CATEGORIES

Kattava mekko-opas kevätjuhliin + 15 upeinta kevätmekkoa

24.5.2016

Kevätjuhlat ovat jo nurkan takana. Enää muutama viikko siihen, kun kevään 2016 abiturientit lakitetaan. Suuriin kysymyksiin on jo kokeissa vastattu, mutta nyt monet valkolakin saavat pohtivat, mitä pistää päälle?

Tähän postaukseen keräsin 15 upeinta kevätmekkoa nimenomaan kirjoittaneita miettien. Mitä kannattaa tänä merkkipäivänä pitää pukeutumisen osalta mielessä? Kuvia tästä suuresta päivästä kun katsellaan varmasti vielä kiikkustuolissakin. Täten listasin viisi huomioonotettavaa kohtaa, millä perustein nämä mekot vasta valmistuneille valitsin.

1.Ajattomuus
Onneksi olkoon teille abiturientit! Olette suorittaneet lukionne loppuun kunnialla! Tämä on suuri päivä ja sen kuvasaldoon tulette palaamaan vielä moneen otteeseen elämänne varrella. Siksi suosittelisin valitsemaan mekon, joka kestää aikaa. Näin minimoit sen, ettei jo muutaman vuoden päästä tarvitse miettiä, että mitäköhän ihmettä mietin tuon mekon päälle pistäessäni. Mutta ajattoman ei tarvitse olla tylsää! Alle olen koonnut monta klassista kaunotarta, joista huokuu myös tämä aika ja hetken trendit. Kevään 2016 voimakkaimpia trendejä ovat mm. paljastetut olkapäät, ikuisesti viehättävä pitsi sekä räiskyvät kukkaprintit. Kaikki paitsi muodikkaita, niin myös ajattomia valintoja.

2.Materiaali
Juhlamekon materiaalin olisi hyvä olla jämäkkää. Materiaali ei saisi rypistyä kovin helposti, jotta mekko näyttää hyvältä läpi päivän. Kevätjuhlat kun kestävät monilla aikaisesta aamusta iltamyöhään asti. On lakitustilaisuus koululla, juhlat kotona perheen ja sukulaisten kesken ja illalla vielä moni suuntaa ulos juhlimaan ystäviensä kanssa. Mitä jämäkämpää ja laadukkaampaa materiaali on, sitä ryhdikkäämmältä ja paremmalta se näyttää läpi pitkän päivän (ja näkyy myös niissä iäti säilyvissä kuvissa). Tästä syystä suosittelisin panostamaan mekkoon hieman enemmän (vaikka alla olevassa kuvakollaasissa vaihtoehtoja joka budjettiin onkin).

3.Mekon mitta
Ylioppilasjuhlat ovat perinteisesti päiväsaikaan vietetyt puutarhajuhlat. Tilaisuus itsessään sanelee pukukoodiksi lyhyen helman mitan, mutta pukukoodeja ei kuitenkaan tässä tilaisuudessa kannata liian orjallisesti noudattaa. Silti minä suosittelisin valistemaan tyttömäisen lyhyen helman. Täydellinen mitta on polveen tai hieman polvea korkeammalla, mutta varo ettei helma nouse liian ylös ja mahdollista vilautustilanteita.

4.Keväisiä värejä
Koska on kyse kevätjuhlasta, suosittelisin valitsemaan raikkaita ja vaaleita värejä. Pikkumusta on ehkä klassinen, mutta siihen tulette turvautumaan niin usein vielä elämänne varrella, että nyt teinä suosisin kirkkaampia ja keväisempiä sävyjä. Tänä keväänä pastellit ovat taas muodissa ja hempeän vaaleanpunaisen tai -keltaisen kanssa ei voi mennä kovin pieleen. Jos valitset kukkaprinttiä, suosi ketoja vaalealla pohjalla. Suomessa talvi on ihan tarpeeksi pitkä. Syksyn alkaessa saa taas yllin kyllin mustaa, harmaata ja muita synkempiä sävyjä.

