CATEGORIES

Fashionista’s library

2.10.2011

Lokakuu vierähti käyntiin eilen ja sain taas huomata että minun synttärini ovat ihan oven takana. Joka vuosi saan perheeltäni ja mieheltäni kuulla kuumotusta siitä, että mitä tahtoisin saada lahjaksi. Yleinen vastaukseni on “En mitään – mä en oikeasti tarvitse mitään”, mutta vuosi toisensa jälkeen minulle on tehty selväksi, ettei se ole käypä vastaus.

Noh, nyt teen tämän teille perheenjäseneni helpoksi, sillä ilmaisen täällä ihan suoraan mikä toimii minulle helppona ja toivottuna lahjana: Tyylikirjat! Sain ensimmäisen tyylikirjani muutama vuosi takaperin lahjaksi hyvin rakkaalta ystävättäreltäni, joka on tuntenut minut kirjaimellisesti syntymäpäivästäni sakka – melkein 27-vuoden ajan (damn, mä todella olen uhkaavan lähellä 30-vuotta?! Noh, nainenhan paranee vanhetessaan, kuten viini, eikö niin sisaret?;) Kyllä – kirjaan ylös tämän uuden mottoni ja lisään toivomuslistalle vielä Kiken suosiman naisten vaihdevuosista kertovan kirjan ;))

Minusta kyseiset kirjat ovat kaunista selailtavaa ja poimiihan sieltä hyviä vinkkejäkin. Tässä postauksessa kartoitan hieman niitä tyylikirjoja, joita hyllystäni jo löytyy. Postauksessa kerron myös hieman omia kokemuksiani kirjojen sisällöstä, jos teitä muita kiinnostaa myös kyseisiä kirjoja hankkia. Seuraavaksi minua kiinnostaisikin Nina Garcian The Style StrategyLauren Conradin Style sekä Rachel Zoen Style A to Zoe teokset. Mikäli teillä on kokemusta näistä kirjoista entuudestaan, kuulen mielelläni mielipiteitänne. Jos taas keksit jonkun muun tyylikirjan jota suosittelisit, kuulen ehdotuksesi innolla! :)
All of a sudden it’s October and my birthday is just around the corner. This year I’ll be turning 27 (wow – I am getting dangerously close to 30! Luckily, like fine wine, us women get better with age, right sisters? ;) Yeap, from now on that’s officially my new motto :D) and once again my loved ones are grilling me for what I would wish for my birthday. My usual answer “I really don’t need anything” has proved to be widely unacceptable, so this year I’ll make it easy for you guys: Style books! In this previous post I have gone through the style books that I already own and now I would wish for the likes of Nina Garcia’s The Style Strategy, Lauren Conrad’s Style or Rachel Zoe’s Style A to Zoe. 

Do any of you have experience of these forementioned books? 
Would you recommend them? 
Or are there any other stylish books that you’d like to suggest? :)
20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sade

  Nina Garcian kirjat ovat yleisesti tyylikirjoista lemppareitani :) The One Hundred ja Little Black Book of Style löytyykin jo, ja tuo The Style Strategy on jo cdon.comilta klikkailtu kotiin päin.Myös nuo kaksi muuta minulla on, ja koska halusit kuulla mielipiteesi, tässä ne:- Rachel Zoen kirja on mielenkiintoinen ja täynnä pieniä jippoja, mutta hieman sekava. Tykkään enemmän Nina Garcian selkeästä ja järjestelmällisestä tyylistä. En ole koko kirjaa vieläkään jaksanut kahlata loppuun.- Lauren Conradin kirja on taas kuvailtavissa yhdellä sanalla: TYLSÄ. Kirja on todella aloitteleville tyylin etsijöille, ja koen sen hyväksi esimerkiksi nuorille tytöille. Itse kuitenkaan jo pitkäaikaisena tyylin harrastajana en saanut siitä paljoakaan irti.

