CATEGORIES

Bold and Beautiful Balmain

7.3.2014

balmain title

Vuosi toisensa jälkeen Balmainin mallistot nousevat suosikeikseni muodin suurnimien joukosta. Heidän viimeaikainen tapansa yhdistää naisellisen klassisia elementtejä glam rockiin viehättää minua suuresti. Balmainin mallistoista vuodesta 2011 saakka vastannut suunnittelija Oliver Rousteing on onnistunut tuomaan uuden raikkaan tuulahduksen merkin ilmeeseen, (vaikka viime sesongin mallisto olikin mielestäni poikkeuksellisesti vähän haparointia.) Suunnittelutyö erottuu näyttävästi joukosta ja vaatteet on helppo tunnistaa Balmainiksi.

Merkki on saanut nimensä ranskalaisen Pierre Balmainin mukaan, joka vuonna 1945 loi ensimmäisen mallistonsa. Hänet tunnettiin Christian Diorin oppipoikana. Hänelle tunnusomaisia olivat kellohelmaiset hameet ja niukat naiselliset vyötäröt. Suuren suosion hän saavutti toisen maailmansodan jälkeen, milloin hänen runsaat ja ylelliset vaatteet olivat kaivattu muutos Coco Chanelmaisen pelkistetyn ja yksinkertaisen sota-ajan pukeutumisen jälkeen. Muistan Chanelin elämänkerrasta lukeneeni, kuinka Balmain oli tämän takia, kuin piikki hänen lihassaan. Pierre Balmain menehtyi vanhaan ikään vuonna 1982, jonka jälkeen talolle on suunnitellut Erik Mortensen, Oscar de la Renta, Christopher Decarnin ja nyt viimeisimpänä Oliver Rousting.

Nyt esittelen teille suosikkini Balmainin kevät/kesä 2014 mallistosta, joka pitää sisällään paljon kevään hittitrendejä – tunnusomaisesta tyylistään tinkimättä.

blackandgold

Minua on aina viehättänyt mustan ja kullan harmonia. Kultaiset yksityiskohdat ponnahtavat kauniin tyylikkäästi esiin mustalta alustalta ja tuovat ripauksen ylellisyyttä muuten hyvin tavanomaiseen väriin. Tämän malliston yllättäjä oli ehdottomasti kokohaalarit, mitä Balmainilla ei ole juurikaan ennen nähty.

BALMAIN metallic shine

Metallinhohto on muodikasta tänäkin keväänä, eikä metallityypillä ole niin väliä. Balmain hallitseekin näyttävien ketjujen käytön mallikkaasti ja tuo keskimmäinen luomus onkin minusta jumalainen. Erityisesti minua viehättää nuo massiiviset kultaiset ketjut, joilla mm. pääntiet on reunustettu.

BALMAIN WHITE AND METAL

Kokovalkoinen on yksi näkyvistä trendeistä. Suosikkini näistä on tuo keskimmäinen kokonaisuus, missä on kauniisti yhdistetty runsas neule vartalonmyötäisen kynähameen kanssa. Pukisin vastaavan päälleni välittömästi jos siihen mahdollisuus olisi – tai sellaiseen mahtuisin.

BALMAIN HOUNDSTOOTH

Skotit jatkavat maailmanvalloitustaan. Viime syksynä muodin tahdin määritti säkkipillisäesteinen tartaani. Nyt samaa sointua jatkaa klassinen kukonaskelkuvio. Päälläni olettekin jo nähneet kyseistä kuviota olevan takin ja varmaan tulette näkemään jatkossakin tämän kasvavan mahani suojana.

BALMAIN PINSTRIPE

Näytöksessä nähdystä liituraidasta en erityisemmin syttynyt, mutta oma huomioni kiinnittyi näyttäviin haalareihin ja korkeavyötäröisiin housuin. Hyvin kauniita leikkauksia, mutta eniten iloitsin Suvi Koposesta astelemassa Balmainin lavalla. Tosin kevät/kesän näytöksistä oli vaikea löytää yhtä muodin suurnimeä, joka ei olisi upeaa Suvia näytökseensä buukannut.

BALMAIN PALE PInk

Pastellit jyräävät tänäkin kesänä. Vaikka sitruunaisia ja huurteisen sinisiä sävyjä näkyy hyvin paljon asusteissa, taitaa pinkki olla se sävy, jota puetaan nyt päästä varpaisiin. Jättihatarat eivät ole karkaamassa kaduilta vielä minnekään. Kuvakollaasin keskimmäinen asu on yksi suosikeistani, vaikka siitä voi moni helposti saada liiallisen sokerihumalan.

BALMAIN ICY PASTELS

Huurteista sinistä, haaleaa minttua ja makeaa hattaraa – niistä oli Balmainin pastellit tehty. Muilla merkeillä on näkynyt paljon myös vaaleankeltaista, mutta Balmain oli korvannut sävyn kullanhohdolla.

SS FAVOURITES

Loppuun vielä suosikkini mallistosta, josta oli vaikea valita vain muutamaa tähtiasua. Niin monta kaunista kokonaisuutta, jotka erikoisuudellaan viehättivät silmääni suuresti. Balmain really is bold and beautiful.

Kuvat: balmain.com

10 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 • Z

  Todella hieno postaus, kiitos tästä. Paljon tuli taas uusia ideoita omaan pukeutumiseen :D

  • Mrs.V

   Mahtava kuulla! Kiva että pidit myös! :)

 • Oi vitsi, siellähän oli monta ihanuutta! Omaa silmääni miellytti pastellit sekö etenkin icyt. Olisihan tuolla monta tyyliä jotka voisin itsellenikin ottaa :)

  • Mrs.V

   Joo ihan sama homma. Kauniita jäisiä pastelleja, mutta että toi kukonaskel ja nahka… LOve it!

 • Haidi

  Balmainilla on kyllä upeita mallistoja ja ihana, että suvikin on heidän lavalle päässyt kävelemään! :)
  Eniten itseeni nappaa nuo printilliset jakut mitä sinunkin suosikki kuvissa näkyy! Olisivat täydellinen piristys toimistolle (;

  • Mrs.V

   No kyllä! Täällä liputetaan suomen värejä! :) Ja ihan oikeessa olet – olisivat upeita toimistolookin piristäjiä kauniin klassisella tavalla!

 • Vaude, tämä alimmainen kollaasi missä on omat suosikkisi. Niistä ensimmäinen vasemmalta on kyllä tosi paljon minunkin mieleeni. Kivan räväkkä.

  • Mrs.V

   Joo se on upea! Kukonaskel + nahka TOIMII! :)

 • Mul oli tekeillä näistä samoista kokonaisuuksista postaus, mutta enpä taida tehäkkää :D Love Balmain.

  • Mrs.V

   Tee! Mielenkiintoista nähdä mihin sä kiinnität huomiota! :)