5.Nuorekkuus
Vasta kirjoittaneet ovat tyypillisesti n.18-vuotiata. Täten nauttikaa nuoruudestanne ja juhlistakaa sitä. Teillä on loppuelämänne aikaa valita se turvallinen pikkumusta cocktail-tilaisuuksiin. Tämän on teidän päivänne, joten loistakaa kilpaa saamanne kukkameren kanssa. Valitkaa mekko, joka kaikista edellisistä ohjenuoreista huolimatta, kuvastaa teitä parhaiten ja saa olonne tuntumaan upealta. Onnea abiturientit!

kevatjuhlat1a kevatjuhlat1b

Ylläolevat mekot ovat kaikki ajattomia, mutta niissä on myös havaittavissa hetken trendejä. Kuten viettelevä pitsi, hempeät pastellisävyt, räväkät printit, paksut raidat ja paljastetut olkapäät. Omat suosikkini ovat Karen Millenin mustavalkoinen pitsimekko, sekä Zac Posenin hattaraunelma. Voi kun olisin itse silloin nuorena ylioppilaana tajunnut laittaa jotain noin kaunista ja ajatonta päälle.

Postausta varten kävin läpi lukuisia eri verkkokauppoja ja tunnettuja kivijalkaliikkeitä. Täten jos sinulla on vielä hakusessa se täydellinen juhlamekko täksi kevääksi, suosittelen ensimmäiseksi katsastamaan nämä paikat:

1. Stockmann
Pidä silmällä merkkejä kuten Karen Millen ja Ted Baker
2.Muotikuu
Ikävä kyllä heidän nettisivuillaan ei ollut tarkkaa mekkorepertuaaria, mutta tämän suomalaisen merkin valikoimasta löydät laajan skaalan upeita juhlamekkoja, jotka ovat täydellisiä kevään moniin juhliin. Esimerkiksi kuvakollaasin tyylikuvan mustavalkoinen mekko on Muotikuun.
3.Zalando
Mikäli et kaupoille pääse ja turvaudut nettitilaamiseen suosittelen katsomaan Zalandon valikoiman. Valtava kirjo eri merkkien upeita kevätkolttuja. Mm. kuvakollaasin Mint&Berry, Dorothy Perkins, Swing, Zac Posen, sekä Coast -merkit on heiltä poimittu.

Ihania juhlia teille kaikille!

Kollaasin tyylikuva mustavalkomekkoisesta tytöstä: Muotikuu & kuvaaja Juuso Santala

36 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  olisi kiva saada postaus raskausajan juhlapukeutumisesta. itse olen raskaana rv27 ja vatsaa alkaa jo sen verran olemaan että tavalliset mekot ei mahdu päälle, tai mahtuu mutta ei oikein imartele. yleensä pidän hyvin hillitystä/klassisesta juhlapukeutumisesta mutta nyt olen kolunnut koko netin läpi eikä mitkään äitiysmekot oikein kolahda. yhden Mint&berryn mekon laitoin tilaukseen mutta alan olemaan epätoivoinen. Ystävän häät siis tiedossa tuossa juhannuksen tienoilla.
  Onnea odotukseen sinnekkin, täällä pieni isoveli odottelee malttamattomana pikkuveljeä saapuvaksi <3 pojat on niin <3

  • Suuresti onnea sinulle toisen johdosta! IHanaa! :) Hmmmm. Pitääpä miettiä jos saisin kokonaisen postauksen aiheesta. Itse olen suosinut kietaisumekkoja (DVF loistava), koska ne ei veny teltoiksi ja niillä yhtälailla käyttöä raskauden jälkeenkin. Mutta pistän mietintään! :)

 • Iina

  H&M:stä löytyy muuten hyvä budjettiversio tuolle Zac Posen mekolle! Vähän räväkämpi pinkki väri mutta sama malli. Äkkiseltään en netistä löytynyt mutta liikkeissä voi olla jos joku haluaa tuon mekon budjettiversiona :)

  • Hei ihan mahtava vinkki! Kiitos kovasti! Pitää kurkistaa! :)

 • Hanna

  Itselläni lakkiaiset ensi viikolla ja olen totaalisen rakastunut omaan valkoiseen pitsikotelomekkooni, jossa on leikattu yläselkä avoimeksi. Itse tilasin sen Ivyreveliltä, juuri sopivan pituinen ja takaosan aavistuksen pidempi ohut pitsikerros tuo oman kivan pikku lisänsä. Hempeän vaaleanpunaiset ballerinahenkiset korkkarit ja ohuet kultakorut luovat lakkiaistyylini loppusilauksen. Niin ja se ihana valkolakki toki kruunaa koko asun -ja päivän ;)

  • Voi miten ihanalle kuulostaa! Olet varmasti todella kaunis ilmestys! Valtavat onnittelut sinulle ja ihanaa valmistujaispäivää! :)

