CATEGORIES

13 tarpeellista tavaraa lasten lentolaukkuun

21.1.2015

Sirkus on pakattu ja tämä family lähtee kohti Abu Dhabin aurinkoa!

Lentomatkustaminen lapsen kanssa on yksi suosituimpia postauksiani. Sen kommenttiboksiiin olen saanut paljon kyselyitä siitä, mitä kannattaa lapsen kanssa reissaavan pakata lentomatkalle mukaan. Postauksesta löytyi ytimekäs lista tärkeimmistä, mutta tein sille jatketta kuvien muodossa. Tässä meidän lentolaukun sisältö:

pakkausta lapsille-3959text

Pyrin aina pukemaan poikani siististi – kaupungilla, kuin matkustaessakin. Matkalaukkuun pakkaan matkustusasujen lisäksi vaihtovaatteet lapsille, sekä itselleni vaihtopaidan. Kun kuopus on vielä pulautteluiässä ja kiinteiden maistelu on vasta hiljattain aloitettu, on hyvin todennäköistä, että vaatteisiin ehtii jotain jo menomatkalla tippua. Näillä pehmeillä vaatteilla ja vilteillä vuoraan cabin-kokoisen käsimatkatavaralaukun, jota voi tarvittaessa käyttää petinä pienimmälle. Viimeksi Helsinki-Dubai -väli taittui kuin unelma, koska mini koisi onnessaan omassa pikku kopassaan meidän jalkojemme juuressa. Monissa Finnairin konetyypeissä on myös rajoitettu määrä ns.”baby basket“-koppia, joita voi käyttää samaiseen tarkoitukseen.

Olen käyttänyt tähän tarkoitukseen Luikkarin cabin-kokoista laukkua. Tälle matkalle esikoinen sai myös ensimmäistä kertaa oman matkalaukun mukaan ruumaan laitettavaksi. Aiemmin kaikki tavara on kulkenut äidin laukussa. Kahden lapsen kanssa matkustavana tila alkoi kuitenkin loppua. Mikki Hiirellä koristettuun Samsonite-laukkuun pakattiin innolla vaatteet, vesipyssyt ja supersankarit. Pian vilkutetaan Mikille, kun se matkaa ruumaan ja tapaa meidät kohteessa.

pakkausta lapsille-3955pakkausta lapsille-3951TEXT

Pehmeiden ja mukavien vaihtovaatteiden lisäksi pakkaan mukaan ne lapsien ruoat, mitä he lennolla tarvitsevat. Vaikka koneiden nesterajoitus on max.1l per henkilö matkustamoon, ovat lapset poikkeus. Meillä kulkee varmuuden vuoksi mukana myös pienten särkylääkettä. Vielä sitä ei ole tarvittu, mutta aina hyvä olla mukana varoiksi. Sekä nyt viimeisen lomasairasteluepisodin jälkeen lisäsin arsenaaliin lapsille tarkoitetun käsidesin.

pakkausta lapsille lentokoneeseen2-3962

Mukana pienelle on tietty myös vaipat, puhdistuspyyhkeitä, pehmeä vaipanvaihtoalusta, puklurätti sekä pehmeä pyllypyyhe. Kaikki myös loistavia vuoraamaan cabin-laukun petikelpoiseksi.

pakkausta lapsille lentokoneeseen2-3972

Isommalle pojalle viihdyke löytyy iPadista. Olen kuumeisesti etsinyt sopivia ja mielenkiintoisia appeja 2,5-vuotiaalle (vinkkejä otetaan vastaan!). Hän on kovin innostunut numeroista, englannin kielestä sekä muistipeleistä. Googlaten löytyi hyvä vinkkejä ja Padi on nyt valmis ottamaan haasteen vastaan – toivottavasti minimies pitää. Pari leikkiautoakin otin mukaan, mutta ne eivät ole kaikista käytännöllisimpiä lennoilla – joudut nimittäin kuitenkin olla venyttämässä itseäsi mitä eriskummallisimpiin asentoihin, kun poimit niitä tuhat ja sata kertaa penkkien väleistä ja lattialta. Ensimmäisiä hampaita puskevalle pikkumiehelle on erilaisia puruleluja ja muita värikkäitä ilahduttajia mukana matkassa.

