CATEGORIES

Stokke Sleepi

7.5.2013

Monet ovat kyselleet käyttökokemuksia poikani pinnasängystä. Postaus on ollut pitkään tehtävälistallani, ja nyt viimein pääsin sen kimppuun.

Päädyimme ostamaan Stokken Sleepi-sängyn. Syitä ostopäätökselle oli monia, mistä tulen nyt teille kertomaan.

stokke sleepiIMG_1589

Tuotteen ehdoton myyntivaltti on sen elinkaari. Sänky kasvaa kirjaimellisesti lapsesi mukana: Ihan vastasyntyneestä jopa noin 10 ikävuoden tienoille.

stokke sleepi kollaasi

Olen ehtinyt nikkaroida sängyn uuteen kokoon jo kolme kertaa viimeisen 10 kuukauden aikana:

 1. Pieni kehto odotti vastasyntynyttä sairaalasta <3
 2. Viidennen kuukauden tienoilla alkoi kehto käydä pitkälle pojalleni liian lyhyeksi, joten tein sängystä sivuosilla pidemmän.
 3. Jo puolenvuoden iässä olin taas laskemassa pohjaa alaspäin, sillä minimies näytti viitteitä siitä, että reunan yli pitäisi pian päästä. Onneksi laskin pohjan välittömästi alemmas, sillä viikkoa myöhemmin poika seisoikin jo sängyssä huudellen.

THENIMG_7413leima

Ehdoton houkutus tässä sängyssä oli mm. sen kehto-ominaisuus. Minua viehätti kovasti ajatus, että saisin aseteltua pienokaiseni pieneen turvalliseen pesäänsä, missä maailma ei tuntuisi vielä liian suurelta. Siellä nukuttiinkin alkuun erittäin hyvin.

NOWstokke sleepiIMG_1620

Unet eivät olekkaan enää niin levollisia, kuin hänen elinvuotensa ensimmäisellä puolikkaalla. Motoriikka kehittyy niin kovaa vauhtia, että sängyssä kiipeiltäisiin paljon mielummin. Tämä apinavaihe ei taida pojilla koskaan loppuakaan? :D

stokke sleepiIMG_1737 stokke sleepiIMG_1733

Sängyn mukana tuli myös tukipuu mahdolliselle verholle. Itse en sitä koskaan pienelle pojalleni laittanut. Ehkä sitten joskus ne vielä kehtoon ripustan, jos meitä siunataan vielä tyttärelläkin. Poikamme sängyn päätyä on koristanut Nalle Puh-karuselli, joka on ollut melkoinen hitti.

stokke sleepiIMG_1695
stokke sleepiIMG_1691

Ja nonni. Sieltä takaa ennätti vekara repimään hoitopatjansa pöydältä alas. Melkoisia liimanäppejä nämä veitikat <3

stokke sleepiIMG_1746

Hyvin tärkeä ominaisuus Stokken Sleepissä olivat sen pyörät. Miten ihanaa olikaan vedellä tätä pientä kehtoa ympäri kotia ensimmäiset puolivuotta. Vauveli saattoi nukkua rauhassa omassa sängyssään, mutta kulki silti mukana siellä, missä äiti ja isä olivat. Esim. lapsen kanssa yksin kotona ollessa oli helppo käydä suihkussakin, kun kehdon pystyy helposti rullaamaan mukana. Näin pienokainen on koko ajan valvovan silmä alla – vanhempien mielenrauhan vuoksi.

stokke sleepiIMG_1611 stokke sleepiIMG_1660

Voin suositella tätä sänkyä kaikille lämpimästi.
Todella kaunis, monipuolinen ja pitkäkestoinen tuote, jossa on otettu kaikki huomioon.
Onko täällä muita Stokke Sleepin omistajia? Mitä kokemuksia tai vinkkejä teillä on sen käytöstä?

30 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Itse vähän tosiaan miettinyt tuota Stokken Sleepiä monikäyttöisyytensä ja tyylinsä puolesta.. Tunnen myös kyseisen tuotteen erittäin hyvin entisenä sisustusmyyjänä, jolloin mm. Stokken tuotteet kuuluivat myymiini kalusteisiin.. Luotan siis myös kyseiseen tuotteeseen 100%:sesti.. Nyt kuitenkin olen kaartumassa ehkä edullisempaan pinnikseen: http://www.roba-kids.com/en/room-bed-rockstar-baby-2-60×120-cm-white-lacquered-height-adjustable-24332.html#t_beschreibung.. Tiedä häntä sitten millainen härpäke tuo mahtanee olla.. Itse rumpalina ja muusikkona kuitenkin kiinnostuin tuosta, kun löysin puolivahingossa tuon kyseisen “Rock Star Baby” -konseptin.. Bon Jovin rumpalin Tico Torresin suunnittelema brändi.. Jotenkin houkuttelee…

