CATEGORIES

Naisellisempi bomberi x 3

11.4.2016

Tänään UPS:n kuljettaja toi kotiovelle ostamani Jason Wu:n kamelitakin, josta olin vain unelmoinut, kunnes löysin sen -60% alennuksessa. Pienin jäljellä oleva koko oli M, jonka oletin olevan talvitakiksi minulle sopiva. Alle kun sitä pukee aina paksuja villapaitoja, on takin alla hyvä olla tilaa. Mutta suureksi ikäväkseni se oli kuitenkin liian iso. Hartiat tulivat sen verran ulos, että takki ei enää edes istunut. Kameli oli hyvin kaunis ja materiaali tuntui vastustamattomalta hyppysissäni, mutta raskain sydämin pakkasin sen takaisin laatikkoonsa ja sovin Shopbopin kanssa palautuksesta (joka toimi muuten älyttömän hyvin! Jos vikaankin mennessä palvelu noin hyvää, voin varmoin fiiliksin suositella eteenpäin.) Joten ikävä kyllä minun pitkään kestänyt kamelitakin metsästys ei tullut vieläkään päätökseensä.

Seuraavan sesongin kamelitakkeja odotellessa palataan hetken kuumimpaan takkitrendiin. Pilottitakit, eli bomberit, ovat olleet maailmalla, kuin Suomessa kevään yksi näkyvimmistä trendeistä. Erityisen muodikkaita ovat satiiniset versiot, joista löytyy idän mystiikkaa henkiviä kirjailuja. Olen ihaillut takkia monien päällä, mutta itselleni se tuntuu vieraalta. Yhdistän siihen liikaa epämiellyttäviä mielikuvia, enkä näe sitä omaan tyyliini istuvana. Liian maskuliininen minun vaatekaapilleni. Mutta sitten siskoni blogissa törmäsin kauniiseen yksilöön. Miten upea onkaan satiininen vaaleanpunainen (ja pastellihan on tänäkin keväänä muodissa) bomberi. Tuo hempeä karkkisävy kyllä pitää kaikki liian maskuliiniset mielikuvani takista loitolla.

pink bomber2

1.*Nelly.com
2.Lexington (sama takki Kiran päällä kuvassa)
3.Saint Laurent @ mytheresa.com

Vaaleanpunaisen bomberin voisin jopa kuvitella päälläni. Juuri vaaleiden farkkujen ja raikkaiden lenkkareiden kanssa puettuna, kuten siskoni teki. Koska kyseessä on hetken trenditakki, on hetken valikoima todella kattava. Jopa vaaleanpunaisia satiinisia versioita löytyy jokaiselle budjetille. Vaikka pilottitakin voi lukea jopa klassikoksi, ei se vaaleanpunaisena ihan sitä taida kuitenkaan olla. Täten ehkä kuitenkin suosittelisin pihistämään tämän hankinnan kohdalla, vaikka oma sydämeni sykkiikin tuolle Saint Laurentin versiolle. Todella kaunis takki, mutta oman tyylini tuntien en noin paljoa vaaleanpunaisesta pilottitakista maksaisi. Siitä pitkästä kamelitakista taas kyllä…

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rosa

  Ei ole kyllä minunkaan silmissä miellyttävän näköisiä nuo bomberit. Vaaleanpunaisessa on kyllä ihan mukavaa hempeyttä ja naisellisuutta mutta ei. “90-luvun Joensuun skinit” totesi mieheni ystävä hermostuneena juhlissa yhden naisvieraan bomberista. En haluaisi että minun pukeutumisesta tulisi jotain niin epämiellyttävää välittömästi mieleen. Tokikaan eihän moni varmaan näin ajattele! Ja jos mieluisen vaatteet löytää niin mikäs siinä. Minkäs me menneelle elämälle mahdamme.

  • Kikaltsu

   Samoin…Joensuussa nuoruuteni ko. aikana viettäneenä, edes vaaleanpunainen väri ei saa pilotin mainetta silmissäni korjattua.. :/
   Tosin mielestäni tuo SL:n versio ei ole niin perinteinen pilotti kuin tuo Nellyn malli.

