CATEGORIES

Ammattijärjestäjät

30.9.2020

Etsimme parhaillaan mieheni kanssa jotain uutta yhteistä sarjaa, mitä katsoa yhdessä sohvannurkassa näinä pimeinä syysiltoina. Viimeisen puolen vuoden aikana olemme katsoneet läpi Rahapajan, Queen of the South, Flip it like Disic, Million dollar listings LA, Selling Sunset ja Million little things. Suosikkisarjojamme kautta aikain ovat olleet mm. Frendit, Modern Family, 24 ja tykkäsimme suuresti myös tänä vuonna katsomastamme Rahapajasta. Mutta nyt emme ole hetkeen löytäneet meitä molempia puhuttavia sarjoja. Netflixin sarjavalikoimaa eilen selatessani kohdalle osui tosin jotain minua suuresti puhuttelevaa: Ammattijärjestäjät. Jo pelkästään nimestä olin myyty. Nyt jo ensimmäiset jaksot ahmineena olen rakastunut.

Ohjelman keskiössä ovat kaverukset Joanna ja Clea, jotka ovat perustaneet firman nimeltä The Home Edit. Tiiminsä kanssa he järjestävät ihmisten koteja komero kerrallaan. Olen nyt haltioissani seurannut miten vaatekaappien lisäksi myös jääkaapit, ruokakomerot ja autotallit ovat muuttuneet fiksujen varastointiratkaisujen lisäksi kauniiksi värikoodatuiksi kokonaisuuksiksi. Tuo ohjelma on minulle kuin sielunterapiaa. Nämä naiset niin puhuvat minun kieltäni.

bleiseri HM (myös nähty tässä asussa)
toppi HM basics
neulehame ZARA
saappaat Steve Madden

Huomaan olevani luonnostani hyvin samanlainen järjestelijä kuin tämä kaksikko. Heidän painottamansa toimintatavat järjestyksen ylläpitoon ovat samat mitä itse olen toteuttanut vuosia ja kaikki mitä he kertovat sisäinen Monicani huutaa innostuneena sohvalla “I KNOW!” :D Kaikelle on oma paikkansa, hyödynnän säilytyskoreja, käytän nimikointia ja teen säännöllistä järjestystyötä kokonaisuuden ylläpitämiseksi. Kaiken järjestyksen taustalla täytyy olla myös ajatus arjen toiminnasta ja sen luonnollisesta “flow”sta. Eniten käytetyt tavarat pitää olla helposti saatavilla. Ohjelmaa katsoessa silti saa erinomaisia vinkkejä säilytysratkaisuihin, kategorioiden luomiseen ja itselle uutena oli “sateenkaari”-värikoodaus järjestelmä. Nyt kotona on mielessä useita paikkoja, jotka haluaisin järjestää optimaalisella tavalla.

Call me crazy, but I love it! 

29 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elina

  Makin nain taman sarjan ehdotuksena mulle Netflixissa mutta en ole viela katsonut. Mua ehka vahan pelottaa katsoa se kun sitten pitaisi katsella omia levottoman nakoisia nurkkia…Miehen mielesta kirjahyllyssa ei saisi olla kamaa esim kirjoja :o nainpa kaikki kamat pyorii nurkissa tai epamaaraisesti yhdessa makkarin isossa hyllykossa sinne sullottuna. Etta ehka sun jarjestelyjutut tulisi tarpeen!

  Me ollaan katsottu Blacklistin jalkeen esim tosi hyva Line of Duty ja ihan hyva Hinterland. Tykkasin myos Selling Sunsetista jonka jalkeen katsoin Million Dollar Beach House, ei tosin yltanyt ihan samansuuruiseen draamaan. Sitten Rahapajan jalkeen katsoin Elite (en muista suomenkielista nimea), toinen espanjalainen sarja jossa myos samoja nayttelijoita.

 • Ellu

  Hahah, miksi tuota Monican I KNOW, ei voi vain lukea normaalisti. Vaan päässä se kuuluu Monican äänellä kovaa (ja nään heti Monican istumassa sohvalla sanoessaan sitä :D ) Tätä sarjaa täytyy siis katsoa! Ps. Suits sarja on hyvä!

  • Hanna Vayrynen

   No älä! :D Suosittelen isosti! Ja hei Suitsin kaikki kaudet on katottu! Ihan huikea! :)

 • Riina

  Suosittelen kattomaan BlackListiä?? Ihania kuvia?

  • Hanna Vayrynen

   Katsottu! :D Ja kiitos <3

 • Marika

  Me on kans mieheni kanssa tykätty noista sarjoista. Frendit on mun kaikkien aikoje än lempparein sarja jota voisin katsoa aina uudelleen. Mutta sarjavinkkinä, oletteko katsoneet Ensisilmäyksellä komediasarjaa? Se oli tosi hyvä. Katsottiin miehen kanssa se yhdessä ja molemmat tykättiin hurjasti. Suosittelen!

