CATEGORIES

Linnan kuningatar

7.12.2016

 

linnanjuhlaisoEilen kansa kokoontui telkkarin ääreen ihailemaan vuotuisia Linnan juhlia. Lupauduin Ylen aamuun kommentoimaan nähtyä pukuloistoa, mistä syystä pidin asuvalintoja entistä tarkempaan silmällä. Mikä ilo oli huomata, että vuosi vuodelta pukeutumisessa rohkaistutaan ja kutsuvieraat luottavat suomalaiseen suunnittelutyöhön. Valta osa hätkähdyttävistä puvuista oli joko Katri Niskasen, Teemu Muurimäen tai Mert Otsamon käsialaa. Linnassa näkyi myös paljon väriä ja kimallusta. Kokonaisvaikutelma ei ollut niin mustanpuhuva, mitä se monena vuotena on ollut. Väreinä näkyi paljon pinkkiä, violettia ja syvää punaista. Printtinä erityisesti kukkakuosi kukoisti tummemmilla niityillä ja hetken trendimateriaalia samettia näkyi mukavasti juhlapukeutumisessakin. Erityisen suuri trendi oli kimallus ja suosikeiksini nousikin kaksi erittäin loisteliasta kokonaisuutta.

Linnan kuningattaren titteli menee minulta Jaana Pelkoselle. Hän vain onnistuu viimeistä myöten joka vuosi. Kokonaisuus oli hyvin harkittu ja tasapainoinen. Ihastuttava vauvamaha viimeistään varmisti sen, että tämä äärimmäisen kaunis “discopallo” jätti muut varjoonsa. Pidin suuresti myös koodauslähettilään Henrietta Kekäläisen kultaisesta paljettimekosta. Siinä oli vahvasti Hollywoodin punaisten mattojen henkeä ja se oli kauniisti asustettu. Suorastaan tyrmäävä kokonaisuus. Nämä kaksi sisääntuloa olivat minusta ylivoimaisesti upeimmat. Niissä oli wau-efekti. Kolmanneksi nostaisin vielä Sofia Vikmanin valkoisen lumikuningatar-puvun. Hänelläkin oli minusta erittäin onnistunut kokonaisuus.

Monesta puvusta / kokonaisuudesta olisin voinut höpöttää enemmänkin, mutta tässä minun suosikkini. Ketkä säväyttivät teidät tänä vuonna?

Kuvat: Jaana Pelkonen / Henrietta Kekäläinen / Sofia Vikman

25 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mun mielestä Jaana Pelkonen oli ehdoton floppi tänä vuonna :( Jotenkin toi discopalloidea ei innostanut mua ollenkaan. Tykkäsin itse eniten Satu Taiveahon puvusta (toinen mun luottopukeutuja) sekä Nooralotta Nezirin kokonaisuus oli ihana!

  Mulla on mennyt tämä aamutv-homma ihan ohi, pitää vielä kurkata josko sen näkisi jostain! :)

 • S. hepola

  Jaanan asu on todella mauton ja se sopii paremmin sirkukseen kuin linnaan.

  • Olen ikävä kyllä kanssasi hyvin eri mieltä.

 • Hanna

  Oli ilo seurata aamutv:n haastatteluasi :-) Pakko kysyä, mistä oli se raikas sinivalkoinen puserosi? Hyvää joulunaikaa!

  • Kiitos Hanna <3 Ja hei se on siskoltani lainassa! Zarasta ostettu! :)

 • Riepu

  Itse olin reissussa ja ajattelin että katson puvut sitten lehtien sivuilta. Mutta niinhän se on, että taas vaan samat “vanhat” tyypit esitellään, tylsää…
  En ihan hirveästi tykännyt – monien muiden mielipiteistä poiketen – Pelkosen diskopalloasusta. Mietin, olisiko sitä kehuttu, jos se olisi ollut jonkun toisen päällä? Tai vaikka sellaisella naisella, jolla olisi jostain muusta syystä mahaa kuin vauvamaha? Veikkaan että silloin olisi vaan tyrmätty rajusti :(

  • Kyllä. Tämä on todella harmi – varsinkin kun niitä onnistujia oli niin paljon. Itse taas pidin kovasti juurikin siitä Jaanan kokonaisuudesta, joten oli nimeä tai ei, niin minusta hän on niitä vakio-onnistujia. Mutta monen muun mediassa huomiota saanutta asia ihmettelin laillasi aivan samaa: olisiko ollut esillä ilman kantajaansa?

 • Ana

  Self Potraitin puvun kantaja oli nimeltään Ilona, Ylen sivuilla oli hänen sisääntulostaan klippi. Oli oikein tyylikäs kokonaisuus mielestäni!

