CATEGORIES

Suloisen tyylikästä

16.9.2014

Syksy saapuu ja vaatekauppojen hyllyt ovat täyttyneet lämpimistä ja pehmoisista vaatekappaleista. Erityisesti lastenvaatteista parhaat häviävät hyllyistä jo ennen kylmempien säiden saapumista, joten tänä vuonna päätin olla se aikainen lintu. Kukko on kiekunut ja mato syöty.

CUTEANDSTYLISH

Kaipasin pojalleni pehmeää talvitakkia, joka on myös tyylikäs päällä. Sellainen, joka laitetaan päälle kaupungille- tai vierailulle suunnattassa. Stockan lastenvaateosasto oli täyttynyt kauniilla takeilla ja valinnanvaikeutta oli ilmassa. Nyt kun perheeseen siunattiin myös toinen poika, joka on perimässä kaiken samassa syklissä isoveljeltään, raaskin ostaa tällaisen upean takin Burberrylta:

syysvaatteita esikoiselle-0439

Miehenikin oli innostunut kauppojen syysvalikoimista ja käynyt ostamassa esikoisellemme klassiset Timberlandit. Äitini kanssa kävin metsästämässä pojallemme muhkeaa kaulaliinaa, mutta totesin, että parhaan löydän aikuisten osastolta. Aikuisten pienempi huivi on loistavan muhkea pienemmälle taaperolle. Oikean värinen kameli löytyi Marja Kurjen liikkeestä Esplanadilta.

syysvaatteita esikoiselle-0450 SYYSOSTOKSIALAPSILLE syysvaatteita esikoiselle-0472

Tulen kolmen tyttären perheestä, missä äitini puki meidät aina sävy sävyyn ja kokonaisuudet tarkasti harkiten. Eipä ole siis omena ihan hirveän kauas puusta pudonnut. Minusta on ihanaa hypistellä pieniä vaatteita ja pukea lapseni nätisti. Koska pyrin pukemaan itsenkin siististi, niin toki haluan sen jatkuvan lapsiinikin. Olen kasvanut siihen, että itsestään pidetään huolta. Puolet suvustani ovat ranskalaisia, ja siellä koko perheen pukeminen siististi on itsestäänselvää. Kuitenkin perimmäisessä suomalaisessa tapakulttuurissa on ollut, ettei itseensä tai lapsien pukeutumiseen saisi panostaa. Mutta ainakin omaa ystäväpiiriä miettien ja Helsingissä katukuvaa silmällä pitäen olen huomannut, että tämä on muuttumassa. Ymmärrän enemmän kuin hyvin argumentin, että lapset kasvavat niin nopeasti, ettei kannata laittaa rahaa sellaiseen, mistä on iloa niin lyhyeksi aikaa. Ja kyllä – olen samaa mieltä. Siksi tällaiset ostokset ovat harvassa. Onneksi on nykyään vaikka mitä luomupuuvillaisia ihanuuksia lähes jokaiselta massaketjuliikkeeltäkin. Nyt juuri teki mieli nyyhkyttää, kun kupoukseni on kasvanut ulos pienimmistä vaatteistaan. Tuleekohan niille koskaan enää käyttöä…? <3

TIMBERLANDS syysvaatteita esikoiselle-0465

Syötävän söpö pikkumieheni saa olla myös tyrmäävän tyylikäs syksyn saapuessa <3

Koen eläväni elämän parasta aikaa, mutta samalla se saattaa myös olla elämän rankinta/haastavinta aikaa. Varmasti moni äiti voi tämän allekirjoittaa. Täten haluan nauttia tästä ajasta kaikin puolin – en vain äitinä, mutta myös naisena ja vaimona. Pidän kirjailija Marjorie Pay Hinckleyn ajatuksesta; “The trick is to enjoy life. Don’t wish away your days, wishing for better ones ahead”. Täten nyt nautitaan tästä hetkestä – välillä vähän kivemmissakin vaatteissa, joista kasvetaan kuitenkin ihan liian nopeasti ulos <3

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Voi tuo pikkumies tulee kyllä vielä hurmaamaan ihmisiä kadulla nuo vetimet päällä!

