CATEGORIES

Guccin nousu

12.9.2016

Viime vuosina Gucci on nauttinut erityisen kovasta nosteesta. Menestyksen takana on pitkälti merkin uusi pääsuunnittelija, Alessandro Michele, joka nimitettiin himottuun pestiinsä vuoden 2015 tammikuussa. Reilu 40-vuotias italialainen suunnittelija oli työskennellyt talossa reilun vuosikymmenen ja toiminut mm. Guccin asusteiden pääsuunnittelijana. Ei siis ihme, että ikonisen merkin suursuosio on noussut hiljalleen juurikin erikoisten asusteidensa ansiosta. Karvapohjaiset loaferit, Guccin klassikkokuosinen Dionysus-laukku, Sylvia-muulisandaalit ja nyt viimeisimpänä hittituotteena Sylvie-laukku ovat olleet erittäin suosittuja asusteita muodin vaikuttajien keskuudessa. Alessandron romanttinen, vintage-henkinen ja ehkä jopa hieman omituinen tyyli on saanut merkin myyntiluvut vakaaseen nousuun. Yli vuosikymmeneen Gucci ei ole nauttinut sellaista suosiota, kun se nyt näyttää tekevän. Mallistoissa kukkiva Eedenin puutarha ja sen kavala käärme ovat luikerrelleet muodinrakastajien sydämiin. Media on hehkuttanut Guccin löytäneen vanhan hohtonsa, mutta uudella jännittävällä tvistillä.

guccirise1 guccirise3Pictures by Sandra Hagelstam, Gucci, Ohh Couture and Tommy Ton

Ostin ensimmäisen merkkilaukkuni 19-vuotiaana. Se oli Guccin tote-laukku juurikin tuolla samalla ikonisella ruskealla Gucci-kuosilla. Jo muutamassa vuodessa siihen kuitenkin kyllästyin. Vuosien saatossa olen huomannut, että minulla parhaiten aikaa kestää mahdollisimman neutraalit ja klassiset asusteet. Täten en näe itseäni lähtevän tähän vallitsevaan Gucci-maniaan. Muoti on jatkuvaa kiertokulkua, what goes around comes around, mutta ensimmäisestä kerrasta oppineena tiedän, että kyseinen trendi ei ole minulle. Silti jatkan niiden ihailua hetken muilla, kunnes tämäkin aallonharja iskee rantaan ja huuhtoutuu hiljalleen pois muodin syvään valtamereen. Gucci on nyt pinnalla, mutta pelkäänpä pahoin, että sen ikoninen kuosi kulutetaan pian niin puhki, että muillakin on sama kyllästyminen edessä kuin minulla oli kymmenen vuotta sitten.

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Itse ostin juuri Guccilta mustan suht yksinkertaisen nahkalaukun, näyttävyyttä siihen on saatu tikkauksilla ja kultaisella lukolla. Noissa uusissa malleissa on omaan makuuni liikaa kaikkea, kuviokangas, käärmeennahka, isot lukot, strassit ym.

  • Minultakin löytyy kaapista yksi musta nahkainen guccin laukku kultaisilla yksityiskohdilla. Pidän siitä edelleen, vaikka nyt onkin jäänyt vähäiselle käytölle. Se on speedy-malli ja tämänhetkiseen elämäntilanteeseen tarvitsen kädet vapauttacan mallin :D Ihan sama onglema on minulla kuin sinullakin. Ihan liikaa kaikkea. Pidän siitä, että laukku on suhteellisen yksinkertainen.

 • Anni

  Pitkälti samaa mieltä noista logokuoseista, niihin kyllästyy ennemmin tai myöhemmin oli sitten kyse Guccista, Vuittonista tai jostain muusta. Vuittonin logokuosista laukkua en ole koskaan edes halunnut ostaa, koska sain ähkyn nähtyäni sitä niin paljon kaupunkikuvassa. Guccilla on sen sijaan aivan mahtavia klassisia laukkuja, esim. Soho disco, jotka miellyttävät vuodesta toiseen. Noita klassisia malleja onkin tullut hankittua muutama, enkä kyllä kadu niitä ostoja lainkaan…

  • Kyllä. Tuossa Soho Discossa minuakin viehättää sen yksinkertainen ajattomuus! Perusmustaan nahkalaukkuun ei todellakaan kyllästy samoin tavoin, kuin logokuosiin.

 • Maija M.

