CATEGORIES

Trend Report F/W 2014

27.8.2014

fwTYYLIT

Nämä ovat yksiä työläimpiä postauksia, mutta myös pidetyimpiä. Taas on monta päivää tätä postausta tehty (tosin on täällä pari poikaakin pitäneet kädet täynnä), mutta lopputulos on kattava ja toivottavasti monelle mahdollisimman antoisa. Sateisen syyssään keskeltä voinen näin jo elokuussa sukeltaa kanssanne saapuvan syystalven trendeihin, jotka ovat ihanan raikkaita ja inspiroivia! Harvemmin innostun syystalven trendeistä yhtä paljon, kuin kevät/kesän väripilkuista, mutta nyt talvi yllättää. Aloittakaamme tulevan muodin tyylisuuntauksista.

fw14 sportti

Lehtien otsikot täyttyvät Miss Bikini, Body Fitness ja ties mistä uusista fitness-kissoista. Urheilullisen näköinen vartalo on ollut jo pitkään nouseva vartaloihanne. Tämä sama sporttinen teema jatkuu myös muotilavoilla. Tyyli on maratonin lailla kestänyt jo monet vuodet ja sesonkien vaihdokset. Urheilulliset leikkaukset näkyivät viime kevät/kesämallistojen mekoissa ja nyt kylmemmille säille siirtyessä ne muuttavat sävyä tummemmiksi ja saavat vaikutteita kylmän raikkailta hiihtoladuilta.

fw14 kuuskytluku

Tämän sesongin kuumumpia ja silmäänpistävimpiä trendejä oli 60-luku sen kaikessa hulluudessaan. Paljon näyttäviä printtejä, minihameita sekä virtaviivaisia leikkauksia. Austin Powersin sanoin: Oh let’s get groovy baby!

herraintyyli fw14

Talven tullen saapuvat myös upeasti leikatut housupuvut mustan sekä harmaan turvallisissa sävyissä. Muoti ei petä tänäkään vuonna.

fw14 satuprinsessat

Juhlamuoti on yllättävän erilaista tänä talvena. Paljon satumaisia prinsessoja mitä kauneimpine kirjailuineen, näyttävine printteineen sekä uskaliaine väreineen. Näkisiköhän vielä loppuvuodesta suurgaalojen punaisella matollakin muutakin, kuin niitä tuttuja ja turvallisia olkaimettomia gaalamekkoja…?

FWMATSKU

Talven tullen matriaalit valitaan lämmön ja näyttävyyden perusteella. Synkällä säällä moni suosii saman pimeän skaalan värejä, mutta sen ei tarvitse siltikään olla tylsää. Koko musta asu voi olla mielenkiintoinen, kun kokoat sen erilaisista materiaaleista. Tänä vuonna muodikkain mustanpuhuva on tehty villasta, sametista ja höyhenistä.

fw14 Villa

Tässä yksi ehdottomista suosikeistani. Täysvillaa – ihan päästä varpaisiin. Miten joku voikin olla samaan aikaan niin mukavan, mutta ylellisen näköistä? Trendi näyttää ehdottomasti parhaalta neutraaleissa sävyissä. Ehdottomasti haluan itsekin verhoilla itseni villalla pakkasten saavuttua.

fw14 sametti

Tämä hyvin sensuelli ja ylellisen pehmeä materiaali yhdistettiin tänä sesonkina pyjaman tuntuun. Kauniita pitsisiä yksityiskohtia ja yökaapumaisen pitkiä mekkoja. Yllä näkyvien merkkien lisäksi myös Etrolla, Fendillä ja Armanilla oli lumouduttu samettisen pehmeistä öistä.

fw14 yokukkuja

Huhuu, huhuu! Yön linnut valtasivat muotilavat. Sulat selässä ovat itselleni hieman liikaa, mutta mieluusti kelpuuttaisin vaatekaappiini höyhenistä kootun hameen. Joskus Zarassa sellaista aikanaan ihailin, mutta miehen mielestä se oli niin kertakaikkisen järkyttävä, että jätin sen linnun vielä toisen löydettäväksi. Ehkä vielä tämän vuoden lopulla hän saa järkyttyä vaatekaapistani kuuluvasta huhuilusta…

fwVAATEKAPPALEET

Ja mitkä ovat tämän sesongin must-have-vaatekappaleet? Nyt fokus keskittyy takkiisi.

fw14 sangystanoussut

Melkoisen mukavan näköinen trendi. Näyttää siltä, kuin olisit aamulla kietoutunut untuvapeittoosi ja suunnannut muina naisina ovesta ulos. Takkitrendi on ehdottomasti pitkä ja muhkea – mieluiten XXL-kokona. Jos pakkaset purevat tänä vuonna lujaakin, niin kieltämättä hyvin houkutteleva muoti…

fw14 lammastakki

Maijal oli karit… eikun takki! Vaikka turkiksia näkyi totutusti syyskokoelmissa pilvin pimein, niin erikoisuutena sieltä pisti silmään kelsiturkit – eli lampaannahasta tehdyt takit. Lammas olikin vielä poikkeuksellisen luovalla päällä. Burberryllä nähtiin hyvin etnisiä yksilöitä, kun taas Pradan näytöksessä jammasivat poppikaritsat. En sano Bäää, vaan sanon Buu! Ei minun trendini.

