CATEGORIES

Räätälöityä hiustenhoitoa

7.9.2021

*Kaupallinen yhteistyö Schwarzkopf Professional*

Miten hoidan hiuksiani

Vuosien saatossa olen huomannut laiskistuvani hiusten hoidossa. Olen aina pyrkinyt pidempään pesuväliin (pesen normaalstii hiukset 3-4 päivän välein), mutta näinä ruuhkavuosina olen huomannut yrittäväni pidentää väliä vielä entuudestaan – siinä onnistumatta. Siksi apuvälineinä on toiminut viime vuosina myös kuivashampoo sekä pahempina päivinä kampaan pehkon vain tiukasti ponnarille tai nutturalle. Pitkän tukan pesu kun tuntuu aina niin isolta operaatiolta. Pesu shampoolla, hoitoaineella sekä ajoittaisella hiusnaamiolla (tämän jaksan tehdä äärimmäisen harvoin) kuivaaminen ja muotoilu vievät paljon aikaa. Mikäli haluan kuivata hiukseni johonkin muotoon, on tämä silloin 45 minuutin prosessi. Jos en mitenkään niitä muotoile on lopputulos aivan herran hallussa ja tukka on vain epämäärinen ja hieman karhea möhkäle. Mutta ai että miten ihanan tuntuinen onkaan se vastapesty tukka, joka vielä asettuu kivasti. 

Muuttunut hius ja rutiinit

Hyviä hiuspäiviä minulla tuntuu olevan entistä vähemmän. Vuosien myötä tuntuu, että hiuksenikin ovat muuttuneet. Ihan kuin niissä ei olisi samalla tavalla voluumia kuin ennen. Tosin ihan yhtä usein en enää jaksa tehdä sitä papiljotti kuivausta, josta olette vuosien saatossa nähneet paljon kuvia ja videoita. Jos minulla on joku isompi työkeikka / tapahtuma edessä, teen vanhan kunnon papiljottikuivauksen. Mutta pääosin arjessa vain pesen tukan shampoolla ja hoitoaineella, kuivaan pää alaspäin föönillä, lämpösuojalla ja hiusharjalla kuivaksi ja sitten ehkä vielä muotoilen hiusta hieman suoristusraudalla latvasta kaartaen.

Hiuspaheita

Paheeni lukioajoista lähtien on ollut kaksihaaraisten nyppiminen. Tosin ei tukassani vain kaksihaaraisia ollut. Koin ihmeellistä palkitsevuuden tunnetta kun löysinkin tukasta esim monikymmenhaaraisen. Luokkahuoneessa istuessa, liikennevaloissa seistessä tai televisiota katsellessa sormeni usein lähtivät syynaamaan hiusteni latvoja. Tein sitä sen verran usein, että kaverit löysivät sille nimenkin: trikotillomania. Ihan oikea termi kuulkaa. Kuinkakohan monta kertaa ystäväni ovat tarttuneet käteeni hetkinä kun yritän taas lähteä metsästämään monikymmenhaaraisia hiushaituvieni seasta. 

Mitä teen hyvin?

Voisin ehdottomasti useammin käydä kampaajalla leikkauttamassa kulahtaneita viimeisiä senttejä, mutta muuten olen ollut aika kunnollinen hiusteni suhteen. Olen värjännyt hiukset elämäni aikana vain kolme kertaa ja edellisestä kerrasta taitaa olla yli 15 vuotta. Kuivatessa tai muotoillessani hiuksia käytän aina lämpösuojaa, mutta muuten käytän suhteellisen vähän mitään muotoilutuotteita tai lakkoja. Lämpösuojan lisäksi käytän kuivashampoota muutaman kerran kuussa päivinä kun tukkaa en ole ennättänyt pestä ja pitäisi näyttää kuitenkin siistiltä.

Silloin tällöin lisää hiusöljyä hieman kuivien hiusten latvoihin tuomaan eloa ja kiiltoa. Tässä Schwarzkopfin hiusöljyssä on hurmaavan hento ruusun tuoksu.

Tunne hiuksesi – Schwarzkopf Professional hiusanalyysi

Kesällä sain mahdollisuuden mennä tarkastamaan missä kunnossa omat hiukseni ovat. Eri Schwarzkopf Professional-kampaamoissa on nyt mahdollista tehdä hiusanalyysi, joka kertoo hiustesi kunnon ja sitä kautta sinun hiustyypillesi suositellaan tehokkaat täsmähoidot kotiinkin toteutettavaksi. Tämä kuulosti mielenkiintoiselta. Olen aina kipuillut latvojeni kanssa sekä varsinkin viime vuosien aikana olen huomannut tukassani muutoksen. Kiinnosuneena lähdin kuulemaan millainen hius minulla oli ja mitä voisimme tehdä saadaksemme sen voimaan paremmin.