 • Kateliini

  Onnittelut myös ammattiin valmistuville, ei unohdeta heitä! :)

  • Kyllä! Ja naimisiin meneville ja muille! :) Paljon hienoja juhlasyitä! :)

 • milja

  Hei! Itse pääsen ylioppilaaksi nyt, joten ajankohtainen postaus :) Mekkoja aloin miettimään jo maaliskuussa ja nyt on hyvä löytynyt! Valkoisella pohjalla oleva kukkaprintti, jossa on liilaa ja sinistä kukkakuviota :) Nudet korkkarit ostin Ziosta jo ennen mekon löytymistä mutta onneksi ne menee kaikkeen ;)

  • Suuret onnittelut! :) Todella hyvältä kuulostaa asusi! <3 Raikas ja kesäinen, sekä klassisen valinta <3 Ihanaa lakkiaspäivää! <3

 • Amanda

  Hyvä postaus! Itse löysin lakkiaismekkoni kanssa kaksi vuotta sitten myös Karen Milleniltä :) Se oli valkoinen, missä on ns laaserleikattua pitsikuviota nuden väristä taustakangasta vasten. Olipa se mekko päässyt UK vogueenkin. Tuolloinkin mielestäni Millen ja Ted Baker olivat ainoita varteenotettavia vaihtoehtoja, ihan laadullisestikin. Mekko on myöskin edelleen varmaan yksi kaunemmista vaatekappaleista mitä omistan, ehdottomasti suosittelen Karen Milleniä!

  • Se on kyllä sama minkä itse nyt huomasin… Kun mietin noita 5 kohtaa mitä minusta on tärkeää pitää silmällä niin minusta Karen Millen oli ylivoimainen valikoimansa kanssa (kun katsoin vaatteita mitä saa ihan kivijalkaliikkeistäkin täällä). Ihanaa, että sinä löysit sieltä omasi ja se vieläkin ihastuttaa noin paljon! :)

 • Giassilina

  Itse juhlin lakkia jo vuosia sitten ja silloin metsästin valkoista /mustavalkoista ajatonta mekkoa, mutta silloin niitä ei vain ollut (nettikaupat ei olleet vielä niin yleisiä). Olin ihan harmissani kunnes lähdimme kaverin kanssa juhlimaan kirjoitusten päättymistä lyhyelle lomalle Roomaan ja löysin sieltä pienestä putiikista ihanan mekon! Oliko se valkoinen tai klassinen? No ei. Se oli vaaleanvihreää kreppikangasta pienillä mansikoilla koristeltuna, vähän fiftarityylinen malli. Kuulostaa aika järkyltä näin kirjoitettuna, mutta onneksi ei ole vielä 10v jälkeenkään koskaan tullut sitä ajatusta, että mitähän ihmettä ajattelin silloin :D Ainakaan ei ollut kenelläkään muulla mitään samanlaista päällä!

  • No juuri näin! Itse sitä tietää parhaiten, mikä itselleen parhaiten sopii ja mikä se oma juttu on. Eli niinkuin sanoin – yleis ohjeista viis jos tuntuu siltä, että mekko on juuri sinua ja se täydellinen <3 :)

 • Rii

  Ah mikä tätikommentti, mutta en voi uskoa että omista lakkiaisista on melkein 10 vuotta :D Hauskoja juhlia kaikille ylioppilaille, nauttikaa päivästä! Se on huikea päivä! Minulla oli vaalea lila mekko vaaleilla yksityiskohdilla, nykymakuuni ehkä hieman liian pömpöösi helma, mutta pidin paljon mekosta. Nyt vaatisi kyllä ompelijaa, jotta suostuisin käyttämään :D Lisäisin listaan vielä vinkin: Jos juhlit perintöaarteiden kanssa, hanki etukäteen niiden tyyliset huokeammat korvikkeet illan rientoja varten! Juhlin omia lakkiaisiani äitini upeissa vintage-henkisissä hääkengissä, joita oli käytetty yhden ainokaisen kerran kaukaisella 80-luvulla. Oli niitä testailtu pienenä kaikissa morsiusleikeissä, mutta toista käyttökertaa ei tullut. Kengät sopivat pukuuni täydellisesti, joten sain kunnian saada käyttää näitä ihania suuren tunnearvon kenkiä niiden toisen käyttökerran. Noh, minä sitten tamppasin niillä lakkiaisissani sellaiset 24-tunnin juhlat, ja kotiin tullessani ei ollut kyllä paljoa enää hääkengistä jäljillä, nahanriekaleet roikkuivat lestin ja koron sivuilla traagisen näköisinä… Kengät saivat kuitenkin ainakin kaksi todella upeaa käyttöpäivää :D

