CATEGORIES

Logopaitojen paluu – uhka vai mahdollisuus?

7.3.2017

Jotenkin kummallisesti ne ovat tulleet taas takaisin muotiin: logopaidat. Viime kuukausien aikana kissankokoisin kirjaimin räiskyvät logot ovat täyttäneet muotitietoisten rinnukset. Printti- ja muut bändipaidat ovat olleet pinnalla jo tovin, mutta nyt muodikkainta on pukea oman lempibrändinsä t- tai college-paita jättimäisellä logolla varustettuna. Tässä muoti, jonka takaisin tuloa en olisi osannut odottaa tulevan takaisin. Varsinkin kun suomalaisessa kulttuurissa merkkien esillä oloa pidetään vieläpä kovin nolona. Nyt on aika heittää häpeä nurkkaan ja kaivaa esiin se vielä viime vuosien ehdoton no-no-paita.

1.Gucci 390e (sold out)
2.*Adidas 64,95e
3.*Calvin Klein 49,95e
4.*Adidas 27,95e
5.*Calvin Klein 99,95e
6.Coca-cola sweatshirt 32e (sold out)
7.*Levi’s 69,95e
8.*Hugo 94,95e

Kauden kuumimman t-paidan titteli menee yllä näkyvälle Guccin valkoiselle t-paidalle, jota on näkynyt ihan jokapuolella. Siksi se on myös kaikkialta loppuunmyyty. Ajatuksena kyseinen muoti ei minua heti innosta, mutta vähän enemmän mietittynä tämä trendi saattaakin olla uhkan sijaan mahdollisuus. Miten helppo tapa tämä olisi nostaa suomalaisiakin brändejä! Voisin jopa mielelläni kulkea raikkaan valkoisessa college-paidassa, jossa olisi yksinkertaisesti mustin pikkukirjaimin kirjattu rinnuksilla “marimekko”. Tai vaikkapa puhtaan kauniissa yksinkertaisuudessaan valkoinen college-paita Lumenen logolla olisi mahtava! Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi näitä voisi keksiä vaikka mitä! Minkä logopaidan sinä suostuisit pukea? Mikä merkki kertoisi jotain sinusta ja identiteetistäsi?

All style pictures from my Logo shirts Pinterest board

36 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rovaniemeläinen

  Perustin säästöpossun r collectionin Rovaniemi paidalle. Saatan olla myöhässä asiani kanssa, minkä vuoksi olen myös selvittänyt marvel ja dc-mukafirmojen kuten star labsin ja stark industriesin paitojen saatavuutta. Yleensä saan sellaisilla paidoilla uusia nörttiystäviäkin ?

 • paulii

  Makian logo-teepparin voisin mieluusti kotiuttaa. Tykkään merkistä kovasti, niin tyylin kuin kotimaisuuden vuoksi. Kannattaa kurkata heidänkin logopaitansa. Tästähän saisi jopa uuden postauksen, kotimaisten logopaitojen kerma. ;)

  • Hei todella hyvä idea! Ehdottomasti! :) Makia on muutenkin POP <3

 • Anni

  Jos saisit valita yhden muotibrändin, jolta saisit koko elämän aikana ilmaisia vaatteita, minkä valitsisit? :D

  • Ai kauhea. Tosi vaikea suoriltaan vastata. Kun haluaisi valita jotain suomalaista, mutta en tähän hätään keksi sellaista suomalaista merkkiä, jolla olisi mahdollisimman monipuolisia vaatteita! Esim. Zaralla on taas sitten laaja valikoima hallussa, mutta laadullisesti en välttämättä heiltä valitsisi etunenässä. Sanotaan vaikkapa Club Monaco! Kaikki heiltä ostamani vaatteet tuntuvat olevan laadukkaita, valikoima on laaja ja linja ihanan klassinen.

 • Hellevi

  Lapseni teetti puolisoineen Support your local -tyylillä harmaaseen collegeen yhteisen nimensä joka on harvinainen eikä “nimimäinen” Tulos oli tosi liikuttava ja tyylikäskin; trendikkäästi heitä kahta yhdistävä. <3 :)

  • Ihana idea! <3

 • Aikoinaan 10 vuotta sitten sai iHerbistä tilattua sponsori t-paitoja. Nyt nekin ovat harvinaisuuksia.

  Logopaidoista ehkä joku #crueltyFree paita, joka on tehty kestävän kehityksen periaatteella (työntekijälle makettu kunnon palkka, paitaan käytetty sertfioitua materiaalia, paidan valmistukseen ei ole käytetty myrkyllisiä torjunta-aineita).

  • Kiitos paljon tästä infosta! Ja kyllä – tällaisena minustakin logopaidat ovat todela hyvä trendi. Näkyvyyttä asioille, jotka muuten jäävät liian helposti valtavirran pimentoon.

