CATEGORIES

10 tapaa luoda hetken kuumin tyyli

13.8.2015

Koko kevään ja kesän ajan tuulet 1970-luvulta ovat puhaltaneet lujaa. Leveitä lahkeita, mokkaa ja hapsuja on hypetetty niin paljon, että Suomessakin puhkesi sinnikkäiden tanssien jälkeen intiaanikesä. Vaikka kesä tulikin myöhässä, vielä ehtii vetää omat mokkasiinit jalkaan ja liittyä rentoon karkeloon. Jos pelkäät, että kesää ei ole enää paljoa jäljellä, niin ei hätää. Tämä trendi tulee jatkumaan vahvasti ensi vuoteen asti. Olen muutamien päivien ajan kartoittanut syys/talvi 2015 muotilavojen antia ja vahvin trendi on edelleen 1970-luku ja kaikki siihen liittyvä. Täten tein teillekin listan siitä, mitä pitää silmällä, jos tahdot kanavoida tyyliisi tuota 1970-luvun huolettoman kaunista boho chic-tuulta.

1970collage

1. Leveät lahkeet
1970-luvun tyylin peruspilareita olivat leveälahkeiset housut. Materiaaliksi käy moni, mutta varmin vaihtoehto on farkku.

2. Liehuvat kukkakuosiset helmat
Housujen lahkeiden lisäksi liehuvat myös hameiden helmat. Ilmavat ja kevyet kankaat ovat rennon boheemityylin avain. Helmanpituus on paras joko hieman polven yläpuolella, taikka maxina maata laahaten. Pidä kukkakuosien sävypaletti maanläheisissä väreissä, mieluiten tummalla kedolla kukkien.

3. Mokka
Mokka on materiaalina sivistyneen seksikäs. Parhaat 70-luvun vibat tulevat ruskean eri sävyistä, mutta mustakin on toimiva ja helppo valinta. Kokeile syksyksi vaikka mokkanahkaista takkia. Tai parita viettelevä mokkahame ylipolvensappaiden kanssa, jotka myös ovat parhaat minäpä muuna, kuin mokkaisina.

4. Farkku
Farkku toimii aina. Pue päälesi leveälahkeiset farkut, tai uskalla pukeutua siihen kokonaan. Farkkupaita yhdistettynä samansävyisiin farkkuihin on aina kiehtova kokonaisuus.

5. Letit
Kokeile jotain uutta tutun ja turvallisen ponnarin sijaan ja väkerrä hiukset huomiotakiinnittävälle letille.

6. Hapsut ja nyörit
Helpoin taoa kanavoida 70-luvun henkeä on lisätä asuun hapsuin koristeltuja asusteita. Kengät ja laukut näyttävät erityisen hyvältä leikkisien hapsujen heiluessa. Myös viettelevät nyörit viihtyvät kaula-aukoissa, housujen saumoissa ja kengissä.

7. Leveälieriset hatut
Jos ei letin väkerrys suju ja huono hiuspäivä vaivaa, laita päähäsi leveälierinen hattu, jonka lieri saa vähän roikkua suunnalta jos toiselta.

8. Sirot koruröykkiöt
Paljon siroja koruja päällekkäin – etenkin kaulassa. Siitä on 1970-luvun korutyyli tehty.

9. Pyöreälinssiset aurinkolasit
Varmat vibat tuo 1970-luvun kärpäset. Yes. Very groovy baby.

10. Poncho
Ainainen lempparini poncho, on lojaali kaveri leveälahkeisille farkuille ja näyttää hyvältä seuraavallakin vuosiluvulla.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • M

    LetIt joo! Jos sua toi bohotyyli on alkanut siellä Losissa kutitella, niin luulenpa että päänympäriletti variaatioineen sopisi sulle oikein kauniisti!

  • Anonymous

    Tahtoo nää kaikki! Enpä ois vaikka viime vuonna tätäkään uskonut :)