Latvojen nyppimishistoriallani hieman jopa pelkäsin tuloksia. Latvani ovat usein niin kuivat, että ajattelin saavani kampaajantuolissa vielä lisää moitteita pahoista tavoistani. Nopean kampaajan haastattelun jälkeen pieni kone analysoi hiukseni ja yllätyksekseni tulokset olivat jotain aivan muuta mitä odotin. Asteikolla nollasta sataan oman hiukseni kunto oli 93 prosenttia! Eli poikkeuksellisen hyvässä kunnossa! Se johtuu todennäköisesti siitä, etten värjää hiuksiani ja arjessa niitä käsitellessäni käytän aina suojaavia tuotteita. Sain kotiin Schwarzkopf Professional Fibre Clinix Hydrate-sarjan, joka on luotu juurikin kosteuttamaan hiusta, ehkäisiemään kaksihaaraisten syntyä ja tukemaan hiuksen omaa kuntoa. Jokaiselle hiustyypille ja kunnolle löytyy oma täsmähoitonsa. Onko hiuksesi vaurioitunut, värjätty, kuiva tai hento? Tämän linkin takaa löydät palvelun tarjoavat Schwarzkopf Professioinal -kampaamot, jotka voivat tehdä sinulle oman hiusanalyysin ja näin löytää täsmähoidon hiuksillesi. Uusi Fibre Clinic -tuotesarja sisältää Schwarzkopf Professionalin kehittyneimmän ja tehokkaimman teknologian ja mikä parassta – sarja on täysin räätälöitävissä kampaamoista päivittäiseen hiustenhoitoon kotona.

Fibre Clinix Hydrate

Minä käytän nyt Fibre Clinixin Hydrate -sarjaa, jota minulle hiusteni kunnon mukaan suositeltiin. Siinä on kiva merellisen raikas tuoksu. Erityisesti hiusnaamio jättää hiuksen ihanan kiiltäväksi ja liukkaaksi, mutta sitä on silti edelleen helppo käsitellä. Kampaamotason hiushoitoa voi nyt helposti toteuttaa omassa kodissa arjen askareena. Tulen käyttämään tätä sarjaa seuraavat pari kuukautta ja raportoin teille myöhemmin huomaamani tulokset. Mistä tahansa hiushaasteesta kärsitkin, tästä sarjasta löytyy apuja:

Värjätyille hiuksille Fibre Clinix Vibrancy
Korostaa hiusten sävyä ja pidentää värin kestoa.

Vaurioituneille hiuksille Fibre Clinix Fortify
Vahvistaa ja ravitsee hiuskuituja.

Kuiville hiuksille Fibre Clinix Hydrate
Ylläpitää hiusten kosteustasapainoa ja auttaa lisäämään elastisuutta.

Hennoille hiuksille Fibre Clinix Volumize
Tuo hiuksiin tuuheutta ja volyymia.

Vaikeasti hallittavalle tukalle Fibre Clinix Tame
Auttavat selvittämään vaikeasti hallittavia hiuksia, tuovat niihin sileyttä ja poistavat pörröisyyttä.

Jokainen Fibre Clinix -linja sisältää shampoon, hoitoaineen ja naamion. Sarjan edistyksellinen Bonding -teknologia vahvistaa hiuksen rakennetta sisältäpäin. Hoito paikkaa hiusten rakennetta pintaa syvemmältä luoden hiuskuidun sisälle kolmiulotteisia sidoksia. Hoito tasoittaa hiuksen pinnan huokoisuuseroja voimakkaasti. Korjaava hoitokäsittely tekee hiuksista vahvemmat, kiiltävämmät ja elastisemmat sekä vähentää hiusten katkeilua.

Schwarzkopf Professional Fibre Clinix -sarjasta löytyy analyysin ja osaavan kampaajan käsissä jokaisen asiakkaan hiuksille se oikea ja sopiva tuotevalikoima. Mikäli sinäkin haluat vastauksia siihen, millainen hoito sinulle parhaiten sopisi, kurkkaa sinulle kätevin Schwarzkopf Professional piste tämän linkin takaa.