 • i

  Pidän kyllä niin blogisi uudesta suuntauksesta! Onko sinulla suunnitelmana lähteä enemmän PR-maailmaan kun lapsesi ovat kasvaneet? Olen toivonut sitä aikaisemminkin,mutta olisi kiinnostavaa jos sinulla ja vaikkapa jollain toisella bloggaajalla olisi jokin podcast. Tykkään kovasti kuunnella ruotsalaisia(Framgångspodden,Säker stil,Trettio plus trevar etc) mutta olisi kivaa jos olisi myös jokin kiva suomalainen :)

  • Sanotaan näin, että seuraavien askeleiden suunta on suhteellisen selkeä kunhan vaan lapset tästä vähän kasvavat :) Eli siis ehdottomasti tässä halutaan kasvaa ja uusia haasteita haluan etsiä. Ja hei podcasteja en ole itse kuunnelutkaan! Pitänee tutustua, sillä olisi mielenkiintoinen lisä!

 • Logo ja brändipaidat on kyllä ihania, iteltä löytyy näitä myös kaapista. Suomalaisista ehdoton lemppari on Makia, just tälläkin hetkellä mulla on niiden kollari päällä! :)

  • Hei makia onkin ihan mahtava ja todella suuressa hypessä oleva suomalainen merkki! Hienoa suomalaiset! :)

 • Elisa

  R-Collectionilla on ollut viime vuodesta asti todella siistejä R-Collection logolla varustettuja college- ja t-paitoja! :)

  • Hei tää pitää kurkata!! :) Kiitos!

 • Amanda

  En tajua tätä muotia sitten yhtään! Ei eroa ajatuksena keskiolutbrändien mainospaidoista tai Hankkija-lippiksistä. Sinänsä jotkut saattaa olla hyvännäköisiäkin, esim. ideoimasi Lumene-teksti valkealla pohjalla näyttäisi varmasti freesiltä. Pitäisin sellaista varmaankin mielelläni, jos mulle tavalla tai toisella maksettaisiin siitä, olisin tavaratalon meikkiosastolla tai meikkaajana töissä. Mutta että 390e mainospaidasta… Ei kuuna päivänä! :D

  • Tiedätkö mäkin mietin, että tulisikohan joku sitten kadulla kysymään tuotteista / stockalla pysäyttelemään kun ajattelisi sellainen päällä aika helpoti, että on merkin pisteellä töissä :D Mutta siis muotihan on meidän kaikkien tapa itseilmaisuun. Tavallaan pidän siitä ylpeästä suomalaisuuden sanomasta. Erittäin mielelläni tekisin itselleni pidan jossa rinnuksissa lukisi HELSINKI tai FINLAND <3 :)

   • Amanda

    Totta! Mun ajatuksissani kyse on kuitenkin hivenen eri asiasta, kotikontu vs. tuotemerkki!

 • Jonnis

  Nellyllä oli tällä viikolla yläosat alessa (https://nelly.com/fi/tops-now-30-off-campaign-30328/). Ainakin ite bongasin Calvin Kleinin, Polo Ralph Laurenin ja Niken logopaitoja tuolta alesta.

  Ite en oo kyllä ikinä ollu logopaitojen ystävä ja myös bändipaidat yms. on olleet aina no no. Ehkä pitää tässä kuitenkin alkaa vähän laajentaa myös omaa ajattelua, sillä näitä postauksia logo-paidoista on alkanut tipahtelemaan usealta bloggarilta.

  Silti itelle yli 40 euroa t-paidasta alkaa olla jo aika kova hinta. Guccit ja muut on toki vielä hurjasti kalliimpia.

  Itse näkisin kyllä samoin mielelläni myös suomalaisia merkkejä logo-paidoissa. Joskun isällä oli valkoinen Nokia-logopaita sinisellä tekstillä. Se oli kyllä aivan hirvee, mutta onneksi meillä on kauniitakin logoja yrityksillä, joita vois käyttää (marimekko, jolla, ehkä jopa Finnair).

  • Kiitos kovin näistä vinkeistä! Ja joo tosiaan jos se logo kertoisi ehkä enemmän jostain. Silloin mielelläni voisin itsekin sellaista käyttää. Esim pidän Adidas-merkistä. Minulle kun sillä merkillä on suurempi merkitys. Mieheni on tehnyt kyseisen merkin kanssa n.20 vuotta yhteistyötä ja adidas on kulkenut kaikki meidän yhteiset vuodet vahvasti läsnä! :D Guccin printtiä en heti näkisi itseni päällä, vaikka merkin vaatteet ovat muuten kuuluneet suursuunnittelijoista suosikkeihini (tosin vielä silloin Fridan hallinnon aikakaudella). Mutta tosiaan – suomalaisia logopaitoja vaan ideoimaan! :)