 • Meidän piti myös ostaa tämä pienokaisemme syntyessä, mutta päädyttiinkiin toiseen vaihtoehtoon! ;)

  t. Veera

 • Tuosta saa kaksi tuolia vielä kum sängyn purkaa.
  Itse en ainakaan jaksa uskoa että kovin iso lapsi haluaisi pinniksessä nukkua; meilläkin on eskarilaisella ollut vuosia autosänky.
  Enemmän ehkä valttia sillä että kierrättää sisaruksilla, kaunishan se on! Meillä on jo mallistosta poistunut ikean soikea pinnis, samanhenkinen :)
  Ainakin camelonin ominaisuus on huojuvuus ja heilunta ihan uudesta lähtien

 • Anonymous

  hei! siis muuntuuko tämä yksi ja sama sänky myös kehdoksi? olen nähnyt myytävänä olevan erikseen sleepi mini (kehtokoko) sekä sleepi, onko mallisto muuttunut vai onko sinulla ollut kaksi erillistä sänkyä?

 • T

  Meilläkin oli Sleepi aikanaan alkuun, mutta sitten Leander tuli markkinoille ja hankittiin se tilalle. Se tosiaan toimi vuosia ja oikein harmitti, kun lapsi kasvoi siitä ulos. Molemmat ovat laadukkaita, mutta Leanderia voin suositella lämpimämmin sen erittäin käyttökelpoisen muuntuvuuden vuoksi. Minusta se myös säilyttää kauneutensa eri vaiheissa.

 • suvi

  aivan ihana tuo sänky <3 syyskuussa syntyvä ihanuutemme saa myös ensisängykseen ihanan sleepi minin :)
  Pakko kysyä jos vaan jaksat mitenkää vastata niin vielä niistä teidän ihanista vaunuista.. Minulla on itsellä ne haaveena esikoisellemme, mutta kun oltiin käyty miehen kanssa vaunuaitassa katsomassa niin mies hylkäsi idean samantien. "Rihvelit ja heiluvat" oli hänen kommenttinsa. Kysymykseni siis olisi että kuinka käytännölliset vaunut ovat "normikäytössä"?
  Vaunun koppa tuntui meistä kovin heiluvalta ja epätukevalta.. Mutta niin kauniit ne vaunut on että minua itseäni harmittaa ihan hirveän paljon..
  Niin jos pystyisit kertomaan omaa kokemusta vaunuista? Onko heiluva koppa huono vai hyvä asia?
  I love bugaboo <3

 • Bisous

  Ai että mä rakastan sun blogia! Perustelet ostoksesi hyvin, kerrot asiallisesti asiasta kuin asiasta, aiheita on sopivasti erilaisia ja mukana aina pilke luksuksen tuntua. Oot upee! :)

 • Ihana tuo nalle puh karuselli :)

 • Sissi

  Tokkopa kukaan kymppivuotias, saati viisivuotias suostuu noin vauvamaisessa pinnahössäkössä nukkumaan, meillä kuus vee nukkuu jo ihan normi sängyssä, johan kaikki nauraa ja toi kasvaa lPsen mukana on vaan myyntimiesten jorinaa, ei olla tarvittu rumia triptrappejakaan ja jo neljän vanhana lapsi halusi istua ihan normi tuolilla

  • Tuo on varmaan totta, että kovin vanha muksu ei tuossa suostu nukkumaan, itse olen lähinnä meidän tulevalle mukulalle suunnitellut tuota Sleepi-sänkyä ihan sen takia, että kun kasvaa siitä henkisesti tai fyysisesti ulos, voi siitä muokata ne kaksi lastenhuoneen tuolia.. Tripp Trapp ei myöskään mielestäni ole mitenkään ruma, vaan suht tyylikäs tuoli.. Ja kestää jopa tällaisen yli satakiloisen miehenjötkäleen..

 • Itse hommasin Stokken Sleepin juurikin sinun ansiostasi, näin sen viime kesänä blogissasi ja innostuin ja tulin juuri noihin aikoihin raskaaksi. :D Oli hyvää aikaa sitten etsiä sänkyä käytettynä, uutena on liian kallis. On nyt kuusi viikkoa palvellut käytössä ja ei pahaa sanottavaa, tosin pyörät kitisevät kun käytetty on. :)

 • ELINA

  Ai niin ja ostin itse sellaisia kristallisia vetimiä sellaisessa verkkokaupassa kun helakauppa.com kun inspiroiduin täällä blogissa niistä ;-)

 • ELINA

  Tulipas vain mieleen siitä teidän makuuhuoneen projektista että oletkos miettinyt sellaista vaihtoehtoa että teettäisit puusepällä ne yöpöydät ? Ja jos haluat peileistä saman tyyliset niin teettäisit ne samalla… :)

 • Emmi L.