pakkausta lapsille lentokoneeseen2-3981

Näiden tavaroiden lisäksi olen pakannut mukaan myös vauvan kuulosuojaimet (lasten peltorit) sekä imetystyynyn. Kuulosuojaimien avulla lapsi ei havahdu unestaan koneen kuulutuksiin ja imetystyyny tuo turvaa ja mukavuutta pienelle vauvalle. Muovailtava tyyny tukee sinunkin mukavuuttasi pidemmillä lennoilla.

Näillä eväillä olen saanut pidettyä meidän muksut tyytyväisinä ja kanssamatkustajien suupielet ylhäällä. Nyt sormet ristiin, että sama temppu onnistuisi tänään. Ja sitten matkaan!

 

 

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kata

  Heippa Hanna! Minkä merkkinen tuo hauska Mikki-matkalaukku on? Yritän metsästää meidän isommalle pojalle ensimmäistä omaa matkalaukkua reissuja varten. :) Ja loistavia vinkkejä täällä lentoa varten!

 • niina

  Lisätkää kanssamatkusajien mukavuuden lisäämiseksi minigrip tai vastaavia pusseja mukaan. Kakkavaipat aiheuttavat paljon vähemmän hajuhaittoja kun ne sulkee tämmöisiin pussihin, ennen wc:n roskikseen heittoa.

 • Kapa

  Ihan loistovinkkejä, kiitos! Tuosta matkalaukkupedistä olisin vielä kysellyt, mahtuukohtan normaalien istuinten jalkatilaan vai oletteko lentäneet comfort tai business luokassa jotta tämä toimii? Entä miten päin olette laukun sijoittaneet jalkoihin ja saitteko omat jalat vielä jotenkin samaan syssyyn mahtumaan? (Näen jo silmissäni meidät pitkäkoipiset polvet suussa ihmettelemässä tätä yhtälöä..)

 • Katariina

  Suosittelen iPadille Kapun Metsä-peliä. Se on hyvä ja opettavainen peli juuri tuon ikäiselle :)

 • JV

  Meillä yksi suosituimmista peleistä on ollu Kapun metsä

 • Lentomamma

  Hei,
  Ihan vain pikku vinkkinä, toi laukku peti idea on ihana mutta valitettavasti ilmailu laki ei anna lupaa nukkua lentokoneen lattialla :-( on ikävää herättää pikku lapsi kesken uni..

  • Isolentomamma :) Z

   Totta, että ilmailulaki kieltää lattialla nukkumisen, mutta infantit (alle 2 vuotiaat) ovat poikkeus. Eli ei hätää, vinkkiä voi käyttää :)

 • Marpha

  Hauska nähdä lasten kanssa matkustavan listasi, taidamme olla samaa järjestelijä-mukavuustyyppiä, kun ihan samat kamat, Ella’s Kitchen- ruokapusseista lähtien löytyvät meidän taaperokassista, joka on samalla kaunis Coachin olkakantolaukku (tulee siis äidin käyttöön myöhemmin). :) Meillä tykätään vauvojen/taaperoiden piirretyistä, eli iPadiltä löytyy BabyTv- sovellus, jota voi siis katsoa esim. lentokoneessa ja paikoissa, joissa ei ole nettiyhteyttä. Asumme ulkomailla ja lentelemme lähes kuukausittain ja tämä on pelastanut monta matkaa! Ja tyylikkään simppelit Koelstran sateenvarjorattaat, jotka monella lentokentällä voi ottaa portille asti mukaan. Hyvää matkaa!