 • Liina

  Vaikka logolliset tuotteet eivät kuulu omiin kestosuosikkeihini, kaappiini on ilmestynyt tuotteita yhdeltä kotimaiselta merkiltä. Lahdessa sijaitsevat Petit St. Louis -kaupan omistajat ovat kehittäneet Support Your Local -brändin, joka valmistaa esimerkiksi collegepaitoja, t-paitoja ja kangaskasseja kyseisellä logolla varustettuna. Nykyään Lahden liikkeen lisäksi tuotteita on muistaakseni myynnissä ainakin Tampereen Inch Storessa. Omaan silmääni tuotteet ovat raikkaita, niiden “sanoma” on hyvä ja collegepaita on helppo vetäistä päälle etenkin sellaisina päivinä, kun ohjelmassa on rentoa tekemistä. Hinnatkaan eivät päätä huimaa! Tuotteiden idea sopii mukavasti myös Suomi 100 -teemaan.
  Kiitos laadukkaasta blogista, jossa on mukana ajatusta, tyyliä ja sydäntä. Tänne on ihana karata arjen keskellä! :)

  • Joo nuo support your local paidat ovatkin olleet ihan mahtavia! Ja erityisen hyviä väriyhdistelmiä he ovat tehneet folionnilla! Pidän kovasti! :) Kiitos itsellesi suuresti siitä, että olet mukanani! <3

 • Katja

  Voisin pitää logoa jonka arvot ja tavoitteet jaan ja jonka viestiä voin kantaa ylpeänä. Esimerkkinä WWF:n pandalogopaita.

  • Oikein hyvä sanoma! :)

 • Uhka… tulen muistamaan ikuisesti Tallinnasta 90-luvun puolivälissä ostetun Tommy Hilfiger kopiocollegepaidan :D Se ei näyttänyt hyvältä silloin, eikä omasta mielestä parissakymmenessä vuodessa nuo logot ole parantuneet yhtään. Itse pidän logot piilossa :)

  • hahahah :D Tää on just näitä muotijuttuja jotka jos joskus on kokeillut niin ei enää ikinä voi virhettä uusia! :D :D

 • Jade

  Sinivalkoiseen Lumene-paitaan voisin pukeutua näin Suomi-100 vuoden kunniaksi. Minna Parikan joku tyylikäs bling-pupunkorva-paita voisi olla kova juttu..

  • Ihan totta… Minna Parikan pitääkin saada juhlavuoden kunniaksi joku tuollainen paita! Se olisi varmasti kovaa huutoa!

 • emmanen

  Yäk oli eka ajatukseni. Jotenkin nuo överikaupalliset brändit ei nappaa isoina logoina. Tulee niin snobivibat… Mutta. Ajatus eettisen tai kotimaisen designin kantamisesta logolla varustettuna ei ole lainkaan hassumpi! Ovathan Marimekon logolliset kangaspussit esim. tosi suosittuja Helsingin katukuvassa. Itse en silti ole logotyyppiä muuta kun ehkä juuri kangaskasseissa. :)

  Eli ei se ongelma ole logo vaan se minkä logo on esillä ja millä asialla sitä logoa kannetaan (kannatan kotimaista vrt. olen rikas :D). Tosi hyvä idea muutenkin tuo Suomi100-vuoden kunniaksi tehty kotimaisten merkkien brändäys logotavaralla!

  • Olen ihan samaa mieltä. Ensimmäinen ajatus on sama kuin sinulla, mutta hetken pureskeltuna niin ideahan voi olla oikein hyvä jos siihen pistää enemmän ajatusta… Tässä olisi nyt saummaa tehdä vaikka mitä ihania paitoja juhlavuoden kunniaksi!

 • Anonymous

  R-Collection, suosittelen tutustumaan tähän suomalaiseen yritykseen!;)

  • Hei kävin katsomassa ja heiltä löytyykin juuri tuollaisia “helsinki” paitoja mitä haluaisin! Itse ehkä kaipaisin hiukan eri värillä ja printill, mutta idea sama!! :)

 • Samaa mieltä, että jonkin suomalaisen brändin logopaidan pukisin mielelläni.
  Farkut ja valkoinen t-paita, mikä helppo ja aina toimiva yhdistelmä ??
  CK:n t-paitaa metsästin jossain vaiheessa käytettynä, mutta joko en löytänyt tai hinta oli liian kova.

  • Kyllä – suomalaisuus on meissä niin syvässä, joten sitä toisin mielelläni vähän pinnallekin! Ja hyvä idea etsiä käytettynä.. koska nämähän ovat pyörineet muodissa jo vuosikaudet ja moni varmasti jo omaansa kyllästynyt! :)

 • Haidi

  Mulle ei vielä ole muodostunut varsinaista mielipidettä kyseistä muotia kohtaan. Calvin kleinin paita tuntuu eniten tulleen vastaan kuvissa jo reilun vuoden, joten siihen silmä alkaa olla jo tottunut! Mutta oispas hauska idea ottaa moisesta muodista hyöty irti ja laittqq Suomalaiset brändit esille :)

  • Joo näitä tosiaan on ollut… Minulla on ihan teini-iän kynnyksellä ollut tuollainen CK t-paita :O Mutta tosiaan mielellään toisi tässä suomalaisuutta esiin. Gucci kissankokoisilla kirjaimilla ei edelleenkään minua innosta :D