 • Aura

  Bomberit eivät omaa silmää aikaisemmin miellyttäneet, mutta tänä keväänä olen vähän lämmennyt niille. Johtuen varmaan noista ihanista hempeistä väreistä mitä niihin on nyt yhdistetty! :)

 • Anna

  No toivottavasti on kaivattu uudistus! En ole vähään aikaan palauttanut heille mitään kun kimpaannuin asiasta niin, mutta viimeksi kun palautin (olisko ollut viime kesänä), ja silloin jäi tullit kaniin. Tarkista vastaako kortille palautettu summa maksamaasi, niin siitä selviää. Toivon kovin että olisivat muuttaneet politiikkaansa!

  Tullien kanssa saa muuten olla tarkkana muutenkin. Tilasin Net-a-porterista nahkabyysat, joita ei löytynyt omassa koossani euroopan NAPilta. He ehdottivat että voisivat lähettää oikean koon Aasian NAPista (paketti tuli Honkkareista). Byysat oli liian suuret, joten jouduin ne palauttamaan. However, sain takaisin vain verottoman osuuden ja verot (€450) jäi kaniin. Tässä tapauksessa ei edes Suomen tulli pystynyt auttamaan koska tullaus ilmoitus oli tehty NAPin puolelta, vaan nyt niitä pitäisi lähteä hakemaan honkkareiden tullista. NAP vain ilmoitti ettei pysty auttamaan, he eivät sekaannu veroasoihin. Eli vain varoituksen sana, mikäli joskus tarjoavat lähettämään tuotetta EU:n ulkopuolelta.

  Näitä nettishoppailijan murheita :)

  • Mrs.V

   Hei kiitos huomioista! Pidämpä vielä tarkemmin silmällä kun palautussumma tulee. Mutta yleensä näissä verkko-ostoksissa katson aika tarkkaan palautusoikeudet, mistä lähtetään ja minkä maan lakia sovelletaan ongelmatilanteissa. Niissä olen kuullut käyneen mitä hulluimpia juttuja, joten luen aina ennen tilausta ehdot (paitsi laiskuutta en lue esim aina uudestaan tuttujen verkkokauppojen fine printtiä. Jotenkin luottaa, että toimii yhtä hyvin kuin ennenkin. Ei saisi :/ )

   Mutta nyt siis fingers crossed että toimii kuten kaupan politiikka lupaa.

 • Anna

  Shopbopista tykkään minäkin, loisto palvelu! Ainoa huono juttu on että huomasitko he eivät palauta maksamiasi maahantuloveroja ja alveja, vaan se pitää tehdå itse kirjoittamalla Suomen tullille vapaamuotoinen hakemus liitteineen, ja sitten palauttavat yleensä 2-4 kk:n sisällä. Minulta meni hukkaan tonneja, kun en huomannut kuin myöhemmin että eivät palauta koko maksua tilauksista.

  Aurinkoista päivää!

  • Mrs.V

   What? Mä nimenomaan olin lukevinani, että Suomeen postittaessa ne maksetaan takaisin?! Hei kiitos kovasti tästä huomiosta. KÄyn lukemassa uudestaan!!! Muuten pitää ruveta täytteleen hakemuksia Suomen tullille! :D

   • Mrs.V

    Panikoiduin :D ja kävin heti uudestaan lukemassa. Return Policyn mukaan Shopbop kyllä EU:n sisälle postittaessa maksavat verot/tullit takaisin automaattisesti. Muualle eivät. Asutko sitten mahdollisesti EU:n ulkopuolella?

    “STYLEBOP.com is unable to refund customs duties and sales taxes for orders sent to destinations outside of the EU. Depending on the country to which your order was sent, you may be able to contact your local customs bureau directly for a refund of these costs. Please take note that for orders sent to destinations outside of the EU where deliveries have been refused by the customer or the customer was not available to receive the delivery, STYLEBOP.com will not be able to refund customs duties and sales taxes.

    All sales taxes will be refunded to customers located within the EU.