 • Meri

  Kiitos tosi hyödyllisestä postauksesta! Kun lähdimme hetki sitten pienen 4kk tyttömme kanssa San Franciscoon, mietin onko hullua kantaa imetystyynyä käsimatkatavaroissa tilaa viemässä. Tyyny osoittautui kuitenkin aivan pelastukseksi lennoilla ja lentokentillä. Loppumatkasta saimme vielä hyvät naurut, kun yksi stuertti hihkaisi että “Wow, that’s the biggest neckpillow I’ve ever seen!” Miten muuten kuljetit oman tyynysi? Käsimatkatavaralaukussa, erillisessä kassissa/pussissa vai kannoitko vaan missä milloinkin?

 • Hei Hanna. Ensiksi, iso kiitos kauniista blogista,, ihana sekoitus inspiroivia asuja, kauniita kuvia ja hyödyllisiä vinkkejä. Koska tyylikkäänä naisena puet lapsesikin kauniisti, mietin olisiko sinulla vinkkejä erääseen minua mietityttäneeseen asusteeseen – lasten aurinkolaseihin. Toki tärkeimpänä tekijänä lasten aurinkolaseissa on oltava pikku silmien turvallinen suojaaminen auringolta, mutta kaikki näkemäni laadukkaat lasten aurinkolasit ovat olleet melkoisen rumia. Olisi mielenkiintoista kuulla millaisilla aurinkolaseilla sinä suojaat pienten miestesi silmät ja olisiko sinulla antaa niistä hyviä vinkkejä. Iso kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja ihanaa lomaa!

 • Ryde

  Meillä on poika 2v 2kk ja suosikki appseja on esim “Ocean swimmer”, “Lego trains”, “Toon Tales”. Lisäksi viaplayltä saa ladattua leffoja jotka näkyy siis offline.

 • Kiva ja hyödyllinen postaus! Vaikka meillä omat lapset ovat jo isompia, muistuu hyvin mieleen vauvojen ja leikki-ikäisten kanssa lentäminen. Lentäminen meni IN hyvin, kun varustus oli kunnossa ja lapsilla evästä ja viihdykettä matkan ajaksi. Ja meillä oli tutun lääkärin suosituksesta käytössä myös Nasolin-nenäspray. Kun sitä suihkuttaa pienten sieraimiin ennen nousua ja laskua, pysyvät korvakäytävät auki paineen vaihtuessa, eikä korvakipuja pääse syntymään. Käytettiin kymmenillä lennoilla jo 3 kk:n ikäisillä ja tepsi aina.

 • Lotta

  Hei! Suosittelen Lego Duplo pelejä. Varsinkin eläinaiheiset pelit näyttäisivät olevan pop :) hyvää matkaa!

 • Mahtavaa lomaa teille!!!! :)

 • Fee-

  Näitä sinun postauksiasi on aina ihana lukea! Itselläni ei ole vielä lapsia ja tuskin tulee vielä hetkeen olemaankaan, mutta silti nämä lapsipostauksetkin on niin hyvin tehtyjä, että nämähän on pakko lukea yhtä tarkkaan kun kaikki muutkin :) Olet kyllä todella esimerkillinen nainen ja äiti!

 • Oi kuinka hyödyllinen postaus! En olisi ikinä itse keksinyt esimerkiksi imetystyynyn nappaamista mukaan lennolle, tai noita kuulosuojaimia (enkä myöskään käsimatkatavaralaukun hyödyntämistä pikkuisen petinä). Lapsille suunnattu käsidesi on myös näppärä keksintö. Tämä postaus taas vähän helpotti, kun nyt pimeinä talvi-iltoina selailemme ensi syksyn matkoja lämpöön. Eli lentomatkastakin sylivauvan ja naperoikäisen kanssa voi siis selvitä, kun vaan varustautuu hyvin- ja sillä omalla varapaidalla. ;)

  Oikein ihanaa matkaa! :)

 • Ihanaa matkaa teille ja toivotaan onnistunutta lentoa! Ihana toi lasten mikki laukku :D

 • sanna

  Kiitos huippuvinkistä! Ihmettelen nyt miksi en itse ole tajunnut järjestää pikku matkalaukusta petiä, olen hikoillut monta kertaa ihan turhaan. Huippua, olet auttanut toista matkustavaa äitiä nyt tosi paljon. : D