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Miia

  Sinulla on niin upeat hiukset ja kaunis oma väri! Varmasti ihana yllätys, kun hiukset olivatkin niin hyvässä kunnossa. Odotan mielenkiinnolla saamiasi tuloksia. Omat hiukseni ovat hyvässä kunnossa, mutta en useinkaan jaksa tehdä niille paljon mitään arjessa ja latvat ovat kuivat. Siksi uskon, että minullakin jo pelkästään hiusnaamion käyttö voisi tuoda suuren eron ja muutoksen. Halusin myös sanoa, että tämä oli hurjan kauniisti ja tyylikkäästi toteutettu yhteistyö niin täällä blogissa kuin instankin puolella! :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon <3 Ja se on totta - naamio tekee paljon. Itse olen super laiska mitä niihin tulee, mutta yritän parantaa tapojani! Ja iso iso kiitos niin kauniista sanoista työtäni kohtaan <3 Merkitsee valtvasti - olet ihana <3

 • ellie

  Voisi kuvitella, että mikäli lähtötaso hiusten kunnossa on 93 % eli tuo poikkeuksellisen hyvä, kovin suurta muutosta tehohoito ei voi tuoda : ) Olisin kaivannut infoa tuon hiustenhoitosarjan ekologisuudesta ja eettisyydestä, eläinkokeet yms.
  Ja trikotillomania lievänäkin voi kertoa jotain esim. stressitasoista.

 • Amal

  Hei Hanna, nostit esille pakko-oireisen häiriön trikotillomanian. Todella harmi, jos kärsit siitä. Itse olen sairastanut kyseistä oiretta teini-iästä asti. Et kuitenkaan avannut sairautta enempää, mikä olisi voinut olla hyödyllistä. Trikotillomania ei ole vain häiritsevä tapa, vaaan mielenterveyteen vaikuttava kokonaisvaltainen sairaus, johon kuuluu pakonomainen tarve nyppiä karvoja (esim. hiuksia) juurineen irti ja joskus myös karvojen syöminen. Itselläni tästä on seurannut puoleen harventunut hiuskuontalo ja muutamia lähes kaljuja kohtia. Esteettistä puolta isompi on kuitenkin henkinen puoli, sillä trikotillomaniaan kuuluu ahdistuneisuus, jota nyppiminen usein lievittää. Sormet hakevat poikkeavan tuntuisia hiuksia ja niiden tunnustelu ja pois nyppääminen tuottavat tietynlaista mielihyvää. Nyppiminen voi ilmetä pitkinä jaksoina, jolloin ihminen on stressitilassa, keskittyneenä vain ja ainoastaan nyppimiseen. Tämä vaikuttaa sekä työntekoon että myös muuhun keskittymiskykyyn ja läsnäolemiseen. Trikotillomaniaa voidaan hoitaa käyttäytymisterapialla ja myös vaikeassa tapauksessa lääkityksellä. Tiedän, että tämän asian kanssa painii monia ja vaiva on jotenkin häpeällinen. Siksi halusinkin sanoa, että jos joku tunnistaa tästä itsensä, niin kannattaa hakea apua, jos oire vaikuttaa elämänlaatuun. Kaikki hiusten nyplääminen, pyörittely tai muu ei myöskään ole automaattisesti trikotillomaniaa, keskeistä on tekoo liittyvä tunnereaktio ja stressi sekä oireesta koetut haitat. Tässä muutama oma vinkki aiheeseen:

  -Itsellä auttaa, jos tukka on kauniisti laitettu kiinni. Silloin nyppiminen on vähäisempää. Vapaita hiuksia nyppii enemmän.
  -Puhtaita hiuksia ei tule nypittyä niin paljon kuin likaisia.
  -Pipo päähän tietokoneella. Käsi löytää tien, mutta on se ainakin vaikeampaa.
  -Stressinhallinta muussa elämässä.

  Tsemppiä kaikille hiusasioissa :)

  • Hanna Vayrynen

   Ensinnäkin iso kiitos kattavasta viestistä ja asian avaamisesta! Kiitos kun jaat tietoa trikotillomanian vaikeammasta muodosta! En itsekään tiennyt miten laajamittainen se voi olla. Auttaa varmasti muitakin kuulla jos löytyy samasta vaivasta kärsiviä ja voi jakaa vertaistukea <3
   Minulla itsellä ei ole trikotillomaniaa vakavassa muodossa. Itselläni on huono tapa nyppiä jatkuvasti kuivia latvoja pois - siihen pisteeseen asti, että se häiritsi ystäviäni ja he löysivät minulle tämän termin aikanaan (luokio aikoina jo) mistä sen muistan. En tosin ollut tietoinen miten laajamittainen tämä(kin) mania voi olla. Minulla se ei vaikuta elämänlaatuun (vain lähimmäisten ärsyyntymiseen), joka varmasti tässä on se erottava tekijä. Tsemppiä paljon vaivan kanssa ja iso kiitos kun jaat tietoa sekä konkreettisia vinkkejä sen hallitsemiseen! <3