CATEGORIES

hálo

22.5.2017

Suomi-muodin saralla on viimeaikoina tapahtunut upeita asioita. Yksi hienoimpia on uuden suomalaisen hálo-merkin lanseeraus muutama viikko sitten. Olen odottanut tätä hetkeä jo jonkin aikaa, sillä merkin takan häärää tuttu kaksikko: Ivana Helsingilläkin työskennellyt suunnittelija Jukka Puljujärvi sekä muotimarkkinoinnin ja myynnin piinkova ammattilainen, ja ystäväni, Marta Valtovirta.

Hálon ensimmäinen mallisto on tyrmäävän upea. Käytännöllisiä, tyylikkäitä ja korkealaatuisia vaatteita, joissa on kansainvälisen menestyksen tuntua. Vaatteissa on käytetty silkkiä, merinovillaa sekä muita luonnonkuituja ja kaikki valmistetaan tasokkaasti Euroopassa. Erityisesti ihastuin silkkipestyihin Kajo-mekkoihin sekä näyttäviin Ruska-tuotteisiin, joiden jacquard-kangas on hálon käsialaa ja se valmistetaan Ranskassa. Kyseinen housuasu on varma katseiden kääntäjä. Upea kokonaisuus nähtiin hiljattain tähtibloggaaja Sandra Hagelstaminkin yllä. Muita tunnettuja suomalaisia jotka ovat merkin jo löytäneet ovat mm. laulaja Jenni Vartiainen, juontaja Tuija Pehkonen ja Maria Veitola sekä Elle-lehden päätoimittaja Taru Marjamaa. Oman suosikkikappaleeni mallistosta esittelen teille pian.

Merkki saa inspiraationsa Lapin luonnosta ja kulttuurista, onhan suunnittelja itse Puljusta kotoisin. Siinä piileekin minusta yksi merkin suurimmista vahvuuksista. hálon vaatteilla on sielu. Vaikka ne ovat helppokäyttöisiä ja toiminnallisia, niin huomaat heti, että jokaisella vaatteella on tarina ja merkitys takana. Merkki uhmaa myös perinteistä sesonkiajattelua. Hálo julkaisee koko vuoden malliston yhdellä kertaa ja on aina välittömästi saatavilla. Tällä tavoin he pyrkivät eroon vaatteen nopean vaihtuvuuden kierteestä.

Olen usein valitellut, että meissä suomalaisissa on niin paljon potentiaalia, mutta usko itseemme on harmittavan vähäistä. Hálo tuo tähän raikasta uutta suuntaa. He ilmoittivat tähtäävänsä suoraan kansainvälisille markkinoille. Mahtavaa, koska käsissämme on suomalainen merkki, jolla on huomattavat valmiudet maailmanvalloitukseen. Lapin eksotiikka ja Suomen minimalistinen kauneus yhden merkin ympärille puettuna, jonka takana on kotimaisen muodin huippuosaajat.  Olen aivan varma, että tästä kaksikosta kuullaan vielä paljon.

Joten onnea Marta ja Jukka. Kyllä saa suomalaisena (ja ystävänä) olla taas älyttömän ylpeä! <3

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eeva

  Mistäköhän näitä kyseisiä vaatteita myydään.

  • Hei! Merkki on uusi, joten enenevissä määrin tulee varmasti löytymään kivijalkaliikkeistäkin, mutta nyt ainakin heti saa ostettua hálon omilta nettisivuilta, jotka linkkasin tuohon postaukseen! :) Kun klikkaat asutiedoissa olevaa HÁLO-linkkiä pääset itseasiassa suoraan heidän verkkokauppaansa ja kyseisen mekon sivulle! :)

 • Julia

  Hei, mistä näitä upeuksia voi ostaa? :)

  • Hei! Merkki on uusi, joten enenevissä määrin tulee varmasti löytymään kivijalkaliikkeistäkin, mutta nyt ainakin heti saa ostettua hálon omilta nettisivuilta, jotka linkkasin tuohon postaukseen! :) Kun klikkaat asutiedoissa olevaa HÁLO-linkkiä pääset itseasiassa suoraan heidän verkkokauppaansa ja kyseisen mekon sivulle! :)

 • Johanna

  Hei! ? Laitoin sulle viime viikolla instaan yksityisviestiä. Toivottavasti ehdit vastaamaan. ?

  • Moikka! hei ikävä kyllä en ole saanut sitä?! Katoin äsken uudestaan, mutta ei näy?! Mitä asia mahtoi koskea? :)

 • Katriina

  Wau! Todella virkistävä ajatusmaailma tällä merkillä, toivottavasti maailmanvalloitus onnistuu!

  • Kyllä! Ennen kaikkea toivon merkille valtavaa menestystä!

 • Täytyy sanoa, että todella kauniita asuja. Jopa rekillä roikkuessaan näyttivät hienoilta – se on jo saavutus ;)
  http://westendmum.fi

  • Ihan samaa mieltä! niin upeita! <3