  Mä pidin kans todella paljon Frida Gianninin Gucci-tyylistä! Ja hänen aikaisista laukkumallistoista, etenkin Soho-linjasta. Olen tosi iloinen, että merkki on saanut uutta nostetta, mutta itseäni en näe Michelen vaatteissa. Vähän liikaa kaikkea yhtä aikaa ja jopa jotku iltapuvut red carpetilla tähtösten päällä on mun mielestä näyttäneet halvoilta…Tykkään Dionysos-laukusta yksinkertaisimmillaan, mutta olen kans aika varma siitä, että tämä buumi kulutetaan hyvin pian loppuun. Multa löytyy myös yli 10v. vanha Guccin hobo-laukku perinteisellä kuosilla. Jossain vaiheessa yritin sitä myydä, mutta en raaskinutkaan luopua. Tosi harvoin sitä käytän, mutta ehkä se jää “arkiston aarteeksi” :D Monista muista laukuista olen kyllä ilman surua luopunut, mut Gucci on mulle se rakkain merkki.
  Ja hei, muistuu mieleen Guccin ihana color block-tyyli kesältä 2011? Sun päällä ne värikkäät vaatteet näytti mielettömän hyviltä! <3

  • Joo apua vitsi mä pidin siitä Guccin mallistosta color block-vaiheen aikana! :D Se oli muutenkin yksi suosikkitrendejäni koskaan. Ihan mahtava käyttää räikeitä värejä keskenään keskellä kesää! Ja ne guccin valkoiset housut + se jalokiven lila tuubitoppi – edelleen mun suosikkeja. Nyt en vaan niihin kyllä vähään aikaan mahdu! :D
   Mutta mulla samat ajatukset kun sulla. Hienoa, että ikoninen merkki on löytänyt uutta nostetta, mutta omaan tyyliin puri paremmin Fridan klassisempi linja.

 • LI Lady

  Michele on kylla iskenyt kultasuoneen, luotsattuaan Guccin tyylin aivan uusille urille. Laukut ovat hauskoja mutta en minakaan enaa investoisi logolaukkuun kun ne vanhatkin on jaaneet kayttamatta…

  • Kieltämättä. Ainakin nyt hype on niin kova, että selvästi tehnyt asioita oikein. Omaan makuun vaan juurikin nuo räikeät kukat, mehiläiset, käärmeet ja muut vahvat printit on vähän liikaa. Gucci-kuosi on tosiaan ikoninen ja varmasti tulee aina sykleissä tulevaisuudessakin takaisin, mutta minulla on sama kuin sinulla. En voisi itse enää ostaa kun tiedän että kyllästyn ja kaapin perällä laukku vaan nököttäisi :/

 • Liina

  Onhan Gucci paljon muutakin kuin logokuosi. Omaa silmää miellyttää kovasti tuo Guccin ikoninen punavihreä web-raita sekä entisen pääsuunnittelijan laukkumallistot, jotka ikävä kyllä eivät saa enää jatkoa A. Michelen myötä.

  • Ehdottomasti! Esimerkiksi omaa silmää miellyttää suuresti nuo kultaiset muulisandaalit! :) Ja itse pidän laillasi paljon enemmän tuosta klassisesta vihreä/puna/musta/valkoinen/sinen raidasta sylvie-laukussa kuin dionysus-laukusta. Mutta pidin myös Frida Gianninin klassisemmasta ja naisellisemmasta tyylistä. Nyt omaan silmään yleisesti merkin “tunnistettavuudessa” tapahtuu liikaa? Ihan vain viimeisiä runway mallistoja katsoneena.

 • Haidi

  Sama täällä, kuosit ei vaan yksinkertasesti kestä omassa käytössä. Ekat merkkilaukut oli Vuittonin, mutta ei LV merkki kuosilla, koska tiesin, että oma maku ei kestäis sitä :D muiden tyylissä tätä kyllä ihailen!

  • Ymmärrän hyvin. Sama ongelma mullakin. Kyllästyin totaalisesti luikkarin kuosiin, mutta nyt taas jossain määrin sitä siedän. Sen vuoksi kaivoin esiin sen vanhan speedynkin :D Tosin melkein koko ajan on ollut keepall viikonloppukäytössä ja nyt myös lasten kassina. Ja se ei jotenkin tymmi yhtään?!

 • Täällä ihan samanmoiset fiilikset tästä Gucci-maniasta! Ihania laukkuja, mutta oman tyylini tuntien ei menisi kauaa, kun kuosi alkaisi jo ärsyttämään. Tyydyn siis ihailemaan näitä laukkuja muiden käsivarsilla!

  http://www.style-plaza.com/

  • Kyllä! Nyt sitä näkyy kaikkialla, mutta juurikin nuo vahvat printit ja kuosit ovat minulle liikaa pidemmän päälle. Täten suosin vanhaa periaatettani: panostan klassikoihin jotka toivotavvasti kestävät aikaa ja pihistän sitten printtien ja muiden erikoisuuksien kohdalla :)