CATEGORIES

Vuoden trendikenkä

13.1.2017

Jo reilun vuoden ajan muotitietoiset ovat näyttäneet langenneen ns. muuli-kenkiin. Kyseinen kenkä on kantapäästä paljas, minkä takia se sujahtaa jalkaan helposti. Ne voivat olla umpinaisia tai varpaat paljastavia. Niitä löytyy myös korollisina, kuin korottomina. Lämpimemmissä maissa näistä kengistä saa enemmän käyttöä, mutta ikävä kyllä kylmässä Suomessa kantapäät paljaiksi jättävä kenkä ei muutamaa kuukautta pidempää käyttöaikaa vuodessa oikein saa. Erityisen kuumat muulit löytyvät tällä hetkellä uudesta nuousukaudestaan nauttivan Guccin valikoimasta. Korollinen Syvia-malli sekä matalpohjainen Princetown-malli karvareunuksilla on saanut muotikansan potkimaan rakkaudesta.

Henkilökohtaisesti en millään lämpene korottomille muuleille. Vuoden olen niitä jo katsellut ja miettinyt muuttuuko mieli, mutta ei ainakaan vielä. Trendisivustojen mukaan korottomat muulit ovat alkaneen vuoden hittikenkä. Tällä kertaa juurikin erilaisin kirjailuin ja kuvioin koristeltuina. Ikävä kyllä minusta nuo nuo Princetown-karvamuulit näyttävät siltä, kuin olisit aamutokkurassa lähtenyt kotoa tohveleissa ja samalla vahingossa antanut perheen lemmikille epäonnekkaan kohtalon. Korolliset muulit taas ovat tarina erikseen. Ne ovat minusta kauniit. Mutta kantapään paljaus ja lisätuen puutuvuus epäilyttää korkokengässä. Voisi kuvitella että ne lonksuvat jalassa helposti ja näin myös aiheuttavat rakkuloita. Tosin mallilla on varmasti väliä. Guccin Sylvia näyttää yllättävän mukavalta muuliksi. Kenkäkaapistani löytyy tosiaan yhdet muuleja muistuttavat kengät, mutta niistä löytyy takaa pieni tukiremmi, jonka ansiosta ne pysyvät mukavasti jalassa. Niitä käytin paljonkin Losissa asuessani. Kyseiset kengät näkyvät mm näissä asukuvissa:

Poncho-sää
Sinistä
Vanhan laukun paluu
Uusia tyylituulia

Vaikka eletään kylmässä tammikuussa, on suosituimmat muulit myyneet jo loppuun. Mikäli sinäkin olet alkanut potkimaan rakkaudesta näitä kenkiä kohtaan, kannattaa toimia jo hyvissä ajoin ennen kesää. Itse taidan jättää tämän trendin muodikkaammille. Guccin Princetowneissa oma fiilis olisi enemmänkin kuin täydellä aasilla.

All pictures from my Mule Shoe -Pinterest board
Outfit picture from Stockholm Street Style

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Möin mun Marimekon täysnahkaiset muulikorot juuri kesällä Hietsun kirppiksellä 10 €:lla, ei harmita onneksi kun olivat hieman naftit. Toiset muulit paksulla korolla löytyy vielä kotoa eli mitään ei kannata heittää pois :) Noi molemmat kengät olivat/ovat meinaan kymmenen vuoden takaa.

 • Walssy

  Mulet tai pistokkaat, sama kenkä, eri vuosikymmen! Kuitenkin mulle hitusen liian aikaisin. :D

 • Minnamamma

  Inhoan muleja, ihan selkäpiirtä raastaa muistot niiden edellisestä tulemisesta ;)

  Kaapistani tosin löytyy mustat ja konjakinväriset Hermeksen Oranit, jotka lasken oikeastaan sandaaleiksi, mutta tässä trendissä voisin ajatella niiden olevan matakantaiset muulit ja ne saavat ehdottomasti tästä trendistä riittää. Guccitkin löytyvät mustina klassisina loafereina ja jotenkin nuo muulit näyttävät mielestäni hassuilta “puolikkaana” eli että kantaosa puuttuu :)