  Ihanaa, että lastenjutuissa on alettu ajattelemaan vauva-ajan jälkeistäkin aikaa ettei tavarat ole käytössä vaan pientä hetkeä :) Tämä vaikuttaa hyvältä!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Heippa, mukava lukea vauva-aiheisia postauksiasi! Meiltä löytyy kanssa tuo Stokken Sleepi. Ihan paras ominaisuus siinä on poistettava laita, eli sängyn saa melkein kuin osaksi parisänkyä. Ei tarvi öisin nostella vauvaa yli laidan :) Oletko muuten löytänyt jostain kivoja vauvojen lakanoita? Meillä olisi uudet sellaiset etsinnässä.

 • Helga

  Moi..tosi kätevä sänky pienelle ja vähän isommallekin. Hei voisitko ystävällisesti vinkata kummilahja ideoita poika vauvalle..olin jo ostamassa Vilac autoa mutta he olivat jo saaneetkin sellaisen..nyt olen ihan tyhjän päällä ideoiden suhteen ja ristiäiset ovat jo kahhden viikon päästä..kiitos!

 • Tyty

  Ompa kaunis, ja todella monikäyttöisen oloinen sänky! Onkohan se sitten nimestä päätellen ihan suomalainen keksintö ja tuotantoa? Miten sitten nuo pyörät, kun lapsi on isompi, saakohan ne pois ettei lapsi rullaile sillä minne sattuu..

 • *Hih, nyt tulee jo vähän hassu olo kun olen innostunut tänne niin monta kertaa kommentoimaan lähipäivinä, mutta kun aiheet on liipanneet niin läheltä. Yleensä seurailen blogia hiljaisempana*
  Meillä on myös Stokken Sleepi. Tosin ostettiin se käytettynä huutonetistä. Siihen mukaan sai kaikkea ihanaa (mm. muotoon ommeltuja lakanoita ja päiväpeitteitä) edelliseltä omistajalta. Olen myös käyttänyt sänkyyn kuuluvaa uudinverhoa meidän poitsulla. Olen siihen jopa laittanut tukevampaa kangasta ettei aamun auringonsäteet osu pikkuisen silmiin. Olen ollut todella tyytyväinen hankintaan!

  • Mrs.V

   *:D – Aivan ihanaa kun kommentoit <3 – Kohta voidaan sitten jauhaa näitä livenäkin*

   Mutta itseasiassa mä sitä teidän verhoa pojalle ihailinkin. Näytti ihanalta teidänkin sänkynne, joka odotti saapuvaa ihmettä. Ja hyvä muistutus tuo huuto.net! Sieltä tekee paljonkin löytöjä – erityisesti myös näiden lastentarvikkeiden kohdalla. Loistava vinkki oli myös tuo tukevampi kangas auringonsäteille!

 • R

  En ihmettele että tälläistä postausta toivottu. jo ennen kuin sinun blogista stokken sängyn bongasin oli se jotenkin miellyttänyt silmää. Nyt kun aihe on todella ajankohtainen kun syksyksi pitäisi jokin sänky ensitulokkkaalle hommata, olen yrittänyt kaivaa netistä käyttäjien kokemuksia, mutta suomeksi omilla hakusanoillani, ei ole oikein onnistanut. Itse kun on pallotellut hinnan ja hyödyllisyyden/tarpeellisuuden välillä vrt normi pinnasänky. Nostit hyviä pointeja esille, kiitos :). Meilläkin kaksi iso koiraa, niin olen miettinyt juuri tuota hyvää liikuteltavuutta jotta tuleva vauva olisi koirien ulottumattomissa jos tarvitsee selkänsä kääntää eikä sitterissä lattian tasossa ainakaan niinä ensi kuukausina. Vaikuttaisi jopa tarpeeksi tukevalta juuri näitä omia isoja koiria ajatellen. Saas nähdä mihin päädytään, aikaa kun vielä aihetta on pohtia :)