  Hei lisää postauksia lasten vaatteista :) :)

 • Jenny

  Mahtava kokonaisuus! Taidankin kopioida idean, mutta budjettini takia ehkä H&M tai Lindex toimivat ostopaikkoina :D
  Nämä lastenvaatepostukset ovat aina yhtä mahtavia ja antoisia, kiitos siitä :)

 • Hän tulee olemaan ehkä maailman tyylikkäin pikkumies. :D ♥

 • Voi ei kuinka ihania vaatteita! Sulla on kyllä aivan loistava maku vaatteiden suhteen :-)

 • Ihanat asut ja kauniita ajatuksia, kiva postaus! Onhan se hienoa, että lapsetkin oppivat vastuullista kuluttamista ja harkittuja ostoksia, joista on iloa pitkäksi aikaa ; ) Aurinkoista syksyä!

 • Oi miten ihania vaatteita olet pojillesi löytänyt :> Kyllä noissa kelpaa pikkuisen olla tyylikkäänä liikenteessä!

 • anonyymi

  Voi miten ihana kokonaisuus!

 • Saaramaria

  Antoisinta, mutta rankinta. Samalla kirjaimellisesti ne ruuhkavuodet. Eteisessä kasa kuraisia kenkiä ja sikin sokin jääneitä ulkovaatteita, välillä väsyttää, mutta sitten mieleen hiipii ajatus, että entä jos tätä kaikkea suloista kaaosta ja menoa ei olisikaan? Kuinka täydellisen onnellinen voi olla, kun lapset syövät makaroonilaatikkoa pöydän ääressä ja kertovat kilpaa asioitaan, pienempi vielä osin omalla kielellään, puuttuvilla äänteillä ja höpöjutuillaan. Isomman isommat huolet, kavereiden näkemiset ja harrastuksen aikataulut. <3 Meille ei enempää lapsia nyt kaikesta huolimatta tule, haaste onkin välillä jäädä näihin ihaniin (rankkoihinkin) hetkiin ja jättää ne sydämeen syvälle. Pitää kiinni pienestä, joka kasvavat ihan liian nopeasti, hänkin.

  Itse(kin) nautin kauniista vaatteista, myös lapsilla. Ihana kaivella isoveljen vanhoja vaatteita pikkuveljelle ja muistella samalla isomman aikaa pienenä. Sävy sävyyn ja harkiten täälläkin puetaan lapset, usein vielä samanlaisiin tai -tyylisiin asuihin, koska se vain on niin suloista <3

  Isommalla on jo välillä omia mielipiteitä (esim. Legon Star Wars vaatteista tai Ninjago -asuista..) ja hänen mielipidettään kunnioitan ja ostan myös niitä toivevaatteita. Haluaisin, että poikani ajattelevat myös isompana pukeumistaan, osana ihan hyviä käytöstapoja ja muiden huomioimista ja vaikka ihan vain puhtaasti esteettisistä syistä. Minutkin on lapsena äiti pukenut huolellisesti sävy sävyyn ja miettinyt käytännöllisyyden lisäksi vaatteiden ulkonäköä ja antanut omalle maulle tilaa kasvaa, tätä haluan omille lapsilleni jatkaa myös.

 • Mun mielestä mikään ei ole ihanampaa katsottavaa kun tyylikkäästi pukeutuvat lapset! He herättävät ihastusta ja aww-reaktioita samaan aikaan ja mielestäni myös viestittää hyvin vanhempien välittämisestä :) Suomessa lapsille puetaan päälle monesti mitä sattuu kaapista ensimmäisenä käteen puhtaana löytymään, mikä on toki välillä kiireessä ja monen lapsen kanssa ihan ymmärrettävääkin, mutta onhan se ihanaa jos pystyy lapsenkin asut valitsemaan huolella ja rakkaudella ^.^

 • Laila

  Kertakaikkiaan ihanat ostokset! Tyylikästä ja aurinkoista syksyä toivoen,
  Laila

