketeista mutten löytänyt kun hyviä pastilleja !Kaikenlaisia "korvikkeitahan" leivän ja juuston ostalta on aina tarjolla, mutta Oltermanni ja suomalainen ruisleipä on kyllä hyviä.Mielestäni asuinmaassasi on kyllä paremmat leikkeleet kuin Suomessa suoraan lihakaupasta ostettuna :)Suomalaisia ruokia saa onneksi "Suomi keskuksista", mutta usein se tarkoittaa pakastettuna eikä ne Ruispalat:kaan samalta pakastettuna maistu kun tuoreena kaupassa Suomessa :(

 • Anonymous

  Missä päin maailmaa oikein olet, kun Suomea noin ikävöit, ja oletko muuttanut pysyvästikin?

 • Anonymous

  Sama juttu Oivariinin ja Oltermannin kanssa… niin ja se ruisleipä! Mikään leipä ei maistu niin hyvälle kuin ruisleipä Oivariinilla ja Oltermannia päälle :D

 • Anonymous

  Maalahdenlimpulla, riisihiutaleilla, sinapilla, turkinpippureilla ja kaurahiutaleilla. Kaverini kerran ihmetteli tuliaisiani kotiin, etteivät ole kummoisia! Jouluvieraat toivat fariinisokeria, jots en viitsinyt lähteä etsimään Saksan puolelta. Nyt löysin suomalaisia kaurahiutaleita täältä Sveitsistä, joten niitäkään ei tarvi enää tuoda;-)-Pupu-

 • Helkku

  Mä otan oikeuden omiin käsiini ja vastaan vaikken ulkosuomalainen ookkan :D MUTTA oon joskus ollut, ja sen varjolla kommentoinkin ;) Asuessani ulkomailla ehdoton hitti kavereiden tullessa kylään oli suomalaiset irtokarkit.. namnam.. Niitä piti tuoda ja paljon! Myös ruisleipä ja aito lakkahillo oli kova sana. :)