  • Älä älä älä!!! MELKEIN 10 vuotta?! :D Mulla on reilusti yli :D Mutta ai apuva!!!! :/ Noh – saipahan kengät käyttöä, kun moni sitä pelkää, että hääkengät ei enää koskaan palvele :D Ikimuistoiset riennot :/ :D

 • Emma

  Ei enää muutamaa viikkoa vaan ensi viikolla on lakitus :)

  Itse teetin vajaa 10 vuotta sitten matkalla mekon lakkiaisiini, hintaa tuli varmaan joku 60e. Se oli tosi yksinkertainen (ehkä vähän liiankin) eli joku juju olisi ollut paikallaan. Mutta eipä silti haittaa niitä kuvia katsella, väri oli tosi kaunis.

  • Niin siis eikö ole ensi viikon lauantaina? :) Anteeksi, tarkoitin tosiaan muutamalla viikolla paria viikkoa :)
   Mutta kiva, jos kuitenkin palveli sinua muakavasti! :) Pieni juju on kiva olla, just joka liittyy vaikka siihen hetkeen. Nyt esimerkiksi tuo olkapäät paljaana trendi aika vallitseva :)

 • Minuun iskee eniten nuo kukkamekot! Tosi kauniita :) ehkä se johtuu osin myös siitä, että oma lakkiaismekkoni (8 vuotta sitten) oli vaaleansinisellä pohjalla olevaa valkoiata ja vaaleankeltaista kukkaprinttiä. Oman lakkiaismekkoni ompelin itse ja vaikkei se ole saanut kertaakaan käyttöä tuon päivän jälkeen, olen edelleen äärimmäisen tyytyväinen valintaani ja tosiaan kuvia katsellessa ihastelen sitä edelleen :)

  • Apua! Ihailen niin ihmisiä, jotka osaavat itse TEHDÄ vaatteitaan. Minulla usein visio siitä, millaisen haluaisin, mutta ei kyllä kysettäkään että osaisin sellaisen tehdä :D Peukalo keskellä kämmentä. Hieno taito!

 • Todella hyvä kollaasi ja ihania mekkoja. Itse innostuin noista Karen Millenin mekoista. Ostin nelisen vuotta sitten valkoisen mekon isoilla kukkasilla Zarasta, sitä mekkoa on käytetty neljissä häissä.. viimenen kerta oli kaksi viikkoa sitten, nyt on kyllä se mekko käytetty niin monissa häissä (kaikissa eri vieraat :D )että nyt pitää etsiä seuraaviin uusi mekko. Taidankin seurailla Karen Millenin sivua, ennen alennusmyyntejä ei onneksi ole juhlia/häitä tiedossa.

  • Itse selasin tunti tolkulla erilaisia kesämekkoja eri merkeiltä. Kaikki perusketjuliikkeet (zara, mango, h&M) ei trajonneet tarpeeksi juhlavia ja napakoita materiaaleja, mutta Karen Millenillä oli minun mielestäni nyt vaan ihan ylivoimaisesti paras valikoima kevätjuhliin. Niin paljon loistavaia ja näyttäviä mekkoja!

 • Asta

  Moikka Hanna! Sain esikoiseni kuusi viikkoa sitten ja kohta olisi edessä ystävän häät ja mekko hakusessa. Pitäisi pystyä imettämään mutta myös hienovaraisesti kätkeä vyötäröllä vielä olevat muutamat ylimääräiset kilot. Olen normaalisti kurvikas tiimalasi mutta nyt enemmän alaspäin oleva kolmio vartalomalliltani, koska ylävartalo on tällä hetkellä raskas alakroppaan nähden. Ensimmäinen ajatus oli pitkät liehuvat kietaisumekot, mutta ei toimi mun silmään koska piilottaa siromman alakropan. Eli olisiko sulla mitään ajatusta minkämallista mekkoa tässä kannattaisi lähteä hakemaan? Tai onko kynähame+oikean mallinen toppi mielestäsi tarpeeksi juhlava kombo häihin? Se tuntuu olevan imartelevin malli kropalle tällä hetkellä kun vyötärönauhan sijoittaa strtegisesti juuri oikealle kohdalle :P Kiitos tuhannesti! Ja samalla kiitos ihanasta blogista ja onnea kolmannesta poikasesta :)