    Consequences of cancellation

    If you cancel this contract, we are under obligation to reimburse all the payments that we have received from you, including shipment costs (with the exception of the additional costs arising from your choosing a type of shipment other than the most favorable standard shipment offered by us) without undue delay and at the latest within fourteen days from the date on which we receive notification of your cancellation of this contract. For this reimbursement, we will use the same payment method that you used for the initial transaction, unless we explicitly agree otherwise with you; you will in no event be charged fees for this reimbursement.

    We may withhold the reimbursement until we have received the goods back or until you have demonstrated that you have returned the goods, whichever happens first.”

    Eli ei taida tarvia lisätoimenpiteitä? :) Ehkä sullakin on tonnit tallessa? :) Vai onko tämä kaivattu uudistus?

    • Alex

     Maybe it needs to be clarified that Shopbop and Stylebop are two totally different online stores and have nothing to do with the each other.
     Shopbop is based in Wisconsin USA and Stylebop is based in Munich Germany.
     Same taxing obviously don’t apply to these two shops.
     When ordering from the US, internationally, duties and taxes are always buyer’s responsibility, both ways- paying them in advance or claiming them back if needed.
     That obviously don’t apply within EU as there are no extra taxes nor import duties added.

     Hope this helps.

     • Mrs.V

      THERE WE GO!!! :D Thank you for pointing out that we were talking about two different online stores! :D I didn’t even realize I had written THE WRONG store name to my blog post! Thank you for noticing! That makes sense :D Of course it’s different, if you ship within the EU versus outside the EU borders. I bought my jacket from STYLEbop Germany, but made the mistake of writing SHOPbop in my post :D

 • 1980-luvun nuori

  Sinä ja Sofie olette niin nuoria, että ette muista mihin takki assosioitiin 1980-luvulla Helsinkiläisnuorten silmissä? Siihen aikaan kaupungilla oli snobeja (tyyliin Lacoste, Fila, Busnel, Kappa jne.), rokkareita (eri 50-luvun fanittajat) ja muita pienempiä ryhmiä, mutta yhtenä suurehkona ryhmänä liikkuivat vihreissä pilottitakeissaan (kuten niitä silloin kutsuttiin), maihareissaan, henkseleissään ja suomenlipuissaan skinheadit. 1990-luvulla takkiin yhdistettiin adidaksen raitaverkkarit ja sitä tyylitöntä rataa, mutta itselleni olisi tuon aikaisemman mielleyhtymän takia todella mahdoton ajatus pukea kyseistä takkia päälle. Tai no, tuo vaaleanpunainen on kyllä niin kaunis, että skinitkin unohtuvat :)

  • Mrs.V

   Mulla ikävä kyllä tulee juurikin mieleen nämä mainitsemasi skinit tuosta takista :/ Siksi se tuntuu jotekin itselle vastenmieliseltä. Vaikka inhottavaa stereotypiaa tässä itse rakennan ja sen tiedän. Yritän karistaa sitä pois ja se onnistunutkin, kun nähnyt niin kauniita yhdistelmiä takeista ihmisillä! :) Mutta joo, ikävä kyllä vahva mieliyhtymä on juurikin ajeltuihin päihin, maihaireihiin, leijonavaakuna-tautointiin / riipukseen…. Mutta, mutta… Pikkuhiljaa pääsen näistä mielleyhtymistä pois, toivottavasti!

 • Onnekseni löysin oman vaaleanpunaisen omaan tyylini sopivan “bomberin” jo viime kesänä :) kovassa käytössä on ollut :) vielä kun löytäisin vihreän niin olisin tyytyväinen :)

  • Mrs.V

   Heeei! Edelläkävijä! :) Toivottavasti löydät etsimäsi! :)

 • Hihi,

  et varmaan olisi myöskään ajatellut, että minä kaikista ihmisistä pukisin bomberin ylleni. Samat epämiellyttävät mielikuvat karisivat mielestä kun kokeilin vihreää takkia päälleni.

  Jos jotain, niin tätä päivää en odottanut näkeväni :D

  http://avecsofie.indiedays.com/2016/04/04/my-green-bomber-pilottitakkini/

  • Mrs.V

   No mä luin sun postauksen jo silloin ku sen teit ja naureskelin, että ihan samat mielikuvat ku mulla ja siltu hyvältä näyttää sun päälläs!! <3