  Juhlien tyylikkäimpiä olivat mielestäni kuitenkin Sofia Vikman ja Emilia Saksman!

  • Apua niin olikin! Ilona! Pahoitteluni. Mutta hän oli kaikin puolin myös erittäin upea! Ja Emilia Saksman oli myös upea ilmestys!

 • Katri

  Omaan makuuni kauneimmat puvut eivät ole paljoa lehdistön sivuilla pyörineet, kun niiden kantajat eivät ilmeisesti ole tarpeeksi tunnettuja. Jaana Pelkonen on aiempina vuosina ollut vahva pukeutuja, mutta tänä vuonna hänen kokonaisuutensa ei sytyttänyt yhtään… Sofia Vikman oli kylläkin upea!

  Yksi upeimmista puvuista oli Päivi Hakolan päällä nähty tumman pinkki pitsimekko, jonka on suunnitellut Riikka Ikäheimo. Kovasta googletuksesta huolimatta en löytänyt kuvaa muualta kuin suunnittelijan facebook-sivuilta, vaikka ehdottomasti olisin tälle puvulle enemmän huomiota suonut :)
  Myös Emma Karin puku oli tyylikäs, arvokas ja erityisen huomionarvoinen kierrätystaustansa vuoksi.

  • Mä olen ihan samaa mieltä! Linnassa nähtiin todella paljon kauniita pukuja, mistä ei ollut juuri ollenkaan missään mainintaa! Minun suosikkejani oli näiden lisäksi mm. luontokuvaaja / tietokirjailija / tv-persoona Kimmo Ohtosen puolison Laura Heimosen valkoinen pukukokonaisuus. Huokui sellaista vanhaa Hollywood-eleganssia. Taisi olla Mert Otsamon käsialaa? Jos oikein muistan kättelystä. Ja sitten oli se musta Self Potraitin mekko naisella, kenen nimi meni minulta oli. Etunimi taisi olla Irina? Tosiaan niin paljon upeita pukuja, joista ei ollut juuri mitään mainintaa kun kantaja ei ollut tunnettu. Tähän tosiaan saisi tulla muutos… Huomasin tämän omakohtaisesti tuossa YLEN lähetyksessä. Sillä valmistauduin aamun lähetykseen edellisenä iltana poimimalla hätkähdyttäneitä sisääntuloja. Loppujen lopuksi minulla oli valtavan pitkä lista, joista keräsin klippejä, joita olisin lähetyksessä halunnut nostaa. Ikävä kyllä ajanpuutteen vuoksi Ylellä olivat päättäneet poimia poiminnoistani / metin poiminnoista vain 10 mediassa eniten puhutuinta asua/vierasta. Tosin oli kyllä minunkin hankala listata näitä pukuja ylös edellisenä iltana, sillä kättely kiisi ohi niin nopeasti, että selostajankin oli vaikea pysyä välillä kärryillä ja nimet vilahtelivat ohi sitten sitäkin nopeammin.

   Ja Riikka Ikäheimo on todella lahjakas suunnittelija! Pidän kovasti hänen töistään. Minulta meni ikävä kyllä tämä puku ohi? Harmi jos sitä ei löydy mistään :/ Ja Emma Karin lailla oli ihanasti monia ekologisuuteen kantaa ottavaa kokonaisuutta. Jaanan mekko on näkynyt julkisuudessa ennenkin, kansanedustaja Imatralta oli pukeutunut vanhaan pöytäliinaan, messumattoja näkyi materiaalina jne. Mekko oli minusta todella kaunis ja printti tosiaan toi kauniisti mieleen jäisen meren <3

   • M.

    Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ei ole tietääkseni Imatralta, mutta hänen pukunsa kankaan kerrottiin olevan vanha Imatran valtionhotellin pöytäliina :)

    • Oho! Ei tosiaan olekaan! Meni vähän mutkat suoriksi tuossa :/ Pahoitteluni. Kiitos kun korjasit!

 • Toinen Äiti

  Heippa Hanna!
  Näin tuon aamutv:n lähetyksen ja jähmetyin saman tein telkkarin ääreen. Jäin ihastelemaan sitä, miten uskomattoman upea olet!! Olet kolmen pienen pojan äiti ja olet kerrassaan terveen näköinen upea nainen! Wau!