 • Aivan upeita vaatteita – jotenkin mielestäni on mahtavaa, että Suomessakin ollaan havahduttu siihen, että lapsetkin voi pukea kauniisti :)
  Ihania pieniä prinsessoja ja prinssejä näkynyt viime aikoina katukuvassa <3

 • JohannaT

  Niin kauniita, ajattomia hankintoja olet tehnyt! Ja mukavaa, että jotain suomalaistakin joukkoon mahtui.
  Meillä on nuo samaiset nilkkurit olleet monessa koossa kaikilla kolmella lapsella, niin pojilla kuin tyttärelläkin. Kerran kun hyvät hankkii ja muistaa hyvin huoltaa, niitä voi kierrättää pitkään.
  Kaunista syksyä! Postailet ihailtavan ahkerasti, vaikka pienten poikiesi kanssa varmasti olet täystyöllistetty :)

 • Kirppu

  Ihana takki ja mieletön yhdistelmä huivin ja kenkien kanssa :)
  Kirjoittamasi viimeinen kappale on niin totta!! Sain itsekin heinäkuussa toisen lapseni ja itkuhan tässä taas tirahti kun tuon luin.. :) Herkillä mennään…

 • Fee-

  Ihan mahtavia ostoksia! Niin tyylikäs pikkumies tulee olemaan kylmien kelien tullessa. Tuo huivi aikuistenosastolta-idea on mainio – tuo huivi varmasti kestää pitkään ja se ei varsinaisesti jää pieneksi koskaan.

  Olen kenkäkaupassa töissä ja usein törmään vanhempiin, joiden lapset kulkevat kolme numeroa liian isoissa crocseissa, ettei ne jää heti pieneksi.. Se tekee kyllä vihaiseksi, pettyneeksi ja ärsyyntyneeksi! Sama ihminen saattaa ostaa itselleen monet kengät kerralla.. Ja tämä ei ole siis harvinaista, melkein jopa jokapäiväistä.

  Sydäntäni siis lämmittää jokainen lapsi, joka kulkee oikean kokoisissa kengissä ja siisteissä vaatteissa (budjettia huomioimatta, siistejä saa edullisestikin). Tykkään siksi lukea näitä lapsi-postauksiasi, niistä tulee aina niin lämmin ja hyvä mieli.

  • Ella

   Itse taas myyn kenkiä lapsille, ja huomaan tuon myös jokapäivä, miten vanhemmat haluavat ostaa lapsilleen aivan naurettavan suuria kenkiä “ettei sitten kohta mene pieneksi”. Välillä surettaa katsoa kun lapset tepastelevat monta numeroa suurissa kengissä ja sitten vanhemmat kysyvät minulta, onko lapsen noissa hyvä kävellä. Kaikki saavat kuitenkin tehdä rahoillaan mitä haluavat, mutta on niin ihana huomata myös vanhempia, jotka kuuntelevat lapsiaan ja haluavat heille kunnon vaatteita ja kenkiä :)

 • kaisla81

  Todella tyylikästä! Tykkään itsekin pukea pikkumieheni siististi, erityisesti kaupungille tai kyläilemään mennessä. Mukavuudesta ei tarvitse silti tinkiä, vaikka päällä olisikin vaikkapa kauluspaita ja farkut. Meillä sellaiset puetaan usein myös päiväkotiin.

 • KM

  Ihanat vaatteet pikkumiehelle! Itselläni on myös kaksi poikaa, joista vanhempi täyttää pian kaksi vuotta.
  Ajattelen samanlain lasten pukemisesta ja vaatteiden ostamisesta. Välillä on kiva panostaa myös lasten pukeutumiseen kunnolla. Varsinkin kun tietää, että vaatteet menevät molemmille pojille ja sitten vielä annetaan/myydään eteenpäin :)

 • Sanna

  Todella kauniita vaatteita olet valinnut, vieläpä sellaisia jotka kestävät aikaa ja näyttävät tuoreilta ja raikkailta vielä seuraavallakin pukijalla :)