 • slimmi

  Itse hommasin viime joulun jälkeisistä aleista tuon Lauren Conradin Style-kirjan ja tykkäsin! Kirjasta löytyy hyödyllisiä vinkkejä mm. matkalaukun pakkaamiseen ja mitä peruspilareita vaatekaappiin kannattee hankkia. Myös meikkaus-ja hiustenlaittovinkkejä opuksesta löytyy! :)

 • Anonymous

  Tässä hyvä linkki kirjoihin, ja mikä parasta näyttävät olevan vielä edullisia ja tulevat kotiin ilman postikuluja.http://www.play.com/Search.html?searchtype=bookall&searchsource=0&searchstring=Style+booksPorvoolainen

 • Hanna ★

  Ne on munat kun pilaantuu, ei kanat ;)

 • Kira

  Kommentoinpa minäkin pitkästä aikaa:) Mulla on tuo Lauren Conradin Style ja ihan ok, mutta ei kovin uutta tarjoa.. Ehkä kiva jollekin 18-vuotiaalle enemmän:) Ja sit on Nina Garcian The little black book of style mikä oli jo parempi minusta, jotenkin asiantuntevampi mutta eihän se ihme olekaan:) Uskoisin, että Rachel Zoen ja Nina Garcian kirjoista saa enemmän irti, heillä kun on kokemustakin jo enemmän ja todellakin sitä silmää:)

 • Marjukka

  Nina Garcian kirjat ovat asiallisia, mutta kuvien puute häiritsee. Ines de la Fressangen kirja Parisian Chíc oli kiva ja inspiroiva ja aika tavalla erilainen kuin muut. Mukana oli ravintola- ja kauppavinkkejä Pariisiin.

 • annemari s

  Rachel Zoen ja Nina Garcian kirjoja suosittelen… Lauren Conrad toistaa vain niiden sanomaa…

 • Wendy

  Mulla on Rachel Zoen kirja, ja sen on ihana! Upeita kuvia kaikista julkimoista, ketä se on stailannut :)

 • juulia

  'Style' löytyy hyllystä ja itse tykkään siitä ihan hurjasti, mutta en ole ihan varma suosittelisinko sitä juuri sun kaltaiselle pukeutujalle. Kuvia on vähän, mutta tietoa paljon : )Jos haluat tarkemmin lukea mun mielipidettäni Laurenin 'Style'-kirjasta, löytyy se täältä: http://dressyourmind.blogspot.com/2011/08/lauren-conrad-style.html : )

 • Maija

  Karen Homerin Mitä naisen tulee tietää tyylistä kolahti täysillä! Napakasti kirjoitettu kirja, jossa kirjoittaja sanoo kaunistelematta, mitä mieltä on mistäkin. Suosittelen!Victoria Beckhamin tyylikirja on myös suosikkini, mutta se taitaa löytyä sinultakin :)

 • Reetta

  Mä olen haaveillut samaisista tyylikirjoista jo kauan, en ole saanut vain aikaiseksi ostaa niitä. Mullakin on synttärit lokakuun alussa tarkalleen 6.10 ja tosiaan täälläkin on kyselty lahjatoiveita. Jotenkin vaikeeta keksiä jotain tiettyä mutta aina olen kutienkin jotain kivaa saanut :)

 • Jaana

  Samat sanat, kuin aiemmilla kommentoijillakin tuosta Lauren Conradin Style-kirjasta. Hyvä ja tyylikkäästi toteutettu kirja, mutta tosiaan ehkä ennemmin sellaiselle parikymppiselle sopiva perusteos. Mitään listasi ulkopuolista teosta en osaa suositella. Itse olen tykännyt tosi paljon sinunkin omistamastasi Victori Beckamin kirjasesta =)