  • Siis eikö se ollutkin joskus millemiumin aikaan viimeksi?! :D Koska muistelen, että silloin minulla olisi ollut korolliset kesämuulit käytössä? :D
   Ja ne hermeksen sandaalit ovat todella stylet – voisihan ne laskea muuleiksikin – mutta klassisiksi ja kauniiksi sellaisiksi. Ja minuakin viehättää enemmän nuo guccin loaferit ihan klassisena – eli juurikin kantapää kiinni kiitos – eihän Suomessa muuten ole pitkään sellaisille vuodessa käyttöä :/

 • Hih, ihanaa Hanna miten meillä menee aina niin ristiin nämä trendijutut :D . Olen itse ihastellut kovasti juurikin matalia mule-kenkiä ja etenkin Guccin versioita ja juurikin sitä karvallista :D . Uskon että omaan tyyliini olisivat ihan täydelliset. Ja juuri noissa Guccin versioissa, kun se etuosa on hyvin loaferin oloinen, niin tykkään siksi kovasti. Voi tosin olla, että Suomen oloissa se perusloafer on kätevämpi ja onneksi onnistuin nappaamaan Hermèsin valikoimasta sellaiset :)

  Toiset kivat matalat mule kengät on Terhi Pölkillä terävällä kärjellä mitä olen ihastellut (Fiona taisi olla mallin nimi). Korollisia versioita en taas itselläni näkisi.

  • Eihän? :D Meneekö meillä ihan aina ristiin?! :D Ei voi! :D
   Mutta siis kyllä minäkin pidän loafereista! Sellaiset kaapistani vielä puuttuu ja niitä olen mielessäni hiljaa punninnut, että millaiset olisivat minun tyyliini sopivat. Ja hei kuule en missään nimessä sano “ei koskaan”. Tää mieli saattaa muuttua joskus niin hassusti, että jossain vaiheessa voi munkin sydän hyvin sykkiä guccin karvakamuille :D

 • Rii

  Jotenkin irvistelen näille, korolliset jo vähän kivemmat mutta kokonaisuudessaan tosi vahvat millenium-vibat, joita on kylläkin näkynyt muuallakin esim syksyllä. Too soon ainakin omalla kohdalla :D

  • Hei mullakin taisi juurikin milleniumin aikaan olla omat muulikorot! :D Tosin niitä en käyttänyt kesällä kuin pari kertaa kun olivat juurikin niin epämukavat ja tekivät rakkoa…

 • Saaramaria

  Hahhaa tätä muodin kiertoa, mä olen niin tän aallonharjalla, sillä kaapista löytyy ainakin yhdet laatumuulit ?
  Tosin ajalta, kun näitä edellisen kerran näkyi..
  Rakas ystäväni meni naimisiin ja kaason toimia ajatellen sijoitin silloisen budjettini roimasti ylittäviin Palmrothin laukkuun ja muuli-kenkiin kaasonasuni seuraksi. Vaikka kauan on mennyt, etten kumpiakaan ole käyttänyt, säilyvät ne kaapissani varmaan aina muistona tuosta ihanasta päivästä. Ehkä ensi kesänä kopsuttelen menemään “vintage”muuleillani laukku käsivarrella heiluen ?

  • Hei mullakin on ollut joskus ihan rehelliset muulikorot joskus 16-vuotiaana! :D Ei taida kuvia olla, vaikka nyt niin haluaisin nähdä! :D Mutta onhan se ihana, jos löytyy kaapista tuollaisia asusteita, joihin on lämmin tunneside ja vahvat muistot ihanasta päivästä.

 • Aura

  Guccin Sylvia malli iskee muhun ja matalatkaan ei näytä kovin pahalta. Karvan jättäisin ehdottomasti pois, se on jo liikaa? Ja hei, me tosiaan jäädään nyt Helsinkiin ainakin vuodeksi vielä eli varmasti törmätään piakkoin!?

  • Hei mä luin!! :) Ihan mahtavaa! NÄhdään siis piakkoin! :) <3 Me varmaan tullaan poikien kanssa jo ihan näiden alkuvuoden harkkapeleihinkin kun ne niin tykkää pelejä katsella <3