FW14 PONCHO VIITTA

Uuuh! Me gusta mucho! Olen aina pitänyt ponchoista ja niitä olen jokusen ostanutkin. Kaapista löytyy musta sekä ruskea yksilö, jotka ovat vuodesta toiseen käytössä. Ovat muuten erinomainen vaatekappale myös raskaanaoleville. Tänä vuonna kaupoissa on siis valinnanvaraa enemmänkin ponchonnälkäisille. Itse kaipasin jotain isompaa ja kuvioitua. Tuo Burberryn viitta näyttäisi olevan täydellinen. Myös Cavallin mustavalkoinen unelma on mieleeni ilman tuota karvaosiota. Näiden meksikolaistyylisten viittojen lisäksi myös pitkät ja modernisoidut Punahilkan viitat liehuivat muotilavoilla.

fw14 rainmaker

Sadetakit uudistuivat! Itse ihastuin edellisen postauksen Rains-merkin trenssityyliseen sadetakkiin, mutta muotilavoilla nähtiin vaikka millaisia innovatiivisia kuivanapitäjiä. Tyyliä on monia: 60-luvun henkeä, sporttisuutta, muhkeaa karvaa… Make it rain!

fwPRINTIT

Syystalven kuviot ovat kaikkea muuta, kuin tylsiä. Kreisiä kuuskytlukua, klassisia kissoja, Aspenin tyylittäriä… You name it!

fw14 kreisit kuviot

Yeah baby! Sesongin kuuma 60-luvun henki näkyy voimakkaasti räväköissä ja näyttävissä printeissä ja mielellään kauttaaltaan puettuna. Mekot ovat helpoin valinta. Itselleni ehkä hieman liikaa, mutta omaan tyyliin sopivimpana voisin kreisikuviolliset housut yhdistää muuten neutraaliin asukokonaisuuteen.

fw14 kissanaiset

Nämä kissat eivät lähe kulumallakaan. Leokuosi on klassikko ja sille löytyy käyttöä vuodesta toiseen. Itse olen pitäytynyt vielä vain kissakuviollisissa asusteissa, mutta ehkäpä vielä villiinnyn ja löydän vielä jonkun viettelevästi kehräävän vaatekappaleen…. Miau!

fw14 himohiihtajat

Älä turhaan odota hiihtolomaa käyttääksesi näitä kaunokaisia. Nyt Levin ja Rukan After Skit valtaavat Helsinginkin. Parita vanha lasketteluneule ryhdikkään hameen kanssa ja über-trendikäs look on valmis. Swoosh swoosh swoosh!

fwVARIT

Yleensä syystalven värianti on melkoisen tylsää. Mustaa, harmaata, mustaa, harmaata ja ehkä vähän valkoista. Mutta tämä vuosi on raikkaasti erilainen. Paljon hullutelevia kuvioita räiskyvissä väreissä, klassista armyvihreää, rakastamaani kultaa sekä jopa keväällä usein nähtyjä huurteisia pastellisävyjä. Nyt on talvi minun makuuni!

fw14 kultakaivos

Minä rakastan kultaa. Käytän toki hopeaakin – erityisesti talvea kohden, mutta kulta on enempi minun metallini. Musta kokonaisuus saa välittömästi lämpimää mielenkiiltoa, kun sen valjastaa kultaisilla yksityiskohdilla. Talveksi näyttäisi tulevan paljon kultaa henkareihinkin. Pitää pitää silmät auki kaupoissa juostessa, nimittäin tämä sesonki on minun tyylilleni melkoinen kultakaivos!

fw14 armeijanvihreäCollage screenshots all from: Vogue.com

Armynvihreä. Tuo klassisen kaunis väri, joka näyttää hyvältä vuodesta toiseen ja tekee näyttävän paluunsa miltein joka syksy. Vanha Gant-haalarini on siis poikkeuksellisen muodikas loppuvuodestakin! Tulette varmasti näkemään päälläni tätä väriä enemmänkin. Ja miten upea onkaan tuo Balmainin armeijahenkinen asu kokovihreässä? Miten merkki pystyykään vuodesta toiseen tekemään mallistoja, jotka näyttävät noin äärettömän hyviltä? Naisellisia, innovatiivisia, rohkeita ja näyttäviä kappaleita toinen toisensa jälkeen. I adore Balmain.

Siinä taas yksi trendikatsaus tehtynä. Huh! Toivottavasti inspiroiduitte!