  • Voi kiitos ihana! <3 Oletpa sinä ystävällinen ja kannustava <3 Itse tällä hetkellä ihan totaalisen puhki ja väsyttää, joten kiitos niin kauniista sanoista <3

 • Anonymous

  Laura Lindstedt ja Li Andersson olivat huikean tyylikkäitä kaunottaria, joilla on myös päässä muutakin kuin hiukset! Ovat kiinnostuneita ihmisistä ja siitä mihin olemme menossa, ettemme ajautuisi enää enempää eriarvoisuuteen.

  • He olivat edustavia!:) Mutta eiköhän kaikilla muillakin heidänkin lisäkseen ollut muutakin päässä kuin hiukset.

 • tytteli

  Oi ihanaa, odottelinkin vähän että toivottavasti postaat parhaista puvuista! :) Mielestäni myös Jaana Pelkonen oli kyllä ehdoton kuningatar, kokonaisuutena ihan täydellinen! Yksi ehdottomia suosikkejani oli myös vuoden pakolaisnainen Rita Kostama mustassa puvussaan ja hänelläkin kokonaisuus kampausta ja koruja myöten todella upea. Lisäksi onnistujiin lukeutui kirjailija Laura Lindstedt, mielestäni ne selän kukkakirjailut olivat todella kauniit simppelissä mustassa puvussa ja sopi kantajalleen kyllä niin hyvin. Myös Jenni Haukion puku oli kaunis yksinkertaisuudessaan ja väri sopi hänelle hienosti. Ja Sami Hyypiän vaimolla Susannalla oli myös aivan upea se punainen puku! Tänä vuonna oli kyllä todella paljon kauniita pukuja :) Ai niin ja vielä voisin mainita Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin vaimojen puvut, niistä pidin myös paljon. Haha, olipa minulla monia suosikkeja tänä vuonna! :D

  • Ihan samoja suosikkeja minullakin! Paljon katseen vangitsevia pukuja oli tänä vuonna! Minäkin pidin Rita Kostamasta pitkine laahuksineen. Erityisesti pidin myös Jenni Milonoffin kokonaisuudesta sekä Laura Heimosen valkoisesta vanhaa Hollywoodia henkineestä mekosta. :) Susanna on niin tyrmäävän upea nainen, että häneltä olisin taas toivonut hieman enemmän riskiä. Jos kyseinen mekko olisi ollut jonkun muun päällä, niin ei ehkä olisi ollut niin mieleenpainuva. Punainen väri tosin sopi hänelle loistavasti. Mutta paljon upeita kokonaisuuksia tänä vuonna!

 • Laura

  Olit tooosi kaunis ja raikas Yle Aamun lähetyksessä!

  • Voi kun olet ystävällinen <3 Kiitos. Lepo ollut aika vähillä viime aikoina niin kaunis kiitos, että näit kuitenkin raikkaana <3

 • Nekkutyttoe

  Minäkin fiilistelin Jaanan ja Sofian upeita pukuja. Sofian puvussa erityisesti tuo leikkaus on kaunis. Jaanan paljettipuku korostaa ihanasti maksua, olisinpa itse löytänyt jotain vastaavaa kun jouduin tänä syksynä hankkimaan vauvamahan kanssa sopivan iltapuvun! Olen koko raskausajan tuskastellut kauppojen tylsää mammavaatevalikoimaa, kun normaalisti käytön neutraaleja värejä niin nyt olisi ollut hyvä tilaisuus räväyttää kunnolla ja kokeilla jotain ihan erilaista :) Etenkin kun laadultaan äitiysvaatteet eivät päätä huimaa ja käyttöikä senkin puolesta jää lyhyeksi.

  • Kyllä! Molemmat todella upeita ilmestyksiä. Oli kyllä paljon ihasteltavaa! Ja hei mä löysin leikkauseltaan täydellisen mammajuhlamekon ted bakerilta! Sitä ei ole tarkoitettu mammoille, mutta on toiminut siihen tarkoitukseen kasvavan masun kanssa niin loistavasti, että oli kaikissa kolmessa raskaudessa käytössä! :D

 • Aura

  Toivoinkin että teet postauksen! Linnan juhlien katsominen on ihan must joka vuosi, mutta tänä vuonna ne jäi välitä☹️ Kävin tosin tarkasti läpi iltalehden ja iltasanomien uutiset ja olen ihan samaa mieltä että vuosi vuodelta saamme hienompia ja näyttävämpiä pukuja?

  • Se on totta! Oli paljon enemmän rohkeutta ja väriäki näkyi iloksemme enemmän! Ja harmi kun media tosiaan helposti poimii ne tunnetummat henkilöt asuineen, sillä tänä vuonna oli NIIIIIN paljon upeita sisääntuloja, mutta ikävä kyllä sitten nimet menivät ohitse :/