CATEGORIES

Tuoksuva trenditiistai: Veikeä vakosametti

30.10.2018

Kulunut syksy on ollut ylellisten materiaalien juhlaa. Sensuelli silkki, pehmeä kasmirvilla, näyttävä nahka ja tyylikäs tweed ovat olleet hyvin näkyvässä roolissa. Näiden lisäksi myös yksi hieman erikoisempi materiaali on nostanut jälleen suositotaan. Nimittäin vahvasti 70-lukua henkivä vakosametti hurmaa taas veikeydellään.

corduroy shirt ZARA
corduroy cap ZARA
corduroy skirt ZARA
corduroy blazer ZARA
corduroy pants ZARA

Vakosamettia löytyy nyt housuista, bleisereistä, hameista ja paidoista. Mikäli et ihan lämpene vakosametista näin näyttävissä vaatekappaleissa, kokeile sitä asusteissa. Esimerkiksi vakosamettinen ajurihattu on erityisen trendikäs valinta. Minulla on omani suomalaisen KN Collectionin valikoimista. Väreinä kaikki on sallittu. Katumuotikuvat pursuavat värikkäitäkin vakosamettihousupuku kokonaisuuksia, mutta itse pidän tässäkin trendissä murretummista ja hillitymmistä sävyistä. Erityisesti suklaanruskea, beige, poltettu oranssi ja sinapinkeltainen sopivat vakosamettisiin asuihin mielestäni erityisen hyvin. Vaikka tästä veikeästä trendistä pidänkin, niin itse skippaan sen ajurihattuani lukuunottamatta. Vakosametti viehättää, mutta tiedän sen jäävän nopean viehätyksen tasolle omassa tyylissäni. En usko, että käyttäisin sitä useasti hamaan tulevaan, siksi  jään ihailemaan sitä muilla.

Asiasta toiseen: Huomasitteko jo, että BYREDO tuoksut löytyvät nykyään Stockmannilta? Kävin viime viikolla heidän lanseeraustilaisuudessa tutustumassa tähän minulle suht uuteen tuoksulinjaan. Olen brändiin törmännyt useasti ja monelta kuullut ylistyssanoja heidän tuoksuistaan, mutta itse en ole päässyt tekemään merkin kanssa sen lähempää tuttavuutta aiemmin, joten mielenkiinnolla kävin tutkimassa uutukaista. Ihastuin tuoksujen sekä brändin linjan tyylipuhtauteen ja selkeyteen. Ihanan raikkaita ja selkeitä tuoksuja, joista monissa oli kivan mausteinen vivahde. Suosikeiksini nousi raikas Blanche sekä lämpimän romanttinen Bal d’Afrique henkäyksellä maustetta. Syksyn tultua olen polttanut kotona paljon kynttilöitä ja tykästyin myös merkin isoihin tuoksukynttilöihin. BYREDON tuoksukynttilät valmistetaan käsin Ranskassa ja kattavassa tuoksuvalikoimassa pidin eniten pehmeästä Cotton Poplin -tuoksusta. Tutustumisen arvoinen tuoksuvalmistaja!

All picture sources here

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Venla V

  Millä teet kollaasisi, vai onko
  montakin tapaa?

  • Teen aina Photarilla! :)

 • EmmiU

  Jotenkin tuo vakosametti viehättää, mutta samalla en voisi kuvitellakkaan pistäni mitään vakosamettista päälleni ? mutta toisaalta voisin jonkun vakosamettisen asusteen hankkia. Mikä se sitten olisi niin en kyllä tiedä ?

  • Hyvin samanlaisia tuntemuksia täällä :D

 • I

  Olet varmasti jo kuullut näistä kirjoista, mutta sinua voisi ehkä kiinnostaa Hans Roslingin Factfulness ja Yuval Noah Hararin kaikki teokset (Sapiens, Homo Deus ja 21 lessons for the 21st century). Pohdit asioita aina laajalta kantilta täällä blogissa ja nämä kirjat antavat kaikki myös kiinnostavia näkökulmia maailman menosta.

  • ei kiitos näistä! Olen itse kuullut vain sapiens kirjasta! Pitääpä tutusta jos olisi esim äänikirjan muodossa lomalle… Kun pitää silmät kuitenkin lomilla pitää vielä visusti pojissa :D Mutta minulla on yksi pr-matka tulossa parin viikon päästä, ehkä hemmottelisin itseäni ja ostaisin matkalle lukemista enkä vain naputtaisi töitä… :D Kiitos kovasti vinkeistä!

 • Veera

  Vakosametti ehkäpä bleiserin muodossa mustana voisi olla ihan kiva..aika talvinen materiaali :) Musta vakosamettijakku mustan poolopaidan kanssa voisi toimia! Ja siihen mustat tai perussiniset farkut ja mustat chelsea-nilkkurit seuraksi, niin ihan kiva arkiasu :)
  Itselläni on tuo Byredon Blanche tuoksu, mutta suosikkini on Rose Noir tuoksu. Ihanan pehmeä eikä liian voimakas. Toinen pullo jo menossa ja matkoille otan kätevän öljy-version laukkuun mukaan.

  • No siis todellakin! Minusta juurikin tuollaiset yllättävät materiaalit muuten hyvin klassisessa asussa ovat jotenkin erityisen viehättäviä! Ja hei itsekin rakastan ruusutuoksuja! Minä pidin molemmista, mutta ehkä se heidän toinen kevyempi ruusu oli enemmän minun mieleeni, vaikka tuossa rose noirissa oli jotenkin todella intensiivisen viettelevä tuoksu <3

 • Haidi

  Täälläkään ei oikein vakosametti iske, ehkä jossain asusteessa voisi mennä :) mutta vitsi noita tuuoksuja ja kynttilöitä etenkin täytyy päästä tutkimaan!

  • Joo ei, jää multakin väliin :D