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Juuls

  Nimenomaan nämä postaukset on yksi syy miksi Strictly Style on lempiblogini. :) näistä inspiroituu valtavasti eikä kukaan muu tee näitä postauksia yhtä hyvin :) ja erityisen hyvän postauksesta tekee, että jaksat aina käydä jokaisen trendin ja kuvan läpi tekstissä. Silloin jos läväyttäisin vain nuo kuvat isona kasana ilman tekstiä en edes jaksaisi käydä niitä läpi. Varmasti työlästä, mutta lopputulos on sen mukainen :)

 • Hieno ja kattava postaus! Minuun ovat iskeneet eniten vihreän ja ruskean sävyt http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/2014/07/the-lights-grow-brighter-as-earth.html <3

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Olipa mainio tiivistys alkavan kauden muodista! Aikaa tähän on varmasti mennyt (nämä ovat työläitä, tiedän…), mutta ainakin minä sain kuvia katsellessa jo monta ideaa. Eniten taisin kyllä innostua nimenomaan tuosta vähän boheemista karitsa-meiningistä…

 • Hanna

  Teet karhunpalveluksen Olivia-lehdelle. Aivan tarpeetonta lukea ko. aviisia, kun sinun postauksesta pääsee syksyn trendeistä kärryille hetkessä. :) Siis hieno ja inspiroiva postaus! Nuo 60-lukumekot, jotain aivan ihanaa!!

 • Jenny

  OOi, oot huippu kun jaksat väsätä näitä – todella kattavasti vielä! KIITOS!

 • SONSAA

  Kiitos kattavasta postauksesta. Tämän luettuani alkava syksy ei tunnukaan enää niin kamalalta ajatukselta! Omaan päähäni jäivät muhimaan erityisesti materiaalina sametti, hiihtoneuleet, ponchot ja suosikkivärini vihreä. Ehkä eksyn jopa kaupoille hankkimaan jonkin uuden ihanuuden!

 • Mari

  Kiitos loistavasta katsauksesta F/W 2014 muodin osalta. Upea työn olet tehnyt <3

 • Kiitos, mahtava tietopaketti jota luki innolla rullaten uudelleen ja uudelleen. Ihanaa ja mielenkiintoista, hyvä Hanna :)

  Terkkuja poitsuille <3

 • Jiilu

  Hei Mrs. V.

  Tää postaus sai mut jostain syystä niin hyvälle tuulelle, että päätin kirjoittaa ensimmäisen blogikommenttini ikinä! Nämä trendiraportit on yks parhaista jutuista blogissasi, ihana kun jaksat niitä tehdä! Olen seuraillut blogiasi jo nelisen vuotta, mutta tosiaan nyt vasta intouduin kommentoimaan. Kiitos siis kauniista, hyväntuulisesta ja muodikkaasta blogistasi, sitä on ilo seurata! :)

 • Melisa

  Kiitos, olet tehnyt hurjan ison työn tämän katsauksen kanssa. Täytyy lukea “raportti” vielä toiseen kertaan, kun asiaa ja kuvia oli niin paljon, ettei pysty kaikkea kerralla sisäistämään :) Villa-asut varsinkin olivat ihania.

 • L

  Taisipa Lordella olla VMA-gaalassa tuo “Samettinen yö” -osiossa oleva Chanelin asu!

 • Milla

  Tosi kiva postaus, kiva kun jaksoit nähdä vaivan tämän tekemiseen! :)

 • S

  Minä en valitettavasti saanut oikeen mitään irti tästä postauksesta, mutta hyvä jos joku muu sai.
  :)

 • Oiii, tuo Saint Laurentin kuuskymppinen on niin mua kuin voi vaan olla!! Ja en tiedä mikä muhun on mennyt, mutta tuo samaisen merkin kultanen takki… <3
  Hitsit, kiitos tästä inspispläjäyksestä, jälleen kerran osui ja upposi.

 • Haidi

  Niin upea tämä muotikatsaus, jälleen kerran! :) ei voi kuin arvostaa kaikkea sitä vaivaa minkä näet näiden postausten eteen!
  Naureskelin töissä ääneen kommenteillesi, sinulla on loistava tyyli kirjoittaa ;> tässä sai itselleenkin paljon inspistä syksyn pukeutumiseen!

 • Tanni

  Tää on joka kerta yhtä antoisa postaus! Kiitos tuhannesti :)

 • Laura

  Wau nämä postaukset jaksavat kyllä aina inspiroida! Kiitos sinulle tällaisen syys/talvi -katsauksen kokoamisesta. :)

 • Taru

  Vaikkakin ovat työläitä, nämä postaukset ehdottomasti erottavat sinut muista bloggaajista! Olet totisesti perillä siitä, mikä on in ja kirjoituksistasi aina hehkuu inspiraatiosi muotia kohtaan. Keep up the good work :)

 • Heidi

  Upea postaus, kiitos! Odotan mielenkiinnolla miten yhdistät näitä trendejä omaan tyyliisi. Rakastan itsekin armyvihreää, mutta jostain syystä viimeiset kuvat eivät iPadillani näkyneet :(