CATEGORIES

6 vinkkiä pitkäikäisten nahkahousujen ostoon

29.5.2017

Rakastan nahkahousuja. Jos minun tulisi valita 10 luottovaatetta vaatekaapistani, löytyisi Samsoe & Samsoen nahkahousut varmasti listani kärkisijoilta. Suomen sääolosuhteissa käytän niitä melkein ympäri vuoden. Musta nahka tuo kaivattua kovuutta pehmoisten neuleiden kaveriksi ja sopivaa särmää kukkapaitojen rinnalle. Ne tavallisimmatkin asut saavat mielenkiintoa tästä klassisesta vaatekappaleesta. Tässä 6 vinkkiä täydellisten nahkahousujen ostoon.

1. Ole huolellinen ja tee taustatutkimusta
Kun etsit itsellesi nahkahousuja, suosittelen olemaan huolellinen. Aidot nahkahousut ovat arvokkaat. Aitojen ja hyvin tehtyjen nahkahousujen hinnat alkavat n.400-500 euron tienoilta. Koska hinta on tuntuva, kannattaa tätä ostoa miettiessä tehdä pientä taustatutkimusta. Huolella tehty ostopäätys palvelee sinua todennäköisesti pisimpään. Suosittelen googlettamaan erilaisia nahkahousuja ja tutkimaan millainen malli miellyttää silmääsi eniten. Googletuksella näkee nopeasti myös millaisissa hintaluokissa liikutaan. Liikaakaan ei kannata maksaa.

2.Kokeile erilaisia housumalleja päälle
Kun tiedät millaiset mallit sinua eniten viehättävät, kannattaa niitä käydä sovittamassa. Miten malli istuu juuri sinun vartalollesi? Itse käytän nahkahousuja niin paljon, että mukavuus on todella tärkeä tekijä. Eri vartaloille sopii erilaiset mallit – siksi kannattaa vielä tarkistaa, että ihailemasi housumalli istuu sinulle. Millainen on housujen vyötärö? Onko vyötärössä tukeva kuminauha vai ei? Nappikiinnitys edestä vai huomaamattomampi vetoketju sivussa? Missä menee leikkaukset? Takataskut vai ei taskuja ollenkaan? Taskun paikkakin muuttaa takapuolen muotoa ja housujen yleisilmettä huomattavasti.

3.Valitse aikaa kestävä malli
Vaikka pidän suuresti erilaisista yksityiskohdista nahkahousuissa (toppaukset tai vetoketjut reisien kohdalla) päädyin itse panostamaan hyvin yksinkertaisiin nahkahousuihin (kuva). Uskon, että ne ovat omaan tyylini monikäyttöisimmät. Yksinkertaiset nahkahousut sopivat suurimpaan osaan vaatteistani ja niihin ei samalla tavalla kyllästy. Mieti rehellisesti omaa tyylisäsi ja valitse malli, joka istuu parhaiten jo olemassa olevaan vaatekaappiisi.

4.Tarkista suosikkimerkkiesi alet keväällä
Nahkahousut ovat klassikot ja niitä on aina saatavilla. Nahkahousut on joka syksyn luottovaate maailmanlaajuisesti, siksi usein keväällä monet merkit myyvät edellisen sesongin nahkahousuja alennettuun hintaan uusien kevyempien kesävaatteiden tieltä. Tähän aikaan vuodesta tekee siis useimmiten parhaimpia löytyjä nahkahousujen osalta. Joten nyt kannattaa taas kurkata suosikkimerkkiesi alet!

5.Varmista, että housut on tehty aidosta nahasta
Usein “nahka”housuja saatetaan myydä myös “nahanomaisina” housuina. Tuplatarkista, että housut on todella tehty 100% aidosta nahasta. Tekonahkaiset housut ovat usein kovin epämukavia päällä. Ne eivät hengitä, ovat kovin jäykät eivätkä myöskään kestä käyttöä samalla tavalla.

6.Valitse se pienempi koko, koska nahka venyy
Nahka materiaalina venyy huomattavasti. Täten jos punnitsen kahden koon välillä, valitse aina se pienempi, koska se varmasti venyy omiin mittoihisi sopivaksi.

Siinä kuusi vinkkiä täydellisten nahkahousujen ostoon. Koska aidot nahkahousut ovat hintavat, kannattaa ostopäätös tehdä huolella.

Style picture (above) by Fashionedchicstyling
Outfit picture (below) by Micah Gianneli
leather pants Samsoe & Samsoe

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lena

  Nahkahousut rock!! Ma olen pitanyt omiani 20 vuotta,siis oikeesti,ne on vaan parantuneet kaytossa. Mulla on mustat ja ruskeat joitten kanssa olen matkustanut USAn ja Suomen valia, ratsastanut hevosilla Ranskassa ja Saksassa, istunut Suomenlinnan lautassa ja ihaillut Rooman nahtavyyksia ja aina ihmiset kysyy mista olen ostanut ne. Sanoisin viela etta osta nahkahousut joissa on polveen asti ainakin silkkivuori,se on kaytossa mukavampi. Taa oli hyva postaus ja ihanaa viikkoa sulle!

  • Hei ihana kuulla! Ja kiitos paljon tuosta silkkivuori vinkistä! Toinen nimittäin kyseli niistä mahdollisista polvipusseista! :O Vielä ei omissa housuissa ole. Sitä seuratessa :O Kiitos ja sitä samaa sinne! <3

 • Jaana

  Mulla on ollut n. 8 vuotta Vilan nahkahousut, tai no puoliksi nahkaiset, sillä ne on yhdistelmä ihanan pehmeää nahkaa ja paksun napakkaa trikoota. Aivan hämmentävän hienot housut tuollaisen ketjuliikkeen housuiksi. Näissä on kauniisti suunniteltu leikkaus ja materiaalien paikat niin, että housuihin ei ole tullut polvipusseja, eikä trikoo ole mitenkään nyppääntynyt. Varsinainen löytö, joista maksoin 149€ vuonna 2009 :D

  Välillä olen miettinyt ihan kokonahkaisten ostamista, mutta kammoan polvipusseja ja se on sitten jäänyt aina mietityttämään, että kuinka nopeaa ja kuinka jäätävät polvipussit nahkahousuihin muodostuisi, kun tykkään kuitenkin tiukoista, tyköistuvista housuista. Mikä sulla on kokemus tästä ?

  • Hei ihana kuulla, että sulle on sattunut kohdalle noin hyvät housut! Tuo on nimittäin niin arpapeliä ja välillä näistä perusmerkeiltäkin tulee ihan älyttömän hyvällä hinta-laatusuhteella olevia vaatteita! :) Ja hei apua – mulla ei ole vielä polvipusseja! :O Nyt jännityksellä seuraankin miten sellaiset mahdollisesti muodostuu :O

 • Tiina

  Liittyy aiheeseen vain etäisesti…. Mutta mulle tulee nahkahousuista aina mieleen vain Frendien Ross ja hänen nahkahousunsa :D Ja talkin käyttö treffeillä kun ei enää saanutkaan nahkahousuja takaisin jalkaan…

  • :D Se on niin huikea! FRENDIT ON PARAS SARJA IKINÄ! :D

 • Olen usein miettinyt nahkahousujen ostoa, mutta aina jänistänyt. Ehkä syksyllä sitten… :)
  http://westendmum.fi

  • Hei nyt on hetki!!! :) Kannattaa olla kärppänä nyt kevään ale aikaan! :)