 • Tytti

  Heippa!Mulla itsellä on Lauren Conradin Style-kirja. Sitä en kyllä suosittelisi ainakaan sun kaltaiselle pukeutujalle. Kirja nimittäin lähtee niin perusasioista, että ne tuntui olevan itsellekin todella selviä, vaikka en mikään huippupukeutuja olekaan. Tuntu juurikin, että jotkut vinkit olivat todella sellaisia, jotka jokainen täysjärkinen ihminen ymmärtäisi itse.. Kaikki asiat on selitetty niin perusteellisesti ja ehkä hiukan lapsellisesti.. Luulen että tämä Style-kirja sopii paremmin sellaisille nuorille naisille, jotka vasta aloittelevat tyylin saralla ja tarvitsevat siinä apua. Sinulla kun on jo tyylisi suht hyvin varmasti selvillä niin en usko että tarvitset noin perusteellista opetusta… :) Hui mikä kilometrikommentti! Mutta toivottavasti löydät jonkun ehkä hieman aikuisille sopivamman kirjan jota toivoa! ;)

 • 2M

  Hei, mitäs me naiset niistä vuosista välitetään, pilaantuuhan ne munatkin! ;)

 • Anonymous

  Itselläni on tuo Lauren Conradin Style. Kuvat ovat mielestäni tyylikirjojen juttu, mutta Stylessä niitä ei mielestäni ihan inspiraation sytyttämiseen asti ollut. Muutenkin se on mielestäni väähän liikaa opaskirjamainen. Kuvat olivat silti hyviä, ja teksti helppoa. En hirmuisesti suosittele :( Onnea metsästykseen! :)

 • Jonttu

  Mullakin on pian synttärit ja saan näitä samoja kysymyksiä vastaan joka vuosi… :D Olen myös harkinnut noita kyseisiä opuksia hankkivani, mutten toistaiseksi ole saanut aikaiseksi…P.S. Halusin antaa sinulle You Have Lovely Blog -tunnustuksen, vaikka sellainen sinulla jo varmasti valmiiksi on, mutta sittenpä on tuplatunnustus ! :)

 • Anne-Mari

  Style A to Zoe ja Laurenin Style kirjat löytyy kyllä! Ensiksi mainitusta tykkäsin kyllä hurjasti enemmän, vaikka ei Stylessakaan varsinaisesti mitään vikaa ollut.. :)

 • Jonna

  Minulta löytyy nämä kaikki omasta kirjahyllystäni :)Lauren Conradin Style teoksesta tykkäsin todella paljon. Selkeästi ja hauskasti kirjoitettu kirja, josta saa vinkkejä jokaiseen vaatekaappiin. Sellainen hyvä peruskirja, joka sopii nuorelle aikuiselle. Meikkivinkit olivat myös kivoja ja opastettu sekä kuvin että tekstin.Rachel Zoen Style A to Zoe. Tämä on jo hieman paremmin muodista perillä olevan ihmisen kirja. Rachel käy omien asiakkaidensa kautta tyylin luomista läpi. Hieman vaikeaselkoisempi kuin tuo Laurenin, mutta silti luin kannesta kanteen.Nina Garcian koko totanto löytyy myös hyllystä. Tästä pidin paljon. Kattavia kirjoja jotka antavat toinen toiselleen lisätietoa (niissä on myös viittauksia toisiinsa). Näitä voin suositella erittäin lämpimästi :)

 • Anonymous

  Omistan itse tuon Lauren Conradin Style-teoksen,joka on kyllä ihan hyvä,mahtavia ja käytännöllisiä vinkkejä,mutta en oikein "inspiroidu" siitä..hmm,Tuo Rachel Zoen kirja olisi varmasti hiukka parempi,onhan naisella kokemustakin muodista ja tyylistä enemmän :)

 • hotmama

  Hei ihana.Mulle tupsahti postilaatikkoon viime viikolla juuri tuo Rachel Zoen kirja ja nopeasti selattuna vaikuttaa hyvälle. Tilasin myös Nina Garcian Look Bookin joka on yhtä hyvä kuin muutkin Ninan kirjat. Uusi tuttavuus oli What to Wear, Where ja voin kyllä suositella sitäkin. :)Tuohon Lauren Conradin kirjaan olin kyllä hieman pettynyt mutta muutama kiva idea löytyi sieltäkin. Ihanaa syksyä :)