  • Mrs.V

   Moikka Riikka! Jättionnittelut teille esikoisen johdosta! Kun me ostimme pinnasängyn, oli sen hinta 700e luokkaa? Onko se tosiaan noussut niin paljon? Ainakin Stockalla olen monasti näitä sänkyjä nähnyt n.-40% hinnalla… Suosittelen piipahtamista siis ainakin keskustan tavaratalon 6. kerroksessa! Ja unohidin postauksessa mainita, että nuo pyöräthän saa luukkoon! Jos kaikki neljä pyörää napsautat lukoilleen, niin ei varmasti liiku, ellei sulla satu olemaan kahta Berhandilaista, jotka nimenomaan haluvat kehdot kaataa :/ Ai kamala. Meillä meni muuten ihan mielettömän hyvin perheen uutukaisen esittely koirille. Nyt niitä vasten kiivetään ja harjoitellaan kävelemään <3 Paljon jaksamisia viime metreille! Kohta kaikki tuo odotus palkitaan!

 • Jenny

  Meillä sama sänky ja ehdottomasti samaa mieltä että aivan ihana! Oli niin kiva liikutella pientä sänkyä huoneesta toiseen missä milloin itse puuhailikaan, eikä tarvinut jättää vauvaa yksin.

  Meillä on tällä hetkellä työn alla muotoon ommeltu päiväpeite. Saa nätisti pedattua kun hieman haastava tuo ovaali muoto :)

 • Tintti

  Stokke on loistava valinta! Tosin molemmat lapseni ovat jo alle kolmevuotiaina siirtyneet siitä Muuramen jollaan. En usko että eskarilaista saisi enää nukkumaan ‘pinnasängyssä’.
  Blogisi on loistava :)

 • angelhagen

  Mistä tuo nalle puh mobile löytyi?ois juuri mun makuun :)

 • Madame K

  Meillä on edelleen sänky hankkimatta vaikka laskettu aika lähestyy jo kovaa vauhtia. Haaveilemme Leanderin sängystä, koska siinä on todella kaunis muotoilu. Ainut este on sen suhteellisen kova hinta, vaikka kyseessä onkin pitkäikäinen ostos. Stokke on ollut toisena vaihtoehtona, joten oli kiva kuulla kokemuksiasi siitä! Leanderin sängyssä ei taida olla pyöriä, joten Stokke on siinä mielessä kyllä kätevä, kun sitä voi sitten kärrätä huoneesta toiseen.

 • Laura

  Wau.. Onpa hyvä tuollainen sänky, sellainen kyllä kannattaakin ostaa, ei sitten 10 vuoteen ainakaan tarvitse ostaa. :) En kyllä tiennyt tuollaisesta, mutta minulle ei vielä ole suotu lapsia. Olen kyllä aina halunnut juuri pyöreän.. Jostain kummallisesta syystä :) hihii. Oliko sänky kallis?
  Onpa poju kasvanut, ihana pikku kaveri :)<3 ,tavarat vetää perässä. Ehkä se patja oli poikasi mielestä väärässä paikassa :DD ihana <3 ,ei voi muuta sanoa.

 • Meillä oli sama sänky kuopuksella ja muuten aivan samassa värissäkin. Nyt poika on kasvanut ja nukkuu nykyään vähän menevämmässä autosängyssään. Vaikka olisihan tuota sänkyä voinut tosiaan kasvattaa vielä vuosiksi eteenpäin. Tyytyväinen Stokke Sleepin kuitenkin oltiin! :)

 • Fiore

  Meillä ovat myös ostoslistalla ensimmäiset vauvan sängyt. Tätä emme ole vielä käyneet katsomassa – tarkoitus olisi suunnatta jälleenmyyjän liikkeseen parin viikon sisällä – joten jo etukäteen kiinnostaisi, onko laatu todella niin paljon parempi, että oikeuttaa tuohon nyt erikoisliikkeissä näkemiimme pinnasänkyihin ja kehtoihin verrattuna kolmin-nelinkertaiseen hintaan (junioriosan kanssa lähemmäksi 900 euroa)? Useampaa lasta suunnittelevalle perheellehän ratkaisu ei muutenkaan ehkä ole kätevin, koska ne sängyt, joista esikoinen on kasvanut ulos, voi ja kannattaakin kierrättää pikkusisaruksille.

 • IloAM

  Todella kompakti paketti! Meidän tyttärellä (7kk) on käytössä mieheni puolen suvussa kulkeva ihan perus pinnasänky, ihana sekin, mutta innostuin tästäkin. Voisi harkita jos meille suotaisiin vielä joskus pieni poika puolestaan ;) Sopiiko kysyä tämän hintaa? Kiitoksia vielä positiivisesta blogistasi :)

 • Laura

  Tuota sänkyä itsekin himoitsen, lapsi vain puuttuu :D