  • Hei! Onneksi olkoon! :) Ihania hetkiä siellä elelette esikoisen kanssa <3 No mun instassa näkyy uusimpana kuvana mekko, jota itse käytin 4 viiikkoa synnytyksestä ja kun imetin… Sen mallinen voisi sopia? :) Kynähame + toppi ehkä vähän arkinen omasta mielestä hääjuhliin, mutta yläosan tyyli/juhlavuus sanelee paljon. Tuo aika on niin ihanaa, mutta tuo tosiaan ihan uudet ongelmat pukeuutmiseen kun on vielä vähän jäljellä raskautta, mutta päälle painavin vaikeus on se imetys… :/

  • Asta

   Ja sellainen lisäys vielä, että mulla näkyy iphonella tämä kommenttikenttä todella pienenä eli ainoastaan kaksi riviä kerralla. Sen takia tuli vähän tuollainen “kaikki yhteen pötköön” kommenttikin :)

   • Hei kiitos huomiosta! Pitääpä katsoa!

 • Haidi

  Ihanaa mekko inspistä sai tästä postauksesta, vaikkei juhlia olekkaan tänä vuonna juhlittaviksi :D tätä lukiessa mietti kyllä omaakin mekkovalintaansa ja täytyy myöntää, että olen edelleen ihsn tyytyväinen valkoiseen mekkooni jonka silloin päälleni iskin. Edelleen se on kaapissa tallesssa ja odottelee josko joskus pääsisi päälle (:

  • Valkoinen mekko kuulostaa täydelliseltä. Ihanan kesäinen, mutta silti ajaton. Nuori ja raikas. Hyvän valinnan olet Haidi tehnyt! <3 Mä en ollut niin viisas aikoinaan :D

 • aila

  Onhan tuossa monenlaista mekkoa, huomio kiinnittyi vaan siihen, että yli puolet mekoista on Karen Millenin mallistosta: )

  • Menin läpi ihan älyttömän monta eri ketjuliikettä ja merkkiä mutta syy miksi tässä on eniten Karen Milleniä on, koska minusta heillä oli nyt ylivoimaisesti paras valikoima :)

 • Julia

  Vuosi sitten omia ylioppilasjuhlia suunnitellessani ihastuin täysin hempeän vaaleanpunaiseen mekkoon. Mekko oli kokopitkä ja mietin pitkään, että kannattaisiko se lyhentää polvimittaiseksi. Onneksi niin ei tehty, pitkä puku oli juuri täydellinen ja ihastelen sitä edelleen. Ja tarvittaessa sen saa myöhempiä juhlallisuuksia ajatellen lyhennettyä :) Palvelusta saan kiittää Tampereen Cloth Housea, tiesivät mitä tekevät ja mekosta saatiin muokattua juuri minun vartalolleni sopiva!

  • Mahtava kuulla, että löysit itsellesi täydellisen mekon! :)Kuulostaa kauniilta!

 • Marika

  Ihania mekkoja! Itse ostin tuleviin kesä- ja syyshäihin siniharmaan (mom of boys ;) ) tiger of swedenin klassisen kotelomekon jossa oli täydelliset leikkaukset ja ulkomaalla vietettävään rennompiin hääbileisiin tummansinisen ilmavan mekon jossa reilu pitsi helmassa. En malttaisi odottaa juhlia! Ja kesää!

  • Hei Tigerilla yleensä on laadukkaat ja ajattomat mekot, mutta nyt kun katsoin heidän nettiliikkeensä valikoiman niin en oikein löytänyt mitään oikein omaa silmää viehättävää! Tosin sinun kuvailemasi mekot kuulostavat kauniille, en kyllä sellaisia tainnut nähdä :/

 • Nette

  Itse olen saanut lakin päähäni jo muutamia vuosia sitten, mutta silti tämä postaus inspiroi. Ihanaa kun jaksoit nähdä vaivaa postausta varten, uskon että moni muukin kuin abiturientti saa tästä mekkoinspistä! :)

  • Todella, todella kiva kuulla! Ajankohtainen aihe, mutta minulla meni kyllä hyvin pitkä tovi tätä tehdessä (about joku 6-7 tuntia :D), koska halusin löytää juuri täydellisiä mekkoja tähän kevääseen. Aikaakestäviä, mutta silti ajankohtaisia! :)