  • Hanna Vayrynen

   Ollaan katsottu! :) eikö se ole sama kuin How I met your mother? Ihan huikea ja Barney!!!! :D <3

 • Sonja

  Hei Hanna! Ihanaa nähdä miten innostut aiheesta :D

  Olisi kiva lukea sinun järjestysvinkeistä – keittiö, lasten vaatteet ja lelut, vaatekaappi, eteinen, matkalaukku – kiinnostavia aiheita riittää! Olen varma, että sinulta löytyy kultaisia vinkkejä :)

  • Hanna Vayrynen

   Siis ihan erinomainen idea! Voisin yrittää tehdä tästä ihan oman postaussarjansa! :D Kaapit kuntoon meiningillä! :D

 • Cecilia

  Hei! Olisiko mahdollista toivoa postausta tästä järjestelystä Suomessa: parhaaksi havaitsemasi säilytyskorit, nimikointitapasi yms. Ammattijärjestäjät sarjassa on ihania juttuja, mutta kaikkea en ole Suomesta löytänyt :)

  • Hanna Vayrynen

   No siis todellakin on! :D Ihan loistava idea! Tästä ovisi tehdä ihan postassarjan: Parhaat korit, vinkit, nimikoinnit jne! :D

 • Laura

  Mietin, pitäisikö tällaista palvelua kokeilla, olisiko sinulla mahdollisuutta tehdä heidän kanssa yhteistyötä niin saisi mielipiteen ennen ku uskaltaa :D?

  https://tahtikokinruokakassi.fi/

  • Hanna Vayrynen

   Hei tämä onkin minulle ihan uusi palvelu! Kyllä kannustaisin kokeilemaan jos mahdollista vain muutamaan kertaan alkuun sitoutua! :)

 • K

  Rakastan Molly Simsiä (joka ilmeisesti on tämän sarjan tuottaja), joten pakko katsoa! Jos Suomen Netflixissä on Brooklyn 99 suosittelen sitä. Hauska ja oivaltava sitcom. Ei nyt mikään Modern family tai Friends, mutta viihdyttävä.

  • Hanna Vayrynen

   Sama!! Ja hei iso kiitos – tämä oli mulle ihan uusi tuttavuus! :) Katseluun menee!

 • Arja Vauhkonen

  Täällä paljon samoja tv-suosikkeja, joten uskoisin että ammattijärjestäjätkin uppoaa!
  Lapsena jo muistan että kun olin vihainen jostain asiasta, sain tunteen pois siivoamalla huoneeni.. ajatukset ja ympäristö järjestykseen.

  • Hanna Vayrynen

   Mulla AIVAN sama juttu – raivosiivous!! :D Kun saa ympäristön järjestykseen alkaa päässäkin asiat loksahdella paikalleen :D

 • Haidi

  Hitsi kun näin sarjan mainoksen Reese Witherspoonin instassa meinasin saada kohtauksen. Kuulosti niin tyädelliseltä, koska Kon Marinkin järjestelysarja oli myös omaan mieleen ja näiden naisten instassa nähdyt muutokset on ollut myös upeita niin odotan sarjan katsomista innolla! Tässä kuussa Prime Video vaihtuu Netflixiin ? ps. Vitsi tuosta teidän syysterassista tuli aivan ihanan tunnelmallinen! ?

  • Hanna Vayrynen

   Reese on ihana <3 Mun pitää vielä katsoa se Mari Kondo! Ja iso kiitos <3

 • Mermar

  Tuo ruututakki on ihana.

  • Hanna Vayrynen

   EIkö! :) kauniit sävyt!

 • Johanna

  Hei, vinkkaan jo vanhasta sarjasta, jota löytyy Netflixistä 7 kautta: Homeland. Jos eyte ole katsoneet, voisi toimia, jos piditte 24:stä ja Rahapajasta. :)

  • Hanna Vayrynen

   Katsottu on! :D Ekat kaudet oli tosi hyviä! sit alkoi jotenkin tökkimään :/

 • Tiina

  Kuulostaa kivalta sarjalta!

  Sarjavinkki teille: Le Bureau Yle Areenasta. On ranskalainen vakoojasarja ja mukavasti jenkkivastaavistaan eroava.

  • meow

   Pakko tulla komppaamaan. Aivan mielettömän hyvä sarja!!

   • Hanna Vayrynen

    Ihana kuulla! <3

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos! Tää oli aivan uusi vinkki! Tutkintaan menee ;)

 • Katri K

  Oih, katsoin kanssa sen Khloe Kardashianin jakson (koska Khloe <3) ja pakko alkaa katsoa koko sarja. Oletko katsonut Marie Kondon sarjan Netflixistä? Sekin on niin tyydyttävää katsottavaa. Ah.

  • Hanna Vayrynen

   Khloe on ihana <3 Ja I love her OCD! :D Ja oon törmännyt siihen Netflixin valikoimissa mutta en ole vielä